Review
Apr 6, 2018, 12:11pm

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak


Antara Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Kanak-kanak yang membesar memerlukan banyak tenaga (diukur dalam kalori) begitu juga dengan nutrien lain bagi memastikan tumbesaran dan perkembangan yang normal. Terdapat bukti menyatakan bahawa diet kanak-kanak di bawah usia 5 tahun tidak sentiasa optimum dan Terlalu tinggi dalam kandungan jenis gula yang merosakkan gigi serta Terlalu rendah dalam kandungan vitamin dan mineral tertentu, seperti vitamin A, vitamin D, zat besi dan juga zink

5 Sebab Kanak-kanak Memerlukan Vitamin

1. Melengkapkan Dos Vitamin Yang Diperlukan Dalam Seharian

Selain Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Dalam sesetengah situasi, tubuh badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang kita peroleh dari makanan yang diambil. Contohnya Vitamin E dan Vitamin C yang diperoleh dari makanan semata-mata tidak mencukupi untuk memberi pencegahan terhadap penyakit dan anti-penuaan.

2. Kebanyakan Buah-buahan Dan Sayuran Telah Di Sembur Racun Perosak

Makan Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditanam kebanyakannya telah di sembur dengan racun perosak yang menjejaskan kualitinya. Buah dan sayuran juga ditanam di tanah yang tidak subur dan mengandungi bahan galian yang kurang berbanding buah dan sayur yang ditanam secara organik. Ini akan mempengaruhi kualiti dan zat yang ada di dalam buah-buahan dan sayuran tersebut. Malah, terdapat juga buah dan sayur yang telah di ‘wax’ untuk memastikan ianya tahan lama!

3. Zat Makanan Mudah Hilang

Ada Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Zat dan vitamin yang terdapat di dalam makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Ini akan mengurangkan khasiat yang terdapat di dalam makanan tersebut. Sebagai contoh, Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba ketika proses memasak makanan berlaku.

4. Pengambilan Ubat-ubatan Menggangu Penyerapan Zat Makanan

Ciri Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik mengganggu proses penyerapan zat makanan.

5. Makanan Seharian Yang Tidak Seimbang

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Dos vitamin yang diperlukan juga tidak mampu dicapai akibat pengambilan makanan yang tidak seimbang mengikut piramid makanan yang disarankan. Amalan diet yang tinggi lemak, kafien, gula dan garam menyebabkan simpanan zat di dalam tubuh badan berkurangan.

6. Gaya Hidup Tidak Sihat

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak yang bagus

Keperluan nutrisi di dalam tubuh juga tidak dapat dipenuhi akibat gaya hidup yang tidak sihat. Mereka yang berkerjaya lebih menggemari makanan segera akibat kesuntukan masa. Kebanyakan warga kota juga lebih gemar membeli makanan diluar rumah yang tidak diketahui kebersihan dan kualiti makanannya. Amalan merokok dan mengambil minuman beralkohol juga menyebabkan nutrisi didalam badan berkurangan.

7. Pencegahan Dari Awal

Ciri-ciri Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Supplement yang diambil dapat membantu kita untuk mencegah beberapa penyakit kritikal. Ini penting sebagai langkah pertama menghindari penyakit merbahaya seperti sakit jantung, kanser, diabetis, arthritis dan sebagainya.

G-STAR Prihatin Dengan Anak Anda!

Memulakan perniagaan ini kerana terlalu prihatin terhadap pemakanan dan nutrisi kanak-kanak. Pengasas sedar yang kanak-kanak di Malaysia terlalu beruntung kerana hidup aman damai. Tetapi malangnya keamanan yang kita kecapi membuatkan ibubapa terleka dengan penjagaan kesihatan dan tumbesaran anak-anak. Banyak memakan jajan dan makanan segera menjadi amalan kanak-kanak di Malaysia. Akibatnya nutrisi tidak seimbang sangat ketara pada kanak-kanak. Atas sebab inilah, pengasas mengambil inisiatif membuat kajian dan usahasama dengan beberapa orang pakar pemakanan kesihatan kanak-kanak untuk menghasilkan produk-produk G-STAR.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

G-STAR mempunyai solusi lengkap yang anda perlukan untuk tumbesaran sempurna anak-anak kesayangan anda! Anak rajin, bijak, kuat dan sihat dengan mengamalkan pemakanan suplemen dari kami. Kami fokus dan komited membuat kajian dan menghasilkan produk bermutu tinggi dengan bahan-bahan terbaik demi meningkatkan perkembangan minda kanak-kanak dan kekuatan imuniti tubuh badan kanak-kanak. Hanya yang terbaik dan diuji keberkesanannya sahaja disediakan untuk anak anda!

Ledakkan Imuniti Tubuh Anak Anda Dengan GSTAR BIOKARE

GSTAR BIOKARE di rumus khusus untuk memperkuatkan daya tahan melawan penyakit dan sistem imuniti anak anda!

Diperbuat dari 11 bahan istimewa termasuk probiotik dan DHA untuk membina kekuatan dalaman tubuh anak anda.  Khusus untuk meningkatkan imuniti, kami sedar bahawa ibubapa sangat risau anak mereka dijangkiti penyakit berjangkit atau susah pulih dari demam dan batuk. Tablet Biokare di formulasi khas untuk menyahut cabaran pelbagai anasir penyebab penyakit seperti jerebu.

Selain ada Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Apakah Fungsi G-star Biokare?

 • Resdung boleh ganggu fokus dan tumpuan belajar
 • Semput
 • Ekzema
 • Jerawat
 • Batuk Demam dan Selsema
 • Sembelit
 • Gastrik

Biokare Mengandungi Bahan Makanan Sunnah dan Herba Terbaik Dunia seperti Probiotik, Kurma, Delima, Madu, l lysine, DHA powder, Saffron, Bacopa, Ginkgo, Susu Lembu dan Manna

Cara Pengambilan Gstar Biokare

 • Baby umur 1 Tahun

Jika baby, mesti dah pandai makan gula-gula atau boleh hancurkan dan campur di dalam susu. Baby umur 1 Tahun memadai 0.5 atau 1 biji 1x sehari sahaja.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

 • Umur 2-4 Tahun

2 minggu pertama : Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja waktu pagi. Sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.

 • Umur 5-11 Tahun

2 minggu pertama : Makan 2 biji pagi dan 2 biji malam. Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja waktu pagi sebelum pergi sekolah. Boleh ambil sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.

Janakan Kuasa Minda Anak Anda Dengan GSTAR KIDS!

GSTAR KIDS di rumus khas dengan formulasi lengkap khusus untuk menjana kuasa minda anak anda!

Terdiri dari 15 jenis campuran bahan dari makanan sunnah dan moden berbentuk tablet kunyah yang enak dimakan begitu saja! Mendapat pengesahan KKM. Khusus untuk kanak-kanak yang lambat belajar, susah faham, susah ingat, sukar menghafal, nakal, hiperaktif, autisme, dyslexia, kurang fokus dalam kelas, kerap selsema/batuk/demam, tiada keyakinan diri, liat pergi ke sekolah, liat bangun subuh, liat solat, usus bermasalah dan cepat letih.

Ada antara Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Apakah Fungsi G-star Kids?

Gula-Gula Sunnah G-Star Kids untuk Minda dan Kesihatan Yang PERTAMA di Malaysia yang bertindak sebagai:

 • Agen penggalak untuk meningkatkan kecergasan dan kepintaran minda anak anda ke tahap potensi yang paling optimum.
 • Meningkatkan imunisasi badan anak anda supaya kekal cergas dan sihat sepanjang hari.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak Anda

Gula-gula Gstar Kids Mengandungi Bahan Makanan Sunnah dan Herba Terbaik Dunia seperti Kurma, Kismis, Madu, Omega 3-6-9, Delima, Safron, Susu Kambing, garam Bukit, Pegaga, Premix vitamins, Gingko Biloba, Tiger Nuts milk, Badam, Bacopa moniera, Citicoline, Lubanah, Bali dan Royal Jelly. Selain itu, ia didatangkan dengan 2 perisa iaitu Coklat dan buah-buahan.

Janakan Kuasa Minda Anak Remaja Dengan GSTAR VTEEN!

GSTAR VTEEN di rumus khas dengan formulasi lengkap khusus untuk menjana kuasa minda anak anda!

Terdiri dari 15 jenis campuran bahan dari makanan sunnah dan moden berbentuk tablet kunyah yang enak dimakan begitu saja! Mendapat pengesahan KKM. Khusus untuk remaja yang lambat belajar, susah faham, susah ingat, sukar menghafal, nakal, hiperaktif, autisme, dyslexia, kurang fokus dalam kelas, kerap selsema/batuk/demam, tiada keyakinan diri, liat pergi ke sekolah, liat bangun subuh, liat solat, usus bermasalah dan cepat letih.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak yang anda perlu tahu

Apakah Fungsi Gstar Vteen?

 • IQ Booster. Agen penggalak IQ ke tahap potensi yang paling optimum.
 • Flawless dan Bebas jerawat. Bebas dan cegah jerawat yang disebabkan perubahan hormon remaja (membersih darah dari dalam)
 • Kekal Cekal dan Aktif serta Sihat sepanjang hari

Gula-gula Gstar Vteen Mengandungi Bahan Makanan Sunnah dan Herba Terbaik Dunia seperti Astaxanthin, Pegaga, Gingko Biloba, Bacopa dan Ashwagandha.

 • Gstar Vteen sesuai untuk Remaja 12 Tahun dan keatas

Cara Pengambilan Gstar Kids Dan Vteen

Cara pengambilan G-Star Kid untuk kesan yang lebih baik:

 • Baby umur 1 Tahun

Jika baby, mesti dah pandai makan gula-gula atau boleh hancurkan dan campur di dalam susu. Baby umur 1 Tahun memadai 0.5 atau 1 biji 1 kali sehari sahaja.

 • Umur 2-4 Tahun

2 minggu pertama : Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja waktu pagi. Sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.

 • Umur 5-11 Tahun

2 minggu pertama : Makan 2 biji pagi dan 2 biji malam. Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja waktu pagi sebelum pergi sekolah. Boleh ambil sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

 • 12 Tahun ( UPSR )

2 minggu pertama = 2 biji pagi dan malam. Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1 kali sahaja pagi sebelum pergi sekolah ambil 3 biji. Boleh ambil sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.

 • 13 tahun ke atas

Boleh ambil 2 biji pagi dan malam atau 3 biji sehari.

 • Ibu-ibu yang mengandung

2 biji pagi dan 2 biji malam.

Nutrisi Lengkap Bayi Dan Kanak – Kanak Dengan SUSU KAMBING R-RAYYAN!

SUSU KAMBING R-RAYYAN memenuhi keperluan nutrisi sempurna untuk tumbesaran dan perkembangan otak anak anda!

Bukan sekadar susu kambing biasa, susu kambing adalah seiras susu ibu. 100% Dijamin sedap dan tidak hamis. Sesuai untuk bayi seawal usia 1 tahun dan juga boleh diminum oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Ditambah dengan vitamin C, kismis, madu, stevia dan lain-lain lagi membuatkan susu kambing keluaran kami antara yang terbaik yang berada di pasaran sekarang! Terdapat perisa coklat dan vanila untuk dewasa.

Diantara Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Apakah Fungsi Susu Kambing R-rayyan Pada Bayi?

Terdapat Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

 • Mengelakkan sembelit.
 • Mengelakkan kembung dan sakit perut.
 • Menguatkan tulang dan gigi anak-anak kerana susu kambing mengandungi kalsium yang tinggi.
 • Membantu perkembangan minda dan memperkuat daya ingatan. Susu Kambing R-Rayyan mempunyai bahan-bahan IQ Booster khas utuk bayi dan kanak-kanak.
 • Mengelakkan dan meredakan batuk berkahak.
 • Bayi dan kanak-kanak kekal cergas

Apakah Fungsi Susu Kambing R – Rayyan Pada Ibu?

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak dengan cara yang betul

 • Menjadikan ibu-ibu sihat dan kekal cergas.
 • 100% asli dan tiada gula, sesuai untuk ibu mengandung yang mengidap kencing manis.
 • Sumber kalsium & mineral untuk tubuh dan kandungan Menambahkan kalsium yang baik untuk tulang dan gigi. (Hindari sakit gigi ketika mengandung).
 • Meredakan masalah kekejangan ketika mengandung.
 • Meredakan alahan dan loya.
 • Mengelakkan bayi yang lahir terkena penyakit demam kuning.
 • Menambahkan dan memekatkan susu ibu
 • Membantu mempercepatkan pemulihan anggota dalaman ibu selepas bersalin
 • Mencegah kurang sel darah merah
 • Membekalkan khasiat seimbanguntuk ibu hamil dan perkembangan anak dalam kandungan
 • Menjadikan kulit bayi putih dan bersih selepas dilahirkan
 • Meningkatkan HB ibu

Apakah Fungsi Susu Kambing R – Rayyan Pada Pelajar?

Selain adalah Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

 • Sebagai sumber tenaga bagi pelajar yang sibuk dengan aktiviti berpersatuan dan akademik.
 • Menambah daya tumpuan dan kepekaan ketika belajar.
 • Menambah dan meningkatkan daya ingatan. R-Rayyan mempunyai bahan-bahan IQ Booster.
 • Meningkatkan imunisasi badan dan kekal cergas sepanjang hari.
 • Para pelajar akan lebih mudah faham, mudah ingat dan meningkatkan daya hafalan.

Susu Kambing R-Rayyan Mengandungi Bahan Makanan Sunnah dan Herba Terbaik Dunia seperti Kurma, Delima, DHA / Omega 3, FOS, GOS, dan Inulin, Madu Lebah, Tin / Ara, Vitamin C, Premix Vitamin, Probiotik, kiwi, pisang dan labu.

Makanan Lengkap Untuk Bayi Dan Kanak – Kanak Dengan CEREAL COMCOM

Cereal ComCom bukan sahaja mengenyangkan perut bayi anda. Tetapi juga melindungi mereka daripada selsema, batuk dan demam. Kandungan probiotik di dalam makanan tambahan ini meningkatkan imuniti tubuh badan anak anda dan mencegah mereka daripada mendapat sakit.

Menjadi Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Apakah Fungsi Cereal ComCom?

 • Meningkatkan selera makan si bayi
 • Bayi mendapat nutrisi yang mencukupi untuk membesar
 • Menguatkan imuniti badan si bayi

Cereal ComCom Mengandungi Bahan Makanan Sunnah dan Herba Terbaik Dunia seperti Beras Perang Organik, DHA, ara, Minyak bunga matahari, Madu, Brokoli, Beras Putih, Kurma, Probiotik, Quinoa Organik dan Buah Aprikot.

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Kandungan yang terdapat di dalam ramuan Cereal ComCom adalah campuran makanan semula jadi yang penuh nutrisi dan berkhasiat. Sekiranya bayi anda mengamalkan Cereal ComCom setiap hari, mereka sudah mendapat nutrisi yang mencukupi untuk membesar.

Testimoni Pengamal Produk G-Star

Antara ada Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak yang harganya murah

Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak

Dapatkan Segera Makanan Tambahan Untuk Anda Dan Anak Anda

Anda berminat untuk mendapatkan produk – produk dari GStar? Kami akan menghantar produk ini ke tangan anda termasuk pengeposan di seluruh semenanjung serta Sabah Sarawak. Bagi mendapatkan info lanjut, boleh layari maklumat yang tertera di bawah ini.

NURUL HIDAYATUL | PENGEDAR BERDAFTAR PRODUK GSTAR
Hubungi: Tekan untuk telefon (012 7288990) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram : missnurulhidayatul

Jom order makanan tambahan GStar untuk anak saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order makanan tambahan GStar untuk anak saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order makanan tambahan GStar untuk anak saya SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: