Review
Jan 8, 2021, 12:14pm

Produk Perabot Kayu Untuk Kegunaan Di Rumah


Terdapat pelbagai jenis perabot yang ada di rumah kita merangkumi logam (tembaga, keluli, besi, tembaga dll), kaca, hingga berbagai bahan lain. Tetapi satu-satunya bahan perabot yang mempunyai ketahanan yang lama mengikut peredaran masa sudah pastinya yang diperbuat daripada bahan kayu.

Perabot kayu mempunyai pelbagai ciri menarik yang menjadikannya pilihan kebanyakan orang untuk dekorasi di rumah ataupun sebagai perabot di rumah. Ciri-ciri tersebut merangkumi gaya dan corak perabot, fleksibiliti perabot dan tujuan penggunaannya di rumah. Perabot kayu juga sangat senang dijaga, tahan lama dan boleh dibersihkan tanpa banyak kerumitan.

Kelebihan Menggunakan Perabot Buatan Kayu

1. Ketahanan Lama

Kelebihan terpenting mempunyai perabot kayu di rumah anda ialah ia sangat tahan lama dan kuat. Semasa melabur dalam perabot seperti untuk bilik tidur anda, atau sofa untuk ruang tamu anda atau bahkan almari pakaian untuk bilik tidur anda, pilihan yang bijak adalah memilih daripada kayu jati, atau jenis kayu kuat lain. Jika dijaga dengan baik dengan dijauhkan dari sumber sinar matahari langsung dan tidak terkena kelembapan atau air untuk jangka waktu yang lama, kayu perabot akan bertahan lebih lama. Kaedah yang baik untuk memastikan ia kelihatan baik seperti yang baru adalah dengan menggosoknya dengan lilin kayu dan sering membersihkannya dengan kain kering.

2. Mudah Dijaga

Perabot kayu sangat mudah untuk dijaga. Seperti yang disebutkan di atas, jauhkan dari sinar matahari langsung, pastikan tidak ada kontak dengan air dan itu sahaja yang perlu anda pastikan. Perabot kayu yang kukuh boleh bertahan selama beberapa generasi untuk bertahun-tahun jika dijaga dan dipelihara dengan rapi serta mengamalkan cara penjagaan yang betul. 

3. Sesuai Untuk Semua Kawasan Di Rumah

Tidak ada sebab mengapa anda harus menjauhkan diri dari menghias bilik-bilik yang berbeza dari rumah anda dengan perabot kayu. Anda boleh memasukkan menggunakan perabot kayu sebagai meja kopi, rak buku atau bingkai sofa untuk ruang tamu. Anda juga boleh memilih meja tidur, meja rias, almari dan bingkai tempat tidur yang terbuat dari kayu di bilik tidur dan anda boleh memiliki kabinet dan rak yang terbuat dari kayu di dapur. Seperti disebutkan, tidak ada batasan meletakkan perabot kayu di ruangan apa pun. Biarkan imaginasi anda membuat pilihan untuk dekorasi di rumah.

4. Mesra Alam

Sekiranya anda mahukan perabot kayu jenis mesra alam, anda selalu boleh membeli perabot kayu yang terdiri dari kayu yang ditambak. Potongan-potongan pada kayu ini boleh menyebabkan ianya kelihatan sangat dramatik kerana faktor usia bahan tersebut sehingga menambahkan keindahan pada kayu tersebut.

Simple, Light And Stylish – Daorau® Furniture

Daorau® Furniture Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat pembuat perabot berasaskan kayu yang berlokasi di 12 A, Jalan Darau Menggatal Kota Kinabalu, Sabah. Semua produk perabot keluaran Daorau® Furniture lebih dikenali dengan jenama Daorau® dan memastikan kesemua perabot pengeluaran mereka berdasarkan konsep Simple, Light and Stylish agar ianya mudah diangkat, dipindahkan atau di bawa ke mana sahaja.

Secara ringkasnya, antara perkhidmatan yang ditawarkan oleh Daorau® Furniture kepada para pelanggan mereka adalah: 

 • Membuat “craft furniture” menggunakan kayu pine dan boleh ditempah mengikut citarasa pelanggan.

   

 • Membuat, membekal dan memasang pintu solid dan plywood dengan saiz dan rekaan mengikut tempahan pelanggan.

   

 • Membuat “built in furniture” untuk kediaman atau pejabat

   

 • Membuat tanda nama menggunakan kayu, mdf board atau acrylic

Bukan itu sahaja, malah jika anda inginkan perabot kayu di rumah anda mengikut rekaan dan bentuk pilihan anda, boleh juga anda membuat permintaan untuk custom-built perabot. Mereka juga memberikan jaminan sehingga 6 bulan kepada para pelanggan tertakluk kepada terma dan syarat. 

Kenali Produk Perabot Unik Daorau® Furniture

Selain perabot-perabot seperti almari dan meja, mereka juga menghasilkan pelbagai jenis perabot yang merangkumi:

 • 2 in 1 Al-Quran stand – RM110 

 • Rehal Pine – RM59 

 • Rehal OSB – RM40 

 • Rehal untuk DUA orang – RM90

Kesemuanya diperbuat daripada kayu bermutu tinggi.

Jom Dengar Apa Kata Orang Dengan Testimoni Pelanggan

Lihatlah pelanggan-pelanggan gembira setelah memiliki perabot kayu daripada Daorau® Furniture. Antara berikut merupakan testimoni daripada pelanggan gembira dan puas hati dengan servis Daorau®. Mesti Cantik Hiasi Ruangan Anda Dengan Daorau® Furniture

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi. Sebarang maklumat atau pertanyaan, boleh hubungi mereka melalui talian Whatsapp di +60 11-5672 7796. Boleh juga lihat koleksi mereka yang pelbagai di laman rasmi Daorau® Furniture https://daraufurniture.com/lokasi/ dan juga di laman FB dan Instagram mereka – Daorau® Furniture. Tempah sekarang!

 

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi.

Daorau® Furniture

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

Tempah Sekarang
Waze / Google Map

Alamat Kilang / Showroom 12a, Jalan Darau Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi.

Call Whatsapp Layari Website

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi.