Review
Oct 29, 2021, 12:26pm

Beli Android TV Box Serendah RM200 Siap Semua Setting


Kebelakangan ini teknologi semakin hari semakin berkembang mengikut peredaran masa dan situasi ini membuatkan kita terkagum melihat kemunculan inovasi-inovasi yang semakin canggih di dunia. Antara salah satu inovasi teknologi yang telah menjadi semakin popular dalam kalangan rakyat Malaysia adalah smart TV. 

beli tv android dengan pakar

Namun begitu, sebahagian besar masyarakat masih rasa was-was untuk memiliki smart TV kerana harganya yang terlampau mahal dan juga disebabkan risiko ancaman keselamatan di mana kebanyakan gadget jenis “smart” ini mudah untuk digodam. Tetapi, anda tidak perlu risau kerana terdapat satu alternatif terbaik bagi mereka yang tidak boleh memiliki smart TV iaitu Android TV Box.

Android TV Box – Pilihan Yang Termurah Dan Termudah Untuk Kaki Tengok Wayang

Bagi yang berminat tetapi tidak berapa faham mengenai kefungsian Android TV Box teruskan baca dan pasti anda hendak dapatkan di akhir artikel ini. Android TV Box merupakan peranti media streaming yang boleh anda hubungkan ke TV anda untuk menonton pelbagai servis streaming seperti Netflix, yang biasanya hanya boleh anda tonton melalui smartphone, tablet, komputer, laptop atau smart TV anda. Android TV Box ini juga kadangkala dikenali sebagai ‘streaming players’ atau ‘set-top box’.

android tv terbaik bawah RM200

Android TV Box mempunyai pelbagai kegunaan antaranya menonton Youtube, bermain “games”, melayari internet, menonton IPTV. Kegunaannya lebih kurang menggunakan smartphone yang boleh disambungkan ke LCD dengan menggunakan port HDMI. Penggunaannya agak mudah. Anda hanya cuma perlukan 3 perkara utama ini sahaja untuk penggunaan yang lancar:

 1. Internet 
 2. TV (yang terbaik adalah yang mempunyai HDMI)
 3. Elektrik

Android TV Box Ini Adalah Yang Jenis IPTV. Apa Itu IPTV?

Android TV Box jenis IPTV bergantung semata-mata kepada sambungan internet anda untuk menerima kandungan yang dihubungkan ke TV anda menggunakan sistem yang dipanggil IPTV (internet televisyen protokol). Oleh itu, dengan Android TV Box IPTV anda boleh menonton rancangan kegemaran anda tanpa antenna dan piring.

Selain itu, antara kelebihan Android TV Box IPTV adalah:

 • Tidak ada masalah ‘scrambled’
 • Boleh menggunakan TV untuk dijadikan sebagai ‘android device’
 • Boleh juga digunakan untuk tujuan ‘Google’ dan seumpama dengannya
 • Boleh digunakan untuk media sosial seperti FB, Twitter dllI
 • Mempunyai banyak channel HD

Android TV Box yang anda boleh dapatkan di sini hanya berfungsi untuk TV yang mempunyai port HDMI sahaja. TV jenis lama tidak sesuai untuk penggunaan Android TV Box IPTV. Berikut adalah antara model Android TV Box IPTV yang boleh anda dapatkan dalam harga yang termurah.

Mi Box S

Android Box X99

Android Box T95

Apakah Saya Akan Dapat Dengan Android TV Box? Adakah Ia Berbaloi?

Dengan melanggan Android TV Box ini, anda akan mendapat akses kepada perkhidmatan hiburan seperti berikut:

 • PERCUMA full channel (As**0) sebulan   
 • PERCUMA sebulan VOD FIRST & BEST 
 • PERCUMA 500++ channel overseas    
 • PERCUMA 1000++ movie wayang 
 • PERCUMA pos ke Semenanjung
 • Akses kepada aplikasi YouTube, Google Chrome, Play Store, Facebook dan banyak lagi!

Anda juga boleh menikmati kelebihan menonton lebih 2,000 filem tanpa perlu membeli DVD! Selain daripada menonton rancangan TV dan filem, anda juga boleh menggunakan Android TV Box untuk melayari internet, melayari laman rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram, menonton filem YouTube, bermain internet game dan lain-lain lagi. Serupa dengan menggunakan komputer. Menarik, kan?

Bukan itu sahaja, malah anda boleh menerima saluran TV dari negara-negara Eropah, Amerika, China, Russia, negara-negara Timur Tengah, Korea, Jepun, Australia dan banyak lagi. Terdapat beratus-ratus saluran yang anda boleh menonton di TV anda apabila ia dihubungkan ke Android TV Box. Anda boleh menonton drama, komedi, muzik, perniagaan, sukan, dan lain-lain – sepanjang hari, setiap hari, untuk sepanjang hidup anda – dengan PERCUMA!

Berapakah Harga Android TV Box?

Anda boleh dapatkan harga langganan streaming/IPTV/ movie serendah RM10 sebulan dan device Android TV Box serendah RM200 dengan siap semua setting. Anda hanya perlu ‘plug and play’ sahaja. Anda juga boleh mendapatkan after sales support untuk lifetime! Jadi, sekiranya anda menghadapi sebarang masalah teknikal dengan media box ini, anda boleh rujuk di sini untuk lebih lanjut.

pilihan android box terbaik

Tapi anda tidak perlu risau, Android TV Box ini mempunyai tempoh waranti sehingga 6 bulan dari kilang.

Bagaimana Saya Boleh Dapatkan Android TV Box Ini?

Sekiranya anda jenis orang yang suka mempunyai pilihan untuk tonton rancangan kegemaran anda pada bila-bila masa tanpa perlu bazir duit langgan bermacam-macam pakej TV, maka anda hanya perlu mendapatkan Android TV Box di sini dalam harga yang berpatutan.

A95X android box

Sekiranya anda berminat untuk membeli Android TV Box, anda mempunyai pilihan sama ada untuk tempah melalui Whatsapp ataupun anda boleh pilih COD (kawasan Seremban sahaja), lihat, puashati dan baru bayar. Tempoh paling awal anda boleh dapatkan TV Box anda dalam masa 24 jam sahaja! Jadi, jom beli sekarang.

Lihat Testimoni: Customer Ramai Enjoy Dan Puas Hati Dengan Android TV Box

Apa yang ditunggu lagi? Banyak customer pilih Android TV Box ini dan beri respons positif. Jika anda jenis yang suka tengok wayang dan gemar untuk habiskan masa tonton rancangan kegemaran anda tanpa perlu habiskan duit langgan bermacam-macam pakej, lihatlah sendiri testimoni di bawah ini.

testimoni pembeli android box tv testimoni pembelian android box whatsapp testimoni pengguna android box tegar testimoni pengguna android box

Dapatkan Android TV Box Anda Hari Ini Dan Upgrade TV Anda Untuk Kos Yang Termurah

promosi android box terbaik

Anda mempunyai internet berkelajuan 5 mbps ke atas dan unlimited? Jadi langganlah Android TV Box anda untuk harga termurah sekarang dan nikmati kualiti hiburan TV yang terbaik untuk mengisi masa lapang anda! Jom Whatsapp ke talian ini untuk tempah ataupun layari laman Facebook / Instagram untuk maklumat lebih lanjut.

Nak dapatkan Android Box Serendah RM200? Banyak Channel Menarik?

Dapatkan sekarang dari RJ SmartBox. Promosi kaw-kaw untuk anda. Jimat dan berbaloi!

RJ Smart Box

Hiburan Keriangan Di Rumah Kualiti HD /4K untuk TV anda

Beli Sekarang
Social Media
Nak dapatkan Android Box Serendah RM200? Banyak Channel Menarik?

Dapatkan sekarang dari RJ SmartBox. Promosi kaw-kaw untuk anda. Jimat dan berbaloi!

Call Whatsapp

Nak dapatkan Android Box Serendah RM200? Banyak Channel Menarik?

Dapatkan sekarang dari RJ SmartBox. Promosi kaw-kaw untuk anda. Jimat dan berbaloi!