Review
Apr 3, 2021, 10:38pm

Cara Besarkan Aset Dengan 2 Pil Kunyah Sehari


Masalah payudara ini terjadi terutamanya untuk wanita yang telah mengandung, bersalin, dan menyusukan anak -terutamanya untuk wanita yang telahpun berhenti menyusukan anak. Payudara kendur adalah salah satu dari banyak perubahan tubuh yang semulajadi yang dialami oleh kebanyakan wanita mengikut peredaran masa. Hal ini kerana payudara wanita merupakan kumpulan lemak dan ligamen, tetapi kekurangan tisu otot. Sekiranya anda mengetahui faktor penyumbang, anda boleh mengambil langkah pencegahan untuk mengelakkan payudara kendur secara berlebihan.

Beautiful Female Athlete Doing Plank Exercise While Watching Laptop Timer

Perubahan payudara dari sebelum mengandung ke selepas berhenti menyusukan boleh begitu ketara sehinggakan ibu-ibu terutamanya yang masih muda – merasa sedih dan hilang keyakinan diri di hadapan suami. Mana taknya, payudara yang dulu tegang kini menjadi kendur, lembik, leper sehinggakan cleavage pun kelaut walaupun pakai bra.

Antara Penyebab Masalah Payudara Kendur

Berikut adalah beberapa sebab kebanyakan pakar dan doktor mengatakan payudara kendur:

 • Penuaan. Seiring bertambahnya usia, ligamen yang membentuk tisu payudara meregang dan kehilangan keanjalan. Akibatnya, kepenuhan payudara terganggu kerana sistem sokongan asas tisu dan lemak berkurang. Perubahan mungkin jelas berlaku semasa menopaus.
 • Tarikan graviti. Tarikan graviti selama bertahun-tahun boleh membawa kesan yang besar, terutamanya kepada golongan wanita dengan payudara yang lebih besar.
 • Kekurangan sokongan yang sewajarnya. Memakai coli sokongan adalah penting untuk mengekalkan bentuk dan mengangkat payudara. Kekurangan sokongan yang tepat akan melihatkan hasil dalam jangka masa 30 hingga 40 tahun.
 • Selaran matahari. Sinar ultraviolet merosakkan kulit dan menyebabkan kehilangan keanjalan payudara juga.
 • Penambahan berat badan. Perubahan berat badan yang besar boleh menyebabkan peregangan payudara yang melampau. Mengekalkan berat badan yang sihat akan membantu wanita mengelakkan perkembangan peregangan yang tidak perlu.

Adakah Amalan Penyusuan Menyebabkan Payudara Kendur?

Satu anggapan yang ketara dan umum adalah bahawa penyusuan susu ibu menyebabkan payudara kendur, padahal penelitian menunjukkan bahawa perubahan ukuran payudara wanita yang melalui kehamilan itulah yang menyebabkan kendur. Bagi wanita yang terkesan dengan perubahan ini, adalah disarankan agar mereka menurunkan berat badan yang meningkat sewaktu hamil secepat mungkin setelah melahirkan dalam usaha untuk kembali ke berat dan ukuran payudara normal mereka. Kebanyakan pakar dan doktor juga mendorong wanita untuk melihat di luar tekanan sosial imej badan dan fokus untuk menjaga kesihatan tubuh secara keseluruhan. Hal ini kerana ini juga akan memberi kesan buruk kepada kesihatan payudara.

Apakah Penyelesaian Kepada Masalah Payudara Kendur Ini?

Pada hakikatnya, anda mempunyai beberapa pilihan untuk memperbaiki penampilan payudara yang kendur, jika anda mahu melakukannya. Walaupun pembedahan adalah kaedah yang paling biasa untuk memperbaiki penampilan payudara, strategi tidak invasif lain juga mungkin berkesan. Bahagian berikut ini akan menggariskan beberapa pilihan ini.

1. Pembedahan

Pakar bedah plastik akan menggunakan klasifikasi Regnault, atau sistem klasifikasi lain, untuk menentukan tahap ptosis, atau kendur, pada payudara. Klasifikasi ini menggunakan kedudukan puting untuk mengukur sejauh mana ptosis. Bergantung pada peringkat atau klasifikasi, pakar bedah mungkin mengesyorkan strategi pengurusan yang berbeza. Untuk memperbaiki penampilan payudara yang kendur, mereka boleh mengesyorkan:

 • angkat payudara
 • pembesaran payudara
 • pengangkatan dan pembesaran payudara secara serentak

Golongan wanita dengan peningkatan sebelumnya mungkin memerlukan kaedah penyelesaian yang berbeza daripada yang mempunyai payudara semula jadi.

2. Breast Lift

Tujuan breast lift, atau mastopexy, adalah untuk membesarkan payudara dengan membuang kulit berlebihan dan mengencangkan tisu payudara untuk membentuk semula dan menyokong kontur payudara yang bertambah baik. Breast lift tidak mengubah ukuran tisu payudara, jadi mereka yang mempunyai payudara besar mungkin memerlukan pembedahan pengurangan.

3. Rawatan Di Rumah (Home Remedies)

Sebilangan orang berpendapat bahawa langkah-langkah tidak invasif seperti senaman yang disasarkan dapat membantu mengangkat payudara yang kendur. Senaman yang menumpukan pada dada termasuk pushup, chest presses, dan plank. Walau bagaimanapun, doktor berasa sukar untuk mencadangkan senaman sedemikian kerana penyelidik belum menyiasatnya tujuannya dalam kajian klinikal.

Memakai coli yang menyokong juga dapat membantu memperbaiki penampilan payudara yang kendur, tetapi tidak ada bukti yang menunjukkan bahawa coli dapat mencegah atau membalikkan ptosis payudara. Menanggung berat badan berlebihan boleh menjadi penyebab ptosis payudara. Oleh itu, menurunkan berat badan dengan mengamalkan diet yang sihat dapat membantu memperbaiki penampilan payudara. Latihan otot dan senaman aerobik juga dapat membantu orang menguruskan berat badan mereka.

Aidara® Cara Penyelesaian Besarkan Aset Dengan Pemakanan Yang Mudah

Aidara adalah makanan kesihatan berasaskan herba yang Lulus KKM dan disahkan Halal. Malah, juga merupakan produk yang telah mendapat status GMP dan MeSTI Malaysia. 

Produk vitamin montok Aidara membantu kaum wanita untuk menyerlahkan keyakinan diri mereka dengan khasiat-khasiat daripada herba semulajadi yang terkandung dalam pil kunyah Aidara. Di sini, tertera khasiat Aidara untuk pengetahuan anda seperti berikut, termasuk:

 • Bantu membesarkan saiz payudara yang kecil
 • Bantu anjalkan payudara yang jatuh (sagging breasts)
 • Bantu payudara kekal bulat terletak tanpa bra
 • Untuk punggung wanita
 • Bantu anjalkan punggung yang jatuh dan menggelebeh
 • Menaikkan lemak peha ke punggung untuk punggung yang anjal dan dibentuk cantik

Vitamin Aidara boleh didapati dalam perisa strawberi dan coklat. Aidara® adalah sejenis pil hormon untuk wanita yang mengalami masalah payudara kecil atau kendur kerana menyusu, punggung nipis, badan nipis sekeping dan tiada bentuk. Kalau anda mengalami masalah sedemikian, bolehlah anda cuba berjinak-jinak dengan Aidara vitamin montok.

Kenapa Aidara® Menjadi Pilihan Ramai?

Ketahui antara sebab-sebab produk vitamin Aidara ini menjadi pilihan ramai wanita di pasaran Malaysia. Seperti berikut merupakan ciri-ciri produk Aidara termasuklah:

 • Lulus KKM
 • Halal
 • Buatan Malaysia.
 • Buatan Muslim.
 • R&D selama setahun
 • Tiada campuran bahan kimia
 • Herba semulajadi kacip fatimah, serapat, pueraria mirifica.
 • Hanya perlu kunyah-kunyah
 • Promosi termurah dan terbaik

Promosi Termurah Aidara Di Pasaran Malaysia

Banyak fungsi yang boleh anda rasai dengan penggunaan produk vitamin Aidara. Untuk kesan yang menampakkan hasil, cara pengambilan produk vitamin Aidara adalah dengan mengambil satu atau dua pil kunyah selepas sarapan atau sebelum tidur. 

Kini, dengan harga promosi, anda boleh mendapatkan produk Aidara dengan harga RM60 sahaja (harga asal RM89). Kos penghantaran untuk Semenanjung adalah RM7 dan RM10 untuk Sabah dan Sarawak. Bukan itu sahaja, sekiranya anda membeli dua unit produk Aidara, anda akan berpeluang mendapatkan dalam harga promosi iaitu RM120 sahaja + penghantaran percuma!

Dengan pengamalan yang konsisten, anda boleh lihat sendiri perubahannya. 

Apa Kata Pengguna Produk Aidara? Lihat Sendiri Testimoni

Anda tidak perlu khuatir sebab ramai yang telah mencuba produk Aidara dan berjaya dapatkan hasil yang mereka inginkan. Seperti berikut anda boleh lihat bagaimana dengan penggunaan produk Aidara para pelanggan berjaya mendapatkan hasil positif yang mereka inginkan.

“Best la pakai aidara. Ramai puji sekarang ni dah makin gebu. Tq aidara.” – Shakirah Ahmad

“Aidara memang terbaik. Hubby sy pun tnya camne leh jadi montok lak dah skrg. Hehehe” – Eira

“Terbaik! Puas hati pakai. Tq aidara” – Nur Amanina

Aidara Ada Untuk Bantu Anda, Beli Sekarang Di Sini!

Teringinkan badan yang solid dan montok? Terutamanya di bahagian payudara dan punggung anda? Cubalah Aidara®. Dijamin puas hati sangat. Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! Anda boleh Whatsapp mereka sekarang di nombor 019-5574363 dan dapatkan produk mereka sementara adanya harga promosi khas! Ketahui juga dengan lebih lanjut mengenai Aidara di laman rasmi Aidara, Facebook serta di laman Instagram mereka. Terdapat banyak lagi testimoni daripada pelanggan Aidara yang boleh anda lihat sendiri di laman-laman tersebut. 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!