Review
Jun 29, 2022, 1:02am

Cara Atasi Masalah Laptop Kena Air Dengan AAF COMPUTER SERVICE Di Pulau Pinang


Walaupun terkenal sebagai gadget mudah alih yang efisien, laptop adalah peranti elektronik yang mudah mengalami kerosakan. Tidak kira betapa berhati-hati anda dengan laptop anda, laptop tersebut pasti akan berdepan dengan sesuatu masalah teknikal yang tidak anda jangka. Senario berikut adalah perkara umum dalam kalangan kebanyakan pemilik laptop: ketika sibuk dengan kerja di laptop anda, dengan tidak sengaja anda tertumpah segelas air pada laptop anda. Sekarang, anda bimbang laptop anda tidak akan berfungsi secara normal lagi.

Jangan panik – laptop anda tidak mengalami kerosakan seburuk yang anda sangkakan. Banyak laptop yang melalui situasi tertumpah air dapat saja dikembalikan kepada keadaan asalnya. Yang paling penting, apa yang anda lakukan dalam situasi tersebut dan sama ada anda mengambil tindakan yang cukup cepat untuk meminimumkan kerosakan yang dialami oleh laptop kesayangan anda.

BAGAIMANA UNTUK KETAHUI JIKA LAPTOP ANDA MENGALAMI KEROSAKAN AIR?

Walaupun kerosakan air sering berlaku akibat tumpahan besar, masalah ini boleh menjadi lebih serius. Cuaca, sebagai contoh, boleh dipersalahkan untuk kebanyakan laptop yang tidak berfungsi, kerana kelembapan yang tinggi boleh menyebabkan kandungan lembapan yang cukup ketara untuk merosakkan komponen dalaman laptop anda.

Punca kerosakan air boleh berbeza dan bergantung pada situasi tertentu. Oleh itu, sebagai pemilik laptop yang bertanggungjawab, adalah penting untuk anda mengenali tanda-tanda kerosakan yang diakibatkan oleh air walaupun laptop anda tidak mengalami tumpahan air secara langsung. Antara tanda-tanda yang memerlukan bantuan servis repair laptop profesional termasuk:

? ‘Corrosion’ berhampiran sambungan pateri

? Perubahan warna atau keputihan berhampiran motherboard laptop

? Keyboard laptop melekit

? Kemunculan gelembung di bawah skrin laptop

MASALAH LAPTOP KENA AIR – AAF COMPUTER SERVICE BOLEH BANTU ANDA!

Walaupun tiada jaminan apabila laptop anda mengalami kerosakan air, tetapi anda masih berpeluang untuk mendapatkan perhatian segera daripada team juruteknik pakar di AAF Computer Service. Di AAF Computer Service, team mereka berazam untuk melakukan yang terbaik dan menggunakan apa jua cara semaksima untuk mengembalikan kefungsian laptop anda.

Terutamanya sekiranya laptop anda mempunyai salah satu tanda-tanda yang disebut di atas, masih ada peluang lagi untuk laptop anda kembali ke ‘full function’. Bawa saja laptop anda ke kedai mereka, anda akan dibantu oleh team mereka yang akan memberikan anda konsultasi dan membuat checking percuma sebelum mula ‘operate’ laptop anda.

Berbekalkan dengan pengalaman lebih dari 7 tahun dalam bidang elektronik, AAF Computer Service menawarkan perkhidmatan repair computer dan laptop kepada pelanggan yang memerlukan dalam harga yang sangat berpatutan dengan kualiti yang dijamin terbaik. AAF Computer Service bukan hanya menawarkan perkhidmatan baikpulih laptop, malah turut menawarkan seperti berikut:

? Servis baik pulih TV

? Menjual PC/laptop & TV secondhand

? Menerima tempahan custom PC

Selain masalah laptop kena air, mereka mempunyai tenaga kerja yang berkemahiran dalam membaikpulih isu-isu laptop seperti berikut:

? Screen Replacement

? Keyboard Replacement

? Battery Replacement

? Motherboard Repair

? Chipset Level

? Shortage

? No Power

? No Display

? Upgrade – HDD/SSD

? Reformat Windows – Backup

PELBAGAI ISU LAPTOP YANG BOLEH ‘DITACKLE’ OLEH PAKAR SERVIS LAPTOP DI AAF COMPUTER SERVICE

Nama saja isu yang dihadapi oleh laptop anda, technician berpengalaman dan berkemahiran AAF Computer Service boleh bantu anda. Ramai pelanggan mereka sangat berpuas hati dan gembira dengan perkhidmatan pembaikan yang ditawarkan oleh mereka.

LAPTOP PROBLEM SEBAB KENA AIR? NO PROBLEM.. REPAIR JE DI AAF COMPUTER SERVICE! 

Tak perlu risau bila laptop tidak fungsi macam biasa. Jom dengarkan penerangan dari technician AAF Computer Service berkaitan laptop yang mempunyai masalah teknikal seperti isu laptop kena air. Pakat datang hantar laptop (TV pun boleh!) kepada mereka! Insyallah servis yang anda dapat bukan sahaja cepat dan pantas, malah harga murah yang sangat berbaloi.

Boleh hubungi mereka melalui WhatsApp ataupun boleh direct singgah kedai fizikal mereka di Pulau Pinang.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

AAF Computer Service

MASALAH LAPTOP KENA AIR - AAF COMPUTER SERVICE BOLEH BANTU ANDA

Beli Sekarang
Waze / Google Map

504 (GROUND FLOOR) KAWASAN PERNIAGAAN PERMATANG RAWA, JLN PERMATANG RAWA BUKIT MERTAJAM 14000 Pulau Pinang (HQ)

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: