Review
Jun 11, 2018, 9:16am

Ubat Otot dan Sakit Sendi Terbaik Hanya Dengan Sapuan Gel Bidara


ubat sakit otot dan sakit sendi terbaik

Sakit otot dan sakit sendi sering terjadi kepada golongan tua dek kerana peningkatan usia dari hari ke hari tetapi bagi golongan muda pula, ia seringkali berlaku kerana keletihan otot dan sendi yang seharian melakukan kerja berat tanpa henti.  Sakit otot dan sendi boleh disembuhkan dengan pelbagai kaedah rawatan dan alternatif juga dengan menggunakan petua tradisional.

ubat sakit lutut terbaik

Salah satu cara untuk melegakan sakit otot dan sendi adalah dengan menggunakan daun bidara.  Pokok bidara atau lebih dikenali sebagai Mauritiana ini pada asalnya digunakan bagi memandikan jenazah bagi orang Islam malah digunakan untuk mandian ketika wanita bersuci daripada haid. Ia adalah sunnah Rasulullah SAW menurut Al-Quran. Sudah tentu khasiatnya terlalu banyak untuk kesihatan tubuh badan seseorang.  Ia juga telah terbukti dapat melegakan sakit otot dan sendi badan.

Ubat Otot dan Sakit Sendi Terbaik Hanya Dengan Sapuan Gel Bidara

gel sapuan sakit sendi

Tahukah anda hanya dengan sapuan gel bidara mampu merawat sakit otot dan sendi? Gel bidara yang menggunakan bahan asas daun bidara telah terbukti menyembuhkan kesakitan badan otot dan sendi menyebabkan ramai yang telah menggunakan cara ini untuk berikhtiar.

Gel Sapuan Bidaraliving

rawat sakit sendi

Gel sapuan BidaraLiving merupakan produk terbaru keluaran Bidaraliving & co.  Ia adalah gel sapuan yang boleh anda gunakan bagi mengatasi masalah sakit otot dan sendi dengan cara mudah. Gel Sapuan Bidaraliving selamat digunakan dan mempunyai kelulusan KKM. Ia menggunakan ramuan rahsia alam dan juga herba tempatan yang selalunya digunakan dalam rawatan sendi dan otot.  Yang pastinya, setelah sapu gel bidara, otot dan sendi akan lega dan sembuh dengan selamat dan cepat.

Bahan Utama Gel Sapuan Bidaraliving

ubat otot terbaik

Gel sapuan bidaraliving mengandungi herba tempatan iaitu halia dan bahan asasnya adalah daun bidara.  Kedua-dua bahan utama ini mempunyai fungsi yang hebat dalam merawat sakit sendi dan otot.

Daun Bidara

daun bidara ubat otot terbaik

Daun bidara dapat melancarkan sistem badan iaitu pencernaan dimana ia memudahkan anda sekaligus membuang toksid yang tidak diperlukan badan.  Selain itu, daun bidara juga berfungsi menguatkan otot, sendi, tulang, rambut dan juga gigi. Ia mengandungi kandungan fosfor dan kalsium yang terbukti menguatkan otot, tulang dan sebagainya.

Halia

halia untuk sakit sendi

Seperti yang anda tahu, halia dapat membuang angin badan secara menyeluruh tetapi ia juga dapat mengurangkan kesakitan badan juga secara menyeluruh.  Tambahan pula, kandungan enzim yang terdapat dalam halia dapat melancarkan peredaran darah dan meningkatkan penyerapan zat dan nutrien yang diambil.

Fungsi Gel Sapuan Bidaraliving

#1 – Melegakan Radang Otot

ubat otot dan sakit sendi lutut

Membantu melegakan keradangan otot dan sendi bagi mereka yang sangat aktif sepanjang hari. Pasti otot dan sendi akan berasa lenguh-lenguh setelah melakukan kerja berat, namun otot akan berasa lega setelah menyapu gel bidaraliving.

#2 – Memberi Kesan Optimum

hilangkan sakit sendi

Memberi kesan optimum kepada mereka yang mengalami sakit pinggang, lutut dan bahu. Sapuan gel bidaraliving membantu menjadikan sakit pinggang, lutut dan bahu sedikit demi sedikit sejuk dan hilang.

#3 – Membantu Memecahkan Biji-Biji Angin

pecahkan biji angin

Biji angin sangat bahaya kerana ia merupakan ketumbuhan pada kulit dan tubuh, namun ia berisiko menjadi barah. Sapuan gel bidaraliving membantu memecahkan biji-biji angin.

#4 – Mencairkan Lemak Pada Tubuh

ubat skait sendi dan bakar lemak

Sapuan gel bidaraliving yang berfungsi mengeluarkan angin ini juga dapat mencairkan lemak pada tubuh.  Lemak akan disingkirkan dan sakit bahu, otot, perut akan lebih lega.

#5 – Melancarkan Peredaran Darah

ubat lancarkan darah

Membantu melancarkan peredaran darah dari badan supaya jantung dan pernafasan dapat berfungsi dengan baik.  Selain itu, sapuan gel bidaraliving juga dapat mencegah berlakunya salurah pembuluh darah yang daripada tersumbat.

#6 – Mengelakkan Gangguan Sihir

ubat elak gangguan

Daun bidara amat berkesan dalam merawat sihir dan masalah buatan orang.  Daun bidara juga sering digunakan dalam mandian dan ruqyah bagi mereka yang merawat menggunakan cara Islam.

Kenapa Anda Perlu Gunakan Sapuan Gel Bidaraliving?

gel sapuan bidara living

  • Lega – Anda akan berasa lega selepas menyapu gel bidaraliving ke pinggang, otot, sendi dan lain-lain lagi.
  • Selesa Anda akan merasai kadar pemanasan yang normal dan tidak melekit.  Ia sangat selesa dan mudah diserap serta baunya sangat menyenangkan.
  • Jimat Anda boleh jimat dari segi kos kerana gel ini sangat tahan lama dengan kuantiti yang sedikit, cuma sapu sedikit sahaja kuantitinya, ia sudah boleh lega.
  • Ibadah Anda akan merasa lebih kusyuk dalam solat kerana otot, sendi dan tubuh badan akan lebih sihat dan tidak sakit.
  • Pendinding Gel bidaraliving juga berfungsi sebagai pendinding daripada gangguan syaitan dan jin.

Gel Bidaraliving Sesuai Untuk Seisi Keluarga

khasiat gel bidara

Seisi keluarga anda semua sesuai menggunakan gel bidaraliving. Hanya sapu sahaja, semua masalah mereka akan selesai.

1. Wanita Berpantang Dan Berpenyakit

Ia amat sesuai digunakan oleh mereka bagi mengeluarkan angin badan, menyingkirkan lemak dan mengelakkan gangguan.

ubat otot dan sakit sendi untuk wanita

2. Anak Kecil

Anak kecil yang meragam sakit perut dan selsema boleh menggunakan gel ini untuk lebih lega.  Ia juga dapat mengelakkan gangguan jin dan sawan tangis.

ubat untuk sawan bayi

3. Aktif Bersukan Dan Bekerja

Ia dapat merawat anda yang mengalami sakit otot dan sendi dengan berkesan, terseliuh, bengkak dan sebagainya.

ubat untuk sakit otot orang kerja

4. Sakit Lutut

Tidak kira sesiapa yang mengalami sakit lutut dan menyapukan gel ini pasti akan berasa lega.  Ia dapat melembutkan otot yang tegang dan memudahkan pergerakan tanpa rasa sakit.

rawat sakit lutut

5. Sukar Tidur

Daun bidara menjadikan anda yang insomnia lebih mudah tidur dan terhalang daripada segala gangguan.

ubat atasi sukar tidur

6. Bekerja Pejabat dan Berada Di Rumah

Sakit otot, sendi, bahu, pinggang dan sebagainya dapat disembuhkan dengan ramuan istimewa Gel Bidaraliving ini.

ubat untuk semua

Gel Bidaraliving Ubat Otot Dan Sakit Sendi Terbaik Dan Berkesan

Gel Bidaraliving sememangnya sangat berkesan bagi merawat sakit otot dan sendi sepanjang masa. Tidak ada produk lain yang menggunakan khasiat ramuan utama seperti Gel Bidaraliving. Otot dan sendi yang sakit juga memakan masa yang lama jika disapu atau menggunakan ubat doktor dan sebagainya, tetapi dengan Gel Bidaraliving, ia mudah lega secara optimum dalam masa yang pantas.  Dengan harga RM99 sahaja, otot dna sendi anda akan sembuh dan lega tanpa disangka-sangka. Anda layak mendapatkan harga RM69 sebagai ejen.

gel bidara living

Bukti Gel  Sapuan Bidaraliving Mendapat Tempat Di Hati Pelanggan

testimoni pengguna gel sapuan bidaraliving testimoni pengguna gel sapuan bidaraliving testimoni pengguna gel sapuan bidaraliving

Dapatkan Gel Sapuan BidaraLiving Untuk Atasi Sakit Otot Dan Sakit Sendi Sekarang!

Ramai yang berpuas hati dengan khasiat Gel Bidaraliving dan ia telah mendapat permintaan yang sangat tinggi. Bukan sahaja tua dan dewasa, malah golongan remaja serta anak kecil juga baik mengamalkan gel ini.  Jom bantu diri anda untuk lebih jimat dan berbaloi serta melegakan sakit otot dan sendi tanpa pengecualian lagi dengan mendapatkan Gel Sapuan Bidaraliving!

dapatkan ubat otot dan sakit sendi terbaik

GEL SAPUAN BIDARA |  UBAT OTOT DAN SAKIT SENDI TERBAIK
Hotline: Tekan untuk telefon (019-7368769) | Tekan untuk WhatsApp
Pejabat: Tekan untuk telefon (03-61206010)
Facebook: BidaraTree

Alamat:
Axia Prestige Sdn Bhd (1158007-P)
No 11A, Jln Ps 8/2, Prima Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor

Nak order Gel Sapuan BidaraLiving?

Sila telefon ke +60197368769 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order Gel Sapuan BidaraLiving?

Sila telefon ke +60197368769 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order Gel Sapuan BidaraLiving?

Sila telefon ke +60197368769 atau WhatsApp SEKARANG!