Review
Apr 12, 2021, 6:00pm

Cermin Mata Anti-silau Serendah RM99


Silau atau cahaya menyilaukan yang terang boleh menyebabkan ketidakselesaan dan boleh menyukarkan untuk kita melihat dengan baik. Ini memberi kesan kepada kebanyakan kita beberapa kali sehari. Jadi, melindungi mata anda daripada perkara itu sangat penting. Di sinilah cermin mata anti-silau dapat membantu anda.

Cermin mata anti-silau dibuat dengan lensa yang mempunyai lapisan anti-reflektif (kadang-kadang disebut sebagai lapisan AR atau lapisan anti-silau). Ini adalah lapisan yang sangat nipis yang diletakkan di lensa itu sendiri yang dapat menghilangkan pantulan yang biasanya anda lihat dari permukaan kaca mata anda (baik di bahagian depan atau belakang). Ini juga mengurangkan silau dan ‘halos’ di sekitar sumber cahaya yang mungkin anda alami pada waktu malam.

Sebilangan besar lensa anti-silau dibuat dengan rawatan permukaan ‘hidrofobik’ khas yang menutup lapisan anti-pantulan yang seterusnya membolehkan lensa menolak air, menghentikan titisan air daripada terbentuk dan membuat gelas lebih mudah dibersihkan. Setelah pantulan pada cermin mata anda dihilangkan, lebih banyak cahaya dapat melewati lensa dan meningkatkan ketajaman penglihatan anda.

Bilakah Anda Memerlukan Cermin Mata Anti-silau?

Oleh kerana lapisan anti-reflektif mengurangkan cahaya pantulan dari kaca mata anda, semua orang pasti akan mendapat manfaat daripada mendapatkan lensa anti-silau, terutamanya yang:

 • Bekerja secara konsisten di hadapan komputer, di mana kerja yang berpanjangan di komputer dapat melemahkan mata mereka
 • Memandu secara berkala, sama ada pada waktu malam (ketika silau dari lampu depan lalu lintas yang akan datang menyukarkannya) atau pada waktu siang (ketika cahaya matahari yang terang dapat memberi kesan yang sama)
 • Bekerja di bawah cahaya matahari yang terang

Perkhidmatan Terbaik Untuk Mata Anda Di Oasis Optometry

Oasis Optometry Centre juga mempunyai alatan lengkap juga bersedia membuat pemeriksaan kesihatan mata luaran dan dalaman menggunakan alatan khas seperti ‘Slit Lamp’ dan ‘Fundus Camera’ yang dilakukan oleh Optometris. Selain itu, dengan Oasis Optometry anda juga akan diberi konsultasi tentang penjagaan kesihatan mata dan pemilihan bingkai dan kanta yang sesuai mengikut individu.

Di samping itu, pusat cermin mata Oasis Optometry juga bertanggungjawab menjaga deria penglihatan pelanggan bukan sekadar berfesyen dengan pelbagai gaya cermin mata terkini tetapi lebih fokus kepada pemeriksaan mata komprehensif. 

Promosi Pakej Cermin Mata Harga Terendah Untuk Kesihatan Mata Anda

Di Oasis Optometry, anda akan mempunyai peluang untuk memilih dari pilihan berjenama yang variasi pada harga yang berpatutan sahaja. 

 • Bingkai trendy design terkini
 • Pelbagai saiz
 • Banyak pilihan warna dan bentuk
 • Harga pakej istimewa 

Terkini di kedai cermin mata Oasis Optometry adalah pakej bingkai cermin mata dalam harga serendah RM99. Jangan lepaskan peluang anda untuk rebat promosi menarik Oasis Optometry seperti berikut:

 • Pakej Bingkai + Cermin Anti Silau – RM99 
 • Pakej Bingkai + Cermin Photogray (Tukar Gelap) – RM199
 • Bingkai + Kanta Blue Coat (Digital) – RM199
 • Bingkai + Kanta Multifocal (Jauh Dekat) – RM299

Apa Kata Pelanggan Oasis Optometry?: Lihat Testimoni

Sambutan baik masyarakat turut membantu mengangkat nama Oasis Optometry Centre yang kini sudah pun mempunyai empat cawangan di Kelantan. Anda boleh lihat sendiri testimoni-testimoni daripada para pelanggan seperti berikut.Pilihan Cermin Mata Murah Dan Berkualiti Di Oasis Optometry Kok Lanas

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah. Ambil peluang ini sementara ada di Oasis Optometry! Lawati laman Facebook mereka (Oasis Optometry Centre) ataupun laman rasmi kedai mereka di http://oasisoptometry.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Oasis Optometry hari ini! Memakai cermin mata boleh menjadi pengalaman yang menarik, jadi hubungi nombor-nombor seperti berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut!

Kubang Kerian – 097649991 / 017 7248991

Pasir Puteh- 097869992 / 011 10594992

Kok Lanas- 097889993 / 011 10956993

Tumpat – 097260444 / 011 10783994

 

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Oasis Optometry

OASIS OPTOMETRY CENTRE merupakan Pusat Optometri Milik Bumiputera 100%

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Pt 5062 (B) Kompleks Perniagaan Saidina Ali, Kok Lanas,16450 Kota Bharu, Kelantan

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!

Call Whatsapp Layari Website

Bukan senang untuk mendapatkan cermin mata berkualiti pada harga yang rendah

Dapatkan Cermin Mata Berkualiti Di Oasis Optometry Sekarang!