Review
Feb 2, 2020, 10:02am

Umrah Tanpa Mahram Murah Dan Boleh Dipercayai


Menunaikan haji dan umrah adalah rukun Islam yang kelima dan ia adalah dituntut bagi sesiapa yang mampu untuk menjalani ibadah ini. Ia merupakan ibadah yang memberikan ganjaran yang amat besar kepada sesiapa yang menunaikan dengan penuh rasa rendah diri dan disertakan dengan niat yang betul. Anda pasti akan berasa kagum sekiranya anda dapat melihat Kaabah di depan mata sendiri. Malah, air mata juga akan jatuh tanpa disangka – sangka. 

pakaian umrah wanita

Sekiranya anda merupakan seorang jemaah wanita, sudah tentu anda perlu menyediakan pelbagai jenis persiapan sebelum anda berangkat ke Tanah Suci. Jemaah wanita adalah salah jemaah yang sangat istimewa kerana suatu ketika dahulu, mereka tidak boleh menunaikan umrah tanpa mahram.Namun, salah satu berita baik untuk anda yang tidak mempunyai mahram untuk dibawa bersama, kerajaan Saudi Arabia masa kini telah membenarkan anda untuk menunaikan umrah tanpa mahram.

pakej umrah 2019 malaysia

Bermula 27 September, kerajaan Arab telah memberikan kelonggaran dan memberikan harapan kepada wanita yang tidak bersuami untuk menunaikan umrah dengan memperkenalkan visa pelancongan (tourist visa) selama 90 hari kepada jemaah umrah dengan bayaran sebanyak 300 Saudi Riyal (tidak termasuk insurans)  sahaja setelah membuat permohonan secara atas talian.

pekeliling cuti umrah

Panduan Persiapan Sebelum Menunaikan Umrah Bagi Wanita 

Persiapan untuk menunaikan umrah bagi seorang wanita adalah lebih rumit berbanding lelaki kerana wanita mempunyai lebih banyak keperluan. Sekiranya anda ingin menunaikan umrah dengan lebih mudah dan selesa, anda boleh mengikuti panduan persiapan di bawah dengan teliti;

 • Pakaian Yang Selesa Dan Menutup Aurat 

Pastikan anda memilih pakaian yang menutup aurat seperti jubah dan baju kurung yang selesa untuk menunaikan ibadah ketika berada di sana. Anda juga perlu mendapatkan pakaian yang tidak begitu tebal dan material yang tidak panas kerana cuaca di sana agak mencabar. Dapatkan pakaian yang boleh memudahkan anda untuk mengambil wudhuk dan longgar untuk memberikan keselesaan kepada anda. 

 • Moisturiser dan Lipbalm

Dengan cuaca yang panas dan ekstrem di sana, kulit anda akan mudah menjadi kering dan akan mengelupas. Begitu juga dengan bibir anda. Jadi, pastikan anda membawa moisturiser dan lipbalm bersama di dalam poket anda agar kulit anda tidak mudah menjadi kering. Anda juga tidak boleh memandang ringan akan perkara ini kerana tanpa moisturiser dan lipbalm yang baik, kulit anda boleh menjadi pedih dan rasa terbakar. 

 • Pemeriksaan Kesihatan Sebelum Bertolak 

Ini adalah perkara yang amat penting sebelum anda bertolak ke Tanah Suci. Pastikan anda mendapatkan pemeriksaan kesihatan dan pastikan anda bebas dari sebarang penyakit yang merbahaya sebelum anda menunaikan umrah. Hal ini kerana,rawatan perubatan di luar negara adalah amat mahal dan anda pasti tidak mahu jatuh sakit ketika menunaikan umrah kerana ia boleh menjejaskan ibadah anda. Pastikan anda mendapatkan rawatan terlebih dahulu di klinik ataupun hospital berdekatan. 

niat umrah bersyarat

 • Suntikan Vaksin 

Anda juga tidak boleh main – main dengan virus yang berada di negara Arab. Hal ini kerana, ia merupakan sebuah negara yang dilawat oleh umat Islam seluruh dunia. Jadi, anda perlu mendapatkan suntikan vaksin untuk virus – virus yang amat merbahaya seperti influenza sebelum anda terbang ke Tanah Suci. Keadaan di sana juga akan membuatkan anda lebih mudah untuk diserang pelbagai jenis penyakit. Jadi, pastikan anda mendapatkan suntikan vaksin yang disarankan.

cara mengerjakan umrah untuk wanita

 • Ubat – Ubatan

Perubahan cuaca yang tidak stabil akan membuatkan anda mudah jatuh sakit ketika berada di Mekah dan Madinah. Malah, cuaca mereka yang panas juga akan membuatkan kita lebih sensitif dan cepat batuk – batuk. Jadi, bawalah Strepsils, Fisherman’s Friend, Hacks, Lozenges, Woods Peppermint, Panadol, Bactidol (untuk sore throat) Vicks,minyak cap kapak dan lain – lain lagi dari Malaysia. Selain itu, bawa juga ubat yang lain untuk demam dan sebagainya kerana ubat akan menjadi agak mahal di Mekah dan Madinah terutamanya musim haji.

pakej umrah rayhar

Pakej Umrah Terbaik Tanpa Mahram Perwira Travel

Sekiranya anda sedang mencari pakej umrah tanpa mahram yang murah dan boleh dipercayai, anda boleh mendapatkan perkhidmatan pakej umrah dari Perwira Travel. Mereka menyediakan pakej umrah untuk seluruh Malaysia sepanjang tahun. Mereka juga berdaftar dengan Majlis Kawal Selia Umrah (MKSU) dan Kementerian Pelancongan Malaysia (MOTAC). 

suntikan umrah

Anda boleh mengerjakan tanpa mahram dengan visa pelancongan Arab Saudi yang baharu dan anda juga akan mengerjakan umrah tanpa mutawif. Pakej umrah merupakan sebuah hadiah untuk wanita. Hal ini kerana, menunaikan ibadah umrah adalah salah satu ibadah yang amat dituntut dan anda bukan sahaja dapat merasai pengalaman yang menyeronokkan di dunia, malah anda juga akan mendapat saham di akhirat. 

umrah tabung haji

Visa Pelancongan (Tourist Visa) Baharu Arab Saudi 

Bermula 27 Sep 2019 rakyat Malaysia sudah boleh datang terus ke Saudi menggunakan Tourist Visa. tanpa perlu mendapatkan kelulusan visa dari kedutaan Saudi di Malaysia. Tourist Visa ini juga boleh digunakan untuk membuat umrah. Fee untuk visa ini SAR440. Antara pintu masuk yang dibenarkan termasuklah Riyadh dan Dammam, selain Jeddah dan Madinah. Ada dua cara untuk mendapatkan visa ini iaitu e-visa ataupun visa on arrival. 

pakej umrah tabung haji

Dinasihatkan untuk menggunakan e-visa dari visa on arrival untuk mengelakkan masalah setelah tiba di pintu masuk Saudi nanti. Orang perempuan tidak perlu ditemani mahramnya. Validity visa ialah 90hari. Non-Muslim tidak boleh masuk Mekah dan Madinah.

pakej umrah terbaik

Ciri – Ciri Visa Pelancongan Arab Saudi 

 • Kemasukan berkali – kali 
 • Sah untuk 1 tahun (365 hari) 
 • Had peninggalan maksimum untuk sekali masuk adalah 90 hari berturut – turut 
 • Dibenarkan untuk mengerjakan umrah
 • Dibenarkan untuk melawat seluruh Saudi Arabia
 • Tiada mahram diperlukan untuk wanita berumur 18 tahun ke atas
 • Penjaga/ mahram diperlukan untuk pelawat berumur 19 tahun ke bawah
 • Non muslim tidak dibenarkan untuk memasuki tanah Haram (Mekah dan Madinah)
 • Yuran sebanyak ±SAR550 (termasuk insurans) 
 • Insurans adalah diwajibkan

kelengkapan umrah

Kelebihan Pakej Umrah Tanpa Mahram Perwira Holidays Sdn. Bhd

 • Pelbagai Barangan Percuma

Anda akan menerima pelbagai jenis barangan eksklusif apabila anda mendaftar pakej umrah tanpa mahram melalui Perwira Travel. Setiap hadiah yang diberikan akan memberikan kemudahan untuk para jemaah wanita. Anda akan menerima pelbagai jenis free gift dan tiada free gift yang anda tidak suka. Anda pasti akan berasa gembira dengan barangan percuma yang ditawarkan oleh Perwira Travel.

doa untuk orang pergi umrah

Bagi Jemaah yang sudah berulang kali menunaikan umrah sudah pasti ada kelengkapan terdahulu. Jemaah boleh memilih untuk menolak set cenderahtai tersebut seperti beg bagasi dan beg sandang. Jemaah hanya fokus kepada set cederahati yang perlu sahaja.

pengalaman umrah

 • Harga Pakej Yang Berpatutan

Setiap pakej yang disediakan oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd adalah amat berpatutan dan selaras dengan standard harga pakej umrah tanpa mahram. Hal ini kerana, visa pelancongan baharu yang diperkenalkan membuatkan harga pakej umrah sedikit meningkat namun Perwira Holidays Sdn. Bhd masih menawarkan harga yang berpatutan. Pastikan anda menggunakan pakej umrah tanpa mahram dari Perwira Holidays Sdn. Bhd untuk mengelakkan dari tertipu. 

 • Penyediaan Kursus Umrah 

Anda akan diberikan kursus umrah secara berjadual sebelum berangkat untuk memastikan anda tidak melakukan sebarang kesilapan ketika mengerjakan umrah. Malah, kursus ini juga akan dijalankan berkali – kali agar anda terbiasa dan tidak kekok ketika berada di sana. Kursus umrah ini juga membantu anda menjalankan urusan anda ketika di Mekah dan Madinah

umrah murah

Promosi Umrah Hujung Tahun

Kursus Simulasi Umrah Yang Berulang Kali Sangat Membantu Anda Sebagai Jemaah

Antara kepentingan menjalankan simulasi/kursus umrah;

 • Merupakan pendedahan awal kepada Rukun Islam yang kelima, iaitu melaksanakan Haji.
 • Untuk menilai kemampuan diri mereka sebelum menunaikan ibadah. Penilaian ini adalah antara persediaan terbaik bagi menjamin kesediaan fizikal sebelum berangkat ke Mekah.
 • Meningkatkan kecergasan fizikal bakal haji atau yang mengerjakan umrah kearah mencapai kesempurnaan ibadah bakal dilaksanakan.
 • Membiasakan diri untuk membaca doa-doa dan bacaan semasa melakukan ibadah.
 • Mempelajari cara yang betul, terutamanya ketika melakukan tawaf.
 • Dapat meningkatkan semangat dan menghilangkan rasa gementar kerana telah menjalani latihan dengan baik.
 • Mengetahui perkara wajib yang perlu dilakukan disana. Termasuk juga perbuatan yang boleh dikenakan dam
 • Dalam simulasi anda bersoal jawab tentang fiqh wanita yang pergi umrah contoh niat ketika keuzuran.
 • Menaiki bas dan keliling masjid untuk gambaran sebenar perjalanan
 • Bersoal jawab dan postmoterm jika tidak faham selepas kursus

umrah haji

 • Mempunyai Muassasah Sendiri 

Apabila anda mengeluarkan visa umrah, anda akan mempunyai Muassasah sendiri. Pada zaman sekarang Kerajaan Arab Saudi menetapkan mana jemaah umrah mestilah mengikut muassasah umrah dan memohon visa umrah melalui agensi umrah. Muassasah merupakan badan atau yayasan yang didirikan sebagai pengganti syeikh jemaah umrah di Mekah.

umrah dan haji

 • Program Kuliah di Tanah Suci

Selain dari pakej mengerjakan umrah tanpa mahram di tanah suci, anda juga akan menerima program kuliah di Tanah Suci. Maka, anda boleh menambah ilmu pengetahuan sambil menjalankan ibadah.

umrah maqbul

 • Jadual Penerbangan Yang Tepat

Jadual penerbangan yang telah diberikan oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd adalah tepat dan anda tidak perlu lagi risau tentang masalah penerbangan. InshaAllah perjalanan anda ke Mekah dan Madinah akan sentiasa lancar dan tidak perlu menunggu dengan lama. Anda juga boleh menjimatkan masa dengan jadual penerbangan yang telah disediakan. 

umrah tabung haji

 • Menggunakan Alat Bantuan Komunikasi (Receiver)

Semasa mengerjakan umrah,anda akan dibekalkan dengan alat bantuan komunikasi yang membolehkan anda untuk berkomunikasi sekiranya anda mempunyai apa – apa keperluan ketika berada di sana. 

umrah diy

 • Jarak Hotel yang Dekat

Hotel terdekat mereka adalah hanya 50 meter sahaja. Sesuai untuk membawa orang tua ke sini, memudahkan urusan mereka dan perjalanan untuk menunaikan solat 5 waktu di Mekah dan Madinah. Anda tidak perlu risau lagi tentang jarak hotel sekiranya anda tidak mempunyai mahram ketika mengerjakan umrah. Harga pula berbeza hanya kepada size bilik, jarak hotel dan Thaif. 

umrah 2020

 • Tidak Perlu Memikirkan Tentang Mutawwif 

Mutawwif adalah orang yang mengajarkan jemaah haji / umrah, berkenaan dengan hal-hal yang bersangkutan dengan manasik haji / umrah dengan amalan, serta melayani jemaah semasa mereka melaksanakan ibadah haji / umrah. Meskipun tiada mutawwif, anda masih boleh menunaikan umrah. Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan Perwira Travel, syarikat mereka mempunyai leader dan merangkap mutawwif. Jemaah juga boleh menjadi mutawiif. 

Kenapa dikatakan Jemaah sendiri bermutawif sebab bila dah yakin kursus umrah, jemaah tak perlu lagi nak risau jika tertinggal nota atau maklumat berkenaan umrah. Jemaah tidak mudah panik sekiranya mutawif sakit atau tidak dapat mengetuai ibadah. Jemaah tidak akan gelabah sekiranya tidak faham atau menghadapi masalah komunikasi.

umrah andalusia

 • Pakej Yang Santai dan Seronok

Bagi anda yang sedang mencari pakej santai ala – ala backpacker tetapi masih menunaikan umrah dengan sempurna, anda boleh mendapatkan pakej umrah wanita tanpa mahram dari Perwira Travel. Malah, anda juga dapat menunaikan umrah dengan rasa yang seronok dan selesa bersama mereka. 

Pakej Umrah Tanpa Mahram

Ramai Yang Nak Sangat Umrah Tapi Takut Tertipu? Tonton video di bawah

Dapatkan Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd Hari Ini 

Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Perwira Holidays Sdn. Bhd

Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd

Beli Sekarang
Waze / Google Map

PANGSAPURI BUNGA RAYA 02-08, Pusat Latihan Polis, Jalan Sultan Yahya Petra, Kuala Lumpur, 54100, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

   
Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Pakej Umrah Tanpa Mahram Oleh Perwira Holidays Sdn. Bhd

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: