Review
Dec 14, 2022, 4:48am

Tandas Duduk Punca Simptom Buasir? Ini Yang Anda Boleh Buat Untuk Rawat


Tahukah anda bahawa 4.4% penduduk dunia mempunyai gejala atau simptom buasir? Simptom buasir mungkin berbeza mengikut individu. Tetapi masalah ini tidak haruslah dipandang remeh dan merupakan perkara serius yang memerlukan rawatan yang betul dan berkesan. 

Betul ke tabiat guna tandas duduk boleh jadi punca simptom buasir? Hakikatnya, ada juga kemungkinannya kerana usus besar (kolon sigmoid) mereka yang menggunakan tandas duduk ketika membuang air besar tidak dapat berfungsi secara normal.

fobia tandas akibat buasir

Penggunaan tandas duduk menyebabkan najis tidak dapat keluar habis dan perlu diteran untuk keluar. Tetapi, walau sekuat manapun meneran, najis tidak dapat keluar habis dan tersimpan di dalam kolon sigmoid sehingga bertahun-tahun. Sebenarnya, hanya 50 peratus tekanan atau tenaga digunakan apabila meneran untuk mengeluarkan najis manakala selebihnya akan mengundur semula menyebabkan komplikasi penyakit lain pula.

Ditambah dengan gaya hidup masyarakat kurang makan buah, sayur dan minum air menyebabkan najis jadi keras. Apabila najis keras ini sering dipaksa keluar dengan meneran dan sering bergesel pada dinding usus, maka lama-kelamaan keadaan ini akan mengakibatkan terjadinya buasir. Maka penting untuk simptom buasir dirawat dan diberi perhatian secepat mungkin.

KENAPA SIMPTOM BUASIR PERLU DIRAWAT DENGAN SEGERA?

Bagi mengelakkan komplikasi simptom buasir perlu dirawat dengan segera. Terdapat 4 peringkat yang berlainan untuk masalah buasir. Setiap peringkat buasir mempunyai simptom yang tersendiri dimana:

 • Tahap 1 : Berak berdarah tapi tiada benjolan atau bengkak
 • Tahap 2 : Ada benjolan di bahagian dalam salur dubur (buasir dalam)
 • Tahap 3 : Benjolan terjulur keluar dari dubur tapi boleh ditolak masuk semula (buasir luar)
 • Tahap 4 : Benjolan terjulur keluar dari dubur dan tak boleh masuk semula (buasir luar kronik)

JUS CEDA PILIHAN TERBAIK UNTUK RAWAT SIMPTOM BUASIR KRONIK DENGAN BERKESAN

Jus Ceda ialah produk yang diformulasikan untuk merawat dan melegakan kesakitan buasir yang mengganggu anda untuk melakukan aktiviti seharian. Secara khususnya, minuman tambahan Jus Ceda sememangnya mengandungi ramuan herba berkhasiat untuk membantu golongan yang mempunyai masalah buasir termasuk buasir luar dan dalam, buasir berdarah dan sembelit. 

testimoni pelanggan jus ceda

Campuran herba yang pelbagai memberikan penawar secara organik untuk masalah buasir luar. Cara tradisional lebih baik daripada telan pil berpeket-peket belum tentu boleh sembuh tapi ada pula kesan sampingan lain sebab terlalu banyak telan ubat kimia. 

jus ceda terbaik untuk masalah buasir luar

Jadi dengan Jus Ceda, bukan saja dapat penawar asli organik malah ada juga antara manfaat lain termasuk:

 • Membantu mengurangkan rasa sakit daripada buasir
 • Merawat masalah buasir dalaman dan luaran
 • Mengelak buasir berdarah
 • Membantu untuk mengecutkan biji akibat daripada buasir
 • Memberi tenaga dan kesegaran tubuh badan
 • Meredakan rasa sakit akibat sembelit
 • Membantu melawaskan proses pembuangan
 • Mencegah penyakit kronik lain seperti sakit usus

KANDUNGAN HERBA MUJARAB BERKHASIAT DALAM JUS CEDA

Korang pernah dengar kayu sepang tak? Kayu ini memang khas untuk perubatan buasir. Kalau tanya org berubat kampung, kayu sepang lah paling mujarab untuk masalah buasir.

Sebab apa paling mujarab? Hal ini disebabkan dengan hasil campuran kayu sepang dan beberapa herba lain boleh membuatkan buasir surut, kecut, hilang dan tak kembali atau mungkin makan bertahun-tahun untuk kembali lagi.

ramuan khasiat herba jus ceda

Gabungan kayu sepang dan bahan-bahan herba lain seperti akar tengkuk biawak, nenas batu, manjakani, Bunga Ratu Pari dan Kacip Fatimah memang mujarab. Paling best, semuanya dah digabungkan di dalam Jus Ceda ni (minuman botani).

Jadi, bagi yang hadapi masalah buasir luar ni, korang cuma minum Jus Ceda 1-2 sachet sehari. Tak perlu bancuh, koyak terus minum je. Lepas amal, 2-3 hari tu, mula lah buasir korang akan mula kecut dan sakit akan mula surut. 

Jus Ceda ini dikatakan unik dan terbukti berkesan sebab akan buatkan BUASIR KORANG PERGI TAK KEMBALI. Kalau buasir belum datang pun elok kalau amalkan jus ni, sebab jus ini akan buatkan buasir korang tak jadi datang.. gerenti!

MANFAAT AMAL JUS CEDA UNTUK KESIHATAN MENYELURUH 

Bayangkan kehidupan yang anda dapat selepas amalkan Jus Ceda:

 • Selesa Melakukan Aktiviti Seharian
 • Selesa Untuk Beribadah
 • Tidak Menyusahkan Ahli Keluarga
 • Tidak Lagi Fobia Untuk Buang Air Besar

Hanya cara mudah untuk selesaikan masalah buasir kompleks yang merumitkan kehidupan harian anda. Minum sehingga simptom buasir sudah berkurangan. Rawatlah segera dengan cara yang lebih mudah, selamat & menjimatkan di mana;

 • Tanpa Perlu Telan Pil Atau Kapsul
 • Tanpa Perlu Pembedahan Dan Kos Yang Tinggi
 • Tak Perlu Menahan Kesakitan Lagi

“MEMULA RASA WAS-WAS, LEPAS CUBA MMG TERKEJUT!” – TESTIMONI PELANGGAN

testimoni pelanggan jus ceda

rawatan buasir luaran berkesan

testimoni pelanggan buasir luaran

cara organik untuk masalah buasir luaran

cara berkesan untuk sembuh buasir berdarah

DAPATKAN JUS CEDA CARA MUDAH ELAK SIMPTOM BUASIR BERLANJUTAN!

sembuh masalah buasir dengan jus ceda

Insyallah Jus Ceda dapat bantu anda di luar sana untuk sembuh masalah buasir dengan cara mudah dan cepat. Stok sedia ada, penawar kepada masalah anda boleh didapatkan di sini. Selamat mencuba!

 

 

 

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Jus Ceda

Dapatkan Penawar Buasir Herba Premium

Beli Sekarang
Social Media

-

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda

Beli Sekarang

Atasi Masalah Buasir Tanpa Bedah/Pil

Dengan Jus Ceda