Review
Mar 21, 2018, 9:28am

Ubahsuai Kediaman Dengan Kos Murah Di Kuala Lumpur


Mengubahsuai laman kediaman anda memakan kos yang sangat banyak jika dikira berdasarkan keluasan laman atau tempat anda. Di Kuala Lumpur, harga standard bagi mengubahsuai rumah juga sudah mencecah beratus-ratus bagi kiraan mengikut 1 squarefeet. Apatah lagi kediaman anda yang sangat luas ukurannya.

mencari kontraktor ubahsuai kediaman

Kediaman anda yang ingin diubah suai juga adakalanya meliputi pelbagai bahagian iaitu bilik, kabinet dapur, pintu, laman luar kediaman dan lain-lain lagi. Oleh itu, anda harus memastikan semua material yang digunakan sangat berkualiti dan proses pengubahsuaian anda berjalan dengan lancar dan menarik.

ubahsuai rumah dengan kos rendah

Mengubahsuai kediaman anda dengan kontraktor pembinaan yang menawarkan kos yang murah amat sukar kita dengari. Bagaimana ingin mendapatkan kos yang murah untuk mengubahsuai kediaman tambahan pula ia akan dikira beserta perabot, kabinet dan lain-lain lagi perkakas rumah dan bahan-bahan binaan rumah untuk melengkapkan rumah anda? Mahu atau tidak, terdapat faktor-faktor yang perlu anda titik beratkan bagi memilih kontraktor yang menawarkan harga yang murah dengan menghasilkan kediaman impian anda yang sangat cantik dan menarik.

Faktor-faktor Pemilihan Kontraktor Pembinaan Ubahsuai Dan Laman

 • Kontraktor berdaftar dan mempunyai sijil
 • Material yang digunakan untuk pembinaan sangat berkualiti
 • Berpengalaman dan pakar
 • Hasil kemas dan cantik
 • Mudah berbincang dan berunding
 • Berpengalaman dengan teknologi sistem binaan berindustri (IBS)
 • Harga murah dan sebut harga yang berbaloi dan berpatutan

kontraktor hiasan dalaman terbaik

Kesemua faktor-faktor dalam pemilihan kontraktor pembinaan ubahsuai rumah dan laman ini penting supaya tidak berlaku masalah di kemudian hari seperti salah faham, tidak puas hati dengan kualiti material, rugi kerana terpaksa membaiki semula sekiranya berlaku kerosakan dan lain-lain lagi.  Bagi anda yang menetap di Kuala Lumpur dan Selangor, terdapat kontraktor pembinaan dan ubah suai kediaman yang sangat diyakini dan dijamin memberikan perkhidmatan dan servis terbaik untuk anda dan menjadikan kediaman dan laman anda seperti yang anda inginkan. Paling memuaskan, kos yang ditawarkan oleh kontraktor pembinaan dan ubah suai ini sangat murah, berpatutan dan berbaloi.

RF Concept Kontraktor Pembinaan Dan Ubah Suai Kediaman

RF Concept pakar ubahsuai rumah di Kuala Lumpur

RF Concept merupakan sebuah syarikat kontraktor pembinaan dan ubah suai kediaman yang bertapak di Kuala Lumpur.  RF Concept yang merupakan syarikat kontraktor pembinaan yang berpengalaman dan berdaftar ini menyediakan perkhidmatan di seluruh kawasan Kuala Lumpur dan Selangor.  Selain pembinaan dan ubah suai kediaman rumah anda, mereka juga turut memberi khidmat di bangunan-bangunan anda yang lain seperti pejabat, hotel, hospital, sekolah dan lain-lain lagi.  Ia juga merangkumi perkhidmatan yang menyeluruh di dalam kawasan anda juga di luar kediaman anda. RF Concept juga tidak terkecuali dalam menyiapkan rumah IBS dan sangat aktif dalam membuat aktiviti pengubahsuaian atau renovation yang banyak beberapa tahun ini.  Terdapat pelbagai kemudahan atau perkhidmatan RF Concepts yang telah disediakan oleh anda yang memerlukan dalam tempoh yang segera atau akan datang.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan Oleh RF Concepts

perkhidmatan ditawarkan RF Concept renovation works

RF Concepts sangat mengalu-alukan kedatangan anda bagi membincangkan konsep rumah atau kediaman yang anda mahukan dan mereka sangat teruja dalam merealisasikan setiap daripadanya.  RF concept meliputi perkhidmatan yang sangat menyeluruh, lengkap dan berbaloi seperti perkhidmatan membina rumah, mendesign atau mereka cipta rekabentuk rumah dan kediaman anda, mengubahsuai serta membaiki rumah.  Selain itu, mereka juga arif dalam membina dan memasang kabinet dapur, ruang tamu, rak televisyen, grill rumah dan pagar, kerja-kerja berkaitan elektrik dan lain-lain lagi.

1. Pembinaan Bangunan

pembinaan bangunan dengan kos rendah

RF Concept menawarkan perkhidmatan pembinaan bangunan dimana anda yang ingin membina rumah atau bangunan, RF Concept bersedia membantu anda menyiapkan bangunan anda dengan design dan rekacipta yang anda inginkan.

2. Renovation Atau Ubah Suai

renovation rumah sedia ada dengan kos rendah

Renovation atau ubai suai rumah boleh dilakukan di semua bahagian rumah seperti dapur, ruang tamu, bilik, tandas dan lain-lain lagi.  Ubah suai ini dilakukan bagi menambahkan ruang untuk kelihatan lebih besar, menukar design atau reka cipta bentuk rumah dan lain-lain lagi.  

3. Kabinet Dapur Dan Almari Serta 3D Rendering

pemasangan dan ubah suai terbaik

Anda boleh mendapatkan kabinet dan almari yang baru untuk dipasang di rumah anda dengan design dan rekabentuk yang sangat menarik dan pelbagai jenis.  Ia juga melibatkan 3D rendering atas permintaan anda. Maksudnya anda boleh memasang kabinet berbentuk 3D. Kabinet dapur dan almari yang disediakan oleh RF Concept sangat berkualiti tinggi dan menggunakan material yang sangat kukuh dan kuat.

4. Kerja-Kerja Elektrikal

kontraktor ubahsuai rumah dan kerja elektrikal

Selain kerja pembinaan dan ubah suai rumah, RF Concept juga menyediakan perkhidmatan membuat kerja-kerja elektrikal atau wiring.  Kerja elektrik yang dilakukan adalah seperti memasang kipas, lampu, memasang aircond dan macam-macam lagi.

5. Grill Rumah Dan Pagar

pemasangan grill untuk pintu dan tingkap murah

RF Concepts sangat terkenal dengan perkhidmatan memasang grill pada pagar dan pintu. Grill-grill ini boleh dipilih corak dan warnanya, malah pihak RF Concepts akan memastikan ia benar-benar menepati tema yang anda mahukan.

6. Hiasan Dalaman

hiasan dalaman interior design hiasan dalaman terbaik

Hiasan dalaman meliputi pengubahsuaian dalaman rumah iaitu design atau susunan barang-barang perabot di dalam ruang tamu, bilik dan sebagainya.  Memasang table top di ruang dapur juga dianggap sebagai hiasan dalaman dan anda juga boleh memilih kabinet atau table top daripada RF Concept untuk dipasang dirumah anda.

7. Laminate Lantai

kerja laminate lantai dengan pelbagai pilihan material

RF Concept juga menawarkan khidmat memasang lantai laminate.  Lantai yang diperbuat daripada kayu keras ini kelihatan sangat mewah dan berstyle.  Bersempena dengan konsep english yang selalu dilihat menjadi setiap kali di hias oleh RF Concept, jenis lantai laminate boleh dipasang bagi mencantikkan lantai di rumah anda. Anda hanya perlu memberitahu sahaja dan semuanya akan berjalan lancar.

8. Kerja Baik Pulih Dan Penggantian Lantai Baru

kerja renovation dan pasang lantai baru

Selain daripada kerja-kerja pembinaan dan ubah suai rumah, kerja baik pulih dan penggantian lantai turut dijalankan oleh mereka.  Mereka bersedia dalam menjadikan lantai anda selesa, kelihatan mewah dan eksklusif dan lain-lain lagi.

kerja ubahsuai dapur rumah

Terdapat banyak lagi perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan oleh RF Concept.  Dengan mereka, semuanya menjadi terlalu mudah kerana anda hanya perlu menyatakan bagaimana yang anda inginkan sahaja.  Mereka juga tidak mengambil masa yang terlalu lama dalam menyempurnakan impian rumah idaman anda. Ramai yang telah berjaya menggunakan perkhidmatan mereka dan sangat berpuas hati dengan kelebihan-kelebihan mereka dalam menjayakan setiap urusan dan program.

Kelebihan RF Concepts Sebagai Kontraktor Pembinaan Dan Ubah Suai Kediaman Anda

material berkualiti dan tahan lama untuk renovation

Kontraktor pembinaan dan ubah suai kediaman anda haruslah mempunyai ciri-ciri dan kelebihan yang mampu memudahkan anda dari segi perkhidmatan, pilihan konsep design kediaman yang anda mahukan, kualiti bahan binaan serta harga yang berbaloi.

 • Material Yang Berkualiti

material lantai dari bahan berkualiti tinggi

Untuk pengetahuan anda, kebanyakan material yang digunakan oleh RF Concepts adalah Milamine Abs dimana ia merupakan pilihan ekonomi yang sangat murah dan sangat sesuai dengan saiznya yang terdapat di pasaran iaitu 6’x 8’ x 16 mm.  Material yang sangat berkualiti ini terdapat dalam pelbagai corak dan warna pilihan. Terdapat dua jenis milamine Abs iaitu tahan air dan juga tidak tahan air malah material jenis ini sangat tahan lama sehingga 5 tahun.

 • Harga Terus Dari Kilang

kos harga bahan untuk renovation dari kilang

Sekiranya anda memikirkan harga yang ditawarkan oleh RF Concepts sangat mahal, anda silap! Harga yang diberikan mereka sangat murah dan berpatutan kerana harganya adalah serendah terus dari kilang.  Sudahlah berkualiti, harga pula sangat berbaloi. Segala sebut harga mereka sediakan juga adalah amat-amat berbeza daripada syarikat kontraktor yang lain. Dah nama pun harga dari kilang, pasti ianya sangat-sangat murah, berpatutan dan rendah!  Apa yang anda perlu tahu adalah mereka menawarkan harga serendah RM80 per squarefeet sedangkan harga standard adalah RM106 sehingga RM120 untuk per squarefeet.

 • Sangat Pakar Dan Berpengalaman

kontraktor pakar dan berpengalaman dalam renovation rumah

RF Concept sangat berpengalaman dalam melakukan kerja-kerja pembinaan dan ubahsuai kediaman dan laman anda.  Memandangkan sudah beberapa tahun berkecimpung di dalam bidang ini serta sangat pakar dalam bidang-bidang elektrik dan apa sahaja yang melibatkan kontraktor serta hiasan dalaman, mereka juga telah banyak membantu ramai orang untuk menjadikan impian mereka untuk memiliki rumah idaman tercapai.

 • Perkhidmatan Yang Menyeluruh

pemasangan awning

Syarikat RF Concept bukan sahaja menyediakan perkhidmatan pembinaan, malah ubah suai dalam dan luar kediaman, pemasangan barangan perabot dan elektrik dan macam-macam lagi. Perkhidmatan yang menyeluruh ini telah banyak membantu ramai orang.

 • Design Yang Pelbagai

design ubahsuai rumah yang flexible dan pelbagai

Dari segi corak grill dan jenis pembinaan, terdapat pelbagai design yang anda boleh pilih bagi mendapatkan sebuah konsep rumah untuk jmdibina menjadi milik anda.  Konsep-konsep yang dipilih mempunyai corak dan design yang tertentu.

 • Percuma Khidmat Rundingan dari RF Concept Team

rundingan untuk kos ubahsuai rumah adalah percuma

Untungnya anda yang memberi kepercayaan kepada RF Concept kerana mereka sangat memahami dalam memberikan harga yang terbaik, malah memberikan sesi-sesi percuma kepada anda untuk khidmat rundingan mengenai rumah dan jalan kerja yang anda mahukan.  Mereka sangat komited dalam mengutamakan kemahuan anda dan anda tidak perlu membayar untuk perkhidmatan perundingan.

bina rumah dan ubahsuai rumah dan dapur dengan kos rendah

Anda boleh menghubungi pihak RF Concept bagi memastikan hal-hal yang berkaitan dengan rekabentuk, harga, tempat dan sebagainya. Tentunya dengan kesemua kemudahan dan kelebihan ini, mereka tidak akan pernah mengecewakan anda.  Terdapat banyak projek dan urusan yang telah mereka jalankan baru-baru ini, antaranya ialah di Puchong, Bukit Jalil, Selayang dan lain-lain lagi.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Perkhidmatan RF Concept

testimoni pelanggan yang menggunakan RF Concept testimoni pelanggan yang menggunakan RF Concept

Jom Gunakan Perkhidmatan RF Concept Untuk Pembinaan Dan Ubahsuai Kediaman Dengan Kos Murah

Untuk anda yang menetap di Kuala Lumpur dan Selangor atau anda yang mempunyai rumah di kawasan tersebut untuk pembaikian atau renovation, pembinaan dan ubahsuai rumah, anda akan lebih jimat dan mudah dengan adanya RF Concept yang memberi jaminan kepuasan hati kepada anda.  Ramai daripada mereka yang telah menggunakan perkhidmatan RF Concept sangat teruja dan tertarik dengan perkhidmatan mereka yang sangat efektif, sistematik dan berjalan lancar.

Ubahsuai Kediaman Dengan Kos Murah dengan RF Concept

Paling penting sekali adalah kos nya sangat murah berbanding perkhidmatan daripada tempat lain.  Tak percaya? Anda sendiri boleh bandingkan! Bagi kesan yang cepat dan pantas, anda boleh terus hubungi RF Concept untuk bertanya dan mulakan perundingan percuma anda segera supaya dapat menjadikan rumah anda seperti syurga harian anda! Jom gunakan perkhidmatan RF Concept segera.

RF CONCEPT | SYARIKAT KONTRAKTOR PEMBINAAN DAN UBAH SUAI KEDIAMAN MURAH DI KUALA LUMPUR
Hotline 1:
Tekan untuk telefon (0123646104) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (0122284879) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kontraktor Pembinaan Ubahsuai Kediaman Dan Laman
Instagram: @rfconcept

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: