Review
Feb 26, 2018, 1:20pm

Tips Untuk Make Up Kekal Lebih Lama


Make up merupakan salah satu perkara yang amat digemari oleh kaum wanita. Hal ini kerana make up yang baik boleh membuatkan anda kelihatan lebih cantik, kemas dan juga berseri. Ia juga akan memberikan anda keyakinan untuk berkomunikasi dengan orang ramai jadi ramai wanita yang sanggup berhabis wang untuk mendapatkan alat solek yang mereka gemari. Antara alat make up asas yang sering dicari oleh para wanita termasuklah bedak kompak, blusher, maskara, dan juga lipstik.

Antara Tips Untuk Make Up

Anda boleh mengenakan make up dengan baik tetapi adakah ia bertahan lama seperti yang anda mahukan? Ramai wanita yang mempunyai masalah untuk memastikan make up mereka bertahan lama kerana ianya akan cair setelah ia terdedah dengan cahaya matahari atau dibiarkan pada masa lama. Akibatnya, make up anda akan kelihatan bercapuk dan anda terpaksa memperbaiki make up anda berkali – kali. Anda boleh mengikuti tips – tips berikut sekiranya anda mahukan make up yang tahan lama.

Tips Untuk Make Up Tahan Lama

Tips Untuk Make Up Tahan Lama

Tips Untuk Make Up Dengan Betul

Make up yang tahan lama akan menjimatkan masa dan tenaga anda kerana anda tidak perlu touch up make up anda berkali – kali ketika anda berada di luar. Ia juga akan memberikan kesan make up yang lebih licin dan tidak bercapuk. Jadi, anda boleh melihat tips – tips di bawah untuk memastikan make up anda tahan lebih lama.

1. Cuci Wajah Anda Terlebih Dahulu

Tips Untuk Make Up Yang Betul

Walaupun tips ini kelihatan mudah, sebenarnya langkah ini adalah langkah yang paling penting untuk anda yang mahukan make up yang tahan lama. Pastikan wajah anda licin dan juga bebas dari sebarang kotoran sebelum anda mengenakan make up. Langkah ini juga adalah untuk membersihkan liang – liang pori anda agar ia tidak tersumbat. Gunakan pembersih wajah yang mempunyai salicylic acid kerana ia boleh mengurangkan pengeluaran minyak yang berlebihan pada wajah anda.

2. Gunakan Moisturizer

Tips Untuk Make Up Dengan Cepat

Wajah yang lembab adalah salah satu faktor yang membolehkan make up anda tahan lama dan tidak bercapuk. Anda boleh menggunakan moisturizer yang dijual di pasaran untuk mendapatkan kulit wajah yang lembab dan juga sentiasa terhidrasi. Kulit wajah yang terlampau kering ataupun terlampau berminyak akan menyebabkan make up anda akan pecah dan wajah anda kelihatan cakey. Moisturizer akan membantu untuk menyeimbangkan kembali minyak pada wajah anda agar anda boleh mengenakan make up dengan baik.

3. Menggunakan Primer Sebagai Asas Make Up

Tips Untuk Make Up Terbaik

Ramai yang menganggap concealer ataupun foundation merupakan asas kepada make up tetapi untuk peminat make up yang tegar, anda pasti tahu bahawa primer adalah asas yang sebenar sebelum anda mengenakan make up. Gunakan primer pada seluruh wajah anda tetapi minimakan penggunaaan kepada bahagian yang sering berminyak. Hal ini kerana penggunaan primer pada bahagian yang berminyak akan menyebabkan kulit anda kelihatan terlampau berkilat. Pastikan anda menyapu primer dengan rata di wajah anda.

4. Elakkan Menggunakan Concealer Pada Bahagian Mata

Tips Untuk Make Up Dengan Mudah

Concealer yang berlebihan di kawasan mata akan menyebabkan creasing. Ini akan menyebabkan make up anda kelihatan tidak cantik dilihart dari jarak yang dekat. Jadi, elakkan guna concealer sebagai primer untuk mata anda. Sebaiknya, gunakan primer yang dicipta khas untuk bahagian mata kerana ia akan membantu untuk menyerap minyak di bahagian mata anda dengan baik. Jadi, make up di bahagian mata anda akan kelihatan lebih licin dan juga tahan lama.

5. Menggunakan Foundation

Antara Yang Betul Tips Untuk Make Up

Jangan lupa untuk oleskan foundation selepas anda mengenakan concealer dan juga primer. Hal ini kerana, foundation boleh membantu untuk anda mendapatkan make up yang kelihatan lebih licin dan kelihatan lebih sempurna. Anda perlu berhati – hati agar tidak menggunakan foundation terlalu tebal kerana ia masih termasuk di dalam make up yang asas. Gunakan foundation dari jenis matte kerana ia tidak berkilat serta memberikan kesan yang tahan lebih lama.

6. Gunakan Bedak Secara Ringan

Tips Untuk Make Up Anda

Untuk anda yang mahukan kesan yang lebih natural, pastikan anda tidak menggunakan secara berlebihan. Penggunaan bedak yang terlampau akan membuatkan kulit anda kelihatan putih yang tidak asli serta membuatkan ia mudah pecah. Wajah anda juga akan mengeluarkan minyak yang berlebihan kerana ia akan meransang pori – pori wajah anda dan membuatkan muka anda kelihatan berkilat. Gunakan loose powder setelah anda menggunakan bedak kompak untuk mendapatkan kesan yang tahan lama.

7. Maskara Dan Juga Eyeliner Waterproof

Antara Tips Untuk Make Up Yang Terbaik

Maskara dan eyeliner juga merupakan salah satu alat make up yang sering luntur sekiranya anda tidak menggunakan produk yang betul. Jadi, pastikan anda menggunakan maskara dan eyeliner yang mempunyai sifat waterproof agar make up kelihatan tahan lebih lama. Maskara dan eyeliner yang waterproof hanya boleh ditanggalkan dengan menggunakan make up remover jadi anda tidak perlu risau walaupun anda terpaksa berpanas dan berhujan. Produk yang waterproof adalah wajib sekiranya anda tidak mahu make up anda luntur.

8. Menggunakan Masker Wajah

Selain Tips Untuk Make Up

Masker wajah boleh membantu anda untuk menghilangkan sisa – sisa kotoran dan juga minyak yang berlebihan pada wajah anda. Jadi, pastikan anda menggunakan masker pada wajah anda sekurang – kurangnya sekali seminggu agar anda dapat mengawal pengeluaran minyak pada wajah anda dan juga untuk mendapatkan wajah yang sihat dan lembab. Clay mask adalah sejenis masker wajah yang boleh digunakan sekiranya anda mahu mengeluarkan minyak yang berlebihan di wajah anda.

9. Menggunakan Setting Spray

Antara Tips Untuk Make Up Dengan Betul

Setting spray adalah langkah yang paling penting setelah anda selesai mengenakan make up kerana ia akan memastikan make up anda tahan lama dan tidak luntur dengan cepat. Ia adalah tidak sama dengan air biasa kerana ia telah diformulasikan untuk membuatkan make up anda tidak bercapuk. Jadi, pastikan anda menggunakan setting spray selepas anda mengenakan make up agar anda ia kelihatan lebih licin.

Sugar Gold [Rahsia Make Up Tahan Lebih Lama Dan Tidak Bercapuk]

Tips Untuk Make Up Yang Bagus

Sugar Gold merupakan make up base / primer yang pada masa yang sama boleh membantu untuk merawat kulit anda. Ia adalah satu produk yang menggunakan bahan organik dan juga lulus Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Sugar Gold merupakan produk 2 dalam satu dan mempunyai pelbagai kelebihan yang boleh membantu anda untuk mendapatkan make up yang tahan lama serta tidak bercapuk dan dalam masa yang sama memberikan anda kulit yang flawless dan sihat.

Tips Untuk Make Up Tahan Lama

Kandungan – kandungan yang berada di dalam Sugar Gold ini adalah bebas dari bahan kimia dan juga wangian yang tidak dibenarkan. Ia hanya menggunakan bahan – bahan organik dan bahan – bahan tersebut adalah;

  • Rosehip

Tips Untuk Make Up Dengan Mudah

Rosehip mempunyai vitamin – vitamin yang mempunyai khasiat untuk kulit seperti vitamin A, vitamin C dan juga Vitamin E. Ia boleh membantu memperbaiki dan memulihkan tisu/ sel kulit yang rosak dan mati.

  • Sweet Almond

Antara Cara Tips Untuk Make Up

Sweet Almond boleh mengurangkan masalah – masalah kulit seperti eczema dan juga psoriasis. Ia juga mempunyai tahap kelembapan yang tinggi. Jadi, ia boleh mengubati bibir kering, pecah dan mencegah kulit dari menjadi kering dan bersisik

  • Rosemary

Mencari Tips Untuk Make Up Dengan Mudah

Rosemary boleh menyeimbangkan minyak yang berada pada wajah anda agar kulit anda tidak terlalu kering ataupun terlalu berminyak. Ia boleh membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di wajah

  • Argan

Tips Untuk Make Up Yang Terbaik

Minyak argan merupakan salah satu pelembap yang sangat efektif untuk melembapkan kulit dan juga melembutkan kulit anda. Ia boleh melembapkan dan menegangkan kulit secara total di samping menghilangkan garis –garis halus. Argan juga membantu untuk melambatkan penuaan.

  • Olive

Antara Tips Untuk Make Up Anda

Kandungan olive boleh memberikan kulit wajah yang cerah dan juga sekata. Jadi, ia akan memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan juga mengurangkan masalah kulit kusam.

Kelebihan Sugar Gold

Antara Tips Untuk Make Up Yang Bagus

Anda boleh melihat kelebihan – kelebihan Sugar Gold dan kenapa anda perlu memilih Sugar Gold Sebagai makeup base/ primer pilihan anda. Manfaat Sugar Gold adalah seperti di bawah;

  • Sebagai Make Up/ Primer

Cara Tahu Tips Untuk Make Up Dengan Betul

Sugar Gold bertindak sebagai make up base ataupun primer di mana ia boleh membantu untuk membuatkan make up anda tahan lebih lama sehingga 16 jam. Ia juga boleh memberikan kesan glowing selepas anda mengenakan make up.  Solekan anda juga tidak akan menjadi bercapuk meskipun anda blend ataupun berpeluh. Selain itu, make up anda juga akan kelihatan lembab dan basah dan tidak akan pecah.

  • Merawat Kulit Anda

Tips Untuk Make Up Menjadi Cantik

Sugar Gold juga boleh membantu untuk anda mendapatkan kulit yang lebih sihat dan juga sentiasa kelihatan flawless. Sekiranya anda mempunyai masalah jerawat, kulit kering dan kusam dan sebagainya, Sugar Gold boleh membantu anda untuk merawat masalah tersebut dan dalam masa yang sama, anda boleh mengenakan make up pilihan anda. Kandungan – kandungan yang berada di dalam Sugar Gold yang 100% organik boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik.

  • Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

Mencari Tips Untuk Make Up

Anda tidak perlu risau kerana Sugar Gold merupakan produk yang telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Mereka tidak menggunakan sebarang bahan kimia ataupun bahan yang terlarang di dalam produk ini. Selain itu, mereka juga tidak menggunakan sebarang pewangi di dalam Sugar Gold. Ia mempunyai bau wangi yang natural dan tidak akan merosakkan kulit anda. Ramuan yang digunakan juga adalah dijamin 100% organik.

  • Mesra Wudhuk

Senarai Tips Untuk Make Up

Sugar Gold merupakan produk yang mesra wudhuk di mana ia adalah mudah ditanggalkan dan anda tidak perlu bersusah payah menggunakan pencuci make up kerana ia boleh ditanggalkan dengan menggunakan air.

Apa Kata Pelanggan Sugar Gold?

Anda juga boleh melihat testimoni – testimoni yang ditinggalkan oleh pengguna Sugar Gold yang berpuas hati dengan produk ini seperti di bawah;

Tips Untuk Make Up Cepat

Sugar Gold memang tahan lama dan tidak berminyak

Tips Untuk Make Up Mudah

Pakai Sugar Gold memang menjadi

Antara Tips Untuk Make Up Terbaik

Doktor pun meggunakan Sugar Gold sebagai produk kecantikan wajah

Dapatkan Sugar Gold Sekarang!

Tips Untuk Make Up Cepat dan Mudah

Dapatkan make up yang tahan lebih lama dan kulit yang flawless dengan memiliki Sugar Gold dengan menghubungi talian ataupun info di bawah;

Jom Order Sugar Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 11, Tingkat 1,Taman Bayu Aman, Teluk Air Tawar 13050 Penang, Malaysia

   
Jom Order Sugar Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Sugar Gold SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: