Review
Sep 21, 2018, 11:01am

Tuala Mandi 100% Serap Air Ala Hotel 5 Star


Tuala mandi mahupun tuala dapur merupakan antara elemen utama yang boleh diukur tahap kebersihannya. Ada sesetengah daripada kita yang terlampau fobia tentang kebersihan tuala akan membasuhnya setiap kali setelah menggunakannya. Membasuh tuala setiap kali digunakan adalah cara yang di luar kebiasaan dan bukanlah satu keperluan yang wajib untuk dilakukan.

tuala mandi serap air 100%

7 Tips Menjaga Tuala Mandi

Tuala mandi merupakan keperluan rutin yang mewah dan digunakan setiap hari. Setelah anda memiliki tuala mandi yang berkualiti dan warna yang cantik, Kini anda perlu tahu bagaimana untuk memanjangkan jangka hayat tuala sulam itu. Semoga panduan ini dapat membantu dalam penjagaan tuala mandi kesukaan anda.

tips penggunaan tuala mandi

Tip #1 – Basuh Tuala Mandi Anda Sebelum Anda Gunakan Kali Pertama

Cuci tuala mandi anda dengan ½ cawan cuka putih. Cuka ini akan membantu mengekalkan warna dan membuatkan warna tuala mandi lebih berdaya tahan.

cara basuh tuala mandi

Tip #2 – Hanya Basuh Tuala Mandi Anda Bersama Tuala Saja

Jangan campurkan dengan pakaian lain. Perbezaan ketebalan benang tuala dan pakaian biasa akan merosakkan permukaan tuala yang lembut. Jangan jemur tuala mandi anda terlalu lama kerana ia juga akan merosakkan kelembutan tuala

campur cuka untuk cuci tuala baru

Tip #3 – Gunakan Cuka Ketika Membasuh Tuala Mandi

Ia dapat mengembalikan keupayaan serapan tuala dan melembutkan tuala.

baking soda hilangkan bau tuala

Tip #4 – Hilangkan Bau Yang Kurang Enak Menggunakan Baking Soda

Tambah ½ cawan dengan serbuk pencuci untuk menghilangkan bau busuk tuala. Contohnya bau busuk ketika tuala berada di dalam beg terlalu lama.

elakkan guna pelembut tuala

Tip #5 – Elakkan Pelembut Fabrik

Pelembut fabrik akan kurang efektif setelah beberapa kali cucian dan sebenarnya akan merosakkan tuala mandi anda. Kadar serapan tuala juga akan menurun.

jangan basuh tuala terlalu banyak

Tip #6 – Jangan Kumpulkan Terlampau Banyak Tuala Semasa Membasuh

Muatan yang terlalu banyak di dalam mesin basuh akan menyebabkan tuala mandi anda tidak dibasuh dengan sempurna. Benang tuala akan mula rosak dan terkeluar jika mesin basuh terlampau penuh. Pengering mesin basuh juga tidak mempunyai kitaran udara yang cukup untuk mengeringkan tuala anda.

tukar tuala 100% serap air

Tip #7 – Tukar Tuala Anda Dengan Kerap

Walaupun anda telah gunakan setiap langkah untuk mencegah tuala dari rosak. Tapi jika tuala sentiasa digunakan dan pada jangka masa yang lama. Jangan guna tuala anda lebih dari 2 tahun, Tuala akan mula kasar dan tidak dapat serap air dengan baik.

Towel By Ifira Collection Tuala Mandi 100% Serap Air Ala Hotel 5 Star

tuala mandi 100% serap air

Ifira Enterprise adalah nama yang tidak asing lagi bagi kualiti kerja dan barangan, kepercayaan serta perkhidmatan yang bermutu yang disediakan untuk pelanggan. Ifira Enterprise merupakan sebuah syarikat 100% bumiputera yang pakar penjualan menjual tuala mandi yang bermutu tinggi. Ia juga membekal dan mengeluarkan pelbagai jenis tuala mandi lagi bagi memenuhi kehendak dan keperluan pelanggan dengan harga dan kualiti yang terbaik. Mereka juga pembekal tuala pilihan anda dengan harga borong.

Kelebihan Towel By Ifira Collection

Antara kelebihan dan ciri – ciri yang ada pada tuala mandi berkualiti premium ini ialah;

1. Besar – Saiz 30×60 Inci

kelebihan tuala mandi ifira collection

Sangat besar untuk menutupi seluruh badan anda. Kalau tuala kecil, lepas mandi terkepit kepit jalan, tarik tuala tu sebab terbuka, nampak bahagian badan yang lain. Orang badan kecil atau besar sesuai sangat.

2. Lembut Dan Selesa

tuala mandi serap air dan selesa

Diperbuat dari 720gsm benang memang cukup lembut dan selesa untuk anda buat lap atau nak guna untuk selimut pun tak ada masalah.

3. Tebal

tuala mandi yang tebal

Kadar penyerapan yang tinggi. Ia menyerap air dengan kadar yang pantas dan tidak membuatkan tuala mandi anda basah.

4. Mudah Dijaga Dan Dibersihkan

tuala mandi mudah dijaga

Sulaman antara benang rapat dan tebal buat ia sangat berkualiti. Boleh basuh dengan mesin basuh, dikeringkan, boleh basuh dengan pencuci biasa tak perlu risau akan luntur, berbulu atau mengecut.

5. Design Menarik Dan Cita Rasa Yang Mewah

tuala hotel murah

Pelbagai jenis design dan warna yang ditawarkan kepada anda. Ia sekali gus membuatkan anda sukar untuk memilihnya. Antara warna yang menjadi pujaan hati para pembeli tuala mandi Ifira Collection ini adalah warna biru, kelabu, hitam dan putih. Malahan warna dan design tuala mandi ini nampak mewah dan melambangkan cita rasa yang exclusive dan classy.

Testimoni Pengguna Towel By Ifira Collection

Alhamdulillah, yang dah beli dan dah guna tuala mandi Luxury Ifira Collection, semuanya memberi feedback yang positif. Jangan takut nak beli dengan mereka, kerana Ifira Collection mengeluarkan produk yang terbaik untuk pelanggan – pelanggan mereka. Kebanyakan yang order tuala luxury by ifira collection, memang akan repeat order lagi. Jom kita lihat, apa kata mereka.

testimoni tuala mandi ifira collection testimoni tuala mandi ifira collection testimoni tuala mandi ifira collection testimoni tuala mandi ifira collection

Jom Dapatkan Towel By Ifira Collection Sekarang!!

Terbeliak mata anda kan baca testimoni – testimoni pengguna tuala mandi ni kerana kualiti tuala ini setanding tuala di hotel – hotel bertaraf 5 bintang. Malah harganya pula serendah RM 55. Sangat murah dan berbaloi. Anda boleh menghubungi talian dan juga info di bawah untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci tentang tuala mandi ini.

tuala ifira collection ekslusif

TOWEL BY IFIRA COLLECTION | TUALA MANDI 100% SERAP AIR
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-3001402) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Towel – Ifira Collection
Instagram: @towelbyifira

atau

Walk In: KIP Mall Kota Warisan Sepang

Jom Dapatkan Towel By Ifira Collection Sekarang!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Towel By Ifira Collection Sekarang!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Towel By Ifira Collection Sekarang!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: