Review
Apr 7, 2021, 9:44pm

Tips Merawat Kulit Wajah Agar Tampil Cerah Berseri


Kulit anda adalah organ terbesar yang anda miliki, jadi sudah pasti anda ingin menjaganya dengan baik. Selain itu, kulit anda adalah penampilan luaran pertama yang dilihat oleh orang. Kulit yang bersinar biasanya dilihat sebagai tanda kesihatan dan kecergasan yang sihat. Kulit kusam atau kering, sebaliknya, boleh membuat anda merasa kurang sihat.

Berikut adalah antara tips merawat kulit wajah anda agar tampil cerah berseri ditambah dengan perubahan gaya hidup yang dapat anda laksanakan sebagai sebahagian daripada rutin kecantikan dan penjagaan kulit anda. Yang terbaiknya, anda mungkin sudah mempunyai semua bahan yang anda perlukan di kabinet dapur, atau di rumah anda.

Gunakan Gel Aloe Vera Untuk Menjaga Ketahanan Dan Kesihatan Kulit

Gel aloe vera mempunyai sifat penyembuhan dan boleh merangsang pertumbuhan sel baru. Ia juga berfungsi untuk menenangkan dan melembapkan kulit anda tanpa menyumbat liang. Menggunakan gel aloe vera setelah anda mencuci muka setiap hari boleh memberi kulit anda sinaran cahaya yang sihat.

Bagi segelintir, ada kemungkinan untuk mempunyai masalah alergi terhadap gel aloe vera.Oleh itu, uji terlebih dahulu dengan menggosok sedikit di lengan bawah anda dan jika tidak ada reaksi dalam 24 jam, ianya selamat digunakan.

Melembapkan Kulit Dengan Betul Selepas Mencuci Muka

Melembapkan kulit anda dengan produk yang mempunyai bahan aktif yang berfungsi dalam kelembapan, meningkatkan penyembuhan, dan mempunyai sifat antioksidan untuk mendorong penampilan yang cerah dan awet muda. Jangan mengelupas kulit anda ketika kulit anda terasa kering, dan jangan abaikan penggunaan pelembap hanya kerana wajah anda terasa berminyak.

Sapukan pelembap pada kulit anda ketika kulit anda masih basah dari mandian atau selepas membilas wajah anda. Ini akan menahan kelembapan tambahan padai permukaan kulit anda untuk menjadikan wajah anda terasa halus.

Pakai Pelindung Matahari Setiap Hari

Memakai pelindung matahari dengan SPF 15 ke atas dapat mencegah barah kulit. Menjaga kulit anda terlindung dari sinar UV yang berbahaya juga melindungi dari photoaging di mana yang merupakan proses penuaan kulit. Pastikan anda menggunakan produk dengan pelindung matahari setiap pagi, walaupun pada hari tersebut adalah hari hujan atau langit mendung.

Cari Rutin Pembersihan Wajah Yang Berkesan

Sudah pastinya, anda tidak mahu kehilangan kelembapan kulit anda dengan mencucinya terlalu kerap, dan tentunya anda tidak mahu mendorong liang-liang anda menghasilkan terlalu banyak minyak tambahan untuk mengimbangi minyak pada kulit akibat terlalu kerap mencuci wajah.

Amalan mencuci muka setelah anda berpeluh, sebaik bangun pada waktu pagi, dan tepat sebelum waktu tidur biasanya merupakan amalan yang terbaik untuk kulit yang sihat.

Minum Banyak Air

Kulit anda terdiri daripada sel-sel yang memerlukan air untuk berfungsi dengan baik. Hubungan kait antara air minuman dan kulit yang sihat masih lagi dikaji sehingga sekarang, tetapi sekurang-kurangnya satu kajian yang dijalankan pada tahun 2015 menyimpulkan bahawa terdapat kaitan kuat antara kadar pengambilan air dengan memiliki kulit yang lebih sihat. Tetapkan matlamat sekurang-kurangnya untuk minum lapan gelas air sehari.

Pemakanan Untuk Menyuburkan Kulit Anda

Makan makanan yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran akan meningkatkan vitamin dan antioksidan dalam badan anda. Amalan pemakanan lemak sihat, seperti minyak ikan, dan menjauhkan diri dari makanan yang diproses dengan banyak bahan pengawet mungkin mempunyai kaitan langsung dengan hasil kulit yang kelihatan lebih sihat.

Penyelesaian Kulit Wajah Cerah Berseri Dengan Brilliant Skincare

Kulit yang cerah berseri adalah hasil penjagaan kulit yang betul. Ini bermakna kulit wajah anda tidak perlu lagi sarat dengan solekan yang tebal dan merimaskan. Kembalikan potensi dan keyakinan diri anda dengan membiarkan wajah anda cerah dan bersinar dengan sendirinya. Kini, anda boleh berbuat demikian jika anda memilih untuk menggunakan set Brilliant Skincare yang memberikan hasil yang anda inginkan pada kulit wajah anda. 

Produk Brilliant Skincare telah hampir 5 tahun dalam pasaran. Jauh berbeza dengan produk-produk lain kerana setiap pembeli akan dibantu oleh seller terlatih, bukan anda beli produk kemudian anda akan ditinggalkan keseorangan. Harga Brilliant Skincare juga mampu milik walaupun kesannya seperti membuat rawatan laser yang memakan wang ribuan ringgit!!

Set Brilliant Skincare ini terdiri daripada produk-produk seperti berikut (harga jualan adalah seperti tertera di bawah):

 • Rejuvenating – RM39/Whitening – RM45/Tomato set – RM45 
 • Loose Night/Day – RM18
 • Toner – RM18
 • Sabun – RM6
 • Vitamin E Moisturizer – RM56
 • Tinted Sunscreen – RM30 
 • Aloe Juju Cream – RM35
 • Serum – RM25

Bagaimana Set Brilliant Skincare Dapat Membantu Anda?

Dalam banyak-banyak fungsi Brilliant Skincare, berikut adalah antara fungsi utama Brilliant Skin Essential kepada kulit anda termasuklah:

 • Membunuh bakteria pada kulit
 • Mencerahkan kulit dengan cepat
 • Mengatasi masalah pigmentasi
 • Merawat jerawat dengan pantas dan berkesan
 • Merawat dan memudarkan bekas parut jerawat

Sekiranya anda tertanya-tanya jika produk Brilliant Skincare akan mempunyai peeling (pengelupasan)? Jawapannya, ya dan tidak. Ya, sekiranya anda memilih untuk membuat rawatan secara comprehensive (mendalam) iaitu buang kulit mati selama dua minggu. Kemudian, tiada lagi pengelupasan selepas itu. Namun sekiranya anda mahukan soft treatment (pengelupasan sangat lembut), anda boleh juga memilih berbuat demikian. 

Adakah produk ini mempunyai ciri menipiskan kulit? Process peeling downtime dalam tempoh dua minggu seperti membuat rawatan laser. Proses peeling akan berlaku dalam tempoh beberapa hari bergantung kepada berapa banyak kulit mati yang ada pada wajah anda. Selagi masih ada kulit mati, selagi itu akan ada peeling. Habis sahaja penyingkiran kulit-kulit mati, kulit tidak akan mengelupas lagi.

Manfaat Brilliant Skincare

Selain fungsi yang dikemukakan seperti di atas, terdapat juga beberapa kebaikan yang boleh anda nikmati kesan daripada penggunaan Brilliant Skincare ini. Antara manfaat Brilliant Skincare adalah seperti berikut:

 • Mampu melihat kesan seawal 1-2 minggu bergantung pada masalah kulit anda
 • Mempunyai kesan “Micro-peeling effect”
 • Menghilangkan jerawat, kesan jerawat dan tanda hitam diwajah
 • Mengecilkan liang pori di wajah
 • Untuk merawat dan menyihatkan kulit pengguna jauh ke dalam kulit sehingga ke akarnya
 • Selamat dan berkesan digunakan
 • Kesan kulit wajah sihat bersinar dan “pinkish effect”
 • Produk diluluskan oleh Food And Drug Administration (FDA)
 • Tahan 1-2 bulan penggunaan

Untuk makluman anda, pengiktirafan FDA ini dibuat selepas mengambil kira penilaian menyeluruh merangkumi aspek keselamatan, keberkesanan dan kualiti pembuatan produk. Tempoh yang diambil untuk melihat kesan penggunaannya biasanya dalam tempoh 7-14 hari untuk mula menampakkan perubahan. Ingat, ini memerlukan pengamalan yang konsisten! Namun, perlu sabar kerana Brilliant Skincare tiada kandungan merkuri, paraben atau bahan berbahaya. Pasti anda lompat bintang lihat hasilnya selepas 14 hari nanti!

Lihat Testimoni Pelanggan: Kulit Glowing, Ramai Yang Gembira

Kebanyakan para pelanggan yang telah mencuba Brilliant Skincare dapat menikmati kesan positif yang mereka inginkan. Jika mereka boleh, sudah tentu anda juga boleh menikmati kesan-kesan yang menakjubkan seperti yang anda boleh lihat dalam testimoni di bawah. Sudah pasti menyakinkan!Jom Pilih Brilliant Skincare Untuk Kulit Wajah Cantik Dan Tampil Cerah Berseri

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin? Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan konsisten. Sekiranya anda berminat, anda boleh menghubungi nombor seperti berikut 0127818780 atau 01158781636 untuk mendapatkan set Brilliant Skincare anda yang tersendiri. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman Instagram atau alamat kedai fizikalnya boleh dijumpai di lokasi No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor. Selamat mencuba!

 

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Brilliant Skincare

100% bebas bahan kimia serta lulus FDA.

Beli Sekarang
Social Media

No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Call Whatsapp

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.