Review
Jun 28, 2021, 10:33pm

Medical Card Yang Bagus dan Terbaik Untuk Seisi Keluarga Dari RM70 Sebulan


Sudah tentu anda juga tidak dapat menafikan medical card atau kad perubatan amatlah penting pada masa ini. Lebih-lebih lagi, di musim PKP ini. Hal ini kerana ia merupakan satu kelebihan besar kepada anda dari segi mengurangkan risiko apabila anda mengalami musibah yang memerlukan anda mendapat rawatan di hospital. Secara umumnya, risiko penyakit semakin meruncing di Malaysia ditambah lagi dengan wabak COVID-19 yang tidak berkesudahan, perbelanjaan hospital semakin mahal, mahupun ketidakselesaan atas kesesakan hospital kerajaan kian tidak tertanggung ruangnya.

medical card yang bagus

Oleh itu, tidak kiralah, sama ada kemalangan atau sakit yang memerlukan anda untuk dimasukkan hospital, pelan perlindungan kad perubatan merupakan alternatif mustahak yang bakal memudahkan anda menghadapi risiko ini tanpa membebankan diri anda dengan perbelanjaan yang terlampau tinggi secara tiba-tiba.

kad takaful aia

Sekiranya, anda tertanya-tanya apakah kad perubatan yang sesuai dan terbaik yang ada di Malaysia sekarang? Jawapannya, anda boleh menemui pilihan terbaik anda dengan Pelan Medical Card AIA Public Takaful. Untuk pengetahuan anda, pelan ini boleh didapati dalam bentuk Pelan Famili dan Pelan Individu.

Pakej Perlindungan Perubatan Untuk Seisi Keluarga Dengan Aia Public Takaful

Perlindungan perubatan AIA Public Takaful adalah perlindungan insurans komprehensif dan menyeluruh tanpa had umur untuk sekeluarga. Ini termasuk juga dengan kos penjagaan dalam hospital, pembedahan and penjagaan luar hospital.

Jenis perlindungan perubatan adalah melalui kad perubatan atau medical card. Produk takaful ini tertakluk dibawah Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013 yang di bawah kawalan Bank Negara Malaysia.

perunding takaful aia terbaik

Polisi perlindungan khas ini dikeluarkan oleh AIA Public Takaful Bhd. AIA Public Takaful Bhd adalah satu usaha sama oleh gergasi-gergasi kewangan iaitu, AIA Co. Ltd. (AIA), Public Bank Berhad (PBB) dan Public Islamic Bank Berhad. Anda boleh memilih jenis perlindungan mengikut kesesuaian anda melalui beberapa pelan perlindungan perubatan AIA Public Takaful, iaitu A-Life Kasih Family, A-Life Legasi, A-Life Ikhtiar, A-Life Medik Famili dan A-Enrich Rezeki.

top achiever agen aia takafu;

Idayu Ahmad merupakan life planner, AIA Public Takaful Berhad. Beliau tahu secara mendalam, untuk membuat rancangan perlindungan takaful yang bersesuaian untuk anda, dalam bajet yang bersesuaian untuk anda. Sekiranya berminat, anda boleh mendapatkan perlindungan AIA Takaful yang sesuai dengan menghubungi Idayu Ahmad di talian yang tertera di akhir artikel ini.

Manfaat Medical Card Aia Public Takaful

Kenapa anda harus memilih kad perubatan AIA Public Takaful? Apakah antara kelebihan/manfaat yang boleh anda dapat dengan medical card AIA Public Takaful? Ketahuinya seperti berikut:

pelan aia takaful i ikhtiar

Fleksibiliti Harga

Dengan AIA Public Takaful, anda boleh memilih pelan berdasarkan tahap kemampuan dan tahap keselesaan bermula dari harga bilik RM150. Anda runsing dan tidak tahu bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat? Mudah saje. 

Hanya rujuk Hospital Panel AIA kegemaran anda, lihat harga bilik harian yang anda selesa. Contohnya, Colombia Asia Hospital Cheras, Single Room, RM200. Pilihan anda haruslah Pelan Medical Card 250. Boleh diambil secara Individu/Pasangan/Keluarga (Mampu Milik Serendah RM70 Sebulan).

pakej aia A medik

Tiada Ko-Takaful

Ko-Takaful di sini bermaksud sekiranya anda dimasukkan dalam hospital, anda tidak perlu membuat sebarang pembayaran dari mula masuk hinggalah anda dikeluarkan. Semua bil-bil dan kos rawatan anda akan dikendalikan oleh AIA Public Takaful.

Perlindungan Sepanjang Hayat

Pelan ini boleh didaftarkan mulai dari umur 14 hari dan akan melindungi anda sehingga umur 100 tahun.

kos deposit perubatan hospital kpj

Tiada Had Seumur Hidup

Tiada had? Ya. Sebagai contoh, sekiranya anda telah menggunakan kos rawatan RM100,000 pada tahun ini. Had seumur hidup tidak akan dikurangkan. Salah satu kebaikannya adalah tiada kuota seumur hidup yang akan diberikan dalam pelan perlindungan ini.

Kemudahan “Just Swipe”

Masuk hospital je, kena isi borang itu dan ini. Sudah menjadi satu beban dan stress nak menghadapi situasi tersebut. Kan? Dengan Medical Card dari AIA, anda tidak perlu memenatkan diri anda urusan isi borang apa semua. Hanya pergi ke Kaunter Pendaftaran, tunjukkan Medical Card anda, swipe Medical Card anda di Mesin Pengimbas Khas yang disediakan di kaunter. Manfaat ini juga memudahkan orang sekeliling yang berada di situ untuk menguruskan anda ketika anda dalam keadaan tidak sedar apabila musibah berlaku.

mudah dan selesa untuk rawatan anak

Perlindungan Pilihan Untuk Keluarga

Anda boleh ambil pelan ini secara individu atau suami isteri atau berserta anda dan anak-anak atau satu keluarga. Pilihannya di tangan anda. Dengan pelan kad perubatan AIA Public Takaful, deduktibel sebanyak RM300 dikenakan bagi setiap kemasukan hospital.

Aplikasi Mobil AIA Locator

Anda berada di luar kawasan, anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapat rawatan, anda tercari-cari di mana panel AIA terdekat? Jangan khuatir, Aplikasi AIA Locator boleh membantu anda. Hanya muat turun aplikasi tersebut dari Google Play atau App Store. 

Ketahui panel terdekat anda, rujukan seperti kos bilik harian dan maklumat hospital juga turut boleh didapati dalam Aplikasi AIA Locator. AIA Locator juga membantu anda untuk menavigasi terus ke destinasi anda.

senarai hospital panel AIA

Servis AIA 24/7 365 Hari Setahun

Risau Guarantee Letter (GL) keluar lambat? Dengan AIA, segalanya tidak akan berlaku. Sebab Customer Service AIA sangat menitikberatkan urusan ini. Servis tip-top untuk anda!

Lihat Testimoni Pelanggan AIA Public Takaful

Walaubagaimanapun, masih ragu-ragu sama ada anda harus mendapatkan pakej perlindungan kad perubatan AIA ini? Jadi, di sini anda boleh lihat beberapa testimoni pelanggan yang telah melanggan dengan AIA dan telah mendapat hasil perkhidmatan yang positif. Lihat seperti berikut komen dan pendapat ikhlas dari klien, sudah tentu akan menyakinkan anda!

claim perubatan diluluskan

“Alhamdulillah, walaupun baru bersama Aia Public Takaful selama 3 tahun, kos rawatan kimo dan radioterapi, ditanggung sepenuhnya, tanpa banyak soal jawab.” – Pn.Rozy, 53 tahun, surirumah dari Selangor.

bijak merancang kewangan

“Saya ada 4 anak, saya mengambil package ibu dan anak. Setakat la, claim dan rawatan sentiasa ok.” – Wahida, 38 tahun, guru dari Pulau Pinang.

perubatan anak

 

Dapatkan Medical Card Aia Bagus Dan Terbaik Untuk Keluarga Anda Di Sini

perunding takaful aia

Idayu Ahmad (kanan sekali), perunding takaful AIA yang boleh anda percayai.

Berapa anggaran untuk anda… nak tau? Ini peluang anda untuk dapatkan medical card AIA bagus dan terbaik untuk perlindungan perubatan bagi keluarga anda. Anda boleh dapatkan konsultasi dan quotation secara percuma. Jom berhubung dengan Idayu Ahmad, Life Planner, AIA Public Takaful Berhad di talian 016-444 2334. Untuk informasi secara lanjut mengenai kad perubatan AIA, anda boleh juga melayari laman Facebook dan Instagram di sini. 

Dapatkan Kad Perubatan AIA Terbaik & Murah Di Sini

Saya, Idayu, Perunding Takaful Anda. Picit link di bawah

Idayu AIA Takaful

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Nak Apply Medical Card
Social Media
Dapatkan Kad Perubatan AIA Terbaik & Murah Di Sini

Saya, Idayu, Perunding Takaful Anda. Picit link di bawah

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Kad Perubatan AIA Terbaik & Murah Di Sini

Saya, Idayu, Perunding Takaful Anda. Picit link di bawah