Review
Apr 9, 2021, 3:57pm

Pilihan Cermin Mata Berjenama Di Oasis Optometry


Pada masa kini, ramai yang terdedah kepada pelbagai peranti digital seperti telefon pintar, komputer riba, tablet, TV pintar dan lain-lain. Kadang-kadang, kita tidak menyedari bahawa penggunaan dan pendedahan yang meluas terhadap peranti-peranti ini boleh menyebabkan risiko kepada mata kita. Oleh itu, jika anda menghadapi masalah dari segi penglihatan anda, mungkin tiba masanya untuk anda berjumpa pakar mata dan mendapatkan preskripsi baru kaca mata.

Kenapa Anda Perlu Cermin Mata?

1. Membolehkan Kita Melihat Dengan Lebih Jelas

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, cermin mata membantu kita melihat sesuatu dengan lebih jelas terutamanya ketika kita mengalami miopia, hiperopia, dan astigmatisme. Lebih-lebih lagi, cermin mata sangat bagus untuk membantu migrain yang berkaitan dengan penglihatan.

2. Membantu Kita Membaca Lebih Mudah

Adalah biasa bagi orang dewasa untuk membaca surat khabar dan buku tetapi kadang-kadang mereka mengalami kesukaran dalam mengenal huruf kerana penglihatan mereka menjadi kabur. Ini berlaku bukan hanya untuk orang dewasa tetapi juga kepada sesiapa sahaja, oleh itu, kaca mata membaca atau cermin mata lain yang sesuai sangat sesuai untuk membuat anda melihat dan membaca lebih jelas.

3. Perlindungan Dari Matahari

Sinaran UV yang datang dari matahari memberi kesan berbahaya kepada mata kita, maka cermin mata hitam atau cermin mata sangat penting untuk dipakai. Selain itu, cermin mata hitam sekarang mempunyai lensa terpolarisasi yang membantu menyekat silau mendatar.

4. Penampilan Menarik Dan Bergaya 

Pada masa kini, adalah perkara biasa bagi orang yang untuk memakai cermin mata (yang tiada preskripsi) sebagai aksesori. Cermin mata sesuai untuk pakaian apa pun dan selain bergaya, ia melindungi mata kita daripada pencemaran mata yang tidak perlu tanpa mengira preskripsi. Lebih-lebih lagi, ini meningkatkan keyakinan pada kita kerana kita sering kelihatan lebih pintar seperti seorang genius ketika memakainya.

Terdapat banyak sebab lain untuk memakai cermin mata tetapi yang paling pentingnya adalah, untuk menjaga mata kita. Lagi bagus jika anda boleh mendapatkan cermin mata mengikut citarasa serta dapat memperbaiki penglihatan anda. Ini semua anda kini boleh mendapatkannya di Oasis Optometry Kubang Kerian.

Pilihan Orang Ramai Oasis Optometry Kubang Kerian

Bagi anda yang sedang mencari kedai cermin mata yang membekalkan koleksi cermin mata berjenama dan berkualiti di kawasan Kubang Kerian dan Kota Bharu, bolehlah kunjungi ke kedai Oasis Optometry yang terletak di Pt 1666 Bandar Baru Kubang Kerian, Jalan Raja Perempuan Zainab 2, Kota Bharu, Kelantan 16150, Malaysia. Premis di sini merupakan yang pertama dibuka dengan rasminya pada Ogos 2010.

Jika anda ingin tahu, Oasis Optometry Centre juga merupakan pengedar sah bagi  produk kanta berjenama terkenal dan berkualiti tinggi seperti CARL ZEISS, HOYA, PENTAX dan TOKAI. Kanta yang berkualiti dapat memberi pengalaman penglihatan yang jelas dan selesa, selain ketahanan dan ciri-ciri tambahan yang lain. 

Di premis mereka di Kubang Kerian juga terdapat pelbagai  bingkai cermin mata terkini dan sesuai untuk semua golongan. Malah, mereka juga merupakan pengedar rasmi bingkai cermin mata berjenama terkenal seperti Alain Delon, Crocodile, Guy Larroche, Rayban,  Bonia, Seiko, Oris, Alfio Raldo, Edwin, Elizabeth Arden, Lois, BUM, SB Polo, Cheetah dan banyak lagi. Kalau bukan di Oasis Optometry, di mana lagi kan?

Pakej Bingkai Termurah Oasis Optometry Untuk Pilihan Anda

Di Oasis Optometry, anda akan mempunyai peluang untuk memilih dari pilihan berjenama yang variasi pada harga yang berpatutan. 

  • Bingkai trendy design terkini
  • Pelbagai saiz
  • Banyak pilihan warna dan bentuk
  • Harga pakej istimewa 

Terkini di kedai cermin mata Oasis Optometry adalah pakej bingkai cermin mata dalam harga serendah RM99. Jangan lepaskan peluang anda untuk rebat promosi menarik Oasis Optometry seperti berikut:

  • Pakej Bingkai + Cermin Anti Silau – RM99 
  • Pakej Bingkai + Cermin Photogray (Tukar Gelap) – RM199
  • Bingkai + Kanta Blue Coat (Digital) – RM199
  • Bingkai + Kanta Multifocal (Jauh Dekat) – RM299

Apa Kata Orang? Lihat Testimoni Pelanggan Oasis Optometry

Teringin untuk mengetahui pengalaman pelanggan lain yang pernah mencuba? Untuk anda berasa lebih yakin dengan servis dan perkhidmatan Oasis Optometry, lihatlah testimoni-testimoni pelanggan seperti berikut.Tempah Cermin Mata Berkualiti Dan Termurah Di Oasis Optometry Hari Ini!

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah. Ambil peluang ini sementara ada di Oasis Optometry! Lawati laman Facebook mereka (Oasis Optometry Centre) ataupun laman rasmi kedai mereka di http://oasisoptometry.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Oasis Optometry hari ini! Memakai cermin mata boleh menjadi pengalaman yang menarik, jadi hubungi nombor-nombor seperti berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut!

Kubang Kerian – 097649991 / 017 7248991

Pasir Puteh- 097869992 / 011 10594992

Kok Lanas- 097889993 / 011 10956993

Tumpat – 097260444 / 011 10783994

 

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Oasis Optometry

OASIS OPTOMETRY CENTRE merupakan Pusat Optometri Milik Bumiputera 100%

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Pt1666 Bandar Baru Kubang Kerian,Jalan Raja Perempuan Zainab 2 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!