Review
Jun 29, 2022, 1:18am

Baikpulih Laptop Motherboard Rosak Di Bandar Perda Tanpa Perlu Kos Tinggi


Sekiranya laptop anda tak boleh on sama sekali, masalah ini kemungkinan besar disebabkan oleh motherboard yang rosak. Ramai pemilik laptop menganggap mereka perlu membeli laptop baru apabila ini berlaku. Tetapi terdapat banyak situasi di mana motherboard tersebut boleh dibaiki dengan mudah. Dalam kes lain, anda mungkin boleh menggantikan motherboard tanpa menggantikan komponen anda yang lain dan dapat membuat penjimatan kos besar sekaligus.

Disebabkan laptop boleh rosak dengan agak mudah, komponen dalaman mereka seperti motherboard adalah salah satu bahagian yang paling kerap rosak tidak kira laptop jenis apa pun sekali. Misalnya, tertumpah air pada laptop anda boleh ‘short’ motherboard laptop dengan

mudah dan boleh merosakkan kefungsian laptop dengan sepenuhnya. Dalam hal ini, jika anda tertanya-tanya sekiranya motherboard laptop rosak itu masih boleh dibaiki..

Ya! Motherboard laptop masih boleh dibaiki selagi kerosakan pada komponen tersebut tidak begitu serius dan mendalam sehingga merosakkan komponen lain pada motherboard tersebut.

TANDA-TANDA MOTHERBOARD LAPTOP BERMASALAH

Mengetahui atau mengenali tanda-tanda motherboard laptop bermasalah boleh menjadi perkara yang sukar untuk kebanyakan orang, terutamanya jika anda tidak berapa arif dengan elektronik. Jadi berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda perhatikan untuk mengetahui sama ada motherboard laptop anda bermasalah:

? Laptop / komputer anda boot dengan sangat perlahan.

? Peranti laptop tidak dapat dikesan atau tidak berfungsi.

? Skrin laptop anda mula berkelip-kelip, menunjukkan garisan pada skrin atau tiba-tiba ‘jam’.

? Pendrive atau peranti external yang dipasang ke dalam port USB laptop anda kadangkala gagal dikesan.

? Peningkatan kekerapan ralat “skrin biru”.

? Bau plastik yang terbakar atau cair.

Jika anda mendapati laptop anda mempunyai salah satu masalah ini, mungkin anda memerlukan bantuan servis repair laptop profesional.

AAF COMPUTER SERVICE MAMPU SELESAIKAN/BAIKPULIH MASALAH MOTHERBOARD ROSAK

Di AAF Computer Service, mereka mempunyai team yang berkemahiran yang mampu mengembalikan fungsi normal laptop di samping menepati had bajet anda. Bawa saja laptop anda ke kedai mereka di Bandar Perda, anda akan dibantu oleh team mereka yang akan memberikan anda konsultasi dan membuat checking percuma sebelum mula ‘operate’ laptop anda.

Selain masalah motherboard laptop rosak, mereka mempunyai tenaga kerja yang berkemahiran dalam membaikpulih isu-isu laptop seperti berikut:

? Screen Replacement

? Keyboard Replacement

? Battery Replacement

? Chipset Level

? Shortage

? No Power

? No Display

? Upgrade – HDD/SSD

? Reformat Windows – Backup

Berbekalkan dengan pengalaman lebih dari 7 tahun dalam bidang elektronik, AAF Computer Service menawarkan perkhidmatan repair computer dan laptop kepada pelanggan yang memerlukan dalam harga yang sangat berpatutan dengan kualiti yang dijamin terbaik. AAF Computer Service bukan hanya menawarkan perkhidmatan baikpulih laptop, malah turut menawarkan seperti berikut:

? Servis baik pulih TV

? Menjual PC/laptop & TV secondhand

? Menerima tempahan custom PC

INI ANTARA KEPAKARAN SERVIS LAPTOP DI AAF COMPUTER SERVICE

Nama saja isu yang dihadapi oleh laptop anda, technician berpengalaman dan berkemahiran AAF Computer Service boleh bantu anda.

HUBUNGI AAF COMPUTER SERVICE & BAIKPULIH LAPTOP SERTA-MERTA TANPA KOS TINGGI

Sekarang anda tidak perlu risau jika laptop anda tidak dapat function macam biasa. AAF Computer Service boleh bantu anda. Mereka mempunyai segala kelengkapan yang perlu untuk menangani dan menyelesaikan masalah laptop anda.

Jika anda memerlukan tenaga mahir untuk checking laptop anda sebelum anda menghantarnya untuk servis, boleh singgah di kedai servis mereka di Bandar Perda dan Pulau Pinang. Hubungi mereka hari ini melalui WhatsApp atau ketahui lebih lanjut mengenai servis AAF Computer Service di Facebook dan di laman rasmi mereka.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

AAF Computer Service

Baikpulih Laptop Motherboard Rosak Di Bandar Perda Tanpa Perlu Kos Tinggi

Beli Sekarang
Waze / Google Map

504 (GROUND FLOOR) KAWASAN PERNIAGAAN PERMATANG RAWA, JLN PERMATANG RAWA BUKIT MERTAJAM 14000 Pulau Pinang (HQ)

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: