Review
Feb 10, 2018, 2:13pm

Tudung Labuh Patuh Syariah Berkualiti dan Murah


Bertudung atau berhijab adalah salah satu cara menutup aurat bagi wanita muslimah sejak dulu lagi. Kini, pemakaian hijab ala-ala hipster atau moden menjadi satu trend yang besar dalam kalangan remaja. Pemakaian tudung zaman kini telah banyak diinovasikan dari style-style atau cara-cara yang kreatif sehingga cara pemakaian tudung tersebut telah lari dari syariah dan hukum. Malah, ada pula yang memakai niqab hanya kerana untuk trend semata-mata.

tudung labuh patuh syariah berkualiti dan murah

“.. Dan janganlah mereka (golongan mukminah) memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya, dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka” – Ayat31, Surah An-Nur.

Tahukah anda bagaimana cara pemakaian tudung yang patuh syariah? Tidak semua cara pemakaian tudung itu mematuh syariah, malah banyak lagi kelemahan yang perlu diperbaiki dalam menggayakan tudung. Salah satunya adalah tudung singkat perlu dilabuhkan atau dalam erti kata lain, tudung labuh patuh syariah.

Ciri-Ciri Tudung Patuh Syariah

ciri ciri tudung labuh patuh syariah

Bertudung dalam Islam bermaksud menutup aurat kepala dengan sempurna iaitu rambut, leher, telinga, dada dan sehingga melepasi kawasan bawah dada, lebih elok lagi sehingga perut. Tudung yang patuh syariah wajib digayakan mempunyai ciri-ciri dan konsepnya yang tersendiri mengikut Islam.

Konsep Tudung Muslimah Patuh Syariah

 • Tidak jarang
 • Tidak ketat
 • Tidak melekat
 • Tidak singkat
 • Tidak tabarruj
 • Tidak keterlaluan
 • Tidak tasyabbun

jenis jenis tudung biasa dan tudung labuh

Ada jenis tudung labuh tetapi ia diperbuat dari kain material licin dan jarang. Ada juga tudung labuh tetapi terlalu melilit-lilit sehingga menjadi tatapan ramai mata memandang. Tidak salah bergaya dengan tudung labuh tetapi haruslah tidak keterlaluan. Dah dapat tudung labuh yang bagus tetapi kualiti dan harganya pula amat menyedihkan. Bagaimana hendak dapatkan tudung labuh patuh syariah yang berkualiti dan murah?

Diniey Signature Tudung Labuh Patut Syariah Berkualiti Dan Murah

DINIEY SIGNATURE adalah sebuah syarikat Malaysia yang berpengalaman dalam menghasilkan hijab dan tudung mengikut syariah Islam. Diniey Signature sangat terkenal dengan design atau rekaannya iaitu Hijab 2 In 1 serta Hijab Haji Dan Umrah No. 1 di Malaysia.

diniey signature pengeluar tudung labuh patuh syariah

Selain mengeluarkan tudung dengan reka bentuk yang mudah serta kain yang selesa, setiap tudung Diniey Signature akan menjalani pemeriksaan kualiti di kilang sebelum diluluskan untuk dijual kepada pelanggan. Diniey Signature merupakan satu-satunya pengeluar tudung labuh yang patuh syariah, berkualiti dan murah.

Diniey Signature Tudung Labuh Eksklusif dan Hijab 2 in 1

Tudung labuh Diniey Signature adalah tudung labuh eksklusif dimana ia sangat berkualiti dalam pembuatannya, material yang digunakan serta mempunyai keunikan tudung tersebut yang tidak ada pada mana-mana tudung di pasaran.

tudung labuh ekslusif dan hijah DS

Ia tersiap dengan kotak yang cantik dan eksklusif sangat sesuai dijadikan hadiah untuk insan yang tersayang, rakan sepejabat, majikan, ibubapa, guru-guru dan sesiapa pun. Dengan harga yang murah dan berpatutan sahaja, anda boleh mendapatkan tudung eksklusif yang sangat berbaloi dan cantik!

Eksklusif Dan Konsep Hijab 2 in 1

Tudung labuh yang berkonsep Hijab 2 in1 ini diperbuat daripada material yang sangat berkualiti dan selesa dipakai. Konsep Hijab 2 in 1 ini adalah reka ciptaan yang mempunyai 2 design dimana ia boleh digayakan sebagai tudung biasa dan juga boleh dijadikan telekung ketika hendak solat. Bermaksud tudung labuh ini sangat multipurpose. Bukan sahaja untuk keluar jalan dan singgah solat, malah untuk ke haji, umrah dan sebagainya juga boleh digunakan.

tudung labuh patuh syariah yang ekslusif 2 dalam 1

Untuk pengetahuan anda, Hijab 2in1 ini adalah atas permintaan khas terutamanya bagi Wanita Muslimah ketika menunaikan ibadah umrah dan ziarah. Begitu hebatnya kegunaan tudung labuh ini sehingga Diniey Signature dikenali sebagai Hijab Haji dan Umrah Nombor 1 di Malaysia. Satu kepuasan besar buat pelanggan kerana Hijab 2 in1 keluaran Diniey Signature (DS) ini patuh syariah compliance dengan memberi kualiti tinggi sepenuhnya pada harga mampu milik.

Uniknya, tudung labuh patuh syariah ini dicipta sendiri oleh founder DS kerana ilham dari masalah yang datang ketika dia dan jemaah wanita yang lain mengalami kesukaran ketika menunaikan ibadah umrah sebelum ini. Dengan tudung dua gaya pada satu harga ini, jemaah wanita tidak perlu membawa tudung dan telekung secara berasingan lagi. Hanya sarungkan sahaja Hijab 2 in 1 ini, tudung labuh ini boleh dijadikan tudung dan telekung pada masa yang berbeza, ianya boleh ditukar-tukar. Mudah sungguh kan?

Jenis Tudung Labuh Diniey Signature | Hijab 2 In 1

koleksi tudung labuh patuh syariah dari DS

Terdapat 4 jenis tudung labuh Diniey Signature atau Hijab 2 in 1, antaranya ialah hijab Khadeeja 2 in 1, hijab Aisha 2 in 1, hijab Fatema 2 in 1 dan hijab raudhah 2 in 1. Kesemua jenis hijab 2 in 1 ini mempunyai keunikan yang tersendiri. Keempat-empat tudung labuh ini sesuai untuk travel dan perjalanan jauh, apatah lagi untuk kegunaan haji dan umrah.

1. Hijab Khadeeja 2 In 1

Hijab Khadeeja 2 in 1 adalah hijab yang sangat simple. Bahagian muka yang stracheble memudahkan si pemakai untuk menyarung tanpa memakai pin di leher. Hijab Khadeeja ini juga telah tersedia sarung tangan atau handsock. Hanya sarung tudung dan sarung handsock sahaja, aurat anda sudah indah terjaga rapi. Jahitan piku di sekeliling tudung labuh hijab khadeeja ini mengemaskan lagi tudung ini. Design ini mempunyai 5 jenis warna yang boleh dipadankan dengan apa saja warna pakaian anda.

tudung khadeeja tudung labuh ekslusif

2. Hijab Raudhah 2 In 1

Hijab Raudah 2 in 1 yang diperbuat dari material mosscrepe ini mempunyai jahitan ruffle di hujung bawah. Jahitan Ruffle yang menarik ini juga menjadi corak dan design bagi tudung ini. Ia kelihatan istimewa dan kreatif disamping pemakai akan berasa selesa kerana kainnya juga tidak panas, tidak melekap dan tidak jarang. Ia mempunyai handsock percuma seperti tudung lain juga dan boleh digayakan dengan pelbagai gaya.

hijab aisya tudung labuh

 

3. Hijab Aisya 2 In 1

Hijab Aisya 2 in 1 mempunyai design yang menarik kerana terdapat penambahan lace atau renda dibahagian bawah. Bagi mereka yang sukakan hiasan ditudung, hiasan renda ini sangat cantik dan menarik hati kerana tidak terlalu padat. Hijab rekaan ini mempunyai 7 jenis warna yang sangat cantik dan sesuai untuk semua jenis kulit dan warna baju. Jom tambah koleksi tudung anda dengan hijab Aisya yang gojes ini!

hijab aisya tudung labuh

4. Hijab Fatema 2 in 1

Tudung labuh hijab Fatema 2 in 1 adalah simple seperti konsep tudung khadeeja. Perbezaannya dari segi jahitan, warna dan design pemakaiannya menjadi pilihan wanita-wanita muslimah yang suka memakai tudung labuh. Ia masih berpegang pada syariah compliance dalam masa yang sama ia adalah tudung labuh yang sangat berkualiti, murah dan eksklusif. Mempunyai percuma handsock memudahkan para wanita menutup aurat dengan sempurna.

hijab fateema tudung labuh ekslusif diniey signature

Keempat-empat jenis tudung labuh hijab 2 in 1 mempunyai nilai yang sama iaitu tudung labuh ini memelihara aurat muslimah dari hujung kepala hingga menutupi paras dada dan perut. Ia memelihara dagu dari ternampak aurat, lengan serta lain-lain lagi ciri-ciri tudung labuh patuh syariah ini.

Ciri-Ciri Hijab 2 In 1 Diniey Signature| Tudung Labuh Patuh Syariah, Berkualiti Dan Murah

 • HIJAB 2 IN 1 adalah berkonsepkan Tudung Vs Telekung Cantik
 • Ia diperbuat daripada Material Korean Premium Moss Crepe
 • Tudung labuh DS ini bersifat Ironless 100%
 • Tak perlu digosok atau diseterika
 • Terdapat 4 design Hijab 2 in 1 iaitu Raudhah, Aisya, Khadeeja dan Fateema
 • Hanya sarung, pin dan kemaskan untuk dijadikan hijab.
 • Bukak pin sahaja untuk dijadikan telekung
 • Kain tidak panas, sejuk dan selesa
 • Labuh boleh diubahsuai mengikut keselesaan ketika berhijab
 • Tidak melekap
 • Tidak Jarang
 • Mempunyai pelapik dagu
 • Hanya memakan masa 10 saat untuk siap
 • Semua Warna tudung hijab 2 in 1 mudah dipadankan dengan warna baju
 • Sangat praktikal
 • Sangat sesuai untuk haji, umrah dan travel
 • Free Handsock

ciri - ciri tudung labuh ekslusif dari DS

Siapa Yang Sesuai Memakai Hijab 2 in 1

 • Semua wanita muslimah
 • Para ibu yang ingin pantas bersiap
 • Wanita dewasa, pelajar dan warga tua
 • Mereka yang ingin menunaikan umrah dan haji
 • Mereka yang ingin keluar rumah untuk perjalanan jauh dan dekat
 • Mereka yang ingin berketerampilan cantik
 • Mereka yang ingin tampil solehah
 • Mereka yang ingin berjaya dunia dan akhirat

wanita perlu pakai tudung labuh ini

Cara Pakai Diniey Signature | Hijab 2 In 1

Langkah 1 – Sarung seperti biasa (seperti Telekung)
Langkah 2 – Ambil suku bahagian dari belakang tudung, naikkan ke atas kepala
Langkah 3 – Ambil separuh daripada lipatan tudung dan bawa ke tepi
Langkah 4 – Pinkan di sisi kepala menggunakan brooch
Langkah 5 – kemaskan kedutan kiri dan kanan bahu dan pin untuk lebih kemas
Langkah 6 – Siap untuk keluar rumah, pejabat atau haji dan umrah

tutorial tudung labuh ekslusif

Hijab 2 in 1 Harga Mampu Milik

Dengan harga yang murah dan berpatutan, anda mampu memiliki tudung labuh patuh syariah, berkualiti dan mampu milik. Tudung labuh hijab 2 in 1 Aisya & Raudhah berharga RM99 manakala tudung labuh hijab 2 in 1 Khadeeja & Fateema pula berharga RM89. Keempat-empat tudung ini tidak melebihi RM100 dimana ia sangat berbaloi dengan kualiti, jenis kain dan konsepnya. Tudung patuh syariah ini merupakan tudung labuh yang paling berkualiti abad ini.

tudung labuh patuh syariah mampu milik

Jom Jana Pendapatan Bersama Diniey Signature

Diniey Signature membuka peluang kepada anda yang berminat di seluruh Malaysia untuk menjadi ejen bagi memajukan Tudung Labuh Patuh Syariah Hijab 2 in 1 yang menjadi kegemaran para wanita muslimah. Selain itu, mereka juga membuka peluang untuk mana-mana syarikat travel Agensi Haji & Umrah untuk berkolaborasi bersama menjayakan produk kedua-duanya. Kolaborasi ini juga akan meningkatkan lebih ramai wanita menjadi lebih muslimah dan islamik.

jana pendapatan sebagia agen diniey signature

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Diniey Signature

Ramai diantara mereka menggunakan tudung labuh hijab 2 in 1 Diniey Signature sebagai tudung harian mereka keluar rumah, ke tempat kerja, mengerjakan haji dan umrah atau ke mana sahaja mereka pergi. Tudung labuh patuh syariah yang sangat selesa dan menarik ini mendapat pujian ramai dan permintaan ramai. Semua yang memakainya amat berpuas hati dengan kualiti dan harga tudung ini.

testimoni tudung labuh patuh syariah dari diniey signature (1) testimoni tudung labuh patuh syariah dari diniey signature (2) testimoni tudung labuh patuh syariah dari diniey signature (3)

Jom Dapatkan Hijab 2 Dalam 1 Sekarang!

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan sekurang – kurangnya satu hijab dari Diniey Signature. Sudah pasti ianya adalah sangat sesuai untuk anda yang mencari tudung labuh patuh syariah. Macam mana nak dapatkan? Hanya dengan WhatsApp atau belian secara online anda dapat memiliki hijab ini ke tangan anda.

Jom Order Hijab 2 in 1 Diniey Signature SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No. 55a, Jalan Diplomatik, Presint 15, 62050 Putrajaya

   
Jom Order Hijab 2 in 1 Diniey Signature SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Hijab 2 in 1 Diniey Signature SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: