Review
Apr 23, 2018, 3:36am

Trending Baju Kelawar di Malaysia


Fesyen dalam berpakaian mempunyai keunikannya yang tersendiri dan menjadi sesuatu yang sangat menarik untuk diolah. Begitu juga dengan seorang pengusaha butik pakaian yang telah mencetuskan fenomena dalam berfesyen.

baju kelawar trending malaysia

Uniknya, fesyen yang diketengahkan kali ini tidak sama dengan mana-mana fesyen yang telah menjadi trending dan viral selama ini. Ia adalah sesuatu yang berbeza kerana ia jelas menjadikan konsep patriotisme itu terlihat dalam berfesyen. Baju kelawar yang mempamerkan corak batik buatan Malaysia seringkali dipakai oleh wanita di negara kita sebagai baju tidur ataupun baju untuk dipakai dirumah pada biasanya. Sebaliknya kini, baju kelawar telah menjadi trending dalam fesyen pakaian di Malaysia di mana ia dipakai untuk ke mana sahaja seperti melancong, berjalan-jalan, bersantai dan sebagainya. Trending baju kelawar di Malaysia ini pada mulanya diperkenalkan oleh Cik Nur Aini yang memperkenalkan pakaian berupa baju kelawar atau disebut sebagai kaftan yang sangat cantik corak dan designnya, eksklusif serta lebih cantik daripada baju kelawar biasa.

antara trending baju kelawar di malaysia

Perkataan kaftan yang merupakan sebutan bagi baju kelawar yang digunapakai oleh indonesia ini sering menjadi salah faham bagi orang Malaysia. Sebenarnya kaftan bermaksud baju kelawar, hanya bahasa sahaja yang berbeza. Dari segi maksud yang umum, kaftan adalah baju wanita yang labuh seperti jubah tetapi ia lebih membawa maksud kepada baju kelawar. Namun, bahasa kaftan sendiri datangnya daripada bahasa Turkish. Berikutan trending baju kelawar yang menjadi-jadi di Malaysia, ramai yang telah mengenakan baju kelawar dan berani untuk tampil ke luar dengan menggayakannya. Bagi kaum ibu dan kanak-kanak, baju kelawar atau kaftan ini sangat mudah, ringkas untuk digayakan tetapi sangat cantik dan selesa. Percaya atau tidak, tidak ada baju kelawar dipasaran pun yang setanding dengan kaftan yang mempunyai corak dan design yang eksklusif, cantik dan sesuai dipakai keluar yang dihasilkan oleh usahawan yang mencetuskan fenomena dan trending fesyen baju kelawar di Malaysia ini. Cik Aini merupakan pengusaha atau pemilik Butik Nur Aini Kaftan Empire yang telah lama bertapak sejak dahulu lagi. Butik Nur Aini Kaftan Empire sangat terkenal dengan kaftan dewasa dan juga kaftan kanak-kanak.

Butik Nur Aini Kaftan Empire – Kaftan Di Malaysia

trending baju kelawar malaysia

Butik Nur Aini Kaftan Empire yang terletak di Teluk Pulai, Klang, Selangor ini mempunyai pelbagai jenis kaftan yang cantik dan menarik yang tidak pernah anda dapati dimana-mana kedai atau butik. Kaftan yang merupakan baju kelawar yang telah ramai wanita gayakan tercetus dari Nur Aini Kaftan Empire. Untuk pengetahuan anda, permulaan dana perniagaan Cik Nur Aini mulanya adalah daripada Program TUBE 2 (Tunas Usahawan Belia Bumiputera) sebanyak RM15,000.00 pada November 2015 dan berbekalkan dana tersebut, beliau mengorak langkah dalam mencipta suatu formulasi yang menggegarkan fenomena fesyen di Malaysia.

trending baju kelawar di malaysia dalam tv alhijrah

Cik Nur Aini pernah menjadi jemputan Rancangan TV OASIS (Bismillah Ad-Duha) pada 5 Ogos 2017 dimana beliau membicarakan tentang bagaimana tercetusnya Nur Aini Kaftan Empire. Bagi Cik Nur Aini, baju kelawar atau kaftan selalunya dipakai sewaktu ingin tidur kerana keselesaannya, untuk berfesyen juga seseorang itu perlu berasa selesa juga! Dengan menginovasikan baju kelawar dari segi design, cutting, warna, corak dan lain-lain lagi, kaftan telah di angkat sebagai fesyen dan diminati ramai wanita. Ini merupakan suatu kejayaan buat Cik Nur Aini. Mari kita lihat baju-baju kaftan atau kelawar yang terdapat di Butik Cik Nur Aini.

Jenis-Jenis Kaftan Yang Terdapat Di Butik Nur Aini Kaftan Empire

Terdapat banyak jenis kaftan dan baju kelawar yang telah terkenal di seluruh Malaysia. Paling kita tidak sangkakan, terdapat kaftan kanak-kanak juga yang turut dijual disini serta kaftan ini kelihatan seperti baju batik kerana bercorak batik. Selain itu, kaftan wanita dewasa juga menjadi pilihan ramai antara mereka yang berkunjung ke butik ini. Bak kata pepatah, kuasa membeli terletak di tangan wanita! Ibu bapa yang datang ke sini juga telah ramai mendapatkan baju kelawar budak bagi koleksi untuk anak mereka.

bergaya dengan trending baju kelawar di malaysia

1) Baju Kelawar Budak

Baju kelawar budak ini sesuai dipakai oleh kanak-kanak dan semuanya mempunyai saiz yang tertentu. Anda boleh menyemak saiz terlebih dahulu kepada anak-anak sebelum membelinya. Baju kanak-kanak ini bersaiz lebar sebanyak 21 inci bersamaan dengan 54cm, manakala panjang pula bersamaan dengan 34 inch atau 87cm.

baju kelawar kanak - kanak yang elok baju kelawar kanak - kanak yang menarikbaju kelawar kanak - kanak viralbaju kelawar kanak - kanak terbaik

2) Baju Kelawar RM15 (Dewasa)

Anda boleh mendapatkan baju kelawar serendah RM15 sahaja untuk anda atau kategori dewasa. Selain dari corak dan pattern baju kelawar yang bernilai RM15 ini, masih ada baju dewasa iaitu yang berharga RM30 dan RM45. Bezanya adalah kerana baju kelawar berharga RM15 ini hanya mempunyai lengan pendek dan bersaiz lebar sebanyak 21inc iaitu 54cm manakala panjangnya adalah 34inch atau 87cm.

trending baju kelawar di Malaysia terbaru trending baju kelawar di Malaysia cantik trending baju kelawar di Malaysia pilihan ramai trending baju kelawar di Malaysia koleksi menarik

3) Baju Kelawar RM30 (Dewasa)

Seterusnya adalah baju kelawar yang berharga RM30. Baju ini mempunyai 2 jenis iaitu jenis lengan pendek dan juga lengan panjang. Saiznya adalah lebar 27inch atau 69cm. Panjang pula adalah sebanyak 49inch atau 125cm. Selalunya kategori ini menjadi pilihan ramai wanita diluar sana.

trending baju kelawar di Malaysia kain sedaptrending baju kelawar di Malaysia kualiti tinggi trending baju kelawar di Malaysia superb

4) Baju Kelawar RM45 (Dewasa)

Baju kelawar kategori dewasa yang berharga RM45 ini pula mempunyai pilihan lengan panjang atau pendek serta diperbuat daripada material yang berkualiti dan warna, design serta coraknya juga amat cantik, kemas dan teratus ala-ala mewah dan eksklusif. Lebar kaftan ini adalah 35.5inch atau 90cm dan panjangnya pula berukuran 52inch atau 132cm.

kedai trending baju kelawar di Malaysia trending baju kelawar di Malaysia warna coklat trending baju kelawar di Malaysia corak lengan pendek trending baju kelawar di Malaysia lengan pendek

5) Baju Kelawar Limited Edition (Kanak-Kanak)

Baju kelawar kanak-kanak kategori limited edition ini mempunyai harga yang berbeza serendah RM25 sehingga RM40. Faktor yang menyebabkan ia berbeza adalah kerana jenis kain dan saiz kaftan ini.

baju kelawar kanak - kanak limited edition

Jenis Kain : English Cotton

Saiz 1 (6bulan-1tahun)- RM 30
Saiz XS (2-3tahun) – RM 35
Saiz SS (4-5tahun) – RM 35
Saiz S (6-7tahun) – RM 40
Saiz M (8-9tahun)- RM 40
Saiz L (10-11tahun)- RM 40

Jenis Kain : Lycra

Saiz 1 (6bulan-1tahun) – RM 25
Saiz XS (2-3tahun) – RM 30
Saiz SS (4-5tahun) – RM 30
Saiz S (6-7tahun)- RM 35
Saiz M (8-9tahun) – RM 35
Saiz L (10-11tahun) – RM 35

Ukuran Labuh baju

1 – 55 cm
XS – 65 cm
SS – 78 cm
S – 90 cm
M – 95 cm
L – 102 cm

trending baju kelawar di Malaysia untuk kanak - kanak

Kehebatan Kaftan Dewasa Dan Kanak-Kanak Di Butik Nur Aini Kaftan Empire

Sama ada kaftan dewasa ataupun kanak-kanak, masing-masing mempunyai kelebihan dan kehebatannya yang tersendiri. Penghasilan pelbagai koleksi kaftan juga bertujuan bagi anda untuk memilih mengikut citarasa dan keselesaan anda sendiri terhadap kaftan yang anda minati. Butik Nur Aini Kaftan Empire telah menyediakan semuanya untuk anda!

kehebatan butik nurdini trending baju kelawar di Malaysia terbaru

#1: Trending Fesyen Kini

Kaftan dewasa dan kanak-kanak telah menjadi fesyen yang amat trending di Malaysia. Baju kelawar telah menjadi kegilaan ramai tetapi dalam bentuk inovasi yang menarik, lebih menutup aura dan selesa, ia telah berjaya mendapat tempat di hati masyarakat dalam berfesyen. Hanya sehelai pakaian tidur sahaja, kita sudah mendapat sambutan dan permintaan ramai kerana kecantikan, keunikan serta keselesaannya yang besar dan tidak ketat.

fesyen trending baju kelawar di Malaysia

#2: Boleh Digayakan Di Serata Majlis

Kehebatan kaftan kini telah hangat diperkatakan kerana kaftan kian ditemui di majlis-majlis dipakai oleh wanita yang gemar bergaya dan mengikut trend terkini. Kaftan sering digayakan diserata majlis dan mereka yang gemar berfesyen tahu untuk memilih warna dan corak yang sesuai dalam menghasilkan gaya yang cantik dan sesuai.

trending baju kelawar di Malaysia sesuai untuk majlis

#3: Sesuai Untuk Semua Lapisan Umur Masyarakat

Gaya dan caranya yang menutup aura dan bebas bergerak ini menjadikan kaftan sangat sesuai digayakan oleh sesiapa sahaja tanpa mengira lapisan umur. Selain itu, ia sangat sesuai digayakan oleh kanak-kanak kerana terdapat permintaan yang tinggi tentang kaftan ini terhadap kanak-kanak kerana ibu bapa lebih cenderung untuk melihat anak berpakaian dan bergaya seperti orang dewasa malah kebanyakan ibu bapa sukakan pakaian yang sedondon dengan anak mereka. Permintaan dan sambutan mengenai kaftan kanak-kanak ini dialami oleh Cik Nur Aini sendiri semasa menjual kaftan di butiknya pada suatu masa yang lalu.

trending baju kelawar di Malaysia material berkualiti

#4: Material, Warna, Design Berkualiti

Kelebihan kaftan yang terdapat di Butik Nur Aini Kaftan Empire juga adalah dari segi kualiti kaftan yang terdiri daripada material, warna dan designnya. Malah terdapat banyak pilihan corak, warna dan harga bagi kaftan dewasa yang menjadi kegilaan ramai wanita kini. Anda boleh memilih corak yang anda inginkan dan tidak perlu risau kerana anda tidak perlu membeli secara random tanpa perlu mengetahui coraknya.

lokasi kedai trending baju kelawar di Malaysia terbaru

Kehebatan kaftan yang telah dihasilkan oleh Cik Aini ini telah membuka mata masyarakat supaya untuk lebih kreatif lagi dalam berfesyen dengan konsep menutup aurat. Kaftan sebenarnya merupakan pakaian yang sopan seperti dress dan jubah juga kerana ia mempunyai ruang yang besar dan selesa untuk anda.

Testimoni Mereka Yang Telah Mendapatkan Kaftan Dari Nur Aini Kaftan Empire

testimoni pemakai baju kelawar trending testimoni pemakai baju kelawar trending testimoni pemakai baju kelawar trending

Dapatkan Kaftan Dari Nur Aini Kaftan Empire Hari Ini!

Ramai yang telah mendapatkan kaftan atau baju kelawar daripada butik Nur Aini Kaftan Empire dan kebanyakannya mereka sangat berpuas hati dan amat-amat sukakan kaftan ini. Ramai pelanggan memberikan tindakbalas yang positif iaitu mereka sangat selesa memakainya, cantik dan bergaya, murah dan berpatutan serta boleh didapati dengan pelbagai corak rekaannya. Selain itu, ada juga pelanggan yang amat berpuas hati kerana dapat memiliki baju yang sedondon dengan anaknya untuk dipakai ke majlis yang akan datang.

jom beli baju kelawar murah

Jelas sekali bahawa trending kaftan ini mampu menjadikan kaftan diketengahkan di peringkat antarabangsa dan lebih maju lagi. Bagi anda yang ingin mendapatkan kaftan yang sangat murah, cantik dan berkualiti ini, anda boleh dapatkan terus di butik Nur Aini Kaftan Empire yang berada di Klang, Selangor. Jom dapatkan kaftan dewasa dan kanak-kanak segera!

NUR AINI KAFTAN EMPIRE (N.A.K.E) | KAFTAN KANAK-KANAK DAN DEWASA
Hotline 1: Tekan untuk telefon (012-2637968) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (011-57510045) | Tekan untuk WhatsApp

Facebook:
Nur Aini Kaftan Empire
Baju Kelawar RM15

Instagram:
@nuraini_kaftanempire
@bajukelawarrm15

Lokasi:
No 200 Jalan Teluk Pulai, Teluk Pulai 41100 Klang, Selangor.
(Bersebelahan KFC,Diatas Pondok Vape)
Waze:Restoran Kfc Teluk Pulai Klang

Dapatkan Kaftan Dari Nur Aini Kaftan Empire Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Kaftan Dari Nur Aini Kaftan Empire Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Kaftan Dari Nur Aini Kaftan Empire Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: