Review
Nov 12, 2022, 10:54am

Beli Insurans Ke Thailand Mudah Cara Online


Sedang mencari cara mudah dan cepat untuk beli insurans kereta ke Thailand? Cara mudah dan cepat untuk beli insurans ke Thailand kini boleh melalui secara atas talian atau online!

Kemungkinan ramai kalangan rakyat Malaysia berhajat memandu ke Thailand. Lagipun di Semenanjung Malaysia, kita cuma ada saja dua negara jiran sebelah menyebelah, iaitu Singapura dan Thailand. Memandu ke Singapura bagi sesetengah orang mungkin agak membazirkan kerana saiz negara pulau itu yang kecil, sehari pun sudah boleh pusing keliling.

Beli insurans ke Thailand

Tetapi Thailand pasti lebih mencabar dan mengujakan. Bukan saja kerana keluasan negara itu dengan panorama unik yang tidak sama seperti Malaysia, tetapi juga berbeza pengalaman budaya, masyarakat dan bahasa. Kata orang rasa lebih adventurous dan thrilling!

Nak masuk ke Thailand tu okay, persoalannya, adakah cara yang mudah dan cepat untuk beli insurans ke Thailand? Pasti boleh dengan Go Thai, pakar penyedia perkhidmatan insurans ke Thailand secara online. 

CARA NAK MASUK KE NEGARA THAILAND 

Seperti biasa, anda akan melepasi dua imigresen iaitu imigresen Malaysia dan juga imigresen Thailand. Proses yang mudah di imigresen Malaysia tetapi sedikit sukar di imigresen Thailand. Sebelum mendapatkan perkhidmatan insurans ke Thailand, terdapat beberapa borang penting yang wajib anda isi iaitu Borang Pengisytiharan kalau anda nak bawa masuk kenderaan sendiri ke Thailand.

Dokumen pass ke Thailand

Borang dimaksudkan ialah Simplified Custom Declaration dan Borang Ketibaan. Proses ini akan mengambil masa jika anda merupakan pengunjung yang kali pertama nak masuk ke Thailand. Ini disebabkan mereka akan memasukkan data anda ke dalam sistem. Jadi, jangkakan kelewatan sedikit ketika di fasa ini. Bonus untuk anda, dengan GoThai anda boleh harapkan pemprosesan dokumen pass yang lebih cepat.

Passport masuk ke Thailand

Sebelum mengesahkan kemasukan, pegawai imigresen akan meminta anda untuk mengesahkan kenderaan anda yang mana satu. Setelah selesai, barulah passport dan borang anda akan dicop dan anda boleh nikmati masa anda di Thailand! 

GO THAI TAWAR KHIDMAT PEMBELIAN INSURANS KE THAILAND SECARA MUDAH MELALUI ONLINE

GoThai adalah penyedia perkhidmatan insurans motosikal, kereta, trak dan MPV/SUV ke negara Thailand. Untuk pembelian insurans, anda tidak semestinya harus hadir secara fizikal di lokasi sebaliknya boleh membuat pembelian melalui online di laman rasmi mereka – GoThai.my ataupun boleh berhubung dengan mereka melalui WhatsApp sahaja. Sangat memudahkan bagi anda inginkan cara yang pantas!

Beli insurans ke Thailand dengan GoThai

Sehingga kini, GoThai mempunyai pengalaman menguruskan lebih 3 juta orang ke Thailand. Jadi anda tidak perlu risau, jika proses insurans anda akan mengalami masalah atau wang tersekat atau sebagainya. Dengan pengalaman lebih 22 tahun dalam servis penyedia insurans kenderaan ke Thailand, mereka mempunyai ramai kenalan di Thailand yang akan membantu anda sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.

Antara kelebihan lain yang boleh anda dapatkan dengan perkhidmatan GoThai termasuk:

  • Proses yang sangat menjimatkan masa

Hanya berikan dokumen kenderaan, passport anda dan team mereka yang berpengalaman akan lakukan yang selebihnya untuk pemprosesan insurans anda.

  • Tak Perlu Menunggu

Proses urusan insurans di sempadan akan menyebabkan anda kelewatan. Dengan berurusan lebih awal dengan GoThai, anda tidak perlu lagi membazir masa semasa tiba di sempadan Malaysia – Thailand.

  • Bantuan Kecemasan tersedia 24 Jam

Khidmat bantuan kecemasan 24 jam sekiranya anda menghadapi situasi kecemasan seperti kemalangan (khas untuk PAKEJ EXTRA sahaja).

PAKEJ INSURANS MANA YANG SESUAI? PILIH PAKEJ YANG DITAWARKAN OLEH GOTHAI

Insurans masuk ke Thailand

Untuk memasuki negara gajah putih ini, anda harus memastikan anda memiliki 4 jenis insurans di mana setiap satunya mempunyai perlindungan dan prosedur yang tertentu terutamanya bagi anda yang ingin pandu masuk kenderaan sendiri ke Thailand. Antara 4 jenis insurans yang patut dimiliki termasuk:

  1. Compulsory
  2. Voluntary (3rd party insurance)
  3. Extension 101
  4. Personal Travel Insurans

Jangan risau fikirkan kenapa perlu sampai 4 insurans untuk masuk satu negara je pun.Terutamanya kepada yang baru pertama kali rancang untuk masuk ke Thailand, GoThai tawarkan pakej-pakej yang menarik yang boleh memudahkan urusan pembelian insurans anda.

Dokumen perlu untuk masuk ke Thailand

  • PAKEJ COMPULSORY

Perlindungan asas bil rawatan hospital sekiranya terlibat dalam kemalangan. Wajib di beli untuk ke Thailand. Anda boleh mendapatkan insurans kenderaan serendah RM38 untuk kereta muatan 5 orang. 

  • PAKEJ COMPULSORY + VOLUNTARY

Perlindungan tambahan meliputi tuntutan kerosakan harta/kenderaan pihak ketiga. Amat digalakkan untuk melindungi anda dari tuntutan luar jangka atau “duit pau”. Anda boleh ketahui lebih lanjut tentang harga-harga yang ditawarkan dalam setiap pakej yang ditawarkan di laman rasmi GoThai

TESTIMONI PELANGGAN: REVIEW SAMPAI 5 BINTANG!

“Nak masuk Thailand cukup mudah. Semua di uruskan!”

GoThai testimoni pelanggan

“Servis terbaik. Wasap ja dari jauh sat g singgah collect semua siap A-Z. Tq boss..!”

GoThai testimoni pelanggan puas hati

JOM BELI INSURANS DAN TRAVEL DENGAN TENANG BERSAMA GOTHAI KE THAILAND

GoThai insurans ke Thailand cepat

Daftar dan beli insurans secara mudah dengan GoThai di sini. Insyallah semua proses insurans yang diperlukan akan diuruskan oleh mereka dan anda boleh menikmati masa yang tenang sepanjang perjalanan anda di Thailand. 

Selamat bercuti dan Sawadikap Thailand!

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

GoThai.my

Jom Dapatkan Insurans Kenderaan ke Thai

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Km 17.3, pekan, Napoh, 06000 Jitra, Kedah

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: