Review
Apr 6, 2021, 5:26pm

Belajar Jahit Fesyen Pakaian Kanak-kanak Perempuan Khas Kelas Jahitan Liana


Anda boleh menjadi antara yang ramai yang berminat untuk mempelajari cara menjahit dengan betul. Menjahit bukanlah suatu kemahiran semula jadi yang wujud sejak kita lahir. Sebaliknya, ianya adalah suatu kemahiran yang berasal dari kaedah pembelajaran dan pengasahan teknik-teknik tertentu. Walau bagaimanapun, dengan menumpukan sedikit masa dan usaha anda boleh juga mengetahui kaedah atau langkah yang boleh digunakan untuk mempelajari kemahiran ini. 

Terdapat beberapa perkara mengenai mesin jahit yang boleh dipelajari dengan bantuan masa dan latihan. Namun demikian, jika anda ingin menjadi profesional dalam bidang ini, anda haruslah mempunyai keperluan untuk memahami kepentingan menghadiri kelas menjahit misalnya kelas jahitan Liana supaya anda dapat mengumpulkan kepakaran dan juga mengenal beberapa kemahiran asas yang diperlukan untuk anda menguasai kemahiran menjahit.

Bagi mencapai objektif anda untuk menguasai kemahiran menjahit, pemilihan kelas menjahit yang terbaik adalah sangat penting untuk pembelajaran anda. Tetapi, sebelum mendaftar diri anda untuk kelas jahitan, adalah lebih baik sekiranya anda mempunyai idea mengenai kelebihan mengambil kelas jahitan.

Boleh Belajar Jahit Pelbagai Baju Gaya Fesyen Menarik Di Kelas Jahitan Liana

Jika anda minat fesyen dan suka berseni dengan menggunakan benang dan jarum maka bolehlah anda sertai kelas jahitan di Kelas Jahitan Liana yang berlokasi di Johor Bahru. Di Kelas Jahitan Liana, anda yang berminat jahitan akan berpeluang untuk mempelajari pelbagai jenis kaedah jahitan bermula dari menguasai teknik-teknik asas jahitan sehingga menjahit pakaian mengikut gaya fesyen citarasa anda tersendiri. 

Antara fesyen pakaian yang boleh anda pelajari di sini adalah:

 • Kurung Biasa
 • Kurung Kun
 • Kurung Moden
 • Kebaya Pahang
 • Kebaya Moden
 • Kebaya Pesak Moden
 • Dress
 • Skirt
 • Blouse
 • Kemeja
 • Seluar Panjang Wanita
 • Seluar Panjang Lelaki
 • Baju Melayu Teluk Belanga
 • Baju Melayu Cekak Musang

Proses pembelajarannya mudah dan senang diikuti, belajar ikut pakej bahan-bahan jahitan, kain dan buku panduan belajar menjahit akan diberi percuma untuk anda.

Pakej Kursus Jahitan Kelas Jahitan Liana

Anda boleh belajar ikut pakej yang ditawarkan di Kelas Jahitan Liana. Semua peralatan seperti alat jahit, kain, nota dan sijil diberi percuma. Tambahan pula, anda boleh membuat bayaran secara ansuran 3 kali bayaran dan boleh pilih fesyen yang hendak dijahit. Terdapat banyak pilihan dan tawaran menarik.

Jika anda berminat, Kelas Jahitan Liana menawarkan dua jenis pakej mengikut keperluan bajet dan kesesuaian anda.

 • Pakej A  

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 3,499 dan anda akan berpeluang belajar menjahit cara mudah untuk 10 fesyen pakaian wanita serta pakaian lelaki. Sijil juga akan diberi. Dalam pakej A, anda boleh belajar menjahit tudung secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen).

 • Pakej B 

Yuran untuk pakej ini boleh didapati dalam harga RM 5,999 di mana anda boleh mempelajari cara jahitan untuk 20 fesyen pakaian wanita dan pakaian lelaki. Sijil akan diberi sebagai tanda pengiktirafan anda. Dalam pakej B, anda boleh belajar menjahit tudung dan baju kanak-kanak secara PERCUMA (jahit tudung satu fesyen + belajar jahit baju kanak-kanak perempuan satu fesyen).

Lihat Testimoni Menarik Orang Ramai Yang Sertai Kelas Jahitan Liana

Tengoklah sendiri, ramai orang seronok belajar menjahit di Kedai Jahitan Liana. Anda pun boleh belajar menjahit dengan mudah di sini. 


Daftar Hari Ini Untuk Belajar Menjahit Di Kelas Jahitan Liana

Sekiranya anda jenis yang suka menjahit dan ingin mempelajari lebih banyak lagi teknik jahitan dan baju fesyen yang berlainan, jom pergi ke Kelas Jahitan Liana untuk berbuat demikian. Bagi yang berada di Johor, boleh kunjungi training centre mereka di Kedai Jahitan Liana di 3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor ataupun yang tinggal berjauhan boleh hubungi mereka di maklumat seperti berikut:

Email:  kursusjahitltc123@gmail.com

Tel: 016-7831120 / 0183989748

Whatsapp:  0167831120

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Liana Training Center

SENANGNYA MENJAHIT - JOM BELAJAR DI KEDAI JAHITAN LIANA

Daftar Kelas Jahit Liana
Social Media

3, Jalan Perjiranan 4, Bandar Dato Onn, 81100 Johor Bahru, Johor

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana

Call Whatsapp

Kalau ada yang berminat nak asah kemahiran menjahit ataupun yang tahap beginner

bolehlah pelajari jahitan dengan cara mudah di Kedai Jahitan Liana