Review
Jan 12, 2021, 9:48am

Petua Memilih Perabot Kayu Ketika Membeli


Memilih yang terbaik untuk perabot kayu rumah anda bukanlah sesuatu yang mudah. Hal ini kerana anda harus menentukan gaya dan mencari reka bentuk perabot moden yang berkualiti yang berpadanan dengan suasana dan gaya rumah anda. Apabila anda memutuskan untuk membeli perabot kayu, sudah pasti anda inginkan barang-barang perabot yang dipilih kelihatan bergaya, sesuai dan mempunyai dimensi yang betul untuk susun atur di ruangan anda.

Kualiti perabot moden dan bahan kayu sangat penting kerana anda membeli perabot kayu untuk digunakan dalam tempoh waktu yang lama. Oleh itu, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan ketika anda memutuskan untuk membeli perabot kayu sama ada untuk pejabat, rumah, ruang tamu, ruang makan atau bilik tidur. Memilih reka bentuk perabot yang tepat untuk kediaman anda memerlukan masa tetapi set perabot berkualiti baik yang selesa dan menarik akan mewujudkan persekitaran yang menyenangkan dan suasana yang mesra di mana ia membawa lebih banyak kegembiraan di rumah anda.

Cara Memilih Perabot Kayu Yang Sesuai Untuk Kediaman Anda

Perabot berkualiti tinggi yang diperbuat daripada kayu akan menambah keselesaan, meningkatkan mood dan kesihatan, menawarkan perabot rumah yang mesra alam untuk kediaman moden.

1. Kualiti Bahan

Perabot moden yang diperbuat daripada solid wood adalah pilihan pelaburan yang hebat. Pastikan anda membeli barangan perabot kayu yang selamat untuk kediaman, kesihatan keluarga dan persekitaran anda. Perhatikan penampilan bahan reka bentuk. Resistant film lebih baik daripada paper coating. Kebiasaannya, perabot yang murah dan berkualiti dibuat dari papan partikel bersalut melamin dengan ketebalan sekitar 18-20 mm, sekitar 3/4 inci.

2. Perhatikan Kawasan Tepi Bahagian Kayu

Bahagian tepi kayu mesti selalunya mempunyai PVC dan gamnya tidak boleh dilihat di tepinya. Periksa beberapa kepingan yang serupa untuk memastikan kualiti.

3. Kuality fittings Dan Bahagian Logam

Periksa engsel perabot dan bahagian logam lain, – cangkuk, rak dan pemegang. Pengilang perabot kayu yang baik menggunakan kelengkapan berkualiti tinggi dan bahagian logam yang mempunyai tanda dagangan. Fittings perabot yang berkualiti biasanya tersembunyi. Periksa kepingan perabot kayu sebelum anda membelinya, jika terdapat bahagian plastik itu mungkin bermaksud reka bentuk perabot berkualiti rendah.

4. Pintu Perabot Moden

Perhatikan warna bingkai pintu, ia harus sesuai dengan warna bahan reka bentuk utama. Periksa permukaan dalam pintu. Pintu perabot berkualiti tinggi mempunyai penutup logam pada skru. Sekiranya, ianya diperbuat daripada bahagian plastik bermaksud perabot tersebut kualitinya rendah. Lihat sambungan bahagian pada perabot. Sambungannya haruslah nampak tahan lasak, pembinaan perabot harus kelihatan kuat dan bahagian penyambung hendaklah ditutup dengan baik dengan lapisan resistant film.

Beli Perabot Kayu Ringkas, Ringan Dan Bergaya Di Daorau® Furniture

Berpusat di Sabah, Daorau® Furniture merupakan syarikat perabot kayu yang telah beroperasi lebih 15 tahun dalam industri pembuatan perabot. Selain mempunyai pengalaman yang lama dalam bidang pembuatan perabot kayu, produk jenama Daorau® hasil Daorau® Furniture sangat ringan, mudah dibawa serta mempunyai reka bentuk yang menarik. 

Antara perkhidmatan yang ditawarkan oleh Daorau® Furniture kepada para pelanggan mereka adalah: 

  • Membuat “craft furniture” menggunakan kayu pine dan boleh ditempah mengikut citarasa pelanggan.
  • Membuat, membekal dan memasang pintu solid dan plywood dengan saiz dan rekaan mengikut tempahan pelanggan.
  • Membuat “built in furniture” untuk kediaman atau pejabat
  • Membuat tanda nama menggunakan kayu, mdf board atau acrylic

Perabot Kayu Pilihan Terbaik Di Daorau® Furniture

Berikut adalah produk kayu terhangat yang turut ditawarkan oleh Daorau® Furniture. Ringkas, ringan dan bermutu tinggi! Harga berikut tidak termasuk pos atau penghantaran.

  • 2 in 1 Al-Quran stand – RM110 

  • Rehal Pine – RM59 

  • Rehal OSB – RM40 

  • Rehal untuk DUA orang – RM90

Testimoni Pelanggan

Lihatlah pelanggan-pelanggan gembira setelah memiliki perabot kayu daripada Daorau® Furniture. Antara berikut merupakan testimoni daripada pelanggan gembira dan puas hati dengan servis Daorau®. Tempah Perabot Kayu Anda Sendiri Di Daorau® Furniture!

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi. Sebarang maklumat atau pertanyaan, boleh hubungi mereka melalui talian Whatsapp di +60 11-5672 7796. Boleh juga lihat koleksi mereka yang pelbagai di laman rasmi Daorau® Furniture https://daraufurniture.com/lokasi/ dan juga di laman FB dan Instagram mereka – Daorau® Furniture. Tempah sekarang!

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi. Tempah sekarang!

Daorau® Furniture

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

Beli Sekarang
Social Media

Alamat Kilang / Showroom 12a, Jalan Darau Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi. Tempah sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Jom hiasi kediaman anda dengan perabot kayu dari Daorau® Furniture

yang mempunyai gaya ringkas dan berkualiti tinggi. Tempah sekarang!