Review
Jan 11, 2018, 11:02pm

Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan Gerenti Tak Bocor


Apabila tibanya masa datang bulan, ia adalah merupakan satu rutin yang perlu diharungi bagi setiap wanita yang telah akil baligh. Dan salah satu perkara yang setiap kaum wanita mesti lakukan untuk menghadapi tempoh datang bulan atau period ini adalah dengan membeli atau mendapatkan tuala wanita. Tetapi pernahkah anda bertanya pada diri anda sendiri, sekiranya anda seorang wanita, sejauh mana anda mengenali tuala wanita yang sedang anda gunakan ini?

cegah keputihan 19

Sudah pastinya bagi wanita, penggunaan tuala wanita telah diajar oleh ibu-ibu sejak turun temurun lagi apabila seorang wanita telah cukup umur dan telah memasuki alam orang dewasa. Selalunya mereka akan mendengar nasihat ibu-ibu yang akan mencadangkan apakah jenama atau jenis tuala wanita yang sesuai untuk dibeli dan digunakan.

cegah keputihan 05

Sebagai seorang pengguna, kita haruslah peka untuk mengetahui sama ada barang-barang yang kita gunakan adalah selamat atau tidak, dan bagi para wanita yang menggunakan tuala wanita, pastinya anda menggunakan tuala waita yang dijamin selamat digunakan dan kini terdapat tuala wanita herba yang jauh lebih selamat digunakan dan juga mempunyai ciri-ciri atau sifat-sifat yang istimewa yang tidak terdapat pada tuala wanita yang berada di pasaran. Tuala wanita herba ini bukan sahaja lebih selamat, tetapi tuala wanita herba ini dapat mencegah keputihan dan kegatalan dan tidak akan bocor.

cegah keputihan 01

Sebelum kita mengenali apakah tuala wanita herba yang cukup istimewa ini, mari kita lihat apakah akibatnya dan risikonya sekiranya kita masih menggunakan tuala wanita yang biasa terdapat di pasaran. Adalah menjadi kewajipan bagi anda untuk mengetahui apakah risiko yang anda akan hadapi sekiranya anda menggunakan tuala wanita biasa berbanding tuala wanita herba ini.

Risiko Menggunakan Tuala Wanita Biasa dan Kenapa Anda Harus Guna Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan, Gerenti Tak Bocor

Mungkin anda tidak tahu, tetapi anda mungkin tidak sedari bahawa sebenarnya terdapat beberapa risiko-risiko dalam menggunakan tuala wanita biasa. Mari kita lihat apakah risiko-risiko yang anda boleh alami supaya kita lebih prihatin dengan penggunaan tuala wanita pada masa sekarang.

Tuala Wanita Biasa Boleh Mengakibatkan Kanser

cegah keputihan 03

Ya, kanser. Tetapi bukanlah anda akan mendapat kanser serta-merta. Tetapi risiko itu tetap ada, kerana kebanyakan tuala wanita mengandungi unsur-unsur plastik di dalamnya, terutama plastik berjenis BPA dan BPS yang boleh memudaratkan pembentukan embrio di dalam badan. Tambahan pula, serat-serat yang terkandung di dalam tuala wanita dipebuat daripada selulosa, yang mana penggunaannya secara terlampau kerap boleh mengakibatkan kanser serviks. Tambahan pula, tuala wanita biasa kadang-kadang mengandungi sejenis bahan yang bernama dioxin di mana ia boleh mengakibatkan kanser ovari.

Tuala Wanita Biasa Adalah Tempat Pembiakan Bakteria Dan Punca Penyakit-Penyakit

cegah keputihan 18

Menggunakan tuala wanita pada jangka masa yang panjang bermaksud lebih masa untuk bakteria terkumpul dan membiak di dalam V anda, mengakibatkan anda mendapat keputihan dan kegatalan. Tambahan pula, jika ini dibiarkan, ia boleh melarat sehingga boleh menjadi toksik yang mana simptom-simptomnya termasuklah pening kepala, demam dan cirit-birit. Bagi sesetengah wanita, ada yang merasakan bahawa kegatalan dan keputihan adalah normal, tetapi pandangan ini adalah tidak tepat sama sekali.

Tuala Wanita Biasa Mengandungi Racun Serangga Dan Racun Rumpai (Herbicides & Pesticides)

cegah keputihan 08

Apa? Tuala wanita biasa mengandungi racun serangga dan racun rumpai? Bagaimana ini boleh berlaku? Tuala wanita pada kebiasaannya diperbuat daripada kapas, dan seperti tanaman-tanaman komersil yang lain, pokok kapas disembur dengan racun serangga dan racun rumpai untuk mencegah pokok kapas tersebut daripada rosak. Apa yang kita tidak tahu bahawa racun tersebut diserap oleh kapas tersebut sehinggakan boleh terbawa ke tuala wanita yang anda gunakan sekarang. Ewww!

Tuala Wanita Boleh Mengakibatkan Mandul Dan Juga Boleh Mengakibatkan Kecacatan Janin

cegah keputihan 09

Bagi mereka yang menggunakan tuala wanita yang ada bau haruman, awas ya! Untuk tuala wanita biasa, ia kebiasaannya akan mengandungi agen-agen yang akan meneutralkan bau tuala wanita supaya tidak berbau. Walau bagaimanapun, sesetengah tuala wanita mengandungi haruman-haruman yang terdapat dalam bahan-bahan kimia yang berada di dalam tuala wanita tersebut, dan bahan kimia ini yang boleh mengakibatkan kecacatan pada pertumbuhan bayi atau embrio di dalam badan. Di samping itu juga, adalah tidak digalakkan untuk menggunakan tuala wanita biasa yang ditambah haruman kerana bahan inilah yang membuatkan anda berasa gatal, dan juga boleh mengakibatkan keputihan.

Apakah Alternatif Daripada Menggunakan Tuala Wanita Biasa? | Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan | Gerenti Tak Bocor

Anda sudah pasti akan tidak tenteram apabila mengetahui bahawa selama ini anda yang menggunakan tuala wanita biasa tidak peka atau tidak tahu akan risiko-risiko yang boleh dihadapi apabila anda menggunakan tuala wanita biasa secara berterusan. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh tidak memakai tuala wanita kerana ia adalah suatu keperluan yang wajib setiap kali datang bulan.

cegah keputihan 10

Oleh itu, apakah alternatif yang anda boleh amalkan supaya anda dapat mengelakkan daripada menghadapi risiko-risiko ini? Kini ada tuala wanita berasaskan herba yang mampu dapat mencegah keputihan dan kegatalan, dan pada masa yang sama dapat menghalang daripada kebocoran, yang mungkin akan berlaku sekiranya anda menggunakan tuala wanita biasa. Mari kita lihat apakah produk tuala wanita herba yang dimaksudkan itu ya.

Tuala Wanita Herba LAVMOR | Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan | Gerenti Tak Bocor

Menyedari bahawa satu alternatif harus diambil untuk mengurangkan risiko yang dihadapi oleh wanita-wanita apabila menggunakan tuala wanita iasa, maka terhasillah tuala wanita herba yang diberi nama LAVMOR. Tuala wanita herba LAVMOR adalah merupakan produk hasil daripada syarikat LAVMOR Sdn Bhd, di mana ia dilahirkan atas inisiatif pengasasnya yang saban hari melihat semakin ramai wanita yang ingin menitikberatkan kesihatan dalaman dan kewanitaan mereka. Justeru itu, atas kesukaran untuk mendapatkan produk yang berkualiti tinggi dan selamat telah menjadi penghalang utama untuk merealisasikan impian mereka selama ini.

cegah keputihan 11

Maka, atas rasa ketanggungjawapan dan keprihatinan bagi meningkatkan kualiti kehidupan dan memartabatkan penglibatan kaum wanita di dalam bidang perniagaan, maka rangkaian produk-produk yang diberi nama LAVMOR telah diilhamkan bagi menyediakan satu platform yang terbaik yang mampu mengubah kehidupan dan mencapai impian seseorang agar menjadi usahawan yang dikagumi dan disegani. Maka terhasilah produk Lavmor Natural Herbs Series seiring dengan taglinenya, Love yourself more with Lavmor.

cegah keputihan 21

Lavmor Natural Herbs Series merupakan rangkaian tuala wanita herba yang dirumus khas menggunakan bahan-bahan semulajadi dan herba terpilih bagi memberikan kesihatan optimum kepada kaum wanita. Lavmor Natural Herbs Series diilhamkan bagi menyerlahkan lagi sifat semulajadi kewanitaan. Setiap ciri-ciri tuala wanita herba Lavmor diteliti sepenuhnya bagi menjamin kualiti pada tahap yang terbaik.

Ciri-Ciri Tuala Wanita Herba Lavmor | Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan | Gerenti Tak Bocor

cegah keputihan 22

Tuala wanita herba Lavmor merupakan tuala wanita pertama di dalam industri yang menggunakan lembaran ‘TENCEL sutera semulajadi’, yang mana ia lebih berudara dan lebih selamat penggunaanya berbanding kapas biasa. Ia bukan sahaja mempunyai sifat aliran udara tinggi, malah ia juga mempunyai fungsi yang dapat membantu membasmi kuman. Di samping itu juga, permukaan atas pada lapisan pertamanya yang juga terdiri dari Tencel sutera semulajadi menjadikan tuala wanita herba Lavmor sangat lembut dan memberikan keselesaan sepanjang masa, dan pada masa yang sama ia juga dapat mengurangkan kegatalan pada kulit sensitif ketika wanita datang haid.

cegah keputihan 23Tuala wanita herba Lavmor mengandungi bahan-bahan herba semulajadi yang terdiri daripada Evening Primrose, Wormwood dann Motherwort Extract yang mana ia sangat efektif bagi pencegahan penyakit yang seringkali dikaitkan dengan masalah dalaman wanita. Ia memberikan perlindungan secara semulajadi terhadap kesihatan wanita. Dengan cip anti-mikrob yang unik dan digandingkan pula dengan kebaikan ekstrak Evening Primrose, Wormwood, dan Motherwort, ia dapat memberikan perlindungan secara organik yang mana ia mampu untuk membantu:

  • Mengawal hormon dan melancarkan peredaran darah
  • Mengurangkan kekejangan haid dan perut kembung
  • Ketidakselesaan gejala sindrom pra-haid (PMS)
  • Merangsang pelepasan darah haid
  • Anti-kulat, anti-parasit dan membantu melawan bakteria
  • Menyokong rahim, buah pinggang dan sistem pencernaan
  • Mencegah keradangan dan jangkitan
  • Menghalang kelangsungan hidup virus dan bakteria

cegah keputihan 13

Tuala wanita herba Lavmor Natural Herbs Series adalah terbukti dalam mempunyai kebaikan-kebaikan yang sangat menyeluruh bagi menangani setiap masalah yang berkaitan dengan masalah wanita.

Testimonial Pengguna-Pengguna Tuala Wanita Lavmor
Tuala Wanita Herba Cegah Keputihan & Kegatalan | Gerenti Tak Bocor

Ramai wanita yang telah mengambil langkah pertama dalam menggunakan tuala wanita herba Lavmor sebagai tuala wanita herba cegah keputihan & kegatalan. Mereka sudahpun sedar akan akibat dan risiko yang dihadapi apabila menggunakan tuala wanita biasa. Dan sudah pastinya ramai wanita yang telah menggunakan tuala wanita herba Lavmor amat berpuashati dengan tuala wanita herba ini.

cegah keputihan 04

TIada lagi masalah keputihan atau kegatalan, bau herba yang tidak kuat, penyerapan yang sempurna dan tiptop, gerenti tidak bocor, sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan hilang, senggugut kurang dan tak perlu makan painkiller adalah sebahagian daripada komen-komen yang didapati daripada pengguna-pengguna tuala wanita herba Lavmor. Jadi bilakah anda pula ingin mencubanya? Lihatlah dengan sendiri testimoni-testimoni ini. Anda pasti akan tergerak hati untuk membuat perubahan pada diri anda sendiri dan memilih untuk memelihara kesihatan serta kesejahteraan tubuh badan anda dengan menggunakan tuala wanita herba Lavmor ini.

cegah keputihan 07 cegah keputihan 12 cegah keputihan 14 cegah keputihan 15

Dapatkan Tuala Wanita Herba Lavmor

Nama LAVMOR telah diilhamkan sendiri oleh pengasasnya, yang diambil dari singkatan perkataan ‘LOVE MORE‘. Ia memberi maksud ‘KASIH SAYANG BERKEKALAN’.

cegah keputihan 02

Konsep kekeluargaan diiringi budaya memupuk KASIH SAYANG adalah simbolik utama kepada nama LAVMOR. Kasih terhadap Tuhan, diri sendiri, keluarga dan masyarakat. LAVMOR juga memberi gambaran maksud CINTA & KEIKHLASAN sesama manusia dalam menzahirkan erti kejayaan.

cegah keputihan 16

Dalam menuju kejayaan, kesihatan juga harus seiring agar kita dapat menikmati kehidupan dengan lebih baik. Perlu difahami asas kebersihan dalaman menjadi teras pentingnya kesejahteraan setiap insan. Sihat di dalam maka terpancarlah kecantikan diluar. LAVMOR bakal memandu anda dan memberikan anda kedua-duanya, KESIHATAN KEJAYAAN!

cegah keputihan 24

Jom Order Sekotak Set tuala wanita Lavmor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

42A-1, Jalan Tasik Utama 5, Medan Niaga Tasik Damai 57000 Sungai Besi, Kuala Lumpur.

   
Jom Order Sekotak Set tuala wanita Lavmor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Sekotak Set tuala wanita Lavmor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: