Umum
Dec 21, 2023, 1:48pm

10 Sebab Kenapa Rot Thai Steambot & Grill (Setiawangsa) Paling Best


Hai peminat-peminat makanan berkonsepkan steamboat dan grill. Sebelum itu, kita terangkan dahulu apa itu konsep makanan steamboat dan grill. Steamboat dan grill berasal dari Negara China dan kini sangat popular di Negara Malaysia. Bagi konsep steamboat dan grill, anda hanya perlu membayar 1 harga sahaja dan boleh nikmati pelbagai jenis menu dan hidangan. Kini, di mana-mana sahaja pasti akan ada restoran steamboat dan grill.

 

 

Anda tinggal berdekatan Setiawangsa dan ingin merasakan steamboat yang sedap dan berbaloi? Di sini akan dicadangkan satu restoran steamboat dan grill yang paling sedap dan berbaloi. Anda nak tahu? Jom baca di bawah. 

 

Restoran Rot Thai Steamboat dan Grill Setiawangsa

 

 

Pada pengetahuan anda, restoran Rot Thai steamboat dan grill ini sangat terkenal dan mempunyai 5 cawangan iaitu di Setapak, Sentul, Wangsa Maju,Gombak dan Setiawangsa,. Selain itu, banyak sebab dan faktor kenapa anda perlu memilih restoran steamboat dan grill Rot Thai ini. Antara sebabnya restoran steamboat dan grill Rot Thai menjadi pilihan utama adalah:

 

1. Perapan yang Banyak dan Segar

Anda yang ingin makan di restoran steamboat dan grill Rot Thai, jangan risau akan akan perapan yang lama dan masam. Hal ini demikian kerana, bahan perapan yang digunakan untuk daging lembu, daging kambing dan daging ayam adalah segar dan berkualiti. Bahan perapan akan di kawal setiap hari agar pelanggan mendapatkan makanan yang sedap dan berkualiti. Bagi seafood pula seperti udang, ketam, sotong dan segala jenis kerangan juga akan dipastikan untuk pelanggan akan mendapat yang segar-segar. 

 

2. Bahan Steamboat yang Banyak

Bagi bahagian steamboat pula, anda tidak perlu risau, restoran steamboat dan grill Rot Thai menyediakan hampir 50 jenis untuk bahagian steamboat sahaja. Anda pasti akan rambang mata untuk memilihnya. Anda juga tidak perlu risau akan rambang mata, anda boleh memilih dan merasa semua jenis bahan steamboat yang disediakan dan tanpa had. Anda boleh makan sepuas hati anda. 

 

3. Kuah Tomyam yang Sedap dan Padu

Jika ada bahan steamboat pasti perlu ada pasangannya iaitu kuah tomyam. Pada pengetahuan anda, kuah tomyam di Rot Thai adalah kuah tomyam yang paling sedap dan padu. Rasanya yang pedas, masam, manis dan ia membuatkan rasa yang sempurna. Digabungkan pula dengan bahan steamboat yang banyak pasti akan membuatkan anda merasa puas hati untuk menjamu selera. 

 

4. Aneka Sayur

Restoran steamboat dan grill Rot Thai juga menyediakan pelbagai jenis sayur-sayuran dan aneka cendawan. Jadi untuk anda yang pencinta sayur-sayuran dan cendawan pasti akan berpuas hati makan di restoran Rot Thai ini. 

 

5. Aneka Pemanis Mulut dan Buah-Buahan 

Seterusnya, di restoran steamboat dan grill Rot Thai juga menyediakan pelbagai jenis makanan sampingan seperti sandwich, puding,  kuih muih, kek dan segala jenis gorengan. Selain itu, buah-buahan juga turut disediakan kepada pelanggan restoran Rot Thai. Oh ya sebelum terlupa, rojak buah juga ada ya di restoran steamboat dan grill Rot Thai. 

 

6. Sistem Booking yang Pantas dan Efisien

Bagi pelanggan yang ingin datang ke Rot Thai beramai-ramai ataupun ingin menyambut sesuatu majlis, jangan risau restoran Rot Thai menyediakan sistem tempahan awal. Jadi apabila anda sampai di restoran Rot Thai, anda tidak perlu menunggu dalam jangka masa yang lama. Seterusnya, sistem pengurusan di restoran Rot Thai juga sangat pantas dan efisien. 

 

7. Tempat Makan yang Luas dan Selesa

Para pelanggan yang ingin menjamu selera di Rot Thai Steamboat dan Grill, jangan risau kerana tempat makan yang di sediakan sangat besar, luas dan selasa. Jadi, anda tidak perlu bersesak-sesak dalam satu ruangan yang padat. Anda boleh menjamu selera dengan tenang dan selasa. 

 

8. Tanpa Had Masa yang Ditetapkan 

Di restoran steamboat dan grill Rot Thai, anda tidak perlu manjamu selera dengan kalot. Hal ini demikian kerana, restoran steamboat dan grill Rot Thai tidak menetapkan had untuk anda makan. Jadi, anda boleh makan dengan santai dan makan hingga kenyang. 

 

9. Ruangan Solat Disediakan

Seterusnya, restoran Rot Thai juga menyediakan ruangan untuk solat. Jadi, bila masuk waktu anda boleh solat dahulu dan boleh sambung makan selepas solat. 

 

10. Ruangan Parkir yang Banyak

Di restoran Rot Thai mempunyai ruangan parkin yang banyak dan luas. Jadi, anda tidak perlu risau untuk masalah parkin kenderaan anda. 

 

Testimoni Restoran Rot Thai

 

Wajah gembira terlakar di muka pelanggan restoran Rot Thai. Ini membuktikan pelanggan sangat berpuas hati dengan servis dan makanan di restoran Rot Thai. Jadi jika anda mahukan maklumat lanjut ataupun mahu membuat tempahan, anda boleh tekan di link ini  https://linktr.ee/rotthai

Anda Terliur Steamboat dan Grill?

Jom Singgah Restoran Rot Thai Setiawangsa Sekarang!

Rot Thai Steambot & Grill (Setiawangsa)

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Tempah Sekarang!
Social Media
Anda Terliur Steamboat dan Grill?

Jom Singgah Restoran Rot Thai Setiawangsa Sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Anda Terliur Steamboat dan Grill?

Jom Singgah Restoran Rot Thai Setiawangsa Sekarang!