Review
Apr 6, 2021, 5:38pm

Kelas Jahitan Kreatif Dan Mudah Fesyen Pakaian Lelaki & Wanita Liana Training Centre


Menjahit tanpa sebarang keraguan adalah perkara yang besar dan oleh itu hanya apabila anda mengikuti kelas yang betul anda akan berasa lebih yakin dengan kebolehan anda. Hal ini akan membantu anda mendapatkan idea yang lebih baik mengenai gaya yang betul dan anda juga akan belajar memilih kain yang betul. Anda akan dapat membina pelbagai jenis idea dari segi gaya dan reka bentuk. Setelah anda mempunyai idea asas, barulah anda akan dapat mengeluarkan rekaan dan gaya anda sendiri yang selaras dan sesuai dengan kehendak zaman moden.

Sudah tentu, setelah anda mengikuti kelas menjahit di Liana Training Centre, anda akan belajar menjadi lebih kreatif dalam penciptaan serta pembinaan reka bentuk dan corak anda. Anda juga akan dapat tampil dengan pakaian-pakaian yang sesuai dengan saiz di samping dapat menunjukkan kreativiti anda yang terpendam selama ini. Perkara ini tidak mungkin dilakukan tanpa mempelajari sedikit sebanyak helah dalam bidang jahitan. Hal ini pasti dapat membantu anda meneroka dan mengetahui lebih lanjut mengenai cara-cara di mana anda dapat menggunakan kreativiti anda dalam bidang fesyen dan jahitan.

Pengajaran Asas Jahitan Yang Mudah – Liana Training Centre

Jika anda minat fesyen dan suka berseni dengan menggunakan benang dan jarum maka bolehlah anda sertai kelas jahitan di Liana Training Centre yang berlokasi di Johor Bahru. Di Liana Training Centre, anda yang berminat jahitan akan berpeluang untuk mempelajari pelbagai jenis kaedah jahitan bermula dari menguasai teknik-teknik asas jahitan sehingga menjahit pakaian mengikut gaya fesyen citarasa anda tersendiri. 

Antara fesyen pakaian yang boleh anda pelajari di sini adalah:

 • Kurung Biasa
 • Kurung Kun
 • Kurung Moden
 • Kebaya Pahang
 • Kebaya Moden
 • Kebaya Pesak Moden
 • Dress
 • Skirt
 • Blouse
 • Kemeja
 • Seluar Panjang Wanita
 • Seluar Panjang Lelaki
 • Baju Melayu Teluk Belanga
 • Baju Melayu Cekak Musang

Proses pembelajarannya mudah dan senang diikuti, belajar ikut pakej bahan-bahan jahitan, kain dan buku panduan belajar menjahit akan diberi percuma untuk anda.

Pakej Kursus Jahitan Menarik Untuk Pilihan Anda

Anda boleh belajar ikut pakej yang ditawarkan di Liana Training Centre. Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit. Terdapat banyak pilihan dan tawaran menarik.

Liana Training Centre menawarkan dua jenis pakej mengikut keperluan bajet dan kesesuaian anda.

 • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

 • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Apa Kata Mereka Yang Sertai Kelas Jahitan Liana? Lihat Testimoni

Tengoklah sendiri, ramai orang seronok belajar menjahit di Kedai Jahitan Liana. Anda pun boleh belajar menjahit dengan mudah di sini. 


Belajar Cara Kreatif Menjahit Di Liana Training Centre

Sekiranya anda jenis yang suka menjahit dan ingin mempelajari lebih banyak lagi teknik jahitan dan baju fesyen yang berlainan, jom pergi ke Kelas Jahitan Liana untuk berbuat demikian. Bagi yang berada di Johor, boleh kunjungi training centre mereka di Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

SENANGNYA MENJAHIT - JOM BELAJAR DI KEDAI JAHITAN LIANA

Daftar Kelas Jahit Liana
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana