Review
Apr 8, 2021, 5:33pm

Servis Dan Baiki Aircond Termurah HD Smart Aircond


Mengganti penghawa dingin boleh menjadi mahal, terutamanya jika anda perlu melakukannya setiap beberapa tahun. Menjaga pemeliharaan yang berterusan dapat memanjangkan jangka hayat peralatan anda. Sebenarnya, para profesional HVAC mengatakan banyak penggantian A/C mungkin dapat dicegah dengan membuat penyelenggaraan biasa secara berkala.

Di samping itu, pemeriksaan berjadual mengurangkan kemungkinan pembaikan yang tidak dijangka dan mahal. Keperluan untuk perkhidmatan kecemasan juga boleh dikurangkan. Semasa membuat servis unit A C anda, juruteknik yang mahir dan berkelayakan akan memberitahu anda tentang peralatan yang dipakai atau keperluan untuk pembaikan dan penggantian alat ganti. Ini akan membantu anda mencegah kerosakan dan mengelakkan sebarang kecemasan kerosakan.

Penyelenggaraan juga mengurangkan tekanan pada penghawa dingin. Apabila saluran tersumbat dan penapis kotor, unit A/C terpaksa bekerja lebih keras untuk mengekalkan output udara. Ini memberi tekanan yang lebih tinggi pada unit motor dan penyejukan dan boleh mengakibatkan kerosakan.

Apabila penghawa dingin anda memerlukan lebih banyak daripada penyelenggaraan biasa, dapatkan juruteknik perkhidmatan profesional misalnya perkhidmatan HD Smart Aircond. Juruteknik yang terlatih akan mencari dan menyelesaikan masalah dalam sistem penyaman udara anda.

Juruteknik harus:

 • Periksa jumlah penyejuk yang betul
 • Uji kebocoran bahan pendingin menggunakan alat pengesan kebocoran
 • Kenal pasti sebarang bahan pendingin yang mesti dikeluarkan dari sistem, bukannya melepaskannya secara haram ke atmosfera
 • Periksa dan tutup kebocoran saluran di sistem pusat
 • Ukur aliran udara melalui gegelung penyejat
 • Sahkan urutan kawalan elektrik yang betul dan pastikan sistem penyejukan dapat beroperasi dengan betul
 • Periksa terminal elektrik, bersihkan dan ketatkan sambungan, dan sapukan lapisan tidak konduktif jika perlu
 • Motor minyak dan tali pinggang untuk ketahanan dan keausan
 • Periksa ketepatan thermostat

Sebab Kenapa HD Smart Harus Menjadi Pilihan Wajib Anda

HD Smart Aircond merupakan sebuah syarikat yang berdaftar dengan SSM, CIDB, NIOSH, Jabatan Alam Sekitar. Mereka mempunyai pengalaman lebih 9 tahun dalam bidang penyelengaraaan, pembaikpulih serta pembekalan penyaman udara. HD Smart Aircond lebih terkenal dengan menyediakan perkhidmatan servis aircond di mana-mana termasuklah di rumah, pejabat, masjid dan membekal aircond serta pendawaian elektrik.  

Perkhidmatan HD Smart Aircond merangkumi kebanyakan kawasan di sekitar Kedah termasuk Alor Setar, Jitra, Kuala Nerang, Pendang, Yan, Gurun dan mana-mana kawasan berdekatan seperti yang disenaraikan. 

Antara faedah-faedah yang boleh anda dapati dengan melanggani perkhidmatan HD Smart Aircond termasuklah:

 • Setiap servis mereka termasuk dengan waranti 
 • Harga perkhidmatan mereka boleh runding mengikut kesesuaian bajet anda
 • Ada promosi setiap tahun 
 • Setiap pemasangan aircond baru dari mereka disertakan dengan free gift!
 • Merupakan syarikat 100% Bumiputera
 • Syarikat yang berpengalaman selama 9 tahun 
 • Boleh mendapatkan servis dalam harga yang berpatutan 
 • Syarikat yang berdaftar dengan SSM, CIDB, NIOSH, serta Jabatan Alam Sekitar

Tawaran Servis Termurah HD Smart Aircond

Servis mereka boleh didapati dalam harga serendah RM75 hingga RM235 dan ini berdasarkan jenis perkhidmatan yang anda melanggan dengan mereka. Untuk makluman anda, harga berlainan mengikut HP aircond. Tetapi, jangan risau, anda sudah tentu boleh mendapatkan perkhidmatan dalam harga yang berpatutan dengan HD Smart Aircond. Malah, anda boleh berunding harga dengan mereka jika ianya melebihi bajet anda. Selain itu, setiap servis HD Smart Aircond mempunyai waranti. 

Dengan HD Smart Aircond, anda boleh pastikan anda menerima servis atau perkhidmatan mereka yang terbaik sebab kelebihan syarikat mereka yang servis dahulu dan anda bayar kemudian secara ‘Cash on Delivery’. Jadi, HD Smart Aircond pertama mendahulukan keperluan para pelanggan mereka untuk memberikan anda kepuasan yang tertinggi dengan perkhidmatan yang ditawarkan. 

Khidmat Servis Pembaikan Aircond Dengan HD Smart Aircond

Sekiranya anda dari Kedah dan sedang tercari-cari perkhidmatan servis aircond terbaik, boleh saja anda cuba melanggan perkhidmatan HD Smart Aircond. Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang ditawarkan dan melihat contoh-contoh pembaikan yang dilakukan oleh mereka, cuba ke laman Facebook mereka (HD Smart-Aircond Services).

Sebarang pertanyaan berkaitan harga dan quotation atau servis-servis lain yang ditawarkan, boleh hubungi atau Whatsapp mereka di talian seperti berikut:

017-2060121(Call/Whatsapp) 

019-4648074(Whatsapp) 

https://api.whatsapp.com/send?phone=60172060121  

 

Servis Aircond Serendah RM75

Servis DAHULU Bayar KEMUDIAN

HD Smart Aircond

Servis Aircond Terbaik Untuk Anda Di Mana-mana

Nak Servis Aircond
Social Media
Servis Aircond Serendah RM75

Servis DAHULU Bayar KEMUDIAN

Call Whatsapp

Servis Aircond Serendah RM75

Servis DAHULU Bayar KEMUDIAN