Review
Jun 18, 2019, 7:54pm

Vitamin Minda Untuk Anak Terbaik Dari Kookeroo


Anda geram tengok anak tak belajar dan sukar menghafal? Bukan anda saja tapi sememangnya ibu bapa kat atas dunia ini rasa yang sama. Ibu ayah mana tak mahu anak pandai dan bijak. Lagi-lagi di dunia yang serba moden dan semakin pantas ni.

Suka ataupun tidak, bijak seorang anak itu bukanlah sesuatu yang boleh diwarisi. Macam iman! Tapi ianya perlu untuk diusahakan. Kat sini ibu ayah mesti main peranan untuk cuba beri dorongan berserta usaha sebagai satu misi yang perlu dicapai.

Vitamin Minda KL

Bahan Makanan Tambahan Boleh Bantu Tajamkan Minda Anak

Antara perkara terawal yang patut diberi perhatian adalah dari segi soal makanan. Ya makanan. Sumber makanan bukan saja wajib halal dan bersih tapi juga berkhasiat. Makanan seimbang dengan pengambilan sayur, buah, protein dan sebagainya itu semua orang sudah tahu.

Tapi bagaimana pula dengan makanan tambahan? Sudah tahu makanan tambahan mana yang okay dan patut di cuba oleh anak? Jika masih tercari-cari makanan tambahan mana yang elok dengan testimoni yang power, anda boleh mencuba vitamin minda dengan nama KOOKEROO.

Vitamin Minda Murah

Vitamin Minda Kookeroo Boleh Bantu Otak Anak Jadi Pintar

Apa itu Kookeroo? Sebut betul-betul, KOOKEROO. Dan Kookeroo ini adalah suppliment minda atau makanan minda tambahan khusus untuk minda dan seluruh badan secara optimum.

Untuk pengetahuan anda juga, Kookeroo adalah gabungan 8 bahan terbaik dunia yang diimport dari negara luar dan mendapat kelulusan KKM, pengiktirafan produk Bumiputera dan sijil Halal.

Vitamin Minda Termurah

Dihasilkan Dengan Ramuan Semulajadi Tinggi Kualiti

Sebagaimana yang telah diberitahu tadi, bahan-bahan yang digunakan dalam Kookeroo Brain Booster diimport dari luar negara dan selamat untuk digunakan.Kookeroo berfungsi hanya dengan cara saintifik sepenuhnya menggunakan bahan-bahan berasaskan tumbuhan yang aktif. Bahan dalam produk KOOKEROO juga telah diuji secara klinikal.

Vitamin Minda Penang

Para saintis telah menguji empat bahan utama utama menggunakan standard yang tinggi yang dirumuskan dalam Kookeroo Brain Booster. KOOKEROO juga menggunakan pelbagai ramuan terbaik untuk memberi kesan terbaik kepada pemakanan, otak dan rutin. Ini menjadikan formula berkualiti tinggi Kookeroo Brain Booster sesuatu yang inovatif, saintifik dan sangat profesional dalam pasaran makanan tambahan! Hebat kan?

Vitamin Minda Mudah

Inilah 8 Bahan Gabungan Mantap Dalam KOOKEROO

 1. Bacopa Mmonierri

Bacopa, tumbuhan berasal dari India, yang juga dikenali sebagai brahmi, adalah tumbuhan yang membantu meningkatkan bahan kimia otak tertentu yang terlibat dalam pemikiran, pembelajaran, dan memori.

Vitamin Minda Kedah

Antara kelebihan utama Bacopa ini adalah untuk membantu memori, mengurangkan masalah kemurungan dan panik, melindungi minda dari penyakit mudah lupa, meningkatkan tindakan respons dan membantu merawat gejala ADHD

 1. Omega-3

Omega-3 mempunyai banyak manfaat kesihatan yang kuat untuk badan dan otak anda. Omega-3 sangat kaya dengan EPA & DHA. Anntara kelebihan EPA dan DHA ini adalah:

Vitamin Minda Hebat

 1. EPA paling berkesan dalam memerangi kemurungan.
 2. Mengurangkan faktor risiko untuk Penyakit Jantung
 3. Mengurangkan gejala ADHD pada kanak-kanak.
 4. Meningkatkan perhatian dan mengurangkan hiperaktif.
 5. Omega-3 Dapat Mengurangkan Asma pada Kanak-kanak
 6. Omega-3 boleh meningkatkan kekuatan tulang dan kesihatan badan keseluruhan
 7. DHA boleh meningkatkan tempoh dan kualiti tidur anda.
 8. Melindungi kulit anda secara sihat, dan melindungi daripada kerosakan sinaran matahari.
 9. Wellmune

Wellmune adalah beta glukan semulajadi yang terbukti secara klinikal untuk membantu menguatkan sistem imun anda.Wellmune akan berfungsi sebagai antibodi untuk melawan bakteria jahat dalam badan kita.

Vitamin Minda Terbaik

Wellmune ini akan membantu untuk meningkatkan kesihatan imunisasi, mengekalkan kesihatan fizikal secara keseluruhan, melindungi daripada kesan tekanan yang berbahaya dan juga memperbaiki tahap tenaga yang sihat dan kejelasan mental.

 1. Lutein

Lutein adalah beta-karotena dan vitamin A yang selalunya boleh didapati daripada sayur hijau. Lutein berfungsi sebagai penapis cahaya, melindungi tisu mata dari kerosakan sinaran cahaya matahari.

Vitamin Minda Malaysia

Lutein sangat terkenal dengan sifatnya sebagai vitamin minda. Ia juga merangkumi keseluruhan kesihatan mata dan mampu untuk bertindak sebagai antioksidan yang hebat. Selain itu, Lutein juga boleh menghalang atau memperlambatkan proses katarak serta membantu mengelak dari anti-radang.

 1. Kurma

Wah kurma juga ada. Mana tidaknya, kurma adalah salah satu jenis makanan yang sangat dekat dengan Nabi dan ia juga telah terkenal sebagai salah satu makanan yang sangat bagus. Kurma di pilih kerana ia mengandungi antioksidan, vitamin dan mineral yang boleh memberi sumber tenaga secara semulajadi.

Vitamin Minda 2019

Kurma juga sumber serat, magnesium dan kalium yang baik. Selain itu kurma turut dapat membantu sistem pencernaan, mencegah kanser dan mengekalkan berat badan yang ideal.

 1. Mixberries

Vitamin Minda Melaka

Untuk rasa campuran mexberries di pilih dengan gabungan rasa masam manis. Rasa begini bukan saja sedap tapi menyegarkan. Paling penting campuran berries begini sangat kaya dengan Vitamin C dan mineral. Berries mengandungi antioksidan yang tinggi, dan memberi perlindungan terhadap pendedahan matahari. Malah ia bukan saja dapat melindungi kulit dari pancaran matahari tetaapi juga dapat bantu stabilkan gula dan kuatkan gigi.

 1. Palatinose

Vitamin Minda Johor

Palatinose ini adalah bahan 100% semulajadi di dalam madu yang berasal dari bit gula. Ia pernah dikaji di Jerman dan terdiri daripada molekul gula glukosa dan fruktosa. Palatinose bersifat 50% kurang manis dari gula dan digunakan secaraa meluas dalam produk minuman kesihatan di seluruh dunia. Paling penting ia tidak menyebabkan masalah diebetes sambil dapat memberikan sumber tenaga yang baik.

 1. Stevia

Vitamin Minda 2019 2020

Stevia ini adalah sejenis pemanis dalam bentuk semulajadi daripada tumbuhan. Ia sama sekali tidak mempunyai sebarang kalori. Stevia sangat bagus untuk mengurangkan berat badan dan membantu mencegah kanser. Stevia di pilih untuk menambahkan rasa dengan cara sihat bagi mengantikan gantian gula.

Inilah Suplement Terbaik Untuk Kanak-Kanak Dengan Rasa Yang Lazat

Kookeroo didatangkan dalam serbuk mudah larut. Dengan perasa campuran berries yang sangat sedap dan lazat siapa saja boleh nikmatinya dengan penuh selera. Ianya manis secara semulajadi tanpa sebarang gula tambahan. Tiada juga perasa tambahan yang lain. Kookeroo sesuai untuk di ambil oleh kanak-kanak yang berumur dari usia 3 tahun dan ke atas.

Vitamin Minda Perlis

Kenapa 3 tahun? Ini kerana usia 3 tahun adalah umur opteimum untuk mental berkembang mengikut percapaian. Sikap ingin tahu sudah bermula pada usia satu hingga dua tahun, meneroka pada usia dua hingga empat tahun dan tahap kreatif pada usia empat hingga enam tahun. Akhirnya proses belajar untuk kanak-kanak akan semakin berkembang apabila telah mencapai usia enam tahun dan ke atas.

Vitamin Bagus Untuk Pelajar Sekolah Yang Kena Dengan Usia

Setiap ibu bapa harus tahu yang kanak-kanak ini akan melalui beberapa tahap perkembangan minda. Ia akan bermula selaras dengan usia dan tahap sesuatu perkembangan tersebut boleh di pantau dari masa ke semasa.

Vitamin Minda Selangor

lepas memahami setiap tahap ini, ibu bapa perlu memberi nutrisi khas dan rangsangan yang dapat menggalakkan tumbesaran dan perkembangan yang sihat bagi kanak-kanak secara optimum. Terdapat 3 tahap perkembangan semuanya iaitu :

 1. MENEROKA (usia 2 hingga 4 tahun) :

Kanak-kanak pada peringkat ini gemar menyentuh dan merasai segala-galanya di sekeliling mereka, oleh itu daya imuniti perlu dipertingkatkan dengan nutrisi seperti selenium dan zink. (Kookeroo ada Wellmune)

 1. KREATIF (usia 4 hingga 6 tahun) :

Kanak-kanak pada peringkat ini memerlukan nutrisi mengandungi Omega-3 untuk menyokong daya imaginasi mereka.

 1. BELAJAR (usia 6 tahun dan ke atas) :

Kanak-kanak pada peringkat ini bersiap sedia untuk persekolahan formal. Makanan diperlukan harus mengandungi magnesium untuk membantu menyokong daya ingatan dan kemahiran berfikir bagi pembelajaran yang lebih berkesan.(Bacomind atau diikenali dgn nama Bacopa Monierri dan Lutein)

Testimoni Sebahagian Pengguna Selepas Gunakan Kookeroo

Vitamin Minda Dipercayai

Vitamin Minda 2020

Kookeroo Kini Boleh Dibeli Dengan Harga Special!

Kookeroo boleh di beli mengikut berapa saja jumlah yang anda inginkan. Semakin banyak jumlah anda beli bermakna semakin rendah harga per kotak yang perlu anda belanjakan.  Kebetulan kini sedang diadakan harga special dengan penjimatan kospos.

Package A (1 kotak) RM98.00

Package B (2 kotak) RM180.00 (Sekotak RM90.00, jimat RM8/ kotak)

Package C (3 kotak) RM250.00 (Sekotak RM84.33, jimat RM13.67/kotak)

Selalunya kospos untuk 1 kotak adalah RM10. Jika 2 kotak? 3 kotak? Tapi sekarang sedang diberkan promosi Percuma caj penghantaran sehingga tempoh tamat! Ia adalah untuk seluruh Semenanjung Malaysia termasuk sekali dengan Sabah dan Sarawak.  

Vitamin Minda Terhebat

Stokis Dan Agen Turut Dialukan

Vitamin Minda

Jika anda seorang yang turut ingin berniaga. Anda boleh memilih samada ingin bergelar sebagai stokis ataupun agen. Harga adalah seperti berikut.

 • Stokis 50 kotak / RM2940 = 40% untung
 • Agen 20 kotak / RM1470 = 25%
 • Agen 5 kotak / RM367.50
 • Dropship 0 modal

Anak Susah Nak Ingat? Nombor Sering Tercorot Dalam Kelas? Dapatkan Kookeroo Vitamin Minda Terbaik Untuk Anak Sekarang Juga!

Anak ada masalah belajar kita wajib kena bantu. Anak ada tunjuk tanda susah nak ingat, kita jangan terus lepas tangan dan salahkan mereka. Markah dan pencapaian anak dalam pelajaran adalah tugas ibu ayah juga. Jangan segalanya dipertanggungjawabkan pada guru.

Jom bantu anak kita supaya lebih fokus, lebih mudah belajar, bebas dari stress dan lebih segar bertenaga untuk melalui hari-harinya sebagai seorang pelajar. Apa tunggu lagi, dapatkan sekarang sebagai hadiah penuh kasih sayang untuk anak tercinta.

KOOKEROO : VITAMIN MINDA TERBAIK UNTUK ANAK
Hotline : Tekan untuk telefon (012-7060005) | Tekan Untuk Whatsapp
Website : http://www.kookeroo.my/
Facebook : Kookeroo BRAIN Booster
Instagram : @kookeroomalaysiaofficial

Dapatkan Kookeroo Vitamin Minda Terbaik Untuk Anak Sekarang Juga!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Kookeroo Vitamin Minda Terbaik Untuk Anak Sekarang Juga!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Kookeroo Vitamin Minda Terbaik Untuk Anak Sekarang Juga!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: