Review
Jul 5, 2019, 2:10am

Penawar Sakit Urat Saraf Alternatif Kapsul Urat Saraf daripada Herba Warisan Malaya


Sebagai seorang manusia yang menginjak ke alam dewasa dan alam tua, anda memang tidak akan lari dengan masalah saraf. Hal ini kerana, penyakit saraf boleh berlaku sekiranya anda kekurangan kolagen di dalam tubuh badan terutamanya jika anda berumur 25 tahun dan ke atas. Sel – sel di dalam tubuh badan anda akan lebih cepat mati berbanding sel yang akan tumbuh jadi anda akan mula berasa sakit pinggang, sakit otot dan pelbagai lagi penyakit yang berkaitan dengan saraf. Jadi, tidak hairanlah anda akan memerlukan pelbagai jenis ubat – ubatan untuk melegakan penyakit anda.

Kapsul Urat Saraf Melegakan

Terdapat pelbagai jenis ubat – ubatan dan supplemen yang dijual di pasaran untuk memberikan anda kelegaan penyakit saraf. Banyak juga yang menjamin bahawa anda dapat melegakan sakit urat secara kekal. Namun, tidak semua ubat – ubatan ini berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga selamat untuk dimakan oleh anda. Pastikan anda berhati – hati apabila mendapatkan ubat – ubatan ini agar penyakit anda tidak menjadi lebih teruk. Oleh itu, dapatkan ubat – ubat yang telah dijamin selamat untuk dimakan tanpa sebarang kesan sampingan yang buruk untuk diri anda.

Kapsul Urat Saraf Terbaik

Penyebab Sakit Saraf

Sebelum kita mengupas dengan lebih lanjut tentang cara mengubati penyakit saraf, anda boleh membaca sebab -sebab yang membuatkan anda terkena penyakit saraf. Berikut adalah sebab – sebabnya;

 • Faktor keturunan, seperti penyakit Huntington.
 • Perkembangan saraf tidak sempurna, seperti spina bifida.
 • Sel saraf otak yang rosak atau mati, seperti penyakit Parkinson dan penyakit Alzheimer.
 • Penyakit pada pembuluh darah otak, seperti stroke.
 • Cedera, seperti cedera otak atau tulang belakang.
 • Kanser, seperti kanser otak.
 • Sawan
 • Jangkitan bakteria, virus, atau parasit seperti meningitis.

Kapsul Urat Saraf Padu

Cara Mengubati Penyakit Saraf Di Kepala

Salah satu bahagian utama yang boleh terkena penyakit saraf adalah di bahagian kepala atau otak. Hal ini kerana, ia merupakan organ utama yang menentukan pergerakan anda dan sebagainya. Apabila anda terkena penyakit saraf, ia tidak dapat disembuhkan secara sepenuhnya. Namun, anda boleh mengambil beberapa langkah seperti yang akan dikongsikan di bawah untuk merawat penyakit saraf yang dialami oleh anda.

Membataskan Kadar Gula Dalam Darah Bagi Penderita Diabetis

Sekiranya anda merupakan pesakit diabetis, anda akan mengalami lebih banyak masalah saraf berbanding orang yang tidak mempunyai apa – apa penyakit. Anda perlu mengawal kadar gula di dalam tubuh badan anda agar anda tidak akan mengalami masalah saraf yang teruk. Jadi, sekiranya anda masih berada di dalam peringkat awal diabetis atau ingin mencegah penyakit ini, anda perlu mengawal pemakanan serta tidak mengambil minuman manis di dalam diet harian anda.

Kapsul Urat Saraf Hebat

Menyelesaikan Masalah Kekurangan Nutrisi

Apabila anda terkena masalah saraf, ia juga boleh disebabkan oleh kekurangan nutrisi di dalam badan anda. Anda boleh menambahkan nutrisi – nutrisi penting serta zat besi di dalam diet anda untuk memastikan masalah saraf di kepala anda dapat diubati. Selain itu, sakit saraf terjadi disebabkan oleh kekurangan vitamin B-12. Jadi, pengambilan makanan tambahan boleh membantu.

Kapsul Urat Saraf Meyakinkan

Menukar Ubat – Ubatan dan Terapi Fizikal

Anda juga perlu menukar ubat – ubatan yang anda ada sekarang ini sekiranya ia menyebabkan penyakit saraf. Selain itu, anda juga perlu melakukan fizikal terapi atau pembedahan untuk menangani mampatan atau trauma ke atas saraf. Jadi, anda boleh mendapatkan jenis – jenis rawatan ini untuk mengurangkan masalah urat dan saraf.

Kapsul Urat Saraf Halal

Ubat Penahan Sakit

Selain itu, rawatan yang dicadangkan adalah pengambilan ubat penahan sakit. Ubat penahan sakit boleh boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan yang dialami sewaktu penyakit urat atau saraf menyerang. Namun, ia hanya memberikan kesan kelegaan yang sementara untuk anda. Ini termasuk ubat bukan steroid anti-radang (NSAID) seperti ibuprofen atau analgesik lain, seperti acetaminophen atau preskripsi ubat-ubatan. Pilihan lain termasuk krim tahan sakit, ubat sapu, minyak, gel atau semburan yang digunakan pada kulit.

Kapsul Urat Saraf 2020

Rawatan Altenatif

Jika anda mahukan rawatan lengkap atau alternatif, maka jalan terbaik adalah untuk mendapatkan rawatan akupuntur. Banyak kajian yang telah dilakukan dan ia menunjukkan bahawa akupuntur boleh melegakan sakit saraf. Hal ini kerana, akupuntur akan mensasarkan urat – urat dan saraf – saraf yang bermasalah dan mengembalikan kesihatan anda. Namun, anda perlu mencari tempat akupuntur yang bersih, selamat dan dipercayai untuk mendapatkan rawatan akupuntur kerana jarum yang kotor akan memberikan anda penyakit kulit atau jangkitan bakteria.

Kapsul Urat Saraf 2019 2020

Herba Warisan Malaya – Herba Urat Saraf Terbaik Untuk Masalah Urat/Saraf

Jika anda sedang mencari ubat – ubatan yang terbaik dan semulajadi untuk melegakan masalah urat atau saraf, maka Herba Urat Saraf dari Herba Warisan Malaya adalah pilihan terbaik untuk anda. Hal ini kerana, ia merupakan gabungan daripada 40 jenis akar kayu yang boleh membantu mengurangkan masalah saraf yang dialami oleh anda. Ia juga merupakan sejenis ubat – ubatan yang organik dan menggunakan 100% herba tanpa sebarang bahan terlarang atau bahan kimia. Jadi, anda pasti menyukai Herba Urat Saraf dari Herba Warisan Malaya.

Kapsul Ubat Saraf Power

Herba Urat Saraf juga mempunyai pelbagai jenis manfaat untuk anda seperti menyembuhkan sakit-sakit seperti sakit sendi/urat, sakit pinggang, sebagai ubat sakit lutut akibat kecederaan, menyembuhkan sakit bahu/tangan, membuang angin dalam badan, memulihkan penyakit kebas kaki dan tangan serta berfungsi sebagai ubat gout. Malah, kesan ini boleh dirasai pengguna seawal 2 atau 3 hari selepas anda mengamalkan Herba Urat Saraf.

Fungsi Herba Ubat Saraf Dari Herba Warisan Malaya

Berikut adalah fungsi – fungsi Herba Urat Saraf ;

 • Menyembuhkan sakit pinggang
 • Menyembuhkan sakit lutut akibat kecederaan
 • Menyembuhkan sakit sendi/senggal-senggal otot
 • Memulihkan sakit bahu/tangan
 • Membuang angin dalam badan
 • Memulihkan penyakit kebas kaki dan tangan
 • Melegakan sakit akibat gout

Kapsul Ubat Saraf Dunia

Cara Menggunakan Herba Urat Saraf

Berikut adalah panduan pemakan yang disyorkan untuk anda yang ingin mengamalkan Herba Urat Saraf;

 1. Makan sebiji atau 2 biji sebelum tidur (malam sahaja)
 2. banyakkan minum air
 3. Disarankan membaca selawat 3x dan Al-Fatihah 1x sebelum mengambil sebelum mengambil herba urat

Anda juga perlu mengikut amaran yang diberikan. Amaran bagi pengguna Herba Urat Saraf adalah;

 • Ibu Mengandung dilarang mengambil Herba Urat/ Saraf
 • Simpan di tempat kering dan sejuk
 • Jauhkan daripada sinaran matahari

Kapsul Ubat Saraf Power Root

Kelebihan Herba Urat Saraf Dari Herba Warisan Malaya

Anda akan menerima pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan Herba Urat Saraf kerana ramai yang telah menggagumi keberkesanannya terhadap pesakit urat/saraf. Berikut adalah kelebihan Herba Urat Saraf;

Kesan Seawal Tiga Hari SAHAJA

Apakah anda telah diminta agar menelan berbagai ubat – ubatan ?  Atau anda mungkin telah diberitahu tiada lagi harapan untuk pulih seperti sediakala ? SEKARANG ternyata anda tak perlu buang duit , masa dan tak perlu nak telan ubat-ubatan berupa dadah lagi!

Kerana ternyata penawar ini sudah terbukti melegakan ramai 0rang yg seperti anda! Ramai yang telah mencuba dan kesannya ternyata sangat MENGAGUMKAN!

Kapsul Ubat Saraf Power

Diperbuat Daripada HERBA DAN AKAR KAYU

Herba Urat Saraf diperbuat daripada herba terpilih yang dijamin organik dan juga berasaskan tumbuh – tumbuhan. Setiap akar kayu ini mempunyai khasiat – khasiat tersendiri yang membolehkan Herba Urat Saraf menjadi salah satu ubatan terbaik untuk melegakan masalah urat dan saraf. Malah, akar kayu juga merupakan jenis ubatan turun – temurun dan rawatan tradisional untuk penyakit saraf. Sekiranya anda mengamalkan Herba Urat Saraf, anda pasti akan menemui rawatan urat dan saraf terbaik untuk penyakit anda.

Kapsul Urat Saraf Herba

Tidak Perlu Telan Pelbagai Jenis Ubat – Ubatan

Ubat – ubatan yang anda makan sekarang ini merupakan sejenis dadah jadi anda pasti akan menerima kesan sampingan apabila anda memakan ubat ini setiap hari. Dengan Herba Urat Saraf, anda akan mengamalkan ubat – ubatan yang diperbuat dari tumbuh – tumbuhan dan lebih natural. Anda juga tidak perlu menelan pelbagai jenis ubat – ubatan lagi, kerana Herba Urat Saraf sahaja sudah cukup untuk membantu anda mendapatkan kelegaan urat dan saraf. Herba Urat Saraf juga diluluskan untuk selamat digunakan pelbagai lapisan umur.

Kapsul Urat Saraf Padu

Harga Berpatutan

Harga yang ditawarkan oleh Herba Warisan Malaya untuk Herba Urat Saraf adalah amat berpatutan dan harga untuk sebotol Herba Urat Saraf hanyalah RM37.90 untuk 22 biji. Jadi, setiap lapisan masyarakat boleh mendapatkan Herba Urat Saraf untuk merawat masalah saraf. Malah, anda juga tidak perlu membeli ubat – ubatan lain jadi anda boleh menjimatkan kos untuk ubatan.

Kapsul Urat Saraf Hebat

Selamat Untuk Dimakan

Apa yang penting adalah Herba Urat Saraf selamat untuk dimakan oleh semua orang yang berumur 25 tahun ke atas. Hal ini kerana, ia tidak mempunyai sebarang bahan kimia dan 100% berasaskan tumbuh – tumbuhan sahaja. Meskipun anda akan berasa mengantuk dan pening pada peringkat permulaan, anda tidak perlu risau kerana ia adalah tindak balas semula jadi selepas anda mengambil Herba Urat Saraf. Selain itu, ibu mengandung juga dilarang dari mengambil Herba Urat Saraf.

Kapsul Urat Saraf Tanpa Ragu

 

Kapsul Urat Saraf Tanpa Was Was

Kapsul Urat Saraf Thorbaek

Dapatkan Herba Urat Saraf Dari Herba Warisan Malaya Sekarang !

Kapsul Ubat Saraf Power

Jom Dapatkan Herba Urat Saraf Untuk Badan Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Herba Urat Saraf Untuk Badan Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Herba Urat Saraf Untuk Badan Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: