Review
Mar 22, 2018, 4:01pm

Tips Untuk Kurus dan Detox Berdasarkan Jenis Darah


  • 119
  •  
  •  
  •  
    119
    Shares

Sebenarnya banyak cara untuk menurunkan berat badan dengan cepat dan berkesan tanpa sebarang ubat-ubatan dan produk yang tertentu untuk dewasa dan remaja. Bermula dengan senaman yang berjadual sehinggalah melakukan diet seimbang untuk mendapatkan berat badan yang ideal dan sesuai tidaklah sesukar mana jika anda mempunyai keinginan yang tinggi ke arah itu, malahan mungkin dalam masa seminggu atau sebulan sudah nampak kesannya. Mungkin apa yang kurang adalah anda tidak mengetahui makanan apakah yang bersesuaian dengan jenis darah anda.

tips untuk kurus dan detox dengan cepat

Diet berdasarkan golongan darah pertama kali diperkenalkan oleh Dr. Peter J.D’Adamo yang menjalankan penelitian pada setiap jenis darah yang menunjukkan kesan fisiologi berlaku terhadap lektin yang masuk dalam tubuh badan. Lektin adalah protein yang terdapat pada makanan, khususnya tumbuhan kekacang. Setiap protein makanan yang diserap tubuh, menurutnya hanya sesuai dengan jenis darah tertentu.

Tips Untuk Kurus dan Detox Berdasarkan Jenis Darah

jenis darah menentukan cara diet yang bersesuaian

Darah terdiri daripada empat jenis iaitu A,B,AB dan O,

Diet untuk Golongan Darah A

diet untuk kurus dan detox A

Dr. Peter J.D’Adamo dalam bukunya menyarankan pemilik jenis darah A mengambil diet vegetarian dengan pengambilan makanan yang mengandungi lektin yang sedikit. Ini kerana jika kandungan lektin diambil dalam kuantiti yang banyak akan mengakibatkan masalah perut. Menurut beliau lagi, golongan individu yang memiliki jenis darah A menghasilkan kandungan lendir lebih banyak berbanding jenis darah lain. Keadaan ini menimbulkan risiko terhadap jenis penyakit jenis alahan seperti asma, infeksi telinga dan gangguan pada saluran pernafasan. Selain itu sumber makanan berasaskan haiwan seperti ikan dan ayam boleh diambil tetapi dalam kuantiti yang terbatas.

tips untuk kurus dan detox A

Ciri khas individu jenis darah A

  • Memiliki sistem pencernaan yang sensitive
  • Perlu menghindari makanan yang daripada produk susu dan daging
  • Dianjurkan menjadi vegetarian atau mengambil makanan berkadar karbohidrat tinggi, namun rendah lemak
  • Mengurangkan stres dengan bermeditasi, atau berolahraga
  • Cukup beristirehat

Diet untuk Golongan Darah B

diet untuk kurus dan detox B

Berbeza dengan individu darah jenis A, individu darah jenis B lebih fleksibel. Teori Dr. Peter J.D’Adamo menyarankan golongan jenis darah ini menghindari makanan beku atau makanan dalam tin manakala sangat menganjurkan makanan berasaskan susu yang memiliki kandungan karbohidrat yang tinggi. Pemilik golongan darah B sangat mudah terhadap penyakit berkaitan imunisasi dan serangan virus, mereka disarankan agar mengambil sayuran hijau yang kaya magnesium dalam kuantiti yang banyak.

tips untuk kurus dan detox untuk darah B

Ciri khas golongan darah B

  • Dianjurkan untuk melakukan diet dengan berbagai variasi makanan, namun perlu menghadkan pengambilan daging.
  • Disarankan mengambil makanan dan minuman berasaskan susu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Olahraga yang sesuai dilakukan adalah berenang, bermain tenis, berjalan kaki dan bermeditasi.
  • Untuk mengatasi stres, disarankan memiliki hobi dan aktiviti berasaskan kreativiti.

Diet untuk Golongan Darah AB

diet untuk kurus dan detox AB

Pola makan pemilik golongan darah AB adalah gabungan antara pola makan golongan darah jenis A dan B. Penyakit yang berisiko dijangkiti adalah sinus, infeksi telinga, dan gangguan saluran pernafasan. Pengambilan jenis makanan yang dianjurkan adalah hidangan laut, semua jenis telur ( kecuali telur itik ), susu fermentasi ( melalui proses penapaian ), minyak zaitun, minyak kacang soya, minyak kacang tanah, kacang tanah, semua jenis sayuran kecuali jagung, taugeh dan cendawan dan semua jenis buah-buahan kecuali jeruk.

Golongan dari jenis darah ini, harus menghadkan pengambilan daging lembu, udang dan ikan laut, susu dan semua produk susu serta daging yang diproses. Makanan berasaskan kekacang pula perlu diambil dalam kuantiti sedikit. Kurangkan pengambilan berasaskan gandum seperti roti, kek, kuih-muih dan pasta.

tips untuk kurus dan detox AB

Ciri khas individu jenis darah AB

  • Memiliki sistem pencernaan yang sensitive
  • Disarankan untuk mengambil makanan dalam kuantiti sedikit tetapi kerap
  • Untuk lebih bertenaga olahraga pada setiap pagi digalakkan

Diet untuk Golongan Darah O

diet untuk kurus dan detox O

Dr. Peter J.D’Adamo menyarankan agar pemilik darah jenis O lebih banyak mengambil makanan berprotein tinggi, mengikut diet rendah karbohidrat dengan pengambilan ikan atau daging ( kecuali daging yang diolah ) serta sayur – sayuran yang banyak, telur dan kacang namun menghindari produk susu dan gandum.

tips untuk kurus dan detox O

Ciri khas golongan darah O

  • Memiliki sistem imunisasi tubuh yang lebih tinggi berbanding golongan darah jenis lain
  • Mudah mengadaptasi berbagai makanan
  • Untuk mengatasi tekanan, disarankan melakukan aerobic
  • Dianjurkan untuk mengambil makanan berprotein tinggi dan rendah karbohidrat, seperti daging, buah-buahan, ikan, sayuran
  • Berisiko terkena radang dan kerosakan organ seperti arthritis jika makanan yang diambil

Teh By Medina Desire, Teh Terbaik Di Dunia

Teh merupakan salah satu minuman popular di dunia. Terlebih minum teh telah menjadi kebudayaan di banyak negara. Meski tradisi minum teh di tiap negara cenderung serupa, ternyata ada banyak jenis teh di dunia. Namun tahukah anda jenis daun yang menghasilkan teh terbaik di dunia dan fungsi – fungsinya?

tips untuk kurus dan detox dengan medina tea

Menurut Sejarah terdapat 7 jenis teh terbaik di dunia dan di antara jenis teh tersebut 3 daripadanya adalah Teh herbal, teh putih dan teh hijau. Medina Desire menggunakan 2 jenis teh terbaik di dunia iaitu Teh Herbal dan Teh putih. Teh herbal jenis ini umumnya bebas kafein dan telah dinikmati sejak zaman kuno lagi. Ramuan teh herbal antara lain seperti bunga kering, daun, biji dan akar. Ramuan teh ni adalah mengikut nisbah dari sifu cina lama yang mengamalkan tradisi minum teh daripada nenek moyang dahulu. Fungsi – fungsi teh ini sudah tentu mempunyai khasiat semula jadi yang membantu kesihatan tubuh dan khasiat tertentu. Ramuan teh dengan bertujuan membantu menyihatkan badan dan antioksidan.

Teh Kaki Cantiq By Medina Desire Mengecilkan Peha Dan Lengan Anda

tips detox dan kurus dengan teh kaki cantik

Bagaimana teh kecilkan peha dan lengan terhasil? Ada yang menganggap mustahil dan penipu. Malah ada yang kondem akan tetapi hasilnya kami ada beribu – ribu testimoni pelanggan yang berjaya. Kaki cantiq tea adalah di rumus khas daripada 100% dry herbs dan tiada kimia untuk mengecilkan peha dan lengan. The Kaki Cantiq juga berfungsi untuk membuang air berlebihan dalam badan dan melawaskan kencing.

Mahu Kekal Kurus Dan Membuang Toksin Di Dalam Badan? Minumlah Teh Slimming Detox By Medina Desire

teh langsing dan detox dari medina desire

Teh Slimming detox ramuan di proses sebagai agen kempiskan perut dan buang toksin dalam badan. Ia juga meningkatkan metabolisme dalam badan dan kurus menyeluruh. Proses yang panjang diambil untuk menyediakan teh slimming detox dengan cara tradisional cina lama. Teh Kaki cantiq penggabungan yang terbaik dengan teh slimming detox untuk mengecilkan peha dan lengan dan bahagian tertentu anggota badan yang susah turun. Ia juga bertindak membuang air lebihan dalam badan anda.

Tiada Bahan Tiruan Di Dalam Produk Medina Desire

teh yang terbaik dan organik

Medina Desire HQ tahu bahawa anda semua berhati – hati memilih produk agar ia selamat digunakan. Jangan khuatir, produk yang di keluarkan oleh medina desire dijamin 100 peratus halal dan selamat. Selain itu, Teh ini Sesuai untuk ibu menyusu, lepas bersalin dan dalam pantang. Had umur yang dibenarkan untuk minum produk ini adalah daripada umur 12 tahun dan ke atas.

teh detox dan slimming untuk kurus

Teh ini juga boleh di minum lelaki dan perempuan. Bagi menjamin keselamatan anda, teh dari medina desire Tiada pewarna tiruan mahu pun perasa tiruan. Sebaliknya sifat rasa semula jadi teh yang dicampur mengikut ramuan tradisi menghasilkan rasa berbeza dan khasiat berbeza. Penelitian, pemprosesan, penyediaan dan penyukatan teh di perinci bagi memastikan sesuai diminum dan baik untuk kesihatan.

Khasiat Dan Fungsi Produk By Medina Desire Selain Kurus

khasiat teh detox medina desire

Selain dari menguruskan badan, produk ini juga mengandungi pelbagai khasiat dan fungsi, antaranya adalah;

  • melangsingkan badan
  • mengecilkan perut buncit atau boroi
  • menurunkan paras gula dalam darah
  • sesuai untuk anda yang menghidapi kencing manis, darah tinggi, gout, kolesterol tinggi, obesiti, angin dalam badan dan pelbagai lagi masalah dalaman dan luaran.

Pengalaman Pengguna The Medina Desire

Bagaimana berat saya berkurangan daripada 10 kg dalam hanya 2 minggu? Terasa tertipu oleh teh viral ni, tapi bila dah cuba, memang betul menjadi dan berkesan. 100% berfungsi menurunkan berat badan dan mengecilkan peha dan lengan semula jadi. Bahan-bahan di rumus khas tiada kimia dan hanya bahan organic membuatkan saya lebih yakin untuk minum. Saya kehilangan banyak berat badan dan kawan-kawan mula menghujani saya dengan pelbagai soalan.

pengalaman pengguna teh diet medina

Saya cuba yang terbaik untuk menjawab kepada semua orang dan terasa teh medina desire ini benar-benar membawa pembaharuan dalam hidup saya. “Bagaimana anda boleh jadi seperti saya Berjaya mengurangkan berat badan dan kecilkan peha serta lengan hanya dengan minum teh? Rasa pelik bukan? Rasa macam tipu bukan? Mana tidaknya, minum teh boleh kecilkan peha dengan lengan? Memang penipu lah kan?? Namun ini semua adalah benar. Dengan hanya minum teh medina desire secara konsisten selama 17 hari, anda boleh mengurangkan berat badan. Dan sekali gus dapat kecilkan peha dan lengan. Teh viral no.1 Malaysia Kecilkan peha dan lengan. ~ Pengguna The Medina Desire ~

Testimoni Bergambar Pengguna The Medina Desire

minum teh dan kurus minum teh dan kurus minum teh dan kurus minum teh dan kurus minum teh dan kurus

Dapatkan Set Combo Sementara Masih Ada

SET COMBO ( Teh Slimming Detox + Teh Kaki Cantiq )

set combo cantiq tea dan detox tea

Set combo cantiq tea dan detox tea hanya RM40 sahaja

LOTION MARYAM ( losyen Kurus )

losyen mariyam untuk bakar lemak

Losyen Maryam ini hanya RM35 sahaja

Jom Amalkan Gaya Hidup Sihat Dengan The Slimming Detox, Teh Kaki Cantiq dan Lotion Maryam

Kini tidak lagi mustahil untuk anda memiliki kembali tubuh yang langsing serta sihat. Jangan tunggu lama – lama, mari dapatkan segera produk – produk keluaran The Medina Desire. Untuk sebarang info sila hubungi talian di bawah;

set combo teh medina

THE MEDINA DESIRE  | KURUS DAN LANGSING Hubungi: Tekan untuk telefon (016-3136484) | Tekan untuk WhatsApp

p/s : Berita baik buat semua pengguna produk Medina Desire,  Medina Desire HQ menawarkan peluang menjana pendapatan bersama – sama dengan menjadi Agent dan Dropship. 100 pengunjung pertama yang membuat pesanan daripada sini akan mendapat hadiah misteri. Stokis agen dibuka sekarang.

Jom Amalkan Gaya Hidup Sihat Dengan The Slimming Detox, Teh Kaki Cantiq dan Lotion Maryam SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom Amalkan Gaya Hidup Sihat Dengan The Slimming Detox, Teh Kaki Cantiq dan Lotion Maryam SEKARANG!