Review
Feb 15, 2022, 9:19am

Beli Set Lengkap Rissa Skin Di Kuala Lumpur


Adakah anda tahu bahawa keberkesanan rutin penjagaan kulit anda sebenarnya bergantung dengan produk yang anda gunakan? Penting untuk anda menggunakan produk yang berkualiti dan selamat untuk kulit anda. Walaupun anda mempunyai rutin penjagaan kulit yang rapi dan teliti, sekiranya produk yang anda gunakan tidak berkualiti maka hasilnya akan kelihatan tidak seberapa dan kurang menepati jangkaan anda.

set penjagaan kulit krim malam rissa skin

Bukan sekadar rutin penjagaan kulit yang baik, malah dengan penggunaan produk berkualiti dalam rutin anda juga boleh membantu kulit anda kelihatan lebih baik dari sekarang dan juga pada masa hadapan. Anda harus berwaspada kerana produk berkualiti rendah boleh menjadi tidak berkesan malah boleh mendatangkan bahaya untuk kesihatan kulit anda!

rutin penjagaan kulit siang

Dalam artikel ini, anda akan mengetahui lebih lanjut tentang kepentingan penjagaan kulit dan produk skincare yang berkualiti – Rissa Skin. Sambung baca untuk ketahui manfaat set lengkap Rissa Skin untuk penjagaan kulit anda.

Mengapa Rutin Penjagaan Kulit Rapi Penting Untuk Anda?

Penjagaan kulit yang baik adalah penting untuk sebab-sebab seperti berikut:

penjagaan kulit rapi

 • Membantu mengekalkan kulit anda dalam keadaan baik: Rutin penjagaan kulit yang berkesan boleh membantu mencegah jerawat, merawat kedutan dan membantu memastikan kulit anda kelihatan terbaik.
 • Kulit awet muda: Peningkatan usia akan menyebabkan sel-sel kulit anda akan melalui proses perubahan di mana ia akan menjadikannya kelihatan lebih kusam dan kurang berseri. Mempraktikkan rutin penjagaan kulit boleh membantu membuang sel kulit mati dan membantu kulit anda memperbaiki serta menggantikan sel kulit mati dengan sel kulit yang baru dan awet muda.
 • Mencegah lebih baik daripada merawat : Amalan rutin penjagaan kulit yang rapi adalah langkah pertama dan cara mudah untuk mencegah masalah kulit -– serta lebih murah kosnya – daripada cuba merawat apabila keadaan kulit anda menjadi kritikal dan bermasalah.
 • Meningkatkan keyakinan diri anda: Apabila kulit anda kelihatan lebih baik, anda akan berasa lebih yakin dan berpendapat positif tentang penampilan diri anda.

Apakah Manfaat Penggunaan Produk Penjagaan Kulit Yang Berkualiti?

kelebihan rissa skincare

Pengamalan rutin penjagaan kulit yang betul dengan penggunaan produk skincare yang berkualiti seperti Rissa Skin sebenarnya mempunyai manfaatnya yang tersendiri seperti berikut:

 • Bahan-bahan berkualiti: Sama seperti kebaikan mengamalkan makanan yang sihat untuk kesihatan badan anda, bahan-bahan penjagaan kulit yang berkualiti boleh membantu kulit anda dari segi proses “repair” kulit anda. Ketahui bagaimana ekstrak sarang burung premium dan vitamin C dalam Rissa Skin membantu memelihara keadaan & kesihatan kulit anda.
 • Perlindungan daripada pencemaran dari persekitaran: seperti pencemaran udara.
 • Membantu melawan kesan penuaan: misalnya kedutan dan “sunspots”.
 • Nilai pembelian yang berbaloi: Walaupun kebanyakan produk berkualiti mempunyai harga yang lebih mahal, tetapi ianya setanding dengan kualiti produk tersebut dan pembelian anda akan menjadi berbaloi. Tetapi anda tidak perlu risau dengan Rissa Skin, kerana anda dapat menggunakan produk skincare yang berkualiti tinggi dalam harga mampu milik sahaja.
 • Taraf kualiti yang tinggi : Produk penjagaan kulit yang berkualiti mempunyai ciri-ciri penjagaan yang lebih mendalam dan “refined” dengan hasil yang memfokuskan kurang bakteria dan kekotoran.

Set Lengkap Rissa Skincare 4-Dalam-1 Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

set lengkap rissa skin kl

Set Rissa Skin kerap menjadi pilihan pengguna disebabkan keberkesanannya untuk “tackle” masalah kulit yang kronik dan umum seperti jerawat di samping membantu memulihkan kerengsaan kulit wajah. Lebih menariknya, set Rissa Skin ini lengkap untuk keperluan penjagaan kulit anda (kombinasi produk yang berkesan dalam memberikan perlindungan yang kulit anda perlukan!).

kelebihan pati arang dalam skincare

Formulasi Rissa Skincare set ini lebih kepada perlindungan secara lembut untuk kulit anda namun berkesan untuk memulihkan keadaan kulit termasuk masalah jerawat kronik. Rissa Skin berfungsi memulihkan keadaan kulit yang bermasalah seperti jeragat, jerawat dan tompok hitam, sekaligus mencerahkan tona kulit dan menghilangkan masalah kulit kusam. Rissa Skin terkenal dengan kualiti dan kandungan bahan yang digunakan dalam produk mereka. Jika anda ingin tahu, Rissa Skin hanya menggunakan bahan premium dan selamat seperti Ekstrak Sarang Burung, Avocado, Ekstrak Beras, Madu, Niacinamide dan Asid Hyaluronik yang sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur.

kandungan spf50

Ketahui lebih banyak tentang khasiat dan kebaikan set lengkap Rissa Skin di Facebook page mereka.

Apakah Kaedah Penjagaan Kulit Yang Baik Dengan Rissa Skin?

Komponen berikut boleh mencipta rutin penjagaan kulit yang baik dan berkesan:

langkah menggunakan skincare 4 dalam 1

 1. Pembersih (Cleanser): Gunakan sekali hingga dua kali sehari bergantung pada keperluan kulit anda. Gosokkan tangan anda dengan air sehingga buih halus terbentuk. Sapukan buih ke muka dengan mata tertutup dan urut perlahan pada kulit lembap anda.
 2. Treatment Lotion (Toner): Toner digunakan selepas mencuci muka dan ia membantu melicinkan dan menenangkan kulit sambil menambah nutrien dalam kulit. Semburkan Rissa Skin Treatment Lotion terus ke wajah anda untuk rasa segar dan menambah kelembapan pada kulit.
 3. Pelindung matahari (Sunscreen): Walaupun pelembap anda mempunyai pelindung matahari, tidak salah untuk menggunakan pelindung matahari yang berasingan setiap hari, walaupun pada hari mendung. Ambil sedikit Sunscreen dengan menggunakan hujung jari anda, urut kulit anda dengan teliti, bermula dengan bahagian tengah wajah anda ke luar. Lakukan pergerakan pekeliling kecil untuk membantu krim menembusi kulit, juga dapat melindungi kulit anda dari sinar UVB dan merangsang sel-sel kulit.
 4. Pelembap (Moisturiser): Pelembap harus digunakan setiap kali anda mencuci muka, terutamanya jika anda mempunyai kulit berminyak. Ambil sedikit Moisturiser dengan menggunakan sudu. Sapukan Moisturiser dengan gerakan ke atas yang lembut, dalam gerakan bulat dengan menggunakan jari dan sapukan krim secara nipis. Elakkan kawasan di sekitar mata anda. Jangan lupa menggunakan krim di leher anda. Sapukan sebelum tidur.

Lihat Apa Testimoni Customer Rissa Skin – Perubahan Menakjubkan!

Anda juga boleh melihat lebih banyak testimoni seperti ini daripada kumpulan customer Rissa Skin di laman Instagram mereka.

testimoni rissa skin testimoni rissa skin testimoni rissa skin testimoni rissa skin testimoni rissa skin

Dapatkan Set Lengkap Rissa Skin Untuk Kulit Yang Sihat Seumur Hidup

Set penjagaan kulit berasaskan sarang burung yang popular di Malaysia! Hanya RM99 untuk 4-DALAM-1 set lengkap.

wajah baru rissa skincare

Katakan tidak kepada kulit kusam, kering, jerawat, jeragat, bintik hitam atau tanda-tanda penuaan pramatang. Penjagaan kulit RISSA SKIN menggabungkan bahan-bahan premium yang berkualiti tinggi untuk membantu anda mencapai kulit idaman anda! Beli hari ini jika anda mengambil berat tentang kesihatan kulit anda dan ingin menangani masalah kulit anda dengan pantas dan mudah!

Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai Rissa Skin, anda boleh WhatsApp mereka di sini.

Set Penjagaan Kesihatan diri mampu milik 4 dalam 1 terbaik?

Dapatkan Rissa Skin hanya RM99 sahaja

Rissa Skin KL

Love Your Skin

Beli Sekarang
Social Media

Ampang, Selangor, Malaysia

Set Penjagaan Kesihatan diri mampu milik 4 dalam 1 terbaik?

Dapatkan Rissa Skin hanya RM99 sahaja

Call Whatsapp

Set Penjagaan Kesihatan diri mampu milik 4 dalam 1 terbaik?

Dapatkan Rissa Skin hanya RM99 sahaja