Review
Apr 23, 2018, 11:42am

Wedding Planner Murah di Johor Yang Anda Perlu Tahu


Kita sering mendengar kes-kes yang berlaku yang menyebabkan kenduri kahwin tergendala, terpaksa dibatalkan dan juga keluarga pengantin yang terpaksa masak pada hari kejadian atau perkahwinan mereka dan sebaginya. Hal ini berlaku kerana terdapat banyak jumlah penipuan atau scam dalam kalangan wedding planner yang masih lagi berlaku sehingga kini dan menjadikan nama baik wedding planner lain juga tercemar. Bak kata pepatah, disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga.

Secara ammya, perkhidmatan wedding planner menjadikan majlis perkahwinan seseorang itu berjalan dengan lancar. Wedding planner akan memastikan majlis anda lengkap dengan semua agenda iaitu dari andaman pengantin, dekorasi pelamin, katering, kanopi dan sebagainya. Selain itu, Wedding planner berfungsi untuk mengatur serta membuat perancangan kepada anda berkaitan dengan urusan majlis anda. Banyak fungsi wedding planner dan merekalah yang menguruskan urusan perkahwinan anda dari A sehingga Z. Tanpa mereka, anda terpaksa urus sendiri dan memikirkan semua perkara seperti katering, pelamin dan sebagainya. Bagi anda yang benar-benar sibuk dan tidak mempunyai masa, adalah amat disarankan untuk anda menggunakan perkhidmatan wedding planner kerana mereka akan sediakan semuanya untuk anda dengan lebih sempurna dan murah.

wedding planner murah di johor 16

Wedding Planner Murah di Johor Yang Anda Perlu Tahu

Johor Bahru mempunyai banyak butik pengantin dan juga perkhidmatan katering serta tempahan pelamin yang boleh anda dapatkan. Namun, anda perlukan masa untuk menyemak semula pakej yang ditawarkan oleh semua perkhidmatan tersebut untuk memilih satu-satunya pelamin atau katering yang lebih murah, cantik dan jimat. Sudah pasti anda tidak ada masa untuk menyemak semua pakej barikut. Paling penting adalah anda perlu tahu sama ada pilihan yang dibuat berbaloi atau tidak.

Lokasi Hq :  No 8-1 Jalan Niaga 14 , 81900 Kota Tinggi ,johor Cawangan:  No 30-01 Jalan Rambai 11, Taman Kota Masai , Pasir Gudang ,johor suelly bridal

Hanya wedding planner sahaja mengetahui kelebihan dan mana satu pakej terbaik untuk anda. Wedding planner juga mempunyai pengalaman serta pengetahuan dalam memilih serta menguruskan urusan.perkahwinan anda. Mereka juga mempunyai senarai kenalan yang ramai dari segi butik, pelamin, katering dan sebagainya. Ia juga memudahkan anda untuk mendapat pakej yang sangat murah tetapi berbaloi.

Suelly Bridal Wedding Planner Johor Bahru

wedding planner murah di johor disukai ramai

Suelly Bridal merupakan sebuah perniagaan atau perkhidmatan berkaitan wedding planner yang disediakan sekitar Johor Bahru. Suelly Bridal adalah wedding planner yang sangat diyakini dan dipercayai oleh masyarakat Johor kerana mereka sudah lama bertapak di Johor bahru sebagai perkhidmatan yang menyeluruh kepada semua bakal pengantin. Suelly Bridal juga sangat pakar dalam menjimatkan bajet anda serta menjadikan anda lebih berbaloi. Dengan Suelly Bridal, anda tidak perlu mendapatkan perkhidmatan dari mana-mana pihak pagi. Biar wedding planner yang sahaja yang tentukan!

Perkhidmatan Suelly Bridal

perkhidmatan wedding planner murah di johor

Sebagai salah satu wedding planner yang dikenali ramai, Suelly Bridal sangat aktif dalam membantu dan menawarkan servis yang lengkap kepada anda dengan harga yang murah dan berpatutan. Terdapat banyak perkhidmatan yang ditawarkan oleh Suelly Bridal iaitu sebelum dan semasa majlis perkahwinan berlangsung.

1. Khidmat Rundingan Wedding Planner

rundingan wedding planner murah di johor

Sebelum memulakan majlis dan mendapat kata putus, anda boleh berunding dan berbincang serta mendapatkan khidmat nasihat bersama Suelly Bridal Wedding Planner terlebih dahulu. Kemudian, anda boleh memilih pakej yang bersesuaian dengan anda dan perkhidmatan yang anda inginkan.

2. Andaman Pengantinmak andam wedding planner murah di johor

Suelly Bridal Wedding Planner memberikan perkhidmatan andaman yang cukup cantik, menarik dan terbaik kepada anda. Anda tidak perlu memikirkan di mana untuk mencari mak andam dan sebagainya, jelas kerana Suelly Bridal sangat arif dan pakar dalam memberikan andaman yang sangat cantik kepada anda.

3. Dekorasi Pelamin

dekorasi pelamin dan wedding planner murah di johor

Pelamin juga disediakan untuk pakej yang anda pilih. Dekorasi warna dan design atau rekaan pelamin dibuat berdasarkan pilihan anda. Pelamin yang dihasilkan oleh Suelly Bridal wedding planner sangat cantik, eksklusif dan kelihatan mewah namun harganya sangat berpatutan dan murah.

4. Katering

pakej katering dan wedding planner murah di johor

Pakej katering disediakan mengikut bilangan tetamu yang hadir. Makanan yang disediakan juga sangat sedap dan bersih, anda dapat lihat cara mereka menghidangkan makanan, ia sangat kemas dan pastinya anda berpuas hati. Selain itu, terdapat pramusaji yang akan membantu menyediakan makanan tetamu anda. Suelly Bridal memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk anda.

5. Kanopi

kanopi dan wedding planner murah di johor

Bagi anda yang inginkan kanopi, anda tidak perlu menyewa asing kerana suelly Bridal juga menyediakan kanopi bagi anda yang perlukan. Anda hanya perlu beritahu apa yang anda mahukan, Suelly bridal akan merealisasikan apa sahaja yang anda mahukan.

6. PA Sistem Dan Dj

PA System dan DJ dengan wedding planner murah di johor

Mudahnya jika semua persiapan telah lengkap dalam 1 pakej. PA Sistem dan Dj pun turut disediakan. Jadi, semuanya teratur dengan mudah dan anda tidak perlu risau dengan perjalanan majlis pada hari tersebut. Dj yang disediakan adalah Dj yang berpengalaman dan pakar.

7. Kad kahwin Dan Doorgift

Doorgift murah dan wedding planner murah di johor

Persiapan kad kahwin dan doorgift juga dilakukan sekiranya terdapat permintaan daripada pelanggan. Anda yang inginkan semua pakej boleh menempah kad kahwin dan doorgift daripada Suelly Bridal.

8. Fotografi

pakej fotografi dan wedding planner murah di johor

Anda juga tidak perlu mencari fotografi yang murah lagi kerana pakej fotografi yang Suelly Bridal sediakan sangat sesuai dengan bajet dan tema anda mahukan. Mereka amat mesra pelanggan dan sedia bekerjasama.

Pakej Suelly Bridal Wedding Planner Johor

pakej perkahwinan dengan wedding planner murah di johor

Terdapat 2 jenis pakej yang disediakan oleh Suelly Bridal Wedding Planner iaitu pakej serendah RM1850 dan juga pakej penuh iaitu pakej Temenggung. Mari kita lihat senarai dan perkhidmatan yang anda akan terima untuk kedua-dua pakej tersebut.

A. Pakej RM1850

pakej RM1850 wedding planner murah di johor

Pakej ringkas ini sangat murah tetpi anda sudah dapat melengkapkan keperluan anda yang belum anda dapatkan seperti pakaian, pelamin dan lain-lain. Anda akan menerima servis dan perkhidmatan seperti ini.

 • Sepasang baju bersanding
 • Make up Sanding
 • Pelamin
 • Hiasan meja makan beradap
 • Aksesori bersanding

pakej murah dari wedding planner murah di johor

Sekiranya anda mencari-cari pelamin di luar sana, belum tentu anda akan menerima pelamin yang semurah ini kerana ia lengkap dengan baju sanding, hiasan meja makan dan aksesori. Pelamin diluar sahaja sudah mencecah ribuaan ringgit tetapi dengan pakej ini, anda sangat jimat dan boleh cut cost.

B. Pakej Temenggong (Pakej Lengkap)

Pakej Temenggong ini merupakan pakej lengkap yang bernilai RM22,800 dan anda akan menerima semua perkhidmatan dan servis daripada Suelly Bridal Wedding Planner. Mereka akan memastikan perjalanan majlis dan persiapan majlis anda berjalan lancar dan menarik. Dengan pakej ini, anda akan diurus dengan lengkap dari semua sudut.

pakej temenggong wedding planner murah di johor

 • Sepasang baju bersanding
 • Solekan
 • Dandanan rambut atau tudung
 • Pelamin
 • Karpet Merah
 • Arch Flowers
 • Stand Walkway
 • Hiasan Meja Makan Beradap
 • 25 Set Meja Bulat (Majlis di Dewan)
 • 4 Set Kanopi (Majlis di Rumah)
 • 20 Set Bunga Atas Meja
 • Sarung Kerusi Beriben
 • Meja Buffet
 • Meja Kek Berhiasan
 • Meja DJ
 • Katering Dan Hidangan Makanan
 • Fotografi
 • PA sistem
 • Pramusaji

Menu Hidangan Katering Yang Disediakan

 • Nasi Jagung / Serai / Minyak / Beriyani / Hujan Panas (Boleh pilih)
 • Ayam Masak Merah
 • Daging Kari / Beriyani / Kurma
 • Dalca
 • Pajeri Nenas / Nenas Pencuk / Nenas Air Gula
 • Bubur Jagung / Caca
 • Buah-buahan
 • 2 Jenis Air
 • Kuih Talam Aneka 2 Jenis

pakej temenggong wedding planner murah di johor dengan catering

Fotografi

 • 1 Story book saiz 8 x 24
 • Frame 16 x 20
 • Photobook 8 x 24
 • 1 Mini Album
 • DVD dan Album

pakej temenggong wedding planner murah di johor dengan pakej fotografi

Untuk pakej temenggong, anda juga akan menerima kek pengantin 2 tingkat dan hidangan makanan beradap untuk 2 set secara percuma. Anda tak perlu fikirkan kek pengantin lagi kerana kek yang disediakan oleh Suelly Bridal sangat sedap, cantik dan menarik. Bagi anda yang inginkan bajet rendah dan jimat, pakej ringkas RM1850 sangat sesuai untuk anda tetapi sekiranya anda mahu semuanya lengkap dan menyeluruh, anda boleh dapatkan pakej temenggong bersama Suelly Bridal Wedding Planner. Ia sangat lengkap dengan pelamin, baju sanding, fotografi, katering dan pelbagai lagi dengan harga yang sangat berpatutan dan berbaloi. Kebanyakan wedding planner diluar sana menawarkan servis dan perkhidmatan yang jauh lebih mahal dan tidak mampu. Dengan Suelly Bridal Wedding Planner, anda bukan sahaja dapat menjimatkan kos kerana mereka menawarkan harga yang murah tetapi kadang kala mereka juga menawarkan rebat sehingga RM 200.00 hingga RM 1500.00 untuk pakej Andaman & pakej Wedding Planner mereka.

Perbezaan Harga Perkhidmatan Luar Dengan Suelly Bridal Wedding Planner

Bagi anda yang tidak tahu apakah perbezaan dan penjimatan yang boleh anda dapatkan bersama Suelly Bridal Wedding Planner, anda boleh melihat pengiraan atau anggaran perkhidmatan yang dikenakan sekiranya anda memilih perkhidmatan secara berasingan di luar sana. Kemudian, anda boleh bandingkan dengan pakej Suelly Bridal Wedding Planner.

kelebihan suelly bridal pakej temenggong wedding planner murah di johor

Harga Perkhidmatan Luar (Berdasarkan Harga Paling Murah)

 • Sepasang baju bersanding (RM600)
 • Make up Sanding (RM300)
 • Pelamin (RM1500)
 • Hiasan meja makan beradap (RM500)
 • Aksesori bersanding (RM300)

krew untuk majlis perkahwinan di johor

Semua total perkhidmatan yang anda ambil di luar adalah sebanyak RM3200. Sedangkan untuk semua perkhidmatan yang disenaraikan di atas, anda hanya perlu bayar RM1850 sahaja dengan perkhidmatan Suelly Bridal Wedding Planner. Itulah perbezaan antara perkhidmatan luar dan juga Suelly Bridal, yang mana lebih jimat? Sudah tentulah Suelly Bridal Wedding Planner di Johor Bahru ini lebih berbaloi!

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Perkhidmatan Suelly Bridal Wedding Planner

testimoni pelanggan suelly bridal testimoni pelanggan suelly bridal testimoni pelanggan suelly bridal

Hubungi Perkhidmatan Suelly Bridal – Wedding Planner Murah Di Johor

Ramai bakal pengantin di Johor Bahru yang telah mendapatkan perkhidmatan dan servis daripada Suelly Bridal. Kebanyakan mereka memilih pakej temenggong supaya semuanya dapat diuruskan dengan baik dan lancar. Suelly Bridal sememangnya sangat komited dan prihatin dalam merealisasikan majlis impian anda dan memberikan yang terbaik untuk anda. Ramai pengantin dan tetamu yang memuji kecantikan solekan atau andaman yang dikenakan oleh pengantin hasil Suelly Bridal serta pelamin yang dipasang tidak kira di dewan atau rumah amat cantik dan menjadi tarikan para tetamu. Selain itu, makanan katering pula amat sedap, lazat dan enak dengan menunya yang menarik dan bersesuaian dengan majlis. Banyak lagi respon dan tindak balas pelanggan yang berpuas hati dan amat sukakan Suelly Bridal Wedding Planner.

suelly bridal antara wedding planner murah di johor

SUELLY BRIDAL WEDDING PLANNER | WEDDING PLANNER MURAH DI JOHOR
Hotline 1: Tekan untuk telefon (019-7666617) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (017-716069) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 3: Tekan untuk telefon (017-8431198) | Tekan untuk WhatsApp

Lokasi HQ:
No 8-1 Jalan Niaga 14 , 81900 Kota Tinggi ,johor

Cawangan:
|No 30-01 Jalan Rambai 11, Taman Kota Masai , Pasir Gudang ,johor

Jom dapatkan servis untuk majlis perkahwinan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan servis untuk majlis perkahwinan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan servis untuk majlis perkahwinan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: