Review
Feb 22, 2018, 3:31pm

Tips Wangikan Kereta


Siapa yang tidak sukakan bau yang wangi? Ia merupakan fitrah manusia yang gemarkan wangi – wangian. Dari pakaian, bilik, pejabat, kereta, pasti semua orang mahukan bau yang wangi dan segar kerana ia boleh memberikan keselesaan untuk anda dan juga memberikan anda keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Bau juga merupakan salah satu benda pertama yang orang akan dapat ketika pertama kali mereka berjumpa anda ataupun memasuki rumah atau kereta anda.

Tips Wangikan Kereta Sendiri

Jadi, ianya adalah penting untuk anda memastikan kereta dan rumah anda sentiasa kekal wangi. Kawasan rumah atau pejabat anda adalah lebih mudah untuk dijaga dan mengekalkan wangian kawasan tersebut tetapi kereta anda adalah lebih susah untuk dijaga kerana kusyen – kusyen kereta anda akan menyerap bau dan akan meninggalkan bau yang hapak di dalam kereta anda. Jadi, anda boleh mengikuti tips – tips yang bakal dikongsikan agar anda boleh mengekalkan wangian di dalam kereta anda.

Tips Wangikan Kereta Idaman

6 Tips Wangikan Kereta

Tips Wangikan Kereta Kesayangan

Kereta anda merupakan aset yang perlu dijaga dengan baik jadi anda perlu memastikan ia sentiasa berada di dalam keadaan wangi agar anda selesa untuk memandu kereta anda. Bau –bau yang hapak dan juga pelbagai bau lain yang kurang enak perlu dihapuskan jadi anda boleh menggunakan 6 tips yang akan diberikan di bawah untuk mendapatkan kereta yang wangi.

1. Menggunakan Daun Pandan

Tips Wangikan Kereta Mengunakan Daun Pandan

Daun pandan merupakan salah satu medium untuk menghilangkan bau hapak dan juga bau yang tidak enak yang berada di dalam kereta. Malah, ia juga boleh membantu menghilangkan serangga – serangga perosak seperti lipas dari berada di dalam kereta anda. Daun pandan juga boleh didapati di kedai – kedai runcit dan juga senang tumbuh jadi anda boleh mendapatkannya dengan mudah.

Antara Tips Wangikan Kereta

Caranya ialah dengan mendapatkan dua atau tiga helai daun pandan dan juga satu bekas kosong. Anda boleh mulakan dengan mencuci daun pandan tersebut terlebih dahulu dan hiriskan daun pandan tersebut dengan nipis. Masukkan daun pandan yang telah dihiris ke dalam bekas kosong tersebut dan biarkan ia terbuka tanpa penutup dan letakkan ke dalam kereta. Kereta anda akan berbau lebih harum dan juga segar.

2. Menggunakan Kulit Kayu Manis

Cara Tips Wangikan Kereta

Anda boleh menggunakan kulit kayu manis untuk menghilangkan bau yang tidak enak serta menyegarkan pernafasan anda di dalam kereta. Ia juga akan meninggalkan bau yang wangi di dalam kereta anda. Namun, pastikan semua orang yang berada di dalam kereta termasuk anda menyukai bau kulit kayu manis kerana ada sesetengah orang yang tidak menyukai bau tersebut.

Tips Wangikan Kereta Anda

Caranya ialah dengan merebus dua batang kulit kayu manis sehingga air tersebut mendidih. Keluarkan kulit kayu manis tersebut dan tuang air rebusannya ke dalam cawan atau bekas yang terbuka. Letakkan air rebusan tersebut di dalam kereta dan pastikan tingkap kereta anda tertutup. Biarkan air rebusan tersebut dengan lama di dalam kereta yang tidak bergerak agar baunya dapat merebak dengan baik.

3. Menggunakan Lemon

Antara Tips Wangikan Kereta

Jika anda menggemari bau – bau sitrus, maka lemon adalah benda yang anda cari – cari untuk mendapatkan bau yang segar dan juga wangi di dalam kereta anda. Bau yang hapak akan hilang serta – merta setelah anda menggunakan lemon untuk mewangikan kereta anda. Bau sitrus yang segar juga akan membuatkan anda selesa untuk memandu menggunakan kereta anda.

Tips Wangikan Kereta Baru

Caranya ialah dengan menggunakan dua hirisan lemon dan masukkan di dalam kereta anda. Cara ini adalah sedikit berbeza dengan menggunakan kulit kayu manis kerana ia memerlukan anda untuk membuka tingkap agar lemon tersebut dapat bertindak balas dengan udara dan juga mengeluarkan bau yang segar untuk kereta anda.

4. Menggunakan Arang

Tips Wangikan Kereta Guna Arang

Arang juga boleh membantu untuk mengurangkan bau yang hapak dan juga tidak enak di dalam kereta anda. Jika anda mahu mewangikan kereta anda, anda perlu meneutralkan dahulu kereta anda yang mempunyai bau hapak yang kuat agar bau tersebut tidak bercampur dengan wangian yang anda mahukan. Arang boleh membantu untuk membuang bau – bau yang tidak diingini ini dan membolehkan anda bebas untuk memilih wangian yang anda suka untuk diletakkan di dalam kereta anda.

Tips Wangikan Kereta Menggunakan Arang

Caranya adalah dengan mengambil beberapa ketul arang dan letakkan di dalam satu bekas kosong. Pastikan anda tidak menutup bekas tersebut agar ketulan arang ini boleh menyerap bau – bau yang tidak diingini. Letakkan bekas ini di atas lantai dan biarkan sahaja ia berada di dalam kereta anda. Kemudian, anda boleh balut ketulan arang dengan menggunakan tisu dan letakkan berhampiran bau – bau yang tidak enak.

5. Serbuk Kopi / Teh

Tips Wangikan Kereta Guna Kopi

Untuk anda yang tidak dapat menemui arang di kedai – kedai berhampiran, serbuk kopi/ teh juga boleh membantu anda untuk menyerap bau – bau yang tidak enak. Dengan fungsi yang sama seperti ketulan arang, ia juga dapat meneutralkan bau – bau yang tengik di dalam kereta anda agar anda dapat mewangikan kembali kereta anda.

Tips Wangikan Kereta Menggunakan Serbuk Kopi

Caranya ialah dengan meletakkan serbuk kopi ataupun teh di dalam kain yang mempunyai rongga dan letakkan terus di dalam kereta anda ataupun berhampiran tempat yang mempunyai bau – bau yang tidak enak. Namun, pastikan anda menggunakan serbuk kopi ataupun biji kopi yang asli agar anda boleh mendapatkan bau yang lebih harum di dalam kereta anda.

6. Soda Penaik

Tips Wangikan Kereta Kesayangan Anda

Soda penaik juga merupakan salah satu medium untuk menyerap bau – bau yang tidak enak di dalam kereta anda. Jadi, anda boleh mendapatkan soda penaik di dapur anda untuk mendapatkan kereta yang tidak berbau. Soda penaik juga boleh digunakan untuk membuang bau hancing kerana ia adalah penyerap bau yang amat efektif.

Tips Wangikan Kereta Menggunakan Soda Penaik

Caranya ialah dengan menggunakan serbuk penaik dan masukkan di dalam bekas yang kosong. Jika anda mahu memvakum kereta setelah menghilangkan bau, maka anda boleh taburkan sahaja serbuk penaik ini di lantai kereta atau kusyen kereta anda. Biarkan soda penaik ini di dalam kereta anda selama 2 – 3 jam untuk membiarkan ia menyerap bau. Kereta anda pasti tidak akan berbau dan anda boleh terus wangikan kereta anda dengan pewangi pilihan anda.

Fleur Air Freshener [Penyegar Udara Yang Unik Serta Pelbagai Kegunaan]

Tips Wangikan Kereta Menggunakan FLEUR

Fleur Air Freshener merupakan penyegar udara yang juga bertindak sebagai aromatherapy dan ia mempunyai bau yang sangat wangi. Sebotol Fleur Air Freshener boleh bertahan sehingga 45 hari dengan harga RM 10 sahaja. Sekiranya anda menggunakan Fleur sebagai penyegar udara pilihan anda, pasti anda dapat menjimatkan kos sambil mempunyai kereta dan juga rumah yang wangi.

Tips Wangikan Kereta Dengan Kos Yang Murah

Fleur Enchanting adalah merupakan 100% minyak aromaterapi asli yang diimport dari Perancis dan selain mengeluarkan bau – bau yang menyegarkan, ia juga boleh memberikan kesan aromaterapi yang boleh membantu anda untuk menenangkan minda. Ia merupakan penyegar udara yang mampu milik serta menjimatkan kos anda. Fleur boleh digunakan sepanjang hari dan juga boleh mengelakkan alergik dengan sifat aromaterapi. Baunya juga amat wangi serta bebas methanol seperti VOC & PHTALATE.

Tips Wangikan Kereta Saya

Senarai – senarai pewangi yang ditawarkan oleh Fleur Air Freshener termasuklah;

 • Brest Garden
 • Caen Lemon
 • Colombes Tobacco
 • Honey Paris
 • La Rochelle
 • Le Havre
 • Le Mans
 • Lille Vanilla
 • Lorraine Lime
 • Lyanne Reims
 • Lyon Air
 • Marseille Lavendar
 • Nancy Strawberry
 • Orly Orange
 • Toulouse Apple

Kelebihan Fleur Air Freshener

 • 100% Pati Original

Tips Wangikan Kereta Kamu

Fleur hanya menggunakan pati original yang diimport dari Perancis. Jadi, pembelian anda adalah amat berbaloi kerana anda akan mendapat 100% minyak yang tidak dicampur dengan apa – apa bahan yang lain. Ia juga menggunakan minyak aromaterapi di mana ia juga boleh menenangkan minda anda serta mendapatkan khasiat aromaterapi yang lain.

 • Tanpa Methanol

Tips Wangikan Kereta Mneggunakan Bahan Semula Jadi

Fleur Air Freshener tidak menggunakan methanol dan juga bahan – bahan terlarang yang lain seperti VOC & PHTALATE yang boleh membahayakan kesihatan anda. Jadi, anda bebas untuk menghirup bau yang wangi dari Fleur Air Freshener di mana – mana sahaja.

 • Anggaran Tahan Selama 45 Hari.

Mencari Tips Wangikan Kereta

Sebotol Fluer boleh bertahan selama 45 hari jadi anda tidak perlu membelinya setiap bulan. Baunya juga tidak akan berkurangan meskipun ia hampir habis jadi ia merupakan penyegar udara yang anda patut miliki di dalam rumah ataupun kereta anda.

 • Selamat Digunakan Seisi Keluarga

Nak Tips Wangikan Kereta

Ia juga selamat digunakan oleh seisi keluarga jadi anda boleh menggantungnya di mana – mana sahaja yang anda suka. Minyak aromaterapi yang tidak dicampur dengan apa – apa bahan kimia ataupun bahan terlarang adalah selamat digunakan oleh semua orang. Fleur Air Freshener semestinya menggunakan minyak aromaterapi yang diambil dari ekstrak tumbuhan 100%.

 • Boleh Digunakan Di Mana – mana Sahaja

Mahu Tips Wangikan Kereta

Anda boleh menggunakan Fleur Air Freshener di mana – mana sahaja yang anda mahukan kerana ia merupakan penyegar udara yang mempunyai pelbagai kegunaan. Antara tempat – tempat yang anda boleh gunakan Fleur Air Freshener adalah seperti;

 • dalam kereta
 • rumah/office
 • ruang tamu/makan
 • tandas
 • almari baju/kasut
 • locker/drower/store
 • Free gift
 • Harga Murah Hanya RM10 Sekotak

Mencari Tips Wangikan Kereta

Fleur Air Freshener juga tidak memakan kos yang tinggi kerana sebotol Fleur Air Freshener hanya berharga RM10 sekotak. Ianya amat menjimatkan kos dan juga mampu bertahan sehingga 45 hari. Susah  rasanya untuk dapatkan penyegar udara yang wangi, tahan lama dan juga murah seperti Fleur Air Freshener.

Testimoni Pengguna Fleur Air Freshener

Anda boleh melihat sendiri testimoni – testimoni positif yang ditinggalkan oleh para pelanggan Fleur Air Freshener yang berpuas hati dengan bau yang wangi seperti di bawah;

Tips Wangikan Kereta Baru Anda

Letak di dalam bilik tapi bau melekat sampai ke baju

hilangkan bau kepam dalam kereta testimoni pengguna pewangi kereta fleur wangikan kereta dengan mudah

Dapatkan Kereta Yang Wangi Bersama Fleur Air Freshener

Tips Wangikan Kereta Yang Mudah

Anda boleh mendapatkan Fleur Air Freshener dengan menghubungi talian dibawah agar anda dapat kereta dan juga rumah yang wangi;

Jom Order Pewangi Kereta Fleur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No41 Jln Murni Jaya 1, Tmn Murni Jaya , Machap , Simpang Renggam, Johor

   
Jom Order Pewangi Kereta Fleur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Pewangi Kereta Fleur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: