Review
Apr 7, 2021, 9:56pm

Produk Brilliant Skincare Serendah RM18 Untuk Kulit Cerah Bersinar


Sentiasa menjaga dan memperhatikan kulit anda adalah bentuk rawatan diri yang dapat menghasilkan kulit yang kelihatan bersinar. Hal ini kerana punca-punca seperti tekanan, kekurangan pemakanan, ketidakseimbangan hormon, dan keadaan kesihatan lain boleh menjejaskan kesihatan kulit anda. 

Berbincang dengan doktor atau pakar dermatologi anda sekiranya anda risau tentang penampilan kulit anda. Kulit kusam, kering, mengelupas, atau tidak rata boleh menjadi antara penyebab sampingan untuk permasalahan kesihatan yang lain.

Mengapa Kesihatan Kulit Adalah Sangat Penting?

Oleh kerana kulit anda memainkan peranan penting dalam melindungi tubuh anda, anda harus menjaganya agar ia tetap sihat. Hal ini kerana ini akan membantu anda agar tidak jatuh sakit atau mengalami kerosakan pada tulang, otot, dan organ dalaman anda.

Perkara Yang Anda Mungkin Tidak Tahu Mengenai Kulit Anda

Kulit sebenarnya adalah organ terbesar badan anda mengikut aspek ukuran. Salah satu fungsi kulit anda adalah untuk membantu mengekalkan dan mengawal suhu badan anda. Sekiranya anda berasa terlalu panas, saluran darah di dekat permukaan kulit, yang disebut kapilari, akan mengembang untuk membolehkan darah hangat dalam badan menjadi sejuk.

Kulit anda juga menghasilkan vitamin D ketika cahaya matahari memancar di atasnya. Vitamin D penting untuk kesihatan tulang dan bahagian badan anda yang lain.

Memahami Kulit Anda

Bagi pengguna, pilihan penjagaan kulit yang banyak boleh menjadi satu perkara yang merunsingkan. Lagipun, tidakkah sabun dan air mencukupi untuk penjagaan kulit asas? Adakah penjagaan kulit yang sihat benar-benar memerlukan produk krim dan serum? Mengapa produk dan ramuan berkualiti penting untuk kesihatan kulit kita? Pasti ini adalah antara soalan yang terngiang-ngiang dalam benak fikiran anda. 

Walaupun mudah untuk menganggapnya biasa, kulit anda sebenarnya adalah organ; kebanyakan profesional perubatan mengklasifikasikannya sebagai organ terbesar badan anda. Tidak seperti sistem badan penting yang lain, kulit anda terdedah kepada persekitaran luar, termasuk unsur-unsur seperti kuman, minyak, haba dan bahan berbahaya yang lain. Kulit juga sangat kompleks, dengan pelbagai lapisan tisu, kolagen dan kelenjar. Oleh kerana itu, gaya hidup anda adalah faktor terbesar yang dapat mempengaruhi penjagaan kulit yang sihat.

Beberapa tabiat harian yang dapat mengurangkan masalah kesihatan kulit:

 • Makan makanan yang sihat dengan banyak buah dan sayur yang kaya dengan antioksidan
 • Bersenam secara berkala
 • Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari
 • Tidur yang banyak, lebih baik sekurang-kurangnya enam hingga lapan jam setiap malam
 • Mengekalkan rejimen penjagaan kulit harian yang konsisten dan berkualiti untuk mengurangkan atau menghilangkan masalah kesihatan kulit
 • Mengelakkan agen keras seperti sabun, yang dapat menghilangkan kulit minyak pati dan memperburuk tanda-tanda penuaan

Walaupun perubahan gaya hidup asas dapat meningkatkan penampilan dan kesihatan kulit anda secara drastik, jenis produk penjagaan kulit yang anda pilih juga penting.

Alasan Mengapa Rutin Penjagaan Kulit Anda Penting

1. Kulit Kita Mengeluarkan Lapisan Sel-sel Mati

Anda mungkin menganggap kulit anda sihat hari ini, tetapi tahukah anda sel kulit anda merosot hampir setiap minit setiap hari? Ini bermaksud kulit yang sihat yang anda miliki hari ini akan hilang esoknya, jadi jika anda tidak merawatnya sekarang anda boleh mengakibatkan kulit kusam, kurang sempurna. Bukankah itu adalah alasan yang baik untuk memperbaiki rutin penjagaan kulit anda setiap hari? Brilliant Skincare juga adalah kaedah terbaik untuk menghilangkan kulit mati dan menjadikan kulit anda bersinar.

2. Jenis Kulit Yang Berbeza

Mungkin anda mempunyai rakan yang tidak mempunyai rutin penjagaan kulit dan kulitnya kelihatan hebat. Itu bagus untuknya, tetapi tahukah anda bahawa semua jenis kulit adalah kulit yang berbeza? Oleh itu, kulit anda mungkin memerlukan lebih banyak penjagaan daripada rakan-rakan anda. Atas sebab ini, rutin penjagaan kulit harian adalah penting. Di sini, jika anda tidak tahu, set Brilliant Skincare menawarkan set penjagaan kulit yang boleh disesuaikan dengan jenis dan keperluan kulit anda.

3. Memiliki Kulit Yang Cantik Adalah Proses Yang Berterusan

Sekiranya anda menginginkan kulit yang cantik 30 tahun dari sekarang, pilihan yang anda buat pada hari ini akan membantu merealisasikan keinginan anda. Kulit cantik adalah proses berterusan dan memperbaiki rutin penjagaan kulit harian anda hari ini dapat membantu anda menjaga kulit yang cantik untuk masa depan. Pada masa yang sama, rutin penjagaan kulit yang kurang baik sekarang boleh membahayakan kulit anda untuk masa depan.

4. Pencegahan Adalah Lebih Mudah

Mencegah masalah kulit yang berpotensi sekarang lebih mudah daripada berusaha memperbaiki masalah kulit pada masa yang akan datang. Luangkan masa anda untuk melibatkan diri dalam rutin penjagaan kulit anda setiap hari berbanding dengan berjumpa dengan pakar dermatologi atau menangani masalah kulit akibat ketidakpedulian anda kelak.

Penjagaan Kulit Secara Mendalam Untuk Kulit Cerah Berseri Dengan Set Brilliant Skincare

Sesuai untuk newbie atau pengguna pertama kali yang menggunakan set Brilliant Skincare wajib ambil set ni untuk cuci kotoran di dalam kulit. Selain itu, set ini juga membantu mengelupas untuk menanggalkan sel kulit mati, merawat jerawat, parut, jeragat, kulit kusam/gelap, berminyak dan kulit kering. Brilliant Skincare memberikan kesan glowing dengan mencerahkan kulit anda di mana produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit.

Briiliant Skincare merupakan produk yang dihasilkan dari negara Filipina. Betul, set penjagaan kulit ini 100% dihasilkan secara langsung dari HQ di Filipina dan 100% bebas bahan kimia serta lulus FDA. Pengiktirafan FDA ini dibuat selepas mengambil kira penilaian menyeluruh merangkumi aspek keselamatan, keberkesanan dan kualiti pembuatan produk. Selain itu, Brilliant Skincare juga pernah dianugerahi dengan gelaran Skincare of the Year di negara Filipina. 

Jangan khuatir, jom cuba Brilliant Skincare produk yang 100% berkesan untuk merawat semua jenis masalah kulit termasuk:

 • sunburn
 • kusam
 • jerawat
 • jeragat
 • parut
 • kulit breakout
 • kulit berlubang/berlopak
 • kulit berminyak
 • kulit kering
 • tona kulit tidak sekata 

Kebaikan Dan Fungsi Brilliant Skincare

Dalam banyak-banyak fungsi Brilliant Skincare, berikut adalah antara fungsi utama Brilliant Skin Essential kepada kulit anda termasuklah:

 • Membunuh bakteria pada kulit
 • Merawat kulit dengan cepat
 • Mengatasi masalah pigmentasi
 • Merawat jerawat dengan pantas dan berkesan
 • Merawat dan memudarkan bekas parut jerawat
 • Mengandungi SPF yang membantu melindungi kulit dari sinaran UV
 • Menggebukan kulit dan menegangkan kulit supaya tampak lebih awet muda
 • Mengecilkan pori-pori dalam masa seminggu sahaja dan kulit nampak lebih licin dan glowing

Selain itu, antara fungsi ketara Brilliant Skincare adalah untuk merawat dan menyihatkan kulit pengguna bukan hanya sekadar pada permukaan kulit, malah, jauh ke dalam kulit hingga ke akar-akarnya. Anda juga boleh melihat kesan penggunaan seawal satu hingga dua minggu penggunaan secara konsisten tetapi ianya bergantung pada jenis masalah kulit anda. Sekiranya, masalah kulit yang serius, mungkin akan mengambil tempoh masa yang sedikit lama. Jadi, kesabaran anda amat penting untuk melihat kesan yang efektif pada kulit anda.

Produk Brilliant Skincare Serendah RM18 Untuk Kulit Cerah Bersinar

Untuk pengetahuan anda, produk Brilliant Skincare telah hampir 5 tahun dalam pasaran. Jauh berbeza dengan produk-produk lain kerana setiap pembeli akan dibantu oleh seller terlatih, bukan anda beli produk kemudian anda akan ditinggalkan keseorangan. Harga Brilliant Skincare juga mampu milik walaupun kesannya seperti membuat rawatan laser yang memakan wang ribuan ringgit!!

Set Brilliant Skincare ini terdiri daripada produk-produk seperti berikut (harga jualan adalah seperti tertera di bawah):

 • Rejuvenating – RM39/Whitening – RM45/Tomato set – RM45 
 • Loose Night/Day – RM18
 • Toner – RM18
 • Sabun – RM6
 • Vitamin E Moisturizer – RM56
 • Tinted Sunscreen – RM30 
 • Aloe Juju Cream – RM35
 • Serum – RM25

Apa Kata Orang? Lihat Testimoni Pelanggan

Banyak juga komen dan maklum balas daripada pengguna mereka yang alami kulit muka halus mulus tinggalkan jeragat, jerawat dan juga kulit kusam. Hal ini menunjukkan kebanyakan para pelanggan yang telah mencuba Brilliant Skincare dapat menikmati kesan positif yang mereka inginkan. Jika mereka boleh, sudah tentu anda juga boleh menikmati kesan-kesan yang menakjubkan seperti yang anda boleh lihat dalam testimoni di bawah. Sudah pasti menyakinkan!
Tempah Produk Brilliant Skincare Anda Hari Ini Di Sini!

Anda yang inginkan kulit cerah, berkilat, tegang tanpa sebarang masalah kulit boleh sahaja bertukar kepada Brilliant Skincare hari ini! Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten. Sekiranya anda berminat, anda boleh menghubungi nombor seperti berikut 0127818780 atau 01158781636 untuk mendapatkan set Brilliant Skincare anda yang tersendiri. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman Instagram atau alamat kedai fizikalnya boleh dijumpai di lokasi No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor. Selamat mencuba!

 

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Brilliant Skincare

100% bebas bahan kimia serta lulus FDA.

Beli Sekarang
Social Media

No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Call Whatsapp

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.