Review
Apr 7, 2021, 8:55pm

Pinjaman Peribadi Segera Seawal 2 Jam Di Selangor


Walaupun terdapat banyak jenis pinjaman di Malaysia yang merangkumi dari pinjaman untuk kereta hingga pendidikan, perumahan, serta pinjaman khusus untuk perniagaan dan pelaburan seperti Amanah Saham Berhad, di sini artikel ini membincangkan tentang pinjaman peribadi secara khusus.

Pelbagai pinjaman peribadi yang terdapat di Malaysia di mana ia agak menarik juga. Kita mempunyai pilihan untuk pinjaman patuh Syariah, pinjaman penjawat awam, dan juga pinjaman senarai hitam (selalunya tidak sah).

Secara amnya, pinjaman peribadi umumnya mempunyai ciri-ciri seperti berikut:

 • Kadar faedah lebih tinggi daripada pinjaman yang “berstrategik” (pinjaman kereta, rumah, perniagaan dan lain-lain). Harga sangat bergantung pada skor kredit anda. Sekiranya anda disenarai hitam, anda mungkin tidak akan boleh mendapat harga yang baik.
 • Tanpa cagaran (Tidak perlu menjanjikan aset atau harta benda anda seperti kereta dan rumah anda kepada pihak bank jika anda tidak dapat membuat pembayaran).
 • Jangka masa pembayaran yang pendek secara relatif – biasanya antara enam bulan hingga lima tahun.

Seperti medium kewangan yang lain, anda boleh menggunakan pinjaman peribadi untuk kebaikan anda. Berikut adalah beberapa alasan baik dan buruk untuk mendapatkan pinjaman peribadi.

Sebab Yang Baik Untuk Mendapatkan Pinjaman Peribadi

1. Anda mahu melunaskan hutang yang mempunyai faedah tinggi

Katakan anda mempunyai hutang kad kredit pada kadar 18% setahun (faedah lebih tinggi), dan layak untuk pinjaman peribadi pada kadar 10% setahun (faedah lebih rendah). Ambil pinjaman peribadi untuk ini adalah langkah bijak. Anda masih perlu membuat pembayaran, tetapi sekarang sekurang-kurangnya anda dapat menjimatkan sejumlah wang dalam pembayaran faedah.

Meminjam cukup untuk membayar hutang kad kredit (atau hutang faedah tinggi lain), tetapi tidak lebih dari itu. Melunaskan baki kad kredit sepenuhnya. Buat rancangan yang kukuh untuk melunaskan pinjaman peribadi mengikut jadual yang dipersetujui. Memilih untuk membuat penolakan secara automatik dari bank anda untuk mengelakkan hukuman lewat.

2. Anda mahu mengembangkan perniagaan anda

Ini hanya untuk perniagaan yang sudah beroperasi yang hanya memerlukan sedikit modal untuk berkembang dan maju. Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan anda sendiri, banyak pakar bersetuju bahawa modal harus datang dari diri anda terlebih dahulu.

Hitung berapa banyak yang anda perlukan. Buat rancangan untuk memastikan aliran tunai positif supaya anda dapat membuat pembayaran pinjaman.

Anda mahu membayar kos perubatan untuk orang yang tersayang

Daripada alasan yang baik, ini adalah alasan etika. Malangnya, ini adalah salah satu situasi menang/kalah – jika orang yang anda sayangi sembuh, anda harus membayar balik pinjaman. Sekiranya tidak, anda masih perlu membayar balik pinjaman. Perlu diingat bahawa 14.3% peminjam hutang di Malaysia dinyatakan muflis kerana perbelanjaan perubatan.

3. Anda mahu meninggalkan rumah tangga yang tidak selamat

Baiklah, lebih baik jika anda dapat menabung/meminjam wang dari rakan untuk ini, tetapi jika anda tidak mempunyai pilihan, teruskan dan dapatkan pinjaman peribadi untuk membantu anda keluar. Ini bersesuaian terutamanya jika anda didera secara fizikal dan emosi, dan mempunyai anak dalam jagaan anda. Keluar dari sana, dan cari lokasi yang selamat sebagai pangkalan baru.

Anda memerlukan deposit sewa sekitar empat bulan, kemudian perbelanjaan sara hidup selama kira-kira tiga hingga enam bulan. Faktorkan kos bergerak anda. Dapatkan sistem sokongan secepat mungkin. Dapatkan pekerjaan secepat mungkin. Segera dapatkan bantuan yang ada sama ada dari agensi awam atau swasta dengan segera.

4. Anda memerlukan kerja pemulihan yang tidak dijangka

Paip pecah secara tiba-tiba di rumah anda? Kereta tiba-tiba rosak? Dapatkan pinjaman peribadi sekiranya anda tidak mampu membiayai kos penyelenggaraan ini sendiri.

Sebab Yang Buruk Untuk Mendapatkan Pinjaman Peribadi

Anda mahu mengekalkan ilusi kekayaan

 

Hal ini bermaksud menambah pinjaman peribadi di atas hutang semasa anda untuk sesuatu yang jelas bukan keperluan anda. Meminjam wang untuk kelihatan kaya adalah perkara biasa. Perkara ini sebenarnya sukar kerana kita mempunyai budaya “jaga prestij”. Ini termasuk meminjam wang untuk:

 • Majlis perkahwinan
 • Cuti
 • Pengubahsuaian rumah yang sememangnya bersifat kosmetik
 • Pakaian dan aksesori yang berjenama
 • “Peluang pelaburan” saudara / rakan yang anda tertekan untuk bekerjasama
 • Kereta mewah dan tidak praktikal
 • Belajar di luar negara dan bukannya di dalam negara
 • Anda mahu memulakan perniagaan

Menceburi perniagaan anda sendiri untuk pertama kalinya? Tidak digalakkan anda mengambil risiko memasukkan semua modal/wang pinjaman peribadi ke dalamnya. Ingatlah bahawa 96% daripada semua perniagaan gagal dalam 10 tahun pertama.

1. Berjudi

 

Mendapatkan pinjaman peribadi hanya untuk mempertaruhkannya adalah masalah serius yang mempengaruhi banyak orang. Dapatkan bantuan dan cari sokongan untuk ketagihan judi. 

Tidak mempunyai hutang (termasuk “hutang yang baik” seperti gadai janji) adalah cara hidup yang baik. Tetapi kerana kebanyakan, jika tidak semua dari kita, mempunyai hutang akibat dari pinjaman, yang paling sedikit yang dapat anda lakukan adalah selalu mengetahui tentang maklumat pembayaran faedah anda.

Kadar faedah 4.5% agak rendah. Anda akan dapati kad kredit biasa mempunyai faedah 1%. Pinjaman peribadi biasanya berbeza mengikut profil risiko anda, antara 7% hingga 30% (lebih dari itu juga bukan perkara yang betul) setahun.

Kelulusan Segera Pinjaman Peribadi Di Al-faresh Seawal 2 Jam

AL-Faresh adalah sebuah syarikat perunding kewangan yang berpengalaman di Malaysia. Mereka mempunyai satu kumpulan perunding kewangan yang profesional dan bekerjasama rapat dengan Syarikat Pinjaman Wang Berlesen bagi mendapatkan kelulusan yang cepat atas permohonan pinjaman. Dengan analisis yang mantap daripada perunding kewangan dari syarikat Al-Faresh, anda pasti boleh mendapat pinjaman peribadi yang anda inginkan.

Sekiranya anda tergolong daripada kumpulan pekerja kerajaan, swasta, mahupun kilang dan mempunyai Perkeso dan mendapat pencen, anda dengan mudah boleh melanggan kepada perhidmatan pinjaman peribadi daripada syarikat Al-Faresh. Dijamin anda boleh mendapatkan kelulusan permohonan dalam tempoh 24 jam sahaja. Begitu mudah dan pantas sekali! 

Butiran berikut merupakan antara syarat-syarat kelayakan selain daripada yang tertera di atas:

 • Bekerja tetap 6 bulan ke atas
 • Warganegara malaysia
 • Potongan gaji melalui bank
 • Ada slip gaji dan potongan Epf Socso
 • Pekerja Kerajaan & Swasta
 • Untuk pekerja kerajaan potongan gaji lebih 60% layak mohon
 • Untuk pekerja swasta gaji RM1000 keatas layak mohon
 • Lulus tanpa kiraan komitmen
 • Tiada deposit & Tiada penjamin
 • Proses PERCUMA dan 2 jam proses sahaja
 • Pinjaman dapat penuh

Kelebihan Memohon Pinjaman Peribadi Daripada Kredit Komuniti Al-faresh

Segala urus niaga hanya dijalankan di lokasi pejabat mereka di No 8B, Jalan SG 1/2 Taman Sri Gombak, Batu Caves, 68100, Selangor, Malaysia. Mereka juga tidak akan menerima sebarang upfront atau wang pendahuluan di luar premis mereka. Perkhidmatan mereka juga termasuk dengan syarat di mana mereka tidak akan meminta sebarang bayaran pendahuluan walaupun pinjaman dah diluluskan. 

Yang paling penting, tidak seperti kebanyakan platform, bank atau syarikat lain, Kredit Komuniti Al-Faresh menjanjikan proses pinjaman peribadi yang segera seawal 2 jam bergantung dengan kehendak para pelanggan mereka. Di samping itu, berikut adalah faedah-faedah lain yang boleh anda dapatkan dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat Al-Faresh:

 • Tempoh Bayaran Yang Flexibel
 • Kadar Faedah Serendah 1.5%
 • Kelulusan Cepat (seawal 2 jam)
 • Permohonan Yang Senang & Selamat

Sekiranya, anda masih tidak jelas dengan jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat Al-Faresh, mereka terkenal dengan servis misalnya seperti di bawah:

 • Penilaian Status Kewangan Individu
 • Perundingan Pakej Pinjaman
 • Penyelesaian Masalah Kewangan Peribadi

Syarikat Al-Faresh sedia membantu anda dan di kala musim COVID-19 melanda di negara kita, anda juga boleh memohon pinjaman peribadi dengan mereka melalui laman rasmi mereka. Jangan takut, sebarang dan semua maklumat yang anda berkongsi dengan mereka akan dipastikan selamat dan dirahsiakan. Mereka amat mementingkan hak privasi setiap pelanggan mereka. Oleh itu, inilah antara manfaat yang boleh anda dapatkan dengan melanggan kepada servis syarikat Al-Faresh.

Testimoni Pelanggan Al-faresh

Sekiranya selepas mengetahui sedikit sebanyak mengenai perkhidmatan yang ditawarkan oleh Al-Faresh, anda berminat, tetapi masih mempunyai sedikit keraguan. Maka, testimoni-testimoni pelanggan yang tertera di sini pasti dapat membantu memberikan gambaran yang jelas lalu boleh mengambil keputusan dengan mudah.


Tetapkan Temu Janji Dengan Pakar Perunding Kewangan Profesional Al-faresh

Anda perlukan perunding kewangan yang dipercayai? Perlukan pinjaman dengan cepat, pantas dan selamat? Sekiranya berminat untuk mencuba dahulu, tiada masalah. Anda boleh menghubungi mereka di talian 017-327 6699 sekarang ataupun berhubung dengan mereka melalui Whatsapp www.wasap.my/60173276699/loanpagegoogle untuk mendapatkan temu janji dengan salah seorang pakar perunding mereka. 

Boleh juga anda layari laman Facebook ataupun laman rasmi Al-Faresh (anda juga boleh membuat permohonan secara atas talian) untuk mendapatkan lebih lanjut mengenai syarikat Al-Faresh dan senarai perkhidmatan mereka. 

 

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Syarikat Al-Faresh

Permohonan Pintas Pinjaman Peribadi

Nak Buat Loan
Social Media

NO 8B, Jalan SG 1/2, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Call Whatsapp Layari Website

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera