Review
Sep 26, 2017, 3:53pm

Tips Untuk Kulit Berminyak, Kering Dan Sensitif


Adakah anda memiliki kulit yang berminyak, kering atau sensitif? Pernahkan anda melihat diri anda di cermin dan mendapati wajah kulit anda berminyak? Tidak kira lelaki atau perempuan, memiliki kulit yang berminyak, kering atau sensitif amatlah menganggu dan tidak selesa bagi sesiapa sahaja yang mengalami keadaan sebegini. Tahukah anda apakah punca-punca terjadinya keadaan kulit yang berminyak, kering atau sensitif ini ya?

Tips Untuk Kulit Berminyak, Kering Dan Sensitif

Bagi mereka yang menghadapi masalah kulit berminyak, terdapat beberapa punca kenapa kulit anda menjadi sedemikian. Sebenarnya kulit kita menghasilkan minyak (yang dikenali sebagai sebum) secara semulajadi untuk memastikan kulit sentiasa berada dalam keadaan lembut. Walau bagaimanapun, sekiranya kulit menghasilkan terlalu banyak sebum, ini yang mengakibatkan kulit menjadi terlalu berminyak sehingga keluar jerawat dan bintik-bintik pada muka. Antara punca-punya kulit yang berminyak termasuk peredaran hormon yang tidak stabil di dalam badan terutama sekali bagi golongan remaja atau bagi perempuan yang sarat mengandung, namun sesiapa sahaja pun boleh mendapat kulit yang berminyak. Tidak kira apa puncanya, mempunyai kulit yang berminyak memang sesuatu perkara yang amat merimaskan.

Tips Untuk Kulit Berminyak

Bagaimana pula dengan kulit kering dan kulit sensitif? Kulit yang kering adalah merupakan satu keadaan yang mana kulit akan akan terasa gatal-gatal dan terdapat rekahan-rekahan pada kulit anda yang sememangnya tidak selesa. Antara punca kulit yang kering atau sensitif mungkin berpunca daripada penggunaan sabun yang tidak sesuai, pelembap yang tidak sesuai, menggunakan kain yang kasar untuk mengelap badan dan muka, atau sekiranya anda rajin atau kerap mandi menggunakan air panas pada jangka masa yang lama.

Tips Untuk Kulit Berminyak, Kering Dan Sensitif

Tambahan pula, kulit yang kering juga berpunca daripada kurang megambil air atau mengambil makanan atau ubat-ubatan yang akan menyebabkan kulit menjadi kering dan sensitif. Pasti ada petua atau tips-tips untuk anda menangani masalah kulit berminyak, kering atau sensitif, dan di sini kita akan melihat dan mengamati beberapa petua-petua, cara-cara atau tips-tips untuk mengatasi kulit yang beminyak, kulit kering dan juga kulit yang sensitif. Mari kita melihat antara tips-tips yang kita boleh amalkan untuk kulit berminyak, kering dan sensitif.

#1: Meminum Air Kosong Yang Banyak

Tips Untuk Kulit Berminyak dan Kulit Kering

Ini merupakan petua atau tips yang paling asas bagi sesiapa yang ingin menjaga kesihatan badan secara umum, dan pada masa yang sama ia merupakan satu-satunya petua atau tips untuk kulit berminyak, kering dan sensitif. Ini adalah kerana meminum air dengan secukupnya akan mengekalkan kesihatan kulit dan akan mengimbangkan kandungan air di dalam badan anda, dan seterusnya kulit akan terhidrasi secukupnya dan tidak menjadi terlalu kering sehinggakan kulit akan cuba mengekalkan kelembapan kulit tersebut dengan menghasilkan lebih banyak sebum yang membuatkan kulit berminyak. Kurang minum air juga amat merbahaya kepada kesihatan anda. Pastikan anda minum air dengan secukupnya, ialtu 8 gelas dalam sehari.

#2: Tidur Yang Cukup

Tips Untuk Kulit Kering

Perkara ini amat dipandang ringan oleh orang-orang yang tidak mengambil kisah terhadap kesihatan dan kesejahteraan tubuh badan. Tidur yang cukup akan merehatkan badan anda serta menyegarkan badan anda kembali seperti sediakala, dan ini akan membuatkan raut muka atau wajah anda tampak segar dan bersinar. Sekiranya anda kurang tidur, badan anda akan menjadi letih dan lesu dan kesannya amat ketara terutama sekali peda raut wajah anda yang kelihatan lusuh dan penat. Tambahan pula, tidur yang kurang akan mengakibatkan kedutan dan gelang hitam terbentuk pada mata menandakan tidur yang tidak cukup.

#3: Megambil Makanan Yang Kaya Dengan Vitamin E

Tips Untuk Kulit Sensitif

Salah satu daripada petua dan tips untuk mengatasi kulit yang berminyak, kering dan sensitif adalah untuk mengambil makanan yang penuh dan kaya dengan vitamin E. Vitamin E adalah amat baik untuk kulit dan ia juga akan membuatkan badan anda tampak segar dan kulit anda kelihatan kenyal, awet muda, segar dan sihat. Vitamin E mempunyai agen-agen yang membantu untuk menyegarkan kulit dan pada masa yang sama menghindari daripada penyakit. Amalkan selalu dan lihat perbezaan pada kulit anda.

#4: Menggunakan Produk Pembasuh Muka Yang Sesuai

Tips Untuk Kulit Sensitif

Salah satu punca kulit berminyak, kering atau sensitif adalah dengan menggunakan produk pembasuh muka yang tidak sesuai, adakalanya boleh merosakkan atau menjejaskan kulit wajah muka anda. Kadang-kadang ada produk pembasuh muka yang berada di pasaran yang mungkin sesuai untuk anda tetapi tidak sesuai dengan orang lain. Oleh itu anda perlu memastikan bahawa anda menggunakan produk pembasuh muka yang sesuai untuk anda.

Tahukah anda bahawa selain daripada beberapa tips, cara atau petua yang anda boleh amalkan untuk mengatasi kulit berminyak, kering ataupun sensitif, terdapat satu cara atau tips yang terbukti berkesan untuk menghalang atau mengubati kulit yang berminyak, kulit kering mahupun kulit sensitif.  Mari kita perkenalkan apakah produk tersebut.

Coco Face Serum Atasi Punca Kulit Berminyak, Kering Dan Sensitif Dengan Teknologi PEPTIDE

Coco Face Serum adalah merupakan serum yang pertama dan satu-satunya di Malaysia yang menggabungkan bahan-bahan utama yang mewah seperti PEPTIDE COLLAGEN, TRIPLE STEM CELL dan 24K GOLD. Ia merupakan Serum Revolusi Terkini Teknologi PEPTIDE dan formulasi dari France dengan menggabungkan bahan-bahan termahal dan paling berkualiti dalam industri kosmetik. Coco Face Serum Telah digunakan secara meluas dinegara France, Korea dan Jepun ianya dianggap sebagai kolagen mewah, dan ia digunakan sebagai punca dan tips atasi kulit berminyak, kering dan sensitif.

Coco Face Untuk Kulit Berminyak

Gabungan teknologi PEPTIDE, TRIPLE STEM CELL dan 24K Gold yang terdapat di dalam  Coco Face Serum ini mampu memberikan hasil yang luar biasa pada kulit manusia. Ini kerana PEPTIDE COLLAGEN mempunyai molekul yang sangat halus sehingga mampu menembusi lapisan dermis dan epidermis kulit manusia dengan amat baik dan dalam sekali, sekaligus meningkatkan keberkesanan produk.  TRIPLE STEM CELL pula mampu memperbaharui struktur kulit manusia dan menghasilkan kulit yang lebih anjal, remaja dan awet muda seperti kulit bayi. Dengan adanya 24K GOLD yang diperkaya dengan Sodium Hyaluronate  yang sememangnya terkenal sebagai agen penegangan kulit membuatkan serum ini menjadi begitu sempurna dan lengkap sebagai perawatan kecantikkan kulit wajah setiap hari yang tidak terdapat pada serum yang lain.

kulit berminyak

Coco Face Serum adalah sesuai untuk semua jenis kulit sama ada yang berminyak, kering dan sensitif. Boleh digunakan untuk lelaki dan wanita. Tekstur dan bahan-bahannya yang mewah, tidak melekit, tidak berminyak dan pantas menyerap serta LULUS KKM dan HALAL. Di sampaing itu juga, ia merupakan serum yang sempurna untuk anti-penuaan kulit, melembutkan kulit dan membantu merawat jerawat, pigmentasi, tona kulit tak sekata, memudarkan parut,tanda rekahan kulit serta melembapkan kulit.

Testimoni Pengguna-Pengguna Cocoa Face Serum Atasi Kulit Berminyak, Kering Dan Sensitif

Ramai orang yang telah berpuashati dengan hasil yang diperolehi daripada mengamalkan Coco Face Serum sebgai tips dan cara untuk menghalang punca dan mengatasi masalah kulit beminyak, kering dan sensitif. Mari kita lihat antara testtimon-testimoni dari pelanggan mengenai penggunaan Coco Face Serum sebagai penyelesaian terhadap masalah kulit anda yang berminyak, kering atau sensittif.

kulit berminyak dan kusam

kulit berminyak dan berjerawat

 

Dapatkan Coco Face Serum Untuk Atasi Kulit Beminyak, Kering Dan Sensitif

kulit berminyak lelaki

Dapakan Coco Face Serum untuk menyelesaikan masalah anda dalam mengatasi kulit muka yang minyak, kering ataupun sensitif. Dengan bantuan Teknologi PEPTIDE, produk ini telah terbukti untuk mengembalikan wajah muka anda supaya menjadi gebu, bersih, segar dan flawless.

Gunakan Coco Face Serum dan atasi masalah kulit anda sekarang!

 

 

Jom order Coco Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Coco Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Coco Face Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: