Review
Jan 13, 2021, 11:13am

Kemahiran Menjahit Mudah Yang Patut Dipelajari


Apabila anda ingin mempelajari sesuatu yang baru, perasaan seolah-olah anda ketinggalan di belakang bahkan mengetahui apa yang perlu dicari boleh menjadi cabaran paling ketara. Jadi, kaedah terbaik untuk mempelajari sesuatu yang baru adalah dengan mengambil satu langkah pada satu masa. Mula menjahit boleh menjadii suatu perkara yang mudah jika anda mula mencari maklumat yang anda perlukan dan mengambil selangkah demi selangkah. Tanya persoalan seperti apakah anda perlu tahu mengenai jahitan? Bagaimana cara untuk menjahit kelim? dan sebagainya. 

Kemahiran Asas Menjahit Yang Perlu Anda Tahu

Sebelum anda belajar menjahit, adalah penting bagi anda untuk mengetahui perkara-perkara yang perlu anda belajar untuk memudahkan proses pembelajaran anda.

  1. Jahitan Kelim 
  2. Jahitan Tangan (Hand Sew)
  3. Perbezaaan Antara Pressing dan Ironing
  4. Penjagaan dan Penggunaan Mesin Jahitan

Mempelajari cara menjahit adalah pengalaman “hands-on” dan suatu kemahiran yang hanya boleh dipelajari secara latihan praktikal dan bukan sekadar mengetahui teorinya. Terdapat banyak kelas-kelas jahitan di mana anda boleh mengambil kursus jahit untuk mempelajari kaedah jahitan. 

Kemahiran Menjahit Pelbagai Fesyen Dan Rekaan Baju

Antara banyak-banyak kelas jahitan, Liana Training Centre adalah kelas jahitan yang menawarkan peluang kepada anda yang ingin mengasah kepakaran menjahit dengan cara belajar menjahit yang mudah. Sesiapa yang mempunyai minat mendalam dalam bidang jahitan dan fesyen bolehlah mempelajari dan memperbaiki kemahiran menjahit mereka di Liana Training Centre. Setiap daripada anda yang menyertai kelas menjahit Liana akan diberi tunjuk ajar teknik-teknik asas menjahit oleh tenaga pengajar yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jahitan dan rekaan fesyen. Tenaga pengajar yang bukan calang-calang!

Di Liana Training Centre, anda akan didedahkan dengan cara menjahit step by step. Misalnya, cara jahit pelbagai fesyen, cara membuat pola dan juga kaedah menjahit teknik-teknik asas. Proses pembelajarannya mudah dan senang diikuti, belajar ikut pakej bahan-bahan jahitan, kain dan buku panduan belajar menjahit akan diberi percuma untuk anda.

Pilihan Pakej Kursus Jahitan Liana Training Centre

Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit.

Antara pakej yang ditawarkan di Liana Training Centre:

  • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

  • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Kelas jahitan di Liana Training Centre akan bermula seperti berikut: 

Kelas akan diadakan setiap hari kecuali pada hari Khamis. Sesi kelas terdapat dalam dua sesi waktu iaitu pada

  • sesi pagi – 10 pagi hingga 1 petang dan; 
  • sesi petang – 2 petang hingga 5 petang.

Kursus Jahit Yang Mudah Untuk Dipelajari: Lihat Testimoni Mereka

Ramai orang yang seronok belajar menjahit di Liana Training Centre. Anda juga boleh belajar menjahit dengan mudah di sini.
Belajar Menjahit Dengan Menyertai Kursus Jahit Di Liana Training Centre

Kepada anda yang ingin mempelajari dan menguasai kemahiran menjahit dengan mudah, ini kesempatan anda untuk berbuat demikian. Bagi yang berada di Johor, boleh kunjungi training centre mereka di Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

 

Jika anda berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

Mesti Pandai Belajar

Nak Daftar Kelas Jahit
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Jika anda berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Jika anda berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana