Review
Nov 12, 2022, 10:54am

Proses Cepat Beli Insurans Ke Thailand 2022/23


Setelah lebih 2 tahun, industri pelancongan kembali rancak. Laman sosial dimeriahkan dengan pos percutian di sana sini. Antara yang menjadi pilihan utama semestinya Thailand. Memang tidak dapat dinafikan Thailand yang kaya dengan keindahan semulajadi dan syurga makanan sentiasa menggamit warga Malaysia untuk berkunjung ke sana. Bukan sahaja menjadi syurga makanan, negara jiran ini mempunyai pantai yang memukau, panorama indah namun kosnya masih berpatutan.

Beli Insurans kereta Thailand di GoThai

Jika baru pertama kali datang ke Thailand, pasti perasaan teruja membuak-buak. Negara gajah putih dipenuhi dengan makanan yang lazat dan pelbagai. Pasti ramai yang bertanya, boleh ke bawa kenderaan sendiri masuk ke negara jiran tu? Jawapannya ya, boleh. Cuma ada beberapa perkara yang perlu anda menitikberatkan.

Mempunyai kenderaan dan insurans perjalanan peribadi adalah sangat penting dan ada juga yang memilih untuk tidak memilikinya tetapi secara jujurnya, kemalangan memang berlaku dan keadaan itu boleh menimpa apabila anda tidak menjangkakannya.

Perlindungan insurans kereta ke Thailand

Bil perubatan dan pembaikan kerosakan kenderaan boleh menelan perbelanjaan yang banyak di luar negara dan dengan memiliki perlindungan insurans peribadi dan kenderaan di Thailand, anda boleh merasai ketenangan fikiran.

PROSES CEPAT BELI INSURANS KE THAILAND DENGAN GOTHAI – SECARA ONLINE 

GoThai adalah penyedia perkhidmatan insurans kenderaan yang merangkumi motosikal, kereta, trak dan MPV/SUV ke negara Thailand. Sehingga kini, GoThai mempunyai pengalaman menguruskan lebih 3 juta orang ke Thailand. Jadi anda tidak perlu risau, jika proses insurans anda akan mengalami masalah atau wang tersekat atau sebagainya. Dengan pengalaman lebih 22 tahun dalam servis penyedia insurans kenderaan ke Thailand, mereka mempunyai ramai kenalan di Thailand yang akan membantu anda sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.

Servis beli insurans ke Thailand terbaik

Untuk pembelian insurans, anda tidak semestinya harus hadir secara fizikal di lokasi sebaliknya boleh membuat pembelian melalui online di laman rasmi mereka – GoThai.my ataupun boleh berhubung dengan mereka melalui WhatsApp sahaja. Sangat memudahkan bagi anda inginkan cara yang pantas!

Antara kelebihan lain yang boleh anda dapatkan dengan perkhidmatan GoThai termasuk:

Pilihan pertama insurans ke Thailand

  • Proses yang sangat menjimatkan masa

Hanya berikan dokumen kenderaan, passport anda dan team mereka yang berpengalaman akan lakukan yang selebihnya untuk pemprosesan insurans anda.

  • Tak Perlu Menunggu

Proses urusan insurans di sempadan akan menyebabkan anda kelewatan. Dengan berurusan lebih awal dengan GoThai, anda tidak perlu lagi membazir masa semasa tiba di sempadan Malaysia – Thailand.

  • Bantuan Kecemasan tersedia 24 Jam

Khidmat bantuan kecemasan 24 jam sekiranya anda menghadapi situasi kecemasan seperti kemalangan (khas untuk PAKEJ EXTRA sahaja).

PILIHAN PAKEJ-PAKEJ MENARIK YANG DITAWARKAN OLEH GOTHAI

Untuk memasuki negara gajah putih ini, anda harus memastikan anda memiliki 4 jenis insurans di mana setiap satunya mempunyai perlindungan dan prosedur yang tertentu terutamanya bagi anda yang ingin pandu masuk kenderaan sendiri ke Thailand. Antara 4 jenis insurans yang patut dimiliki termasuk:

  1. Compulsory
  2. Voluntary (3rd party insurance)
  3. Extension 101
  4. Personal Travel Insurans

Jangan risau fikirkan kenapa perlu sampai 4 insurans untuk masuk satu negara je pun.Terutamanya kepada yang baru pertama kali rancang untuk masuk ke Thailand, GoThai tawarkan pakej-pakej yang menarik yang boleh memudahkan urusan pembelian insurans anda.

Beli insurans ke Thailand online

  • PAKEJ COMPULSORY

Perlindungan asas bil rawatan hospital sekiranya terlibat dalam kemalangan. Wajib di beli untuk ke Thailand. Anda boleh mendapatkan insurans kenderaan serendah RM38 untuk kereta muatan 5 orang. 

  • PAKEJ COMPULSORY + VOLUNTARY

Perlindungan tambahan meliputi tuntutan kerosakan harta/kenderaan pihak ketiga. Amat digalakkan untuk melindungi anda dari tuntutan luar jangka atau “duit pau”. Anda boleh ketahui lebih lanjut tentang harga-harga yang ditawarkan dalam setiap pakej yang ditawarkan di laman rasmi GoThai

APA KATA ORANG? REVIEW PELANGGAN TENTANG SERVIS GOTHAI

“Servis yang tip top bukan sahaja untuk penyediaan dokumen tetapi turut memberi penerangan yang jelas berkaitan prosedur membawa masuk  kenderaan ke Thailand. Amat membantu bagi 1st timer yg ingin membawa kenderaan ke Thailand seperti saya. Bagi yang duduk jauh boleh berurusan awal agar mudah masa datang just collect dokumen dan terus gerak ke ICQ Bukit Kayu Hitam. Saya sendiri telah membuat pembayaran sehari sebelum, ianya amat membantu kelancaran perjalanan saya sekeluarga.”   

GoThai testimoni pelanggan terbaik

“Servis terbaik. Info yang jelas tentang prosedur untuk masuk ke Thailand. Percuma air mineral setiap kali buat permohonan. Staf yang mesra pelanggan.”

GoThai testimoni pelanggan

BELI INSURANS KENDERAAN DAN TRAVEL DENGAN TENANG BERSAMA GOTHAI KE THAILAND

GoThai insurans ke Thailand cepat

Daftar dan beli insurans secara mudah dengan GoThai di sini. Insyallah semua proses insurans yang diperlukan akan diuruskan oleh mereka dan anda boleh menikmati masa yang tenang sepanjang perjalanan anda di Thailand. 

Selamat mencuba!!

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

GoThai.my

Jom Dapatkan Insurans Kenderaan ke Thai

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Km 17.3, pekan, Napoh, 06000 Jitra, Kedah

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Konsultansi Percuma

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: