Review
Aug 9, 2017, 1:41pm

Tips Untuk Memiliki Kulit Wajah yang Flawless dan Makeup Tahan Lama


Wajah yang tanpa cela dan juga bersinar pasti menjadi idaman setiap wanita dan tidak kurang juga lelaki. Apabila menyentuh kulit wajah anda, anda pasti mahu merasakan kulit wajah yang halus dan lembut dan juga ingin kelihatan cantik ketika anda berada di depan cermin mahupun ketika keluar dari rumah. Tetapi nampaknya jerawat, parut, blackhead / whitehead makin ligat tumbuh di wajah anda dan ini telah menarik seri wajah anda!

tips-kulit-wajah-semakin-flawless-cantik

Tambahan lagi penggunaan make up yang berlebihan untuk menutup cela di wajah anda telah menyebabkan kulit anda menjadi semakin kusam dan gelap. Apakan daya, anda peminat solekan dan anda juga mahukan solekan yang ada di wajah anda tahan lama supaya anda kekal segar dan cantik. Di sini saya akan kongsikan beberapa tips untuk mendapatkan kulit yang flawless dan juga tips untuk solekan anda supaya ianya tahan lebih lama.

Tips Untuk Memiliki Kulit Wajah yang Flawless

1. Pelembab / Moisturizer

Penggunaan pelembab adalah penting supaya wajah anda kekal terhidrasi dan wajah anda sentiasa kelihatan segar. Pelembab juga harus digunakan tidak kira anda mempunyai kulit wajah yang kering mahupun berminyak. Pelembab boleh digunakan ketika anda mahu tidur ataupun sebelum anda mengenakan solekan di siang mahupun di malam hari. Namun, sebelum anda megenakan solekan, adalah penting bagi anda untuk biarkan pelembab tersebut diserap terlebih dahulu di dalam kulit anda dan barulah anda boleh mengenakan solekan. Ada pelembab yang mengambil masa yang lama untuk diserap dan ini menyebabkan pembaziran masa hanya untuk menunggu. Jadi, anda boleh menggunakan WIN Secret Treatment Essence (STE) sebagai pelembab anda kerana ia cepat meresap ke dalam kulit anda.

WIN STE diperbuat dari Aqua yang membolehkan ia cepat resap ke dalam kulit dan bahan utamanya iaitu sarang burung boleh memberikan khasiat kepada anda sekaligus menghidrasikan kulit anda.

win-ste-tips-kulit-semakin-flawless

2. Semburan Wajah

Semburan wajah adalah diperlukan sebelum dan selepas anda mengenakan solekan agar solekan anda tidak mudah cair. Cecair semburan yang digunakan untuk make up adalah tidak sama seperti mist ataupun air yang biasa. Hal ini kerana, penggunaan cecair yang biasa tidak diformulasikan untuk menjaga solekan yang tidak tahan dengan air seperti bedak ataupun pemerah pipi. Semburan wajah membolehkan wajah anda kelihatan segar dan sempurna walaupun anda terdedah dengan udara luar dengan masa yang lama. Anda perlu memilih semburan yang mempunyai vitamin agar pori – pori di wajah anda tidak terbuka kerana pori wajah yang terbuka akan cepat tersumbat dan menyebabkan kulit anda ditumbuhi jerawat. Anda boleh menggunakan WIN STE sebagai semburan wajah pilihan anda kerana ianya membolehkan wajah anda kelihatan sentiasa segar dan juga solekan anda akan tahan lebih lama. Ia mengandungi Vitamin A dan ia dapat mengecilkan pori – pori di wajah anda agar supaya solekan anda akan kelihatan lebih sempurna.

semburan-wajah-menyegarkan-kulit

3. Serum

Serum merupakan salah satu produk penjagaan wajah yang wajib dimiliki sekiranya anda mahukan kulit wajah yang bebas dari segala cela dan noda. Serum berfungsi dengan memudarkan jeragat, mencerahkan dan juga anti penuaan. Sekiranya anda ingin mengenakan solekan dengan cantik, anda haruslah memastikan kulit wajah anda juga kelihatan lembut agar solekan anda tidak kelihatan kasar dan tidak rata akibat kulit wajah yang tidak sekata dan bintik – bintik hitam. Oleh itu, anda boleh menggunakan WIN STE untuk dijadikan sebagai serum untuk anda hilangkan bintik – bintik hitam dan juga memastikan wajah anda sentiasa kelihatan muda. Anda boleh titiskan WIN STE di atas tapak tangan anda dan ratakan di atas kulit sebelum penggunaan krim siang ataupun malam dan ia dapat berfungsi bebagai serum. Sarang burung yang merupakan bahan utama di dalam WIN STE mempunyai khasiat agar ia dapat menghilangkan garis halus di wajah dan memudarkan jeragat.

serum-tips-kulit-wajah-flawless

3. Toner

WIN STE juga boleh dijadikan sebagai toner untuk anda yang inginkan wajah yang bersih serta lembut. Toner boleh digunakan untuk anda mencuci wajah anda daripada lebihan solekan dan juga boleh digunakan untuk anda mencuci wajah anda sebelum mengenakan rawatan wajah yang lain seperti penggunaan krim dan juga serum. Anda wajib mengenakan toner di wajah anda kerana pembersih wajah yang biasa tidak dapat menuci wajah anda secara menyeluruh. Sekiranya anda tidak percaya, anda boleh cuba mentitskan WIN STE pada kapas dan gunakan selepas mencuci wajah anda, pasti akan ada sisa kotoran yang masih melekat pada kapas tersebut, terutamanya jika anda adalah pengguna solekan.

pemakaian-toner-menjadikan-kulit-flawless

4. Essence

Apa beza krim dengan essence? Bukankah sama sahaja? Sebenarnya ini adalah mitos yang anda patut berhenti mempercayainya. Hal ini kerana krim mempunyai kandungan minyak yang sangat tinggi dan kandungan air yang rendah, dan essence pula adalah sebaliknya. Penggunaan krim bukanlah tidak sesuai bagi kulit wajah yang berminyak, tetapi ianya perlu diseimbangkan antara kandungan air dan juga kandungan minyak di wajah anda agar kulit anda tidak mengeluarkan sebum yang membolehkan wajah anda lebih berminyak dan liang pori terbuka. WIN STE merupakan essence yang diperbuat daripada aqua dan juga kaya dengan khasiat sarang burung, ekstrak tomato dan anggur serta vitamin A yang cepat resap ke dalam kulit anda sebelum mengenakan krim dan ia membolehkan wajah anda sentiasa cerah, muda dan kawalan minyak yang sempurna. Solekan anda juga akan kelihatan lebih cantik sekiranya wajah anda kurang berminyak dan berjerawat.

win-essence-menjadikan-kulit-tegang

Anda tidak perlu risau ketika menggunakan WIN STE kerana ianya lulus KKM dan anda tidak perlu menukar skincare anda. Ya, anda masih boleh menggunakan produk kegemaran anda sambil merasai kelebihan dan khasiat WIN STE. Produk ini juga boleh digunakan di badan anda untuk menghilangkan kesan – kesan gelap di badan anda.

Testimoni Memiliki Kulit Wajah yang Flawless Dengan WIN STE

testimoni-kulit-menjadi-cantik-dan-tidak-berjerawat

testimoni-kulit-menjadi-cantik-dan-tidak-berjerawat

testimoni-kulit-menjadi-cantik-dan-tidak-berjerawat

Dapatkan WIN STE Untuk Memiliki Kulit Wajah Yang Flawless dan Makeup Tahan Lama

Bagaimana? Berminat? Anda boleh mengunjungi kami menerusi cara berikut :

testimoni-kulit-menjadi-cantik-dan-tidak-berjerawat

Jom ikuti Facebook dan Instagram mereka di bawah dan hubungi nombor tertera di bawah

Alami sendiri keajaiban WIN Secret Treatment Essence pada wajah dan badan anda hari ini juga.

Jom dapatkan WIN Secret Essence Treatment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan WIN Secret Essence Treatment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan WIN Secret Essence Treatment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: