Review
Apr 5, 2021, 9:25pm

Atasi Keputihan Secara Alami Dengan Aidara


Masalah keputihan merupakan salah satu masalah yang dihidapi oleh semua wanita tanpa mengira peringkat umur. Masalah ini terjadi apabila miss V kita merasakan terdapat risiko jangkitan kuman ataupun kulat. Ini membuatkan miss V kita akan mula bertindak dengan mengeluarkan cecair keputihan sebagai salah satu cara untuk membersihkan alat sulit anda. Namun, ada juga masalah keputihan yang berlebihan dan membuatkan anda berasa tidak selesa untuk menjalankan kehidupan seharian. 

Keputihan ini merupakan suatu perkara yang normal dan semua wanita akan mengalami keputihan kerana miss V anda akan membersihkan dirinya sendiri dengan cecair keputihan ini. Namun, keputihan yang berlebihan merupakan salah satu petanda yang miss V anda sedang bertarung dengan sejenis jangkitan yang boleh membuatkan miss V anda sakit. Jadi, anda boleh mengatasi masalah keputihan ini dengan mengikuti cara – cara di bawah. 

Atasi Keputihan Secara Semulajadi

Terdapat pelbagai cara untuk menghapuskan masalah keputihan ini, namun cara  – cara yang bakal dikongsikan di bawah adalah cara semulajadi yang boleh digunapakai oleh semua wanita tanpa mengira peringkat umur. Berikut adalah tips – tips yang boleh diamalkan oleh anda untuk mengatasi keputihan secara alami;

1. Gunakan Pakaian Dalam Dari Kapas

Pakaian dalam yang diperbuat daripada kapas dapat menyerap peluh dan lebih selesa untuk digunakan. Pastikan anda menggunakan pakaian dalam yang diperbuat daripada kapas untuk penggunaan harian anda. Miss V anda dapat bernafas dengan baik dan ia juga dapat membantu menyerap cecair yang berlebihan dan tidak diperlukan. Gunakan pakaian dalam jenis G- String hanya beberapa kali sahaja untuk memberikan peluang kepada alat sulit anda untuk bernafas.

2. Cuci Miss V Anda Sehari Sekali 

Anda perlu membersihkan kawasan intim anda sekurang – kurangnya satu kali sehari dengan menggunakan air suam. Air suam dapat membunuh bakteria – bakteria yang merbahaya di bahagian miss V anda dan seterusnya membuatkan miss V anda kurang mengalami masalah keputihan. Anda boleh mencuci alat sulit anda dengan air suam setelah anda membuang air besar. Anda boleh mencuci sebanyak dua kali sehari ketika anda sedang didatangi haid agar alat sulit anda bebas dari masalah keputihan anda terkawal.

3. Elakkan Penggunaan Span

Pastikan anda tidak menggunakan span ataupun apa sahaja barang yang kasar ketika anda mencuci alat sulit anda. Span mempunyai permukaan yang kasar yang akan menyebabkan kulit dibahagian miss V anda mudah luka dan membuatkan ia terdedah kepada radang dan juga jangkitan kuman dan seterusnya menghasilkan keputihan yang melampau. Ia juga dapat merosakkan bahagian intim anda maka anda hanya perlu menggunakan tangan anda untuk mencuci bahagian tersebut. Gosokkan dengan perlahan dan cuci dengan air.

4. Bersihkan Bahagian Vulva

Bahagian vulva miss V anda adalah lebih mudah terkena jangkitan dan ianya amat sensitif dengan apa sahaja bahan yang dimasukkan ke dalam bahagian sulit dapat membuatkan ia cepat berjangkit. Walaupun kita mencuci bahagian dalam miss V dengan hanya menggunakan tangan, ianya tetap tidak baik untuk kebersihan alat sulit kerana jari – jari kita juga mempunyai bakteria yang boleh membahayakan kesihatan kawasan intim. Oleh itu, bersihkan sahaja bahagian vulva miss V dengan menggunakan air bersih. 

5. Gunakan Suplemen Berasaskan Bahan Semulajadi 

Suplemen atau makanan kesihatan merupakan salah satu cara yang anda boleh gunakan untuk mengatasi masalah keputihan dari dalam. Suplemen yang mengandungi bahan herba yang tradisional yang digunakan oleh wanita dari zaman dahulu kala sudah tentu dapat membantu anda untuk menghalang keputihan yang berlebihan. 

Hapuskan Keputihan Secara Alami Dengan Aidara

Vitamin Aidara merupakan suplemen dan makanan kesihatan yang telah lulus KKM dan diiktiraf oleh GMP dan MeSTI. Maka, suplemen ini dijamin selamat untuk dimakan dan tidak akan memberikan kesan sampingan kepada anda. Malah ia boleh diamalkan oleh wanita seawal umur 15 tahun hingga 65 tahun. Jadi, anda boleh berkongsi vitamin Aidara dengan seisi keluarga. 

Suplemen ini adalah sejenis makanan kesihatan yang didatangkan dengan dua perisa, iaitu coklat dan strawberi. Anda boleh memilih perisa kegemaran anda dan ia juga boleh dibawa ke mana – mana sahaja. Dengan mengamalkan vitamin Aidara sebanyak 1 – 2 kali sehari,masalah keputihan anda akan beransur hilang. 

Bahan – bahan Yang Digunakan Di Dalam Vitamin Aidara

Vitamin Aidara menggunakan bahan – bahan semulajadi yang dijamin tidak akan memudaratkan anda. Jadi, anda boleh menggunakan vitamin ini sebagai suplemen kesihatan yang boleh membantu anda untuk mengembalikan keintiman bersama suami anda. Berikut adalah bahan – bahan yang digunakan di dalam Vitamin Aidara;

1. Pueraria Mirifica

Ia merupakan tumbuhan yang di temui di bahagian utara Thailand dan Myanmar dan sering di gunakan oleh wanita-wanita di sana untuk mendapatkan bentuk payudara yang kencang dan montok. Tumbuhan ini selalu digunakan di seluruh dunia oleh para wanita untuk membesarkan payudara kerana khasiatnya yang tinggi. 

2. Kacip Fatimah

Kacip Fatimah telah digunakan sejak dahulu kala lagi oleh para wanita kerana ia merupakan pembekal tenaga dan pemulih hormon wanita. Herba ini amat terkenal di kalangan warga Malaysia dan ia boleh digunakan sebagai salah satu cara untuk  mendapatkan bekalan tenaga yang banyak. Selain itu, ia juga mempunyai pelbagai jenis khasiat dan kebaikan terutamanya bagi kaum wanita. 

3. Daun Serapat

Daun serapat merupakan daun yang banyak di gunakan di dalam jamu-jamu yang di dalam rawatan wanita Melayu tradisional. Sesuai dengan namanya, fungsi daun serapat adalah untuk mengunci dan meregangkan tisu bahagian alat sulit wanita, mengecilkan rahim, meregangkan dan mencantikkan kulit, mengatasi masalah keputihan dan menguatkan otot dan sendi.

4. Dextrose Monohydrades

 Dextrose Monohydrades adalah gula semulajadi yang mudah untuk di hadam oleh badan dan sering di gunakan dalam confectionaries dan pembuatan kek. Namun, ia merupakan sejenis gula yang tidak merbahaya dan membolehkan penghidap kencing manis selamat untuk makan vitamin ini. Ia juga membuatkan Vitamin Aidara mempunyai rasa yang lebih enak.

Kelebihan Menggunakan Vitamin Aidara

Berikut adalah kelebihan Vitamin Aidara;

1. Payudara

 • Besarkan payudara
 • Bulatkan payudara
 • Puting jadi warna pink
 • Menyesuaikan size payudara dengan size badan. Payudara jatuh dia akan bulatkan. Kalau yang dah besar dia akan jadi pejal. Kalau tak sama besar, dia akan sama besarkan
 • Menganjalkan payudara/tegangkan payudara
 • Membentuk semula payudara yang jatuh
 • Kulit Payudara jadi lembut
 • Payudara tetap kekal pejal tak lembik dah. Yang lanjut dia akan jadi tegang walaupun menyusu anak

2. Punggung

 • Besarkan punggung
 • Kulit punggung jadi lembut
 • Bulatkan punggung
 • menyesuaikan size bontot dengan size badan dan paha. Dia akan bentuk balik bagi bulat dan tonggek punggung walaupun saiz badan besar. 
 • Punggung yang berkedut akan jadi tegang
 • Menaikkan tegang punggung tanpa perlu squat atau senaman
 • Padu and bulatkan bontot
 • Menaikkan lemak peha ke bontot untuk bontot yang anjal & dibentuk cantik 

3. Miss V

 • Ketatkan miss V kembali macam anak dara
 • Hilangkan bau hanyir Keputihan 
 • Kitaran haid jadi teratur

 Kenapa Anda Perlu Memilih Vitamin Aidara?

Terdapat pelbagai sebab dan kelebihan vitamin Aidara yang akan membantu anda mengembalikan usia keremajaan anda. Berikut adalah sebab kenapa anda perlu memilih vitamin Aidara sebagai suplemen kesihatan anda.

 • Lulus KKM

Anda tidak perlu risau untuk mengamalkan vitamin Aidara kerana ia telah diluluskan oleh KKM sebagai makanan kesihatan. Nombor rujukan KKM untuk vitamin Aidara adalah KKM.600-7/2/1 Jld.34. Ia berada di dalam kategori pengkelasan makanan dan lulus sebagai makanan kesihatan. Jadi, ia sudah tentu selamat untuk dimakan oleh semua wanita dari seluruh peringkat umur. 

 • Halal

Vitamin Aidara juga diiktiraf halal dan boleh dimakan oleh semua wanita muslim dan bukan muslim. Vitamin ini menggunakan gelatin dari tumbuh – tumbuhan dan juga bahan berasaskan tumbuhan yang dijamin halal. Jadi, anda tidak perlu berasa ragu – ragu ketika mengamalkan vitamin Aidara.

 • Buatan Malaysia. 

Ia juga dijamin dibuat di Malaysia dan bukan dari luar negara. Proses penghasilan vitamin Aidara dibuat sepenuhnya di Malaysia dan di kilang yang bertaraf GMP dan sudah tentu selamat untuk dimakan. Jadi, anda boleh mendapatkan vitamin Aidara sekarang dan amalkan secara konsisten untuk kesan yang efektif. 

 • Buatan Muslim.

Vitamin Aidara dihasilkan oleh orang Muslim dari bahan – bahan yang dijamin halal dan bersih. Apabila anda mengamalkan vitamin Aidara, anda pasti akan dapat merasakan keberkesanannya tanpa rasa was -was kerana penghasilan vitamin ini adalah 100% buatan muslim. 

 • Tiada Campuran Bahan Kimia

Bahan – bahan yang digunakan di dalam vitamin Aidara adalah 100% semulajadi dan tiada bahan kimia yang terlarang. Jadi anda tidak perlu risau akan kesan sampingan kerana bahan – bahan organik ini tidak akan memberi sebarang kesan buruk kepada tubuh badan anda. Malah, ia akan membantu anda untuk mendapatkan tubuh badan yang lebih langsing dan cantik. 

 • Penggunaan Herba Semulajadi 

Penggunaan bahan – bahan semulajadi seperti kacip fatimah,serapat dan pueraria mirifica membolehkan vitamin Aidara memberikan kesan yang baik kepada tubuh badan wanita. Hal ini kerana, herba – herba tradisional ini telah lama diamalkan oleh nenek moyang kita untuk kecantikan. Dengan penggunaan herba ini di dalam vitamin Aidara, anda pasti akan dapat aset dan tubuh badan yang anda idamkan selama ini.

Vitamin Aidara sedang mengadakan promosi dan anda boleh dapatkan 1 unit vitamin Aidara dengan harga RM60 sahaja berbanding harga RM89 sebelum ini. Anda boleh dapatkan segera kerana penjimatan ini hanya berlaku dalam masa yang terhad. Dapatkan penjimatan sehingga RM29 hari ini. 

> Beli 1 Unit

Harga Biasa: RM 89

Harga Promosi: RM 60

JIMAT: RM 29

Kos penghantaran:

Semenanjung RM 7              

Sabah & Sarawak  RM 10

 > Beli 2 Unit 

 Harga Biasa: RM 178

 Harga Promosi:  RM 120 + PERCUMA penghantaran

 JIMAT: RM 58

Testimoni Pelanggan Vitamin Aidara 

Atasi Keputihan Secara Alami Dengan Vitamin Aidara 

Whatsapp: www.wasap.my/0195574363

Facebook: Aidara kerengga

Instagram:Aidara. My

Website: http://www.aidara.my

Alamat: 636-a jalan batu uban. 

Century garden 11700.

Gelugor pulau pinang. 

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Aidara®

Vitamin Untuk Body Montok Dan Solid Berkesan

Beli Sekarang
Social Media

636-A, BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PENANG.

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada! 

Call Whatsapp Layari Website

Inginkan bentuk badan yang cantik, tetapi malas bersenam. Kini, mudah sahaja dengan Aidara hanya perlu kunyah-kunyah sahaja

Tempah sekarang sementara promosi dan stok masih ada!