Review
Apr 7, 2021, 9:05pm

Pinjaman Peribadi Mudah Lulus Dengan Faedah Rendah


Oleh kerana kepercayaan umum dan terpengaruh dengan tindakan orang ramai, kita sering mengambil keputusan untuk mengambil pinjaman peribadi. Yang pasti, pinjaman peribadi boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk memberikan faedah kepada anda untuk menguruskan tanggungjawab kewangan anda. 

Hal-hal Yang Memerlukan Keperluan Pinjaman Kewangan Peribadi

1. Isu Perubatan

Berapa kerap anda mendapati diri anda tertanya-tanya bagaimana anda akan menampung kos rawatan kecemasan? Sebagai contoh, jika anda mendapati diri anda mengalami masalah kesihatan yang tidak dijangka dan mendapati jumlah yang agak besar yang dicetak pada bil perubatan, anda mungkin sukar membayar bil tepat pada waktunya.

Oleh itu, anda kini berada dalam keadaan rumit dan harus memutuskan cara terbaik untuk menyelesaikan masalah aliran tunai anda dan membolehkan anda mencari dana kecemasan sekiranya anda belum mendapatkan perlindungan insurans untuk diri sendiri. Daripada hanya menunggu dan bimbang tentang cara membayar bil perubatan anda, anda boleh mempertimbangkan untuk mengambil pinjaman peribadi untuk menampung perbelanjaan perubatan anda dengan segera.

Ketika menggunakan pinjaman peribadi, kami mengesyorkan agar anda mulai membandingkan dengan bank yang berlainan untuk memastikan bahawa anda mendapat pinjaman peribadi terbaik untuk anggaran dan keadaan anda. Walaubagaimanpun, menggunakan khidmat Komuniti Kredit Al-Faresh Pinjaman Peribadi adalah kaedah terpantas untuk mendapatkan jawapan untuk diri sendiri dengan beberapa klik (boleh membuat permohonan secara atas talian) dan membuat keputusan dengan mudah.

2. Kos Pengubahsuaian / Pembaikan Rumah

Ramai di antara kita menginginkan untuk menambah ciri baru dan mengambil langkah untuk membina rumah impian kita. Memohon pinjaman pengubahsuaian mungkin tidak dapat dilakukan oleh semua orang kerana ini sering menjadi sebahagian daripada pakej dengan pinjaman rumah.

Penyelesaian yang ideal adalah dengan menjimatkan dana yang mencukupi untuk menampung kos pengubahsuaian anda. Sekiranya anda merancang untuk membuat perubahan kecil dan menggunakan kaedah DIY dan kaedah ini tiada  masalah tetapi untuk kos pengubahsuaian yang lebih besar, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil Pinjaman Peribadi. Secara amnya, pembiayaan melalui pinjaman peribadi akan mempunyai kos yang lebih rendah berbanding dengan pinjaman rumah.

3. Pengumpulan Hutang

Salah satu sebab yang paling umum untuk memohon pinjaman peribadi adalah menggabungkan pinjaman / hutang yang ada menjadi satu pinjaman tunggal. Hutang seperti kad kredit, pinjaman peribadi dan overdraf di akaun bank anda semuanya boleh bertambah dalam dari segi pembayaran pelbagai faedah tetapi anda juga harus meluangkan masa untuk menganggarkan jumlah wang anda untuk membayarnya tepat pada waktunya. 

Dengan menggabungkan hutang-hutang ini ke dalam satu pinjaman peribadi, ia akan membantu anda menjimatkan kadar faedah anda dan merancang lebih baik untuk membayar balik dengan jumlah pinjaman yang besar. Berfikir dua kali dan sentiasa menjadi pengguna yang bijak untuk mendapatkan kadar faedah terbaik untuk jumlah pinjaman anda yang lebih tinggi.

4. Perkahwinan

Merancang perkahwinan anda yang yang sempurna sering menjadi tugas yang membebankan terutamanya dalam aspek kewangan. Adakah mengambil pinjaman peribadi untuk menampung kos perkahwinan anda adalah keputusan yang bijak? Dalam keadaan tertentu, pinjaman peribadi dapat mempercepatkannya terutamanya ketika anda mempunyai tarikh terdekat untuk perkahwinan anda. Lebih-lebih lagi, jika hasil pulangan perkahwinan anda (hadiah yang diterima + nilai tunai) dapat menanggung kos, mengapa ditangguhkan terlalu lama?

5. Pendidikan

Sekiranya anda berfikir untuk kembali ke universiti untuk melanjutkan pelajaran, ini adalah keputusan yang baik untuk perkembangan kerjaya anda di masa hadapan. Namun, jika anda kekurangan simpanan, anda mungkin akan menangguhkannya atau berputus asa dalam proses kerana anda tidak dapat mendapatkan pinjaman pendidikan.

Pinjaman peribadi akan menjadi penyelesaian praktikal untuk menampung yuran pengajian dan perbelanjaan tambahan semasa belajar. Oleh itu, daripada menangguhkannya terlalu lama, mengapa tidak meneruskannya sebagai pengajian separuh masa selagi anda mempunyai pekerjaan sepenuh masa sehingga anda dapat memenuhi syarat pembayaran balik bulanan.

Pinjaman peribadi seringkali mudah dan pantas untuk dipohon dan mempunyai sejumlah wang tunai yang dapat membantu anda dalam banyak cara serta menolong mencapai matlamat anda. Dengan mengurangkan kos gaya hidup anda dan dengan mengikuti rancangan pembayaran balik yang ditentukan, anda akan dapat membayar balik pinjaman peribadi anda sambil menyelesaikan tugas besar yang selalu anda ingin selesaikan.

Ingatlah untuk menggunakan khidmat Kredit Komuniti Al-Faresh untuk memilih pinjaman peribadi terbaik yang sesuai dengan keperluan kewangan anda.

Pinjaman Mudah Lulus Dengan Faedah Rendah Kredit Komuniti Al-faresh

Untuk makluman anda, syarikat AL-Faresh merupakan sebuah syarikat perunding kewangan yang berpengalaman di Malaysia yang terdiri daripada satu kumpulan perunding kewangan yang profesional dan bekerjasama rapat dengan Syarikat Pinjaman Wang Berlesen bagi mendapatkan kelulusan yang cepat atas permohonan pinjaman. Anda boleh sahaja membuat carian tentang syarikat Al-Faresh di laman Google sekiranya anda risau akan terperangkap dengan tipu muslihat atau “scammer” selain berasa yakin dengan pilihan anda. 

Di samping itu, mesti ada antara anda yang tidak berapa pasti apa yang dimaksudkan dengan Kredit Komuniti. Kredit Komuniti ini adalah Syarikat Pinjaman Wang yang berdaftar dengan KPKT dan segala urusan tandatangan perjanjian dan penyerahan wang pinjaman dilakukan di pejabat mereka sahaja.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Perkhidmatan Mereka?

Pejabat syarikat Al-Faresh yang berlokasikan di No 8B, Jalan SG 1/2 Taman Sri Gombak, Batu Caves, 68100, Selangor, Malaysia juga boleh anda kunjungi, sekiranya anda mahukan perjumpaan secara bersemuka untuk berbincang dengan lebih lanjut. Syarikat Al-Faresh akan beroperasi dalam tempoh waktu beroperasi pada hari Isnin – Jumaat, 9.30am – 5.30pm, dan di hari minggu, hari Sabtu sahaja, pada jam 9.30am – 2.00pm. 

Syarikat Al-Faresh sedia membantu anda dan di kala musim COVID-19 melanda di negara kita, anda juga boleh memohon pinjaman peribadi dengan mereka melalui laman rasmi mereka. Jangan takut, sebarang dan semua maklumat yang anda berkongsi dengan mereka akan dipastikan selamat dan dirahsiakan. Mereka amat mementingkan hak privasi setiap pelanggan mereka.

Antara Perkhidmatan Dan Kelebihan Servis Yang Ditawarkan

Di samping itu, syarikat Al-Faresh boleh menjadi pilihan terbaik dan selamat buat anda kerana mereka menawarkan kadar faedah paling rendah, tempoh pembayaran yang fleksibel tanpa bayaran pendahuluan dan maklumat peribadi anda juga akan dirahsiakan/selamat. Lebih-lebih lagi, tidak seperti kebanyakan platform, bank atau syarikat lain, Kredit Komuniti Al-Faresh menjanjikan proses pinjaman peribadi yang segera seawal 2 jam bergantung dengan kehendak para pelanggan mereka. Di samping itu, berikut adalah faedah-faedah lain yang boleh anda dapatkan dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat Al-Faresh:

 • Tempoh Bayaran Yang Flexibel
 • Kadar Faedah Serendah 1.5%
 • Kelulusan Cepat (seawal 2 jam)
 • Permohonan Yang Senang & Selamat

Selain yang tertera di atas, antara kelebihan perkhidmatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

 • Proses Percuma 
 • Semak Kelayakan Percuma 
 • Tanpa Bayaran Deposit 
 • Bayaran Fleksible 
 • Tanpa Penjamin 
 • Pinjaman Dapat Penuh 
 • Pinjaman Dari 1,000 Sehingga 50,000 
 • Hanya Perlukan 4 Dokumen Mudah 
 • Kelulusan Seawal 2 Jam Sahaja 
 • Blacklist, CTOS, CCRIS Layak Mohon

Sekiranya anda tergolong daripada kumpulan pekerja kerajaan, swasta, mahupun kilang dan mempunyai Perkeso dan mendapat pencen, anda dengan mudah boleh melanggan kepada perhidmatan pinjaman peribadi daripada syarikat Al-Faresh. Dijamin anda boleh mendapatkan kelulusan permohonan dalam tempoh 24 jam sahaja. Begitu mudah dan pantas sekali! 

Ramai Yang Yakin Dengan Al-faresh, Ketahui Testimoni Pelanggan

Bahagian testimoni pada kebiasaannya dicari oleh orang umum untuk mendapatkan kepastian dan kesahihan sebarang servis atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh sesuatu syarikat, agensi atau institusi. Oleh sebab itu, dalam artikel ini, kami memaparkan dengan berkongsi kepada anda sedikit sebanyak tentang ulasan atau maklum balas para pelanggan yang sebelum ini yang telah melanggan perkhidmatan kredit komuniti Al-Faresh.

 

Berminat? Mari Dapatkan Khidmat Pinjaman Peribadi Dari Al-faresh Di Sini

Sekiranya berminat untuk mencuba dahulu, tiada masalah. Terutamanya di kala musim pandemik ini, bukan mudah untuk mendapatkan pinjaman kewangan yang anda perlukan. Jadi, pada masa yang anda memerlukan, ini adalah peluang anda untuk memohon pinjaman peribadi kewangan daripada syarikat Al-Faresh. Boleh sahaja anda layari laman Facebook mereka ataupun laman rasmi Al-Faresh (anda juga boleh membuat permohonan secara atas talian). Untuk berhubung dengan mereka secara langsung dan mendapatkan temu janji dengan salah seorang pakar perunding mereka, hubungi mereka di nombor 017-327 6699 sekarang ataupun berhubung dengan mereka melalui Whatsapp www.wasap.my/60173276699/loanpagegoogle .

 

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Syarikat Al-Faresh

Permohonan Pintas Pinjaman Peribadi

Nak Buat Loan
Social Media

NO 8B, Jalan SG 1/2, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera

Call Whatsapp Layari Website

Pinjaman Peribadi Yang Boleh Dipercayai Di Kuala Lumpur

Dapatkan Cara Penyelesaian Masalah Kewangan Anda Segera