Review
Sep 29, 2020, 9:39am

Wanita Pun Turut Mengalami Masalah Susah Orgasm!


Untuk wanita yang dah berkahwin, untuk mencapai orgasm itu bukanlah sesuatu perkara yang mudah.. Hampir semua lelaki boleh klimaks tanpa masalah, tetapi bagi wanita ia tidak semudah yang dijangkakan. Hakikatnya, kepuasan seksual adalah sesuatu yang amat penting untuk dicapai bagi wanita.

wanita sukar orgasm

Sedih kan rasa, waktu bersama suami mesti nak rasa kepuasan orgasm itu bersama – sama. Namun, masalah sukar capai orgasm ini sangat menganggu hubungan seksual bersama suami. Meh nak share sikit tentang faktor – faktor dari aspek psikologi kenapa masalah ini kerap berlaku dalam kalangan wanita. Selain itu, terdapat juga beberapa jenis masalah susah orgasm wanita.

Menurut aspek psikologi, faktor penyebab masalah ini terbahagi kepada tiga kategori iaitu; temperamental, persekitaran serta genetik dan fisiologi. Temperamental mungkin berlaku disebabkan wanita itu sering mengalami keresahan dan terlalu risau sekiranya orgasm berlebihan akan menyebabkan dia mengandung. Haa jangan pelik, situasi ini memang wujud ya bagi segelintir wanita. Mereka berasa cemas dan khuathir jika berfikir tentang kontraksi ketika mengandung dan “beranak”. Oleh itu, untuk mengatasi masalah ini, dapatkan nasihat dari pakar konsultansi. Untuk masalah keresahan pula, dicadangkan untuk mengambil ubat antidepressants, tapi dengan pantauan dari pakar ya!

Persekitaran pula seperti wanita yang mengalami masalah perhubungan dengan pasangan, masalah fizikal atau mental serta faktor sosiobudaya sebagai contoh, kepercayaan agama. Selain itu, bagi kategori penyebab genetik dan fisiologi, mungkin disebabkan masalah kesihatan dalaman seperti terdapat kerosakan pada saraf pelvis wanita. Walaubagaimanapun, ramai penghidapnya enggan bertemu doktor atau pakar kerana malu dan bimbang dengan prosedur rawatan dilakukan itu mungkin menyakitkan.. Apabila ini berlaku, rahim akan jatuh keluar faraj, kan bahaya tu! Walaupun tidak mengancam nyawa, ia mendatangkan rasa tidak selesa dan berkemungkinan berlaku penderitaan emosi dan menggangu hubungan seksual bersama suami.. Jadi, bagi wanita yang mengalami masalah ini, cepat – cepat lah dapatkan rawatan dari pakar agar tidak melarat.

atasi masalah isteri sukar orgasm

Masalah susah untuk capai orgasm bagi setiap wanita yang sudah berkahwin berbeza – beza. Secara umum, ia terbahagi kepada 4 jenis iaitu;

  • Anorgasmia sepanjang hidup, tidak pernah mengalami orgasm seumur hidup
  • Anorgasmia dapat, pernah mengalami orgasm tetapi sekarang tidak lagi
  • Anorgasmia generalisasi, tidak pernah mencapai orgasm dengan pasangan dan dalam keadaan apapun
  • Anorgasmia situasi, hanya boleh capai orgasm pada situasi tertentu

Perkara paling penting yang perlu diambil kira sewaktu bersama suami ialah hanya beri fokus kepada hubungan seksual dan jangan fikirkan hal lain. Tenangkan pikiran anda dan jangan berasa cemas saat menjalani hubungan intim bersama pasangan..

produk untuk tingkatkan orgasm wanita

Haa RAHSIA FIRDAUS ENTERPRISE ada jual produk untuk meransang nafsu seks wanita tau!! (link ke produk tersebut)

Terlalu banyak pilihan produk seks untuk anda. Bukan hanya lelaki tapi juga untuk wanita. Ada lebih 100 jenis pilihan produk seks untuk anda. Boleh juga mengikut bajet anda serta apa yang anda inginkan.

kedai produk kesihatan seksual lelaki

Untuk sebarang masalah, boleh hubungi di talian berikut

WhatsApp – 016-4650338

atau layari laman web

www.firdausshop.com

Moga – moga dengan bantuan ini dapat memberikan kebahagiaan kepada rumah tangga anda.

Nak bantu isteri dapatkan kepuasan seksual?

Dapatkan promosi untuk produk kesihatan wanita dan lelaki di sini

Firdausshop.com

Produk Kesihatan Untuk Suami Isteri

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Seremban, Negeri Sembilan

   
Nak bantu isteri dapatkan kepuasan seksual?

Dapatkan promosi untuk produk kesihatan wanita dan lelaki di sini

Call Whatsapp Layari Website

Nak bantu isteri dapatkan kepuasan seksual?

Dapatkan promosi untuk produk kesihatan wanita dan lelaki di sini