Review
Apr 6, 2021, 5:07pm

Belajar Menjahit Fesyen Pakaian Lelaki & Wanita Asas Di Kelas Jahitan Liana


Menjahit adalah kemahiran yang sangat bermanfaat dan kreatif untuk dipelajari! Apabila anda tahu menjahit, anda mempunyai kemampuan untuk mengekspresikan diri anda melalui perkara-perkara yang anda buat. Anda boleh membuat sentuhan peribadi untuk kediaman anda, menjimatkan sumber dengan membuat semula atau memperbaiki pakaian, memberikan hadiah yang tidak dapat dilupakan satu sama lain, merancang almari pakaian anda sendiri, dan merasakan pencapaian yang luar biasa untuk membuat sesuatu sendiri.

Belajar menjahit merangkumi banyak kemahiran, seperti mengetahui cara menggunakan mesin jahit dan presser feet yang berbeza, belajar teknik yang berbeza untuk menjahit pelbagai jenis projek, dan mencari beberapa projek mudah yang akan membantu anda membina apa yang anda tahu. Oleh itu, sekiranya sebelum ini anda tidak pernah dengar ataupun di sini merupakan pertama kali anda mengetahui tentang Kelas Jahitan Liana, adalah dicadangkan anda teruskan membaca artikel ini. 

Belajar Jahit Fesyen Pelbagai Baju Di Kelas Jahitan Liana

Jika anda minat fesyen dan suka berseni dengan menggunakan benang dan jarum maka bolehlah anda sertai kelas jahitan di Kelas Jahitan Liana yang berlokasi di Johor Bahru. Di Kelas Jahitan Liana, anda yang berminat jahitan akan berpeluang untuk mempelajari pelbagai jenis kaedah jahitan bermula dari menguasai teknik-teknik asas jahitan sehingga menjahit pakaian mengikut gaya fesyen citarasa anda tersendiri. 

Antara fesyen pakaian yang boleh anda pelajari di sini adalah:

 • Kurung Biasa
 • Kurung Kun
 • Kurung Moden
 • Kebaya Pahang
 • Kebaya Moden
 • Kebaya Pesak Moden
 • Dress
 • Skirt
 • Blouse
 • Kemeja
 • Seluar Panjang Wanita
 • Seluar Panjang Lelaki
 • Baju Melayu Teluk Belanga
 • Baju Melayu Cekak Musang

Proses pembelajarannya mudah dan senang diikuti, belajar ikut pakej bahan-bahan jahitan, kain dan buku panduan belajar menjahit akan diberi percuma untuk anda.

Pilihan Pakej Ikut Bajet Di Kelas Jahitan Liana

Anda boleh belajar ikut pakej yang ditawarkan di Kelas Jahitan Liana. Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit. Terdapat banyak pilihan dan tawaran menarik.

 • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

 • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Mari Lihat Testimoni Para Peserta Kelas Jahitan Liana

Tengoklah sendiri, ramai orang seronok belajar menjahit di Kedai Jahitan Liana. Anda pun boleh belajar menjahit dengan mudah di sini. 


Kelas Jahitan Liana – Belajar Asas Jahitan Dengan Cara Termudah

Sekiranya anda jenis yang suka menjahit dan ingin mempelajari lebih banyak lagi teknik jahitan dan baju fesyen yang berlainan, jom pergi ke Kelas Jahitan Liana untuk berbuat demikian. Bagi yang berada di Johor, boleh kunjungi training centre mereka di Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

SENANGNYA MENJAHIT - JOM BELAJAR DI KEDAI JAHITAN LIANA

Daftar Kursus Jahit Liana
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana