Review
Feb 10, 2018, 4:10pm

Turunkan Berat Badan dan Detox Mudah Dengan Skinny Legs Tea Cepat dan Berkesan


Berat badan bertambah dan sukar untuk turunkan berat badan? Inilah yang menjadi ketakutan para wanita mahupun kaum lelaki kini. Berat badan yang berlebihan adalah musuh utama diri kita. Betapa mudahnya menaikkan berat badan, namun untuk turunkan berat badan pula mengambil masa yang sangat lama. Justeru itu, pelbagai cara dan panduan menjadi ikutan kita dan masalahnya, semua yang dilakukan itu tidak berkesan!

bagaimana nak turunkan berat badan

Turunkan berat badan tidaklah sukar sekiranya kita mengetahui sebab berat badan naik dan apakah faktor yang membuatkan berat badan naik. Kita dapat atasi masalah berat badan dengan mudah sekiranya benar-benar mengetahui apakah yang diperlukan oleh badan dan yang tidak diperlukan.

Toksin Faktor Utama Berat Badan Naik

Secara umumnya, toksin merupakan hasil kotor atau pembuangan dalaman badan yang terkumpul dan terkandung dalam badan serta menjadikan badan berat dan berpenyakit. Toksin terhasil apabila seseorang itu tidak menjaga pemakanan dan selalu makan makanan yang berminyak, mempunyai pewarna, pengawet dan sebagainya. Toksin yang terkumpul akan menyerap kulit dalam badan dan akan memasuki usus-usus serta termasuk ke dalam saluran darah. Oleh sebab itulah, mudahnya seseorang itu mendapat penyakit seperti obesiti, sembelit, paru-paru, jantung, darah tinggi, kencing manis, gout dan sebagainya.

faktor berat badan naik

Seseorang itu juga berisiko mengalami migrain yang teruk kerana toksin-toksin tersebut telah menjejaskan otak dengan saluran darah yang kotor. Oleh itu, pentingnya kita memastikan toksin-toksin tersebut dihapuskan secara menyeluruh. Mengikut fakta, orang badan yang lebih berat cenderung mendapat penyakit seperti kanser, darah tinggi, gout dan migrain.

Penyakit Berkaitan Berat Berlebihan Menurut KKM

Menurut sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia, terdapat empat jenis penyakit yang berkaitan dengan berat badan yang berlebihan. Antaranya ialah sakit jantung, darah tinggi, kanser dan kencing manis.

Sakit Jantung – Penyakit jantung merupakan pembunuh nombor 1 didunia dan terdapat 6000 kematian setiap tahun akibat sakit jantung. Anda harus awasi BMI anda supaya tidak meningkat kerana ia akan melibatkan risiko penyakit jantung.

Darah Tinggi – Kebarangkali seseorang itu menghidap tekanan darah tinggi apabila mempunyai berat badan yang berlebihan dan risiko darah tinggi boleh terjadi dalam pelbagai cara.

Kanser – Terdapat lebih 40,000 penyakit kanser setiap tahun yang melibatkan kanser payudara, pangkal rahim, usus dan pundi kencing.

Kencing Manis – Kencing manis terjadi apabila paras glukose dalam darah tinggi dan sekiranya penghasilan insulin menurun bagi diebetis kedua. Kebanyakan mereka yang mempunyai diebetis adalah mereka yang mempunyai berat badan yang tinggi.

penyakit berpunca dari berat badan gemuk

Sudah terbukti bahawa berat badan tinggi mempunyi risiko penyakit kronik tersebut. Langkah utama yang perlu anda lakukan adalah dengan mencegah penyakit-penyakit berikut dengan cara hapuskan toksin dalam badan dan jadi kurus semula! Bagaimana mahu hapuskan segala toksin-toksin dalam badan? Bersukan dan menjaga makan sememangnya mampu mencegah berat badan yang tinggi namun ia memakan masa yang sangat lama sedangkan makanan atau kembung perut kita masih lagi belum hadam dan dihancurkan. Jadi, bayangkanlah betapa banyaknya toksin didalam badan kita. Jangan sampai saluran darah anda tersumbat dengan toksin-toksin ini!

Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea

Salah satu cara mudah yang anda boleh gunakan adalah Teh Semulajadi 100% Organik. Teh ini adalah produk keluaran bumiputera dan sememangnya halal. Teh kurus ini bukanlah seperti ubat atau pil kurus tetapi ia adalah teh yang dihasilkan dari 100% bahan semulajadi dari herba terpilih. Paling bagus, teh ini tidak mengandungi bahan kimia, pengawet mahupun pewarna tiruan. Teh organik herba ini sesuai diminum oleh lelaki dan wanita serta seluruh masyarakat yang ingin menurunkan berat badan dengan selamat, cepat dan berkesan.

teh untuk turunkan berat badan

Untuk pengetahuan anda, teh ini bukan sahaja menguruskan badan dibahagian perut, malah anda yang ingin menurunkan berat badan dengan menguruskan lengan, peha, pinggul yang berselulit, perut boroi dan juga yang ingin merawat penyakit kencing manis, darah tinggi, melancarkan haid dan banyak lagi penyakit juga sesuai amalkan teh organik ini.

Turunkan Berat Badan Dan Detox Mudah Dengan Teh Kurus Ini

Teh kurus organik ini mempunyai dua jenis iaitu Skinny Legs Dary dan Slimmy Body Dary. Kedua-dua teh ini boleh diambil dalam masa sehari tetapi berbeza waktu untuk keduanya. Meminum teh yang diperbuat daripada sumber semulajadi seperti bunga ini menjadikan seseorang itu kurus dan dapat menurunkan berat badan dengan mudah, cepat dan selamat.

turunkan berat badan dan detox mudah

Pengambilan kedua-dua teh ini juga mempunyai kebaikan dimana ia berfungsi menyahkan toksin dari badan anda tidak kiralah di kaki, peha, lengan, perut dan sebagainya. Justeru, ia akan menurunkan berat badan dengan mudah! Kita tidak tahu dimana toksin berada di dalam badan kita sama ada di lengan, peha dan sebagainya, oleh itu, meminum kedua-dua teh ini pada waktu pagi dan malam mampu membuang semua toksin dan menjadikan berat badan kita semakin terkawal. Apabila berat sudah terkawal, tidaklah anda berisiko lagi untuk mendapat apa jenis penyakit sekalipun.

Bahan Kandungan Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea

Mengapa Teh kurus Organik ini sangat berkesan? Isi kandungannya sudah tentulah bahan-bahan organik! Masih tidak jelas, apakah bahan organik yang terkandung di dalam Skinny Legs Tea dan Slimmy Body Tea ini? Bagaimana kuatnya bahan-bahan tersebut menyingkirkan toksin dari dalam badan dan usus kita dan menjadikan berat badan terkawal?

teh untuk turunkan berat badan dan detox mudah

Bahan-bahan yang terkandung didalam teh ini adalah bahan-bahan semulajadi yang terbaik dan merupakan herba, bermaksud tiada kimia dan tiada pengawet 100%.

1. Verbena

Bunga Verbena adalah bunga yang seiras-iras lavender tetapi memiliki khasiat yang berbeza. Bunga verbena selalu dikaitkan dengan bunga ekosistem di mana ia akan memanaskan ekosistem. Dari segi kajian, bunga ini dapat membantu mengecutkan lemak badan seseorang.

bunga verbena

2. Lemon Grass

Lemon grass merupakan minyak serai yang berbau segar seperti lemon dan mengandungi sumber vitamin. Selain bertindak sebagai pembunuh kuman, lemon grass berfungsi memberi tenaga dan memanaskan badan anda bagi tujuan menjadikan sistem pengecutan lemak baru dan lama berjalan dengan mudah tanpa ada sekatan.

serai membantu pembakaran lemak untuk menurunkan berat badan dan detox badan

3. Roselle

Roselle adalah sumber semulajadi yang hebat khasiatnya. Tumbuhan bernama Hibiscus Rosa ini mengandungi sera, zat besi, vitamin c yang tinggi serta asid amino seperti anthocynin, potassium dan flavonoids. Tanpa disedari, kehebatan Roselle ini adalah bersifat detoksifikasi dimana ia juga menurunkan suhu badan, membantu proses pencernaan, usus dan menjadi tonik di dalam badan. Oleh itu, ia sangat hebat dalam membantu proses detox dalam badan seseorang. Patutlah Teh Slimmy Body dan Legs ini sangat berhasil dalam detoksifikasi!

bunga roselle antara bahan detox dan penyejukan badan yang berkesan

4. Stevia

Stevia merupakan sejenis tumbuhan yang mengandungi fungsi anti tumor ini terkenal di Malaysia dengan nama ‘Pokok Gula’ oleh kerana kemanisannya. Stevia mempunyai pelbagai khasiat iaitu mengimbangi kandungan gula dalam badan, menurunkan kadar gula yang terdapat di dalam darah sesuai untuk pesakit diabetes, melawaskan pembuangan air kencing dan pelbagai lagi. Daun ini sangat bagus dalam membuang segala toksin serta bakteria, virus atau kotoran dalam badan seseorang.

stevia mengimbangi rasa manis dalam teh tanpa membahayakan kesihatan

5. Lotus Leaf

Lotus Leaf adalah daun teratai yang telah terbukti dalam rawatan melangsingkan badan. Manfaat lotus leaf dalam menurunkan berat badan adalah dengan cara mencegah penyerapan lemak dalam badan dan meningkatkan pemecahan lemak badan. Dengan proses berikut, ia akan mempercepatkan proses penurunan berat badan dan meningkatkan tenaga dan mempercepatkan metabolisme.

bunga lotus juga berkhasiat dalam membantu slimkan badan dengan cepat

Kelebihan Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea

Terdapat banyak kelebihan Skinny Legs Tea dan Slimmy Body Tea yang anda perlu tahu. Anda tidak perlu susah-susah buat senaman berat atau ringan lagi. Anda tidak perlu susah-susah diet dan tahan lapar lagi. Dan anda juga tidak perlu susah-susah mencari tips-tips atau cara-cara turunkan berat badan dengan cepat lagi. Sudah terbukti bahawa Teh ini sangat mudah berkesan dalam detox!

cara turunkan berat badan dan detox badan dengan berkesan

Kelebihan Skinny Legs Tea

 • Mengecilkan peha, lengan & punggung
 • Menyekat selera makan
 • Cepat Kenyang
 • Membakar lemak & kalori
 • Meningkatkan Metabolisme
 • Mengawal tahap gula dalam darah
 • Mengatasi penyimpanan lemak berlebihan

kelebihan skinny leg tea dan slimming body tea

Kelebihan Slimmy Body Tea

 • Kempiskan perut buncit/boroi
 • Masalah sembelit
 • Melancarkan usus kecil & besar
 • Melancarkan haid
 • Merawat kencing manis & darah tinggi
 • Membuang toksid & angin berlebihan dlm badan

kelebihan slimmy body tea untuk kempiskan perut

Hebatnya kedua teh organik ini kerana anda tidak akan sering rasa lapar, malah anda kenyang dan haus! Haus akan menjadikan anda minum air dengan banyak dan bagus untuk proses pencernaan dan pembakaran lemak. Ya. Toksin badan akan dikeluarkan dari najis tetapi anda tidak akan rasa cirit birit!

teh kurus tak menyebabkan cirit

Cara Penyediaan Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea

Perkata pertama yang perlu anda lakukan adalah dapatkan Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea dan anda terpaksa bersedia untuk ucapkan selamat tinggal kepada berat badan anda yang tidak terkawal. Sebelum menyediakan teh ini, anda harus tahu bahawa rasa teh Skinny Legs Tea ini adalah seperti Air Ribena tanpa gula dimana segala bahan-bahan didalam teh ini adalah herba organik tanpa kimia seperti Verbena (pokok herba), Lemon grass (serai) dan Roselle (Bunga roselle). Bagi Slimmy Body Tea pula mempunyai rasa seperti teh yang kelat tetapi tidak pahit.

cara penyediaan skinny legs tea

Sediakan Skinny Legs Tea untuk diminum pada waktu pagi sebelum sarapan (Bancuhan 1 uncang Teh)

cara penyediaan slimmy body tea

Sediakan Slimmy Body Tea untuk diminum pada waktu malam sebelum tidur (Bancuhan 1 uncang Teh)

Cara Bancuhan

Rendam uncang teh di dalam 200ml air panas dan biar sehingga suam dan boleh di minum TANPA dicampur dengan gula.

Ejen Diperlukan | Skinny Legs Tea Dan Slimmy Body Tea

tambah pendapatan disamping kuruskan badan

Selain dapat menurunkan berat badan anda kepada berat badan ideal, anda juga berpeluang menjana pendapatan bersama Team Sales Slim Tea. Anda boleh menghubungi 017-953 8934/ 011-1516 3328 (JUE) untuk mendaftar sebagai ahli dan menjana pendapatan bersama!

Testimoni Skinny Legs Tea dan Slimmy Body Tea

Ramai yang telah berjaya dengan Skinny Legs Tea dan Slimmy Body Tea ini. Mereka sangat berpuas hati dengan teh herba ini. Inilah produk terbaik untuk menurunkan berat badan anda secepatnya tanpa was-was!

testimoni pengguna teh kuruskan badan dan detox badan (1) testimoni pengguna teh kuruskan badan dan detox badan (2) testimoni pengguna teh kuruskan badan dan detox badan (3) testimoni pengguna teh kuruskan badan dan detox badan (4)

Dapatkan Skinny Leg Tea dan Slimmy Body Tea Sekarang!

Ya, inilah masanya untuk bersedia untuk kurus sebelum raya yang akan datang. Ataupun anda bakal melangsungkan perkahwinan, dan nak nampak lebih ‘kecil’ di dalam album perkahwinan, silalah dapatkan segera ya. Hubungi nombor di bawah atau layari facebook berikut.

Jom Order Set Skinny Leg Tea dan Slimmy Body Tea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Set Skinny Leg Tea dan Slimmy Body Tea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Skinny Leg Tea dan Slimmy Body Tea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: