Diet Plan
Mar 2, 2023, 9:56am

Apakah Kaitan Metabolisme Dengan Berat Badan


Anda dalam fasa berdiet? Anda rasa apa itu metabolisme? Adakah ia penting dalam diet anda? Apa kaitan metabolisme dengan berat badan? Jom kita rungkai satu persatu satu. Metabolisme adalah kadar di mana badan kita membakar lemak. Jadi, adakah anda tahu, jika seseorang itu memiliki kadar metabolisme yang rendah dalam tubuhnya pasti ia akan memiliki masalah obesiti.

Jelas di sini, jika anda inginkan berat badan anda turun dengan cepat, anda perlu naikkan dahulu kadar metabolisme badan anda. Apa cara-cara menaikkan kadar metabolisme? Anda boleh menaikkan kadar metabolisme melalui:

 • Makanan sarapan yang berkhasiat
 • Lebihkan sumber protein
 • Minum air dengan kerap
 • Tidur yang cukup

Mudah sahaja untuk meningkatkan kadar metabolisme badan. Jadi, diingatkan kepada anda, sebelum memulakan diet, anda perlu meningkatkan terlebih dahulu kadar metabolisme badan anda supaya diet anda menjadi dan memberikan kesan yang baik.

Jom Tingkatkan Kadar Metabolisme Badan Dengan Terungold

Jika anda rasa susah untuk meningkatkan kadar metabolisme badan anda, anda sudah mencuba pelbagai kaedah tetapi masih tidak berkesan. Ini jalan penyelesaian terbaik untuk anda. Anda boleh mencuba produk Terungold. Produk Terungold ini bukan sahaja dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme badan tetapi mampu juga menurunkan berat badan anda seawal 3 hari? Best kan? Tidak perlu susah-susah membuat senaman tetapi berat badan menurun.

produk buatan malaysia untuk kurus

Terungold adalah satu produk minuman botani yang berasaskan 100% dari sumber sayur-sayuran. Terungold ini berasaskan dari sayur Terung Asam dari Negeri Sarawak. Sayur terung asam yang kaya dengan Asid Hidroksinamik yang terbukti mempunyai ciri-ciri anti obesiti dan mampu menghalang kenaikan berat badan. Jadi, sesuai untuk anda yang kadar metabolisme rendah untuk menaikan kadar metabolisme anda.

sebab terungold pilihan terbaik untuk kurus

Kenapa anda wajib memilih produk Terungold dalam diet anda? Ini kerana, produk Terungold ini sangat baik untuk diamalkan kerana sebelum ia dikilangkan, ia telah melalui pelbagai kajian oleh pihak MARDI. 11 orang saintis yang diketuai oleh Dr.Zuraida telah menjalani kajian ke atas produk Terungold bagi memastikan ia betul-betul selamat digunakan, berkesan dengan pantas dan tidak memberikan kesan sampingan yang buruk kepada penggunanya.

keistimewaan produk TerunGold

Selain itu, produk Terungold ini telah memenangi Anugerah Emas bagi kategori Inovasi sempena Hari Inovasi MARDI. Produk Terungold adalah produk inovasi terbaik sepanjang di MARDI. Jadi, bagi membuktikan ia betul-betul terbaik, anda perlu mencobanya sendiri, bagi melihat tahap keberkesanan produk Terungold dalam diet anda.

Kelebihan Produk Terungold Dalam Mengawal Metabolisme Berat Badan

Antara kelebihan produk Terungold dalam diet adalah dapat menyahkan toksin dalam badan dan akan membuatkan badan akan lebih merasa ringan. Selain itu, produk Terungold juga dapat menurunkan berat badan anda seawal 3 hari sahaja. Antara kelebihan lain yang terdapat dalam produk Terungold ialah:

manfaat terungold untuk masalah perut buncit

 • Menggalakan mekanisme pemecahan lemak badan
 • Tidak merosakkan buah pinggang
 • Tidak merosakkan organ badan yang lain
 • 17x kali bakar lemak lebih pantas dan berkesan
 • Menukarkan lemak menjadi tenaga
 • Sentiasa rasa kenyang
 • Tak perlu senaman secara intensif
 • Tidak perlu diet yang ketat
 • Tidak perlu operation buang lemak

Banyak kan kelebihan yang anda akan dapat jika menggunakan produk Terungold dalam diet anda. Jadi, jomlah cuba sekarang!

produk lulus kkm dan halal

Bagi anda yang masih ragu-ragu akan produk Terungold ini, jangan risau, produk Terungold ini dijamin selamat untuk digunakan. Hal ini kerana, produk Terungold telah mendapat kelulusan dan sijil MeSti (Makanan Selamat Tanggungjawab Industri) dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Jadi, ini cukup kuat untuk membuktikan bahawa produk Terungold selamat digunakan dan tiada bahan terlarang dalam produknya. Selain itu, produk Terungold juga diiktiraf sebagai produk yang HALAL oleh pihak JAKIM.

Cara Penggunaan Produk Terungold

cara penggunaan produk terungold

Cara penggunaan produk Terungold ini sangat mudah. Jadi, tiada alasan lagi untuk anda yang ingin kurus tetapi tiada masa. Penggunaan produk Terungold, anda hanya perlu mengambil 10 ml di waktu pagi dan 10 ml di waktu malam. Mudah sahaja kan? Nak berat badan yang ideal dan tubuh badan yang cantik, gunalah produk Terungold! Tak perlu susah- payah diet yang ketat.

Testimoni Produk Terungold Yang Sudah Berjaya

testimoni pelanggan testimoni pelanggan terungold

Konklusinya, jika anda dapat melihat secara positif, pengguna produk Terungold ini sudah berjaya menurunkan berat badan mereka secara cepat dan selamat. Mereka telah berjaya keluar dari masalah obesiti mereka. Selain itu, anda boleh lihat juga kepada perubahan kulit mereka, ketika mereka sudah kurus, kulit mereka menjadi lebih glow, lebih sihat dan semakin cerah. Jadi, takkan anda nk biar mereka sahaja kurus dan cantik? Jom kurus dengan produk Terungold sekarang!

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

TerunGold

Jom Kurus Bersama TerunGold

Beli Sekarang
Social Media

B-21, Atmosphere Utama, 1, Jalan Atmosphere 4, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold

Beli Sekarang

Jom Kurus Tanpa Perlu Risau Kesan Sampingan

dengan TerunGold