Review
Apr 5, 2021, 9:11pm

Petua Hilangkan Keputihan Tanpa Campuran Bahan Kimia


Khas untuk para wanita di luar sana, berapa pentingkah untuk anda menjaga kawasan miss V anda dengan baik? Jawapannya adalah amat penting. Hal ini kerana, miss V adalah bahagian yang paling sensitif dan juga terdedah dengan pelbagai jangkitan bakteria disebabkan oleh kelembapan yang tinggi. Alat sulit wanita juga mempunyai tahap PH yang rendah dan berasid jadi ianya juga tidak boleh dicuci dengan sebarangan sabun ataupun pencuci. Anda juga perlu mengetahui cara – cara mencuci alat sulit anda dengan baik.

Salah satu petanda yang menunjukkan bahawa miss V anda tidak dijaga dengan baik adalah keputihan yang melampau. Keputihan merupakan salah satu cara miss V anda membersihkan dirinya sendiri namun sekiranya miss V anda menghasilkan keputihan yang melampau, anda perlu mendapatkan bantuan doktor dan juga mengamalkan petua – petua yang bakal dikongsikan di bawah untuk menghalang keputihan yang melampau. 

Cara Menghilangkan Keputihan Tanpa Sebarang Bahan Kimia

Bahagian miss V anda bukan sahaja perlu dijaga ketika anda berada di bilik mandi ataupun tandas, tetapi ia merupakan penjagaan yang berterusan kerana ia tidak boleh diabaikan di mana sahaja anda berada kerana keputihan yang melampau boleh terjadi sekiranya alat sulit anda dibiarkan. Ikuti tips – tips untuk menghilangkan keputihan  anda seperti di bawah;

1. Usap Dari Bahagian Belakang Ke Depan

Anda perlu lap miss V menggunakan tisu setiap kali anda pergi ke tandas. Miss V yang dibiarkan lembap setelah anda ke tandas akan membuatkan bahagian intim anda mudah dijangkiti kulat yang membuatkan anda terkena infeksi kulat dan menghasilkan keputihan yang melampau. Jadi, anda perlu mengelap bahagian alat sulit anda dengan menggunakan tisu setiap kali anda selesai ke tandas. Lap dari bahagian depan ke belakang agar bakteria yang berada di bahagian anus anda tidak dibawa ke bahagian miss V anda. 

2. Hindari Penggunaan Sabun

Para wanita yang tahu tentang kebersihan miss V mereka pasti mengetahui bahawa penggunaan sabun dapat merosakkan keseimbangan PH di kawasan miss V dan seterusnya membuatkan alat sulit mereka terdedah dengan jangkitan bakteria. Miss V anda mempunyai bacaan PH bersifat asidik manakala sabun pula mempunyai bacaan PH yang asas. Gabungan kedua – dua PH ini akan menyebabkan alat sulit anda menjadi terlalu kering dan senang berlaku iritasi dan keputihan melampau. 

3. Elakkan Menyembur Air Secara Kuat Di Kawasan Miss V 

Pastikan anda tidak menyembur air yang kuat terus ke bahagian miss V anda. Hal ini kerana ia boleh merosakkan bahagian miss V anda dan menyebabkan bakteria – bakteria baik yang berada di kawasan intim anda. Tekanan air yang terlalu kuat juga akan mengganggu keanjalan bahagian sulit anda dan menyebabkan ia menjadi lembik. Cara yang betul adalah dengan menjirus miss V anda dari bahagian atas dan biarkan air tersebut turun ke bahagian bawah agar ia dapat mencuci bakteria yang berada di bahagian intim anda.

4. Ganti Tuala Wanita Dengan Kerap 

Ketika anda sedang didatangi haid, jangan malas untuk menukar tuala wanita yang anda gunakan setiap 3 – 4 jam sekali. Meskipun ia kelihatan sukar, anda perlu menukar tuala wanita untuk memastikan miss V anda tidak mudah dijangkiti bakteria dan keputihan. Darah haid merupakan darah kotor yang mempunyai pelbagai bakteria jahat yang hanya menunggu masa untuk menyerang miss V anda. Ia juga mempunyai bau yang tidak menyenangkan jadi sentiasalah menukar tuala wanita anda agar anda sentiasa berasa selesa dan bersih.

5. Dapatkan Suntikan HPV 

Vaksin ini dapat melindungi anda daripada kanser serviks yang disebabkan oleh virus HPV. Virus ini bukan sahaja boleh dijangkiti melalui hubungan seksual, malah anda juga terdedah dengan virus ini melalui tandas duduk yang kotor. Jadi, anda perlu sentiasa cakna dengan keadaan sekeliling anda serta dapatkan suntikan vaksin HPV untuk memberikan anda perlindungan daripada kanser serviks. Malah, masalah keputihan anda juga mungkin akan hilang dengan suntikan ini kerana ia akan membuatkan miss V anda menjadi lebih sihat. 

6. Makan Suplemen Berasaskan Herba Semulajadi

Selain dari menggunakan panduan di atas, anda juga boleh membersihkan bahagian dalaman anda dengan mengamalkan suplemen yang diperbuat daripada herba dan bahan – bahan semulajadi. Dengan mengamalkan suplemen ini, tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan masalah keputihan anda juga akan dapat diatasi. Pastikan anda mengamalkan produk yang selamat dan telah diluluskan oleh KKM.

Atasi Masalah Keputihan Dengan Vitamin Aidara

Hapuskan masalah keputihan yang anda hidapi sekarang dengan mengamalkan vitamin Aidara. Vitamin ini mempunyai dua perisa iaitu coklat dan strawberry. Ada 30 vitamin di  dalam satu kotak Vitamin Aidara dan ia boleh bertahan selama 15 hari sehingga 1 bulan mengikut penggunaan anda. 

Suplemen ini adalah sejenis makanan kesihatan yang didatangkan dengan dua perisa, iaitu coklat dan strawberi. Anda boleh memilih perisa kegemaran anda dan ia juga boleh dibawa ke mana – mana sahaja. Dengan mengamalkan vitamin Aidara sebanyak 1 – 2 kali sehari, masalah keputihan anda akan hilang dan miss V anda akan kelihatan lebih cantik dan bersih tanpa sebarang jangkitan.  

Vitamin Aidara sesuai untuk diambil oleh semua wanita bermula umur 15 tahun sehingga 65 tahun. Jadi, vitamin ini boleh diamalkan oleh gadis remaja, wanita bujang, wanita yang baru berkahwin dan telah lama berkahwin serta wanita berusia. Anda juga tidak perlu was – was kerana vitamin Aidara telah lulus KKM dan diiktiraf status oleh GMP dan MESTI.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan vitamin Aidara, anda disarankan untuk mendapatkan vitamin ini sekarang kerana mereka sedang mengadakan promosi di mana sebotol vitamin ini hanya berharga RM60. Harga sebelum ini adalah RM89, jadi anda boleh berjimat sebanyak RM29. 

> Beli 1 Unit

Harga Biasa: RM 89

Harga Promosi: RM 60

JIMAT: RM 29

Kos penghantaran:

Semenanjung RM 7              

Sabah & Sarawak  RM 10

 > Beli 2 Unit 

 Harga Biasa: RM 178

 Harga Promosi:  RM 120 + PERCUMA penghantaran

 JIMAT: RM 58

Kenapa Anda Perlu Memilih Vitamin Aidara?

Terdapat pelbagai sebab dan kelebihan vitamin Aidara yang akan membantu anda mengembalikan usia keremajaan anda. Berikut adalah sebab kenapa anda perlu memilih vitamin Aidara sebagai suplemen kesihatan anda.

1. Lulus KKM

Anda tidak perlu risau untuk mengamalkan vitamin Aidara kerana ia telah diluluskan oleh KKM sebagai makanan kesihatan. Nombor rujukan KKM untuk vitamin Aidara adalah KKM.600-7/2/1 Jld.34. Ia berada di dalam kategori pengkelasan makanan dan lulus sebagai makanan kesihatan. Jadi, ia sudah tentu selamat untuk dimakan oleh semua wanita dari seluruh peringkat umur. 

2. Halal

Vitamin Aidara juga diiktiraf halal dan boleh dimakan oleh semua wanita muslim dan bukan muslim. Vitamin ini menggunakan gelatin dari tumbuh – tumbuhan dan juga bahan berasaskan tumbuhan yang dijamin halal. Jadi, anda tidak perlu berasa ragu – ragu ketika mengamalkan vitamin Aidara.

3. Buatan Malaysia. 

Ia juga dijamin dibuat di Malaysia dan bukan dari luar negara. Proses penghasilan vitamin Aidara dibuat sepenuhnya di Malaysia dan di kilang yang bertaraf GMP dan sudah tentu selamat untuk dimakan. Jadi, anda boleh mendapatkan vitamin Aidara sekarang dan amalkan secara konsisten untuk kesan yang efektif. 

4. Buatan Muslim.

Vitamin Aidara dihasilkan oleh orang Muslim dari bahan – bahan yang dijamin halal dan bersih. Apabila anda mengamalkan vitamin Aidara, anda pasti akan dapat merasakan keberkesanannya tanpa rasa was -was kerana penghasilan vitamin ini adalah 100% buatan muslim. 

 

5. Tiada Campuran Bahan Kimia

Bahan – bahan yang digunakan di dalam vitamin Aidara adalah 100% semulajadi dan tiada bahan kimia yang terlarang. Jadi anda tidak perlu risau akan kesan sampingan kerana bahan – bahan organik ini tidak akan memberi sebarang kesan buruk kepada tubuh badan anda. Malah, ia akan membantu anda untuk mendapatkan tubuh badan yang lebih langsing dan cantik.

6. Penggunaan Herba Semulajadi 

Penggunaan bahan – bahan semulajadi seperti kacip fatimah,serapat dan pueraria mirifica membolehkan vitamin Aidara memberikan kesan yang baik kepada tubuh badan wanita. Hal ini kerana, herba – herba tradisional ini telah lama diamalkan oleh nenek moyang kita untuk kecantikan. Dengan penggunaan herba ini di dalam vitamin Aidara, anda pasti akan dapat aset dan tubuh badan yang anda idamkan selama ini. 

Bahan – bahan Yang Digunakan Di Dalam Vitamin Aidara

Vitamin Aidara menggunakan bahan – bahan semulajadi yang dijamin tidak akan memudaratkan anda. Jadi, anda boleh menggunakan vitamin ini sebagai suplemen kesihatan yang boleh membantu anda untuk mengembalikan kecantikan dan kesihatan miss V anda. Berikut adalah bahan – bahan yang digunakan di dalam Vitamin Aidara; 

  1. Pueraria Mirifica

Ia merupakan tumbuhan yang di temui di bahagian utara Thailand dan Myanmar dan sering di gunakan oleh wanita-wanita di sana untuk mendapatkan bentuk payudara yang kencang dan montok. Tumbuhan ini selalu digunakan di seluruh dunia oleh para wanita untuk membesarkan payudara kerana khasiatnya yang tinggi. 

  1. Kacip Fatimah

Kacip Fatimah telah digunakan sejak dahulu kala lagi oleh para wanita kerana ia merupakan pembekal tenaga dan pemulih hormon wanita. Herba ini amat terkenal di kalangan warga Malaysia dan ia boleh digunakan sebagai salah satu cara untuk  mendapatkan bekalan tenaga yang banyak. Selain itu, ia juga mempunyai pelbagai jenis khasiat dan kebaikan terutamanya bagi kaum wanita. 

  1. Daun Serapat

Daun serapat merupakan daun yang banyak di gunakan di dalam jamu-jamu yang di dalam rawatan wanita Melayu tradisional. Sesuai dengan namanya, fungsi daun serapat adalah untuk mengunci dan meregangkan tisu bahagian alat sulit wanita, mengecilkan rahim, meregangkan dan mencantikkan kulit, mengatasi masalah keputihan dan menguatkan otot dan sendi.

  1. Dextrose Monohydrades

 Dextrose Monohydrades adalah gula semulajadi yang mudah untuk di hadam oleh badan dan sering di gunakan dalam confectionaries dan pembuatan kek. Namun, ia merupakan sejenis gula yang tidak merbahaya dan membolehkan penghidap kencing manis selamat untuk makan vitamin ini. Ia juga membuatkan Vitamin Aidara mempunyai rasa yang lebih enak.

Testimoni Pelanggan Vitamin Aidara


Hilangkan Keputihan Anda Dengan Vitamin Aidara Hari Ini 

Whatsapp: www.wasap.my/0195574363

Facebook: Aidara kerengga

Instagram:Aidara. My

Website: http://www.aidara.my

Alamat: 636-a jalan batu uban. 

Century garden 11700.

Gelugor pulau pinang.

 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!