Review
Jun 21, 2018, 9:00am

Warisan Seni Budaya Pengurus Majlis Murah Di Kuala Lumpur


persembahan warisan seni buday Kl

Majlis yang meriah pastinya dihiasi dengan pelbagai persembahan dan seni tari yang menarik. Tanpa persembahan pastinya majlis anda tidak meriah dan tidak menghasilkan suasana yang menyeronokkan. Malaysia tidak asing lagi dengan persembahan seni tari warisan budaya yang melibatkan persembahan lagu tradisi melayu, tarian kebanggaan kaum yang selalu disajikan ketika adanya majlis yang melibatkan perlancongan dan warisan. 

pengurus majlis murah di kuala lumpur

Majlis perlu diurus dengan cekap dan teliti bagi mendapatkan hasil yang memuaskan semua pihak terutamanya penganjur majlis dan tetamu yang datang.  Di Kuala Lumpur, anda boleh mendapatkan perkhidmatan pengurusan majlis bagi warisan seni budaya yang menyediakan pelbagai persembahan khasnya untuk semua masyarakat yang berbeza usia.  Apa yang penting adalah kesemua masyarakat mempunyai semangat patriotisme dan kebudayaan Malaysia.

Warisan Seni Budaya Pengurus Majlis Murah Di Kuala Lumpur

pengurus majlis terbaik di kuala lumpur

Tahukah anda Warisan Seni Budaya merupakan pengurus majlis yang paling murah di Kuala Lumpur?  Anda tidak perlu risau dengan apa sahaja majlis yang akan anda anjurkan kerana pengurusan dari segi persembahan yang disediakan oleh Warisan Seni Budaya pastinya tidak akan mengecewakan anda. 

seni tari kuala lumpur

Warisan Seni Budaya menampilkan sekumpulan penari tradisional Malaysia yang sangat berbakat dalam mempersembahkan pelbagai seni tari seperti zapin, kuda kepang, joget dan macam-macam lagi.  Bukan sahaja penyanyi, malah pemuzik dan juga ramai penghibur dapat anda saksikan.

Warisan Seni Budaya Malaysia Pengurus Majlis Terbaik Malaysia

joget dan tari kuala lumpur

Warisan seni Budaya adalah sebuah syarikat yang berdaftar dengan Syarikat Suruhanjaya Malaysia dan telah mendapat tempat di seluruh Malaysia.  Syarikat perkhidmatan pengurusan majlis ini juga menampilkan pelbagai perkhidmatan dari segi urusan dan aturcara persembahan, perjalanan majlis persembahan, jenis dan kategori persembahan dan lain-lain lagi.  Di samping persembahan seni tari, Warisan Seni Budaya juga menyediakan perkhidmatan sistem dan teknikal bagi melengkapi persediaan majlis anda dengan berkualiti.

Persembahan Seni Tari

antara pengurus majlis murah kl

Dari segi persembahan seni tari, terdapat 2 jenis kategori persembahan seperti tarian dewasa dan juga kanak-kanak. Persembahan seni tari ini juga termasuklah jenis-jenis tarian tradisional atau moden yang disediakan bagi memastikan majlis anda berjalan dengan lancar dan penuh dengan tentatif menarik.

Kategori Persembahan Warisan Seni Budaya

Tarian Dewasa

persembahan tari dan pengurus majlis di kuala lumpur

Tarian dewasa adalah seperti Zapin, Joget, Tarian Tradisional Topeng, Merak, Nanggroe, Dingdong dan lain-lain lagi.  Rentak tari yang mereka sediakan sangat profesional, menarik dan sangat berpengalaman tinggi. Tidak hairanlah ramai yang berpuas hati dengan persembahan yang dipersembahkan oleh mereka.

Tarian Kanak-kanak

tarian kanak kanak

Tarian kanak-kanak juga disediakan oleh Warisan Seni Budaya pada waktu yang bersesuaian seperti majlis di sekolah, persembahan untuk keraian majlis yang melibatkan kanak-kanak, persembahan di majlis kahwin atau acara khususnya melibatkan kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke bawah.

Jenis Perkhidmatan, Tarian, Pemuzik Dan Persembahan Dari Warisan Seni Budaya

pengurus majlis bajet kuala lumpur

Terdapat pelbagai jenis tarian, perkhidmatan dan persembahan yang disediakan oleh kumpulan Warisan Seni Budaya.  Mereka sentiasa bersedia dalam memberikan yang terbaik mengikut apa yang anda mahukan. Semua penari dan ahli Warisan Seni Budaya sangat terlatih, berbakat dan berpengalaman.  Mari kita bentuk persembahan yang disediakan oleh Warisan Seni Budaya.

persembahan acara murah di kuala lumpur

 • Ghazal
 • Gamelan
 • Persembahan silat
 • Caklempong
 • Keroncong
 • Kompang
 • Tarian kanak-kanak
 • Zapin
 • Kuda Kepang
 • Tarian Joget
 • Persembahan Boria
 • Kumpulan muzik tradisional
 • Persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan lain-lain lagi.
 • Busker

Selain itu, terdapat beberapa perkhidmatan sampingan lain yang ditawarkan oleh Warisan Seni Budaya seperti:

choreographer murah kuala lumpur

 • Angklung
 • Tempahan costume atau pakaian
 • Choreografer
 • Sewaan sistem lightning dan audio
 • Usherer atau penyambut tetamu

Jenis Majlis Yang Menggunakan Perkhidmatan Warisan Seni Budaya

persembahan tari

Terdapat banyak majlis yang menggunakan perkhidmatan dan persembahan Warisan Seni Budaya di Kuala Lumpur.  Anda boleh melihat pelbagai aktiviti yang mereka adakan di laman sosial rasmi mereka. Mari kita lihat jenis majlis dan aktiviti Warisan Seni Budaya yang sesuai untuk anda menggunakan perkhidmatan pengurusan majlis Warisan Seni Budaya.

persembahan tradisional murah kuala lumpur

 • Majlis Perkahwinan
 • Acara korporat
 • Acara tari menari
 • Persembahan kebudayaan tarian tradisional dan kesenian
 • Persembahan ghazal
 • Persembahan sempena majlis bulan puasa
 • Persembahan sempena majlis hari raya
 • Persembahan sempena majlis tahun baru
 • Persembahan sempena majlis perasmian atau majlis-majlis rasmi
 • Sambutan hari kemerdekaan dan lain-lain lagi.
 • Ursherer dan penyambut tetamu
 • Acara khusus untuk kanak-kanak

Kelebihan Warisan Seni Budaya

1. Pengurusan Warisan Seni Budaya Murah Dan Berpatutan

persembahan seni berpatutan

Warisan Seni Budaya menguruskan majlis anda secara efektif dan berkesan dengan kos yang sangat murah dan berpatutan. Harga yang ditawarkan sangat mampu milik iaitu bermula dari RM 2000 dan ke atas. Anda boleh menguruskan majlis dengan mendapatkan perkhidmatan dari Warisan Seni Budaya ini bagi memeriahkan lagi perjalanan majlis anda.

2. Pengurusan Warisan Seni Budaya Cekap Dan Telus

persembahan seni pengurus majlis

Majlis anda pasti akan berjalan dengan lancar dan jaya kerana pengurusan yang dilakukan amat cekap dan telus.  Mereka benar-benar telus, amanah dan berpengalaman dalam memastikan setiap apa yang dimahukan oleh pelanggan menjadi kenyataan.  Majlis yang menarik, menyeronokkan dan memudahkan para penganjur dan pengunjung pastinya merupakan misi utama mereka.

3. Ahli Warisan Seni Budaya Terlatih Dan Pakar

pengurus majlis terlatih

Ahli dan mereka yang merupakan kumpulan Warisan Seni Budaya sangat terlatih dalam menjalankan kerja serta tanggungjawab masing-masing.  Sebagai pakar yang berpengalaman, setiap urusan diuruskan dengan cekap dan efektif. Begitu juga dengan koreografer atau penari yang terlibat, mereka semua telah terlatih dan dapat menjadikan majlis anda menyeronokkan.

4. Costume Atau Pakaian Persalinan Cantik Dan Menarik

pakaian persalinan tarian cantik

Sedap mata memandang apabila melihat pakaian mereka yang sangat cantik, menarik dan sesuai digayakan oleh mereka. Ditambah pula dengan solekan wajah serta aksesori pakaian mereka, pastinya tarian mereka sangat indah dan memeriahkan majlis anda. Costume atau pakaian persalinan bagi penari disediakan oleh mereka sendiri dengan design, warna dan corak yang pelbagai.  

5. Warisan Seni Budaya Eksklusif, Formal Dan Bergaya

persembahan tarian eksklusif

Sama ada majlis formal atau tidak formal, kumpulan Warisan seni Budaya sentiasa mempamerkan persembahan yang sangat ekslusif, formal dan bergaya kerana tahap profesional dan persembahan mereka amat tinggi dan berkualiti. Sememangnya anda akan teruja dengan gaya setiap seorang daripada mereka.

Apa Kata Mereka Yang Mendapatkan Perkhidmatan Dan Persembahan Dari Warisan Seni Budaya?

testimoni pelanggan pengurus majlis testimoni pelanggan pengurus acara

Dapatkan Khidmat Pengurus Acara Warisan Seni Budaya Kuala Lumpur. Hubungi Segera!

Ramai pengunjung dan penganjur majlis yang melihat tarian yang disajikan oleh Warisan Seni Budaya merakamkan rasa seronok dan berpuas hati dalam persembahan yang telah mereka sediakan.  Majlis mereka kelihatan lebih meriah, seronok dan menarik. Tambahan pula, sistem audio, lighting dan perkhidmatan lain juga menjadikan majlis mereka lebih berjaya. Warisan Seni Budaya sememangnya terbaik dan amat murah dalam membantu anda menyempurnakan majlis di Kuala Lumpur.  Jom dapatkan khidmat pengurusan majlis Warisan Seni Budaya segera!

warisan budaya pengurus acara

WARISAN SENI BUDAYA |  PENGURUS MAJLIS MURAH DI KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (018-9692796) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Warisan Seni Budaya Official
Instagram: @warisansenibudayawsb

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: