Review
Apr 7, 2021, 9:31pm

Kulit Bersinar Dari Dalam Dan Ini Rahsianya Dengan Brilliant Skincare


Kita sering dengar bahawa kecantikan pada wajah hanya sekadar pada permukaan kulit, secara superficial. Tetapi, adakah anda tahu yang kepentingan kesihatan kulit bukan sekadar pada luaran tetapi lebih mendalam (sehingga ke akar umbinya).

1. Inginkan Kulit Yang Sihat Dan Bersinar? Elakkan Mandi Air Panas Untuk Waktu Yang Lama

Sebaliknya, pilihlah tempoh mandian yang lebih pendek dan dengan air sejuk. Shower yang panjang dan panas menghilangkan kelembapan kulit dan membersihkan minyak pelindungnya. Hadkan waktu mandian anda untuk tempoh 10 minit dan biarkan airnya sejuk.

2. Sapukan Gel Aloe Vera Setiap Hari

Lumurkan sebilangan gel aloe vera pada kulit kering anda yang berlebihan setiap hari. Asid dalam aloe akan memakan sel kulit mati dan mempercepat proses penyembuhan. Beli produk yang telah disiapkan atau potong hujung daun lidah buaya, belah dan sapukan gel tersebut pada kawasan kering.

3. Masak Dengan Bawang Putih Setiap Hari

Satu kajian Denmark pada tahun 1996 mendapati bahawa sel-sel kulit yang disediakan dalam hidangan kultur dan dirawat dengan bawang putih mempunyai tujuh kali jangka hayat sel berbanding dengan sel kulit yang ditumbuh dalam kultur standard. Kulit yang dirawat dengan bawang putih cenderung kelihatan lebih sihat dan lebih muda daripada sel yang tidak dirawat. Tambahan pula, ekstrak bawang putih mempunyai kesan yang tinggi untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kulit barah.

4. Amalkan Pemakanan Buah Oren

Jeruk kaya dengan vitamin C, penting untuk pembuatan kolagen yang membantu menjaga tekstur kulit halus dan awet muda. Makanan lain yang kaya dengan vitamin C termasuk jambu biji, buah kiwi dan lada merah.

5. Exfoliate Setiap Hari

Gunakan loofah atau sponge setiap hari untuk memastikan rambut ingrown anda dan kulit scaly anda dalam keadaan terkawal. Semasa anda mandi, gosokkan kulit yang bumpy atau kering dengan gerakan bulat untuk membuang sel-sel kulit mati.

6. Ambil Multivitamin Setiap Hari

Banyak nutrien penting untuk kulit yang sihat, termasuk vitamin C, A dan B. Cara yang paling boleh dipercayai untuk mendapatkan semuanya adalah dengan makan secara sihat, serta mengambil makanan tambahan (supplement) setiap hari.

7. Jauhkan Tangan Anda Dari Muka

Kerana tangan anda menyentuh begitu banyak permukaan, ia adalah magnet untuk kotoran dan kuman. Gosokkan mata anda, gosokkan dagu, pegang pipi anda, dan anda telah memindahkan semua debu dan kotoran yang ada pada tangan anda ke wajah anda. Akibat daripada ini, kaedah terbaik untuk menjaga kebersihan muka anda adalah dengan menggunakan fon kepala (earphone) atau alat dengar semasa bercakap di telefon.

8. Tukar Pelembap Anda Setiap Musim

Setiap kali musim berubah, ganti pelembap anda. Kulit anda memerlukan lebih banyak kelembapan pada musim sejuk berbanding musim panas. Oleh itu, pastikan anda menggunakan jenis pelembap yang bersesuaian dengan keadaan cuaca dan iklim di tempat anda.

9. Menyingkirkan Minyak Berlebihan

Bersihkan wajah anda dengan cara pembersihan muka “blotting” secara berkala dengan kertas pelekap, atau gunakan loose powder untuk menghilangkan minyak berlebihan pada wajah anda. Jangan gunakan pressed powder kerana ia sebenarnya mengandungi minyak sebagai salah satu ramuan.

10. Pilih Produk Kosmetik Dengan Berhati-hati

Pastikan produk kecantikan anda sederhana, terutamanya jika anda mempunyai kulit sensitif. Jauhkan dari apa-apa dengan warna atau wangian, atau apa-apa yang menghasilkan gelembung atau mempunyai ‘antibakteria’ pada label.

Perawatan Dan Penjagaan Kulit Dari Dalam Brilliant Skincare Kepada Kulit Wajah Anda

Briiliant Skincare merupakan produk yang dihasilkan dari negara Filipina. Betul, set penjagaan kulit ini 100% dihasilkan secara langsung dari HQ di Filipina dan 100% bebas bahan kimia serta lulus FDA. Pengiktirafan FDA ini dibuat selepas mengambil kira penilaian menyeluruh merangkumi aspek keselamatan, keberkesanan dan kualiti pembuatan produk. Selain itu, Brilliant Skincare juga pernah dianugerahi dengan gelaran Skincare of the Year di negara Filipina. 

Yang paling penting, berikut merupakan ciri-ciri yang harus anda ketahui mengenai produk Brilliant Skincare ini. 

 1. Bukan produk timbang kilo 
 2. Bukan produk tempatan 
 3. Tiada sebarang jenis krim kunyit
 4. Tidak akan membuatkan kulit breakout jika menghentikan penggunaan 

Sekiranya anda tertanya-tanya jika produk Brilliant Skincare akan mempunyai peeling (pengelupasan)? Jawapannya, ya dan tidak. Ya, sekiranya anda memilih untuk membuat rawatan secara comprehensive (mendalam) iaitu buang kulit mati selama dua minggu. Kemudian, tiada lagi pengelupasan selepas itu. Namun sekiranya anda mahukan soft treatment (pengelupasan sangat lembut), anda boleh juga memilih berbuat demikian. 

Adakah produk ini mempunyai ciri menipiskan kulit? Process peeling downtime dalam tempoh dua minggu seperti membuat rawatan laser. Proses peeling akan berlaku dalam tempoh beberapa hari bergantung kepada berapa banyak kulit mati yang ada pada wajah anda. Selagi masih ada kulit mati, selagi itu akan ada peeling. Habis sahaja penyingkiran kulit-kulit mati, kulit tidak akan mengelupas lagi.

Kelebihan Set Brilliant Skincare Untuk Kulit Anda

Jangan khuatir, jom cuba Brilliant Skincare produk yang 100% berkesan untuk merawat semua jenis masalah kulit termasuk:

 • sunburn
 • kusam
 • jerawat
 • jeragat
 • parut
 • kulit breakout
 • kulit berlubang/berlopak
 • kulit berminyak
 • kulit kering
 • tona kulit tidak sekata 

Selain itu, antara fungsi ketara Brilliant Skincare adalah untuk merawat dan menyihatkan kulit pengguna bukan hanya sekadar pada permukaan kulit, malah, jauh ke dalam kulit hingga ke akar-akarnya. Anda juga boleh melihat kesan penggunaan seawal satu hingga dua minggu penggunaan secara konsisten tetapi ianya bergantung pada jenis masalah kulit anda. Sekiranya, masalah kulit yang serius, mungkin akan mengambil tempoh masa yang sedikit lama. Jadi, kesabaran anda amat penting untuk melihat kesan yang efektif pada kulit anda.

Set Brilliant Skincare: Penyelesaian Kulit Bersinar Dari Dalam

Set Brilliant Skincare ini terdiri daripada produk-produk seperti berikut (harga jualan adalah seperti tertera di bawah):

 • Rejuvenating – RM39/Whitening – RM45/Tomato set – RM45 
 • Loose Night/Day – RM18
 • Toner – RM18
 • Sabun – RM6
 • Vitamin E Moisturizer – RM56
 • Tinted Sunscreen – RM30 
 • Aloe Juju Cream – RM35
 • Serum – RM25

Satu set Brilliant Skincare akan bertahan untuk tempoh masa satu hingga dua bulan penggunaan.  

Testimoni-testimoni Pelanggan

Kebanyakan para pelanggan yang telah mencuba Brilliant Skincare dapat menikmati kesan positif yang mereka inginkan. Jika mereka boleh, sudah tentu anda juga boleh menikmati kesan-kesan yang menakjubkan seperti yang anda boleh lihat dalam testimoni di bawah. Sudah pasti menyakinkan!Hubungi Sekarang Untuk Dapatkan Set Brilliant Skincare Anda Yang Tersendiri

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin? Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten. Sekiranya anda berminat, anda boleh menghubungi nombor seperti berikut 0127818780 atau 01158781636 untuk mendapatkan set Brilliant Skincare anda yang tersendiri. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman Instagram atau alamat kedai fizikalnya boleh dijumpai di lokasi No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor. Selamat mencuba!

 

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Brilliant Skincare

100% bebas bahan kimia serta lulus FDA.

Beli Sekarang
Social Media

No 47, Jalan Setia 1/25 Taman Setia Tropika, Johor Bahru, 81200, Johor

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.

Call Whatsapp

Mahukan kulit cantik, bebas cela, mempunyai kesan pinkish dan glass skin?

Dengan satu set Brilliant Skincare, masalah jerawat dan parut jerawat anda akan hilang dengan penggunaan kosisten.