Review
Apr 6, 2021, 5:20pm

Kelas Jahitan Asas Liana Training Centre Di Johor Bahru


Memulakan projek atau mempelajari sesuatu kemahiran baru boleh menjadi agak menakutkan, tetapi jika anda menganggap proses itu sebagai perjalanan, ia mungkin membantu anda pada peringkat permulaan.

Sebelum anda mula belajar menjahit, pastikan anda mempunyai alat asas menjahit yang sesuai dan betul. 

  • Mesin Menjahit

Orang sering bertanya apa jenis mesin jahit yang diperlukan untuk mula menjahit? Jawapannya adalah mesin apa jua pun. Yang paling penting sebelum anda mula menjahit, apa yang anda perlukan adalah mesin menjahit ringkas yang boleh membuat jahitan lurus dan lebih baik juga jenis jahitan zig-zag.

  • Peralatan Gunting Dan Pemotong

Sepasang gunting jahit yang tajam dan sepasang lagi yang lebih murah untuk memotong corak kertas adalah apa yang anda perlukan.

  • Pin, Jarum Dan Benang

Terdapat banyak jenis pin dan jenis benang, tetapi apa yang anda perlukan untuk mula belajar menjahit adalah satu set asas pin berkepala plastik dan beberapa benang poliester serba guna.

  • Fabrik

Ada jenis kain yang tidak dapat dipilih tetapi jika anda belajar menjahit, maka permudahkanlah pembelajaran anda dan mulakan dengan kain kapas. Hal ini adalah sebab kain kapas mempunyai berat hingga sederhana halus dan sangat senang dijahit. Jauhi fabrik jenis poliester, sutera, beludru, renda sehingga anda dapat sesuaikan diri dengankain kapas. Bagi anda yang dalam bajet, anda boleh beli beberapa cadar lama yang murah. Ini bagus untuk menguji corak dan melatih pembelajaran menjahit anda.

Tempat Mudah Untuk Beginner Belajar Menjahit – Liana Training Centre

Sesiapa sahaja yang berminat boleh mempelajari dan memperbaiki kemahiran menjahit mereka di Liana Training Centre. Setiap peserta yang menyertai kelas menjahit Liana akan diberi tunjuk ajar teknik-teknik asas menjahit oleh tenaga pengajar yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jahitan dan rekaan fesyen. Jika anda jenis slow learner pun tiada masalah keran di Liana Training Centre, anda akan didedahkan dengan cara menjahit step by step yang mudah untuk dipelajari.

Antara banyak-banyak kelas jahitan, Liana Training Centre adalah kelas jahitan yang menawarkan peluang kepada anda yang ingin mengasah kepakaran menjahit dengan cara belajar menjahit yang mudah. Sesiapa yang mempunyai minat mendalam dalam bidang jahitan dan fesyen bolehlah mempelajari dan memperbaiki kemahiran menjahit mereka di Liana Training Centre. Setiap daripada anda yang menyertai kelas menjahit Liana akan diberi tunjuk ajar teknik-teknik asas menjahit oleh tenaga pengajar yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang jahitan dan rekaan fesyen. Tenaga pengajar yang bukan calang-calang!

Pakej Kursus Jahitan Liana Training Centre

Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit.

Antara pakej yang ditawarkan di Liana Training Centre:

  • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

  • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Kelas jahitan di Liana Training Centre akan bermula seperti berikut: 

Kelas akan diadakan setiap hari kecuali pada hari Khamis. Sesi kelas terdapat dalam dua sesi waktu iaitu pada

  • sesi pagi – 10 pagi hingga 1 petang dan; 
  • sesi petang – 2 petang hingga 5 petang.

Jom Lihat Testimoni Mereka

Ramai orang yang seronok belajar menjahit di Liana Training Centre. Anda juga boleh belajar menjahit dengan mudah di sini.


Kursus Jahit Asas Untuk Anda Yang Berminat – Liana Training Centre

Kepada anda yang ingin mempelajari dan menguasai kemahiran menjahit dengan mudah, ini kesempatan anda untuk berbuat demikian. Bagi yang berada di Johor, boleh kunjungi training centre mereka di Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

SENANGNYA MENJAHIT - JOM BELAJAR DI KEDAI JAHITAN LIANA

Daftar Kelas Jahit Liana
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana