Review
Nov 19, 2018, 10:02am

Tips Tingkatkan Penguasaan Bahasa Lisan dan Pertuturan Anak


‘Saya dah cuba pelbagai cara termasuk menghantar anak tuisyen, upah guru mengajar dirumah, memberi minum air ustaz serta ribuan ringgit sudah habis namun saya masih belum nampak kesan positif pada anak saya’. Ini merupakan kebiasaan rungutan atau masalah yang dikongsi oleh para ibu bapa yang mempunyai masalah anak lambat bercakap dan lemah di dalam pelajaran sekolah. Sudah pasti isu ini menjadi kebimbangan utama bagi setiap ibu bapa kerana setiap ibu bapa mahukan anak – anak berjaya di sekolah serta tidak ketinggalan berbanding rakan – rakan yang lain.

tips untuk anak pandai bercakap

Hari ini, anak – anak semakin pintar hinggakan baru berumur 4 tahun sudah boleh mengenal huruf dan membaca. Anak – anak seawal usia bayi perlu diberi pendedahan dan cara berkomunikasi yang betul agar dapat membantu cara pertuturan mereka serta bagi menunjukkan interaksi yang baik antara bayi dengan ibu bapa. Apabila kita dapat mengenalpasti masalah berkaitan pertuturan ini dengan lebih awal maka bolehlah ibu bapa membuat tindakan awal seperti berjumpa dengan pakar atau ikhtiar dengan cara serta kaedah yang betul.

Tingkatkan Penguasaan Bahasa Lisan dan Pertuturan Anak Dengan DRMZ A Plus Tablet Minda

tablet minda untuk anak

Memperkenalkan DRMZ A Plus yang mampu meningkatkan daya fokus anak anda serta mempunyai pelbagai khasiat yang bagus untuk perkembangan minda mereka. Anda tidak perlu risau kerana DRMZ A Plus ini diyakini halal serta merupakan produk yang berkelulusan KKM. Ia dibuat khas untuk memenuhi citarasa kanak – kanak dengan berperisa coklat supaya anak anda lebih mudah untuk mengamalkan DRMZ A Plus ini sebagai rutin harian.

kesan makan tablet minda

Pengamalan yang konsisten akan memberi kesan yang baik seawal 7 hari. Bahan – bahan yang digunakan untuk DRMZ A Plus ini 100% bahan semulajadi tanpa menggunakan bahan pengawet dan bahan tiruan. Ini kerana hanya bahan – bahan semulajadi yang boleh berikan kesan positif untuk tempoh jangka masa panjang berbanding bahan tiruan yang mempunyai kesan yang buruk.

Kelebihan DRMZ A Plus Yang Menjadikannya Cepat Berkesan

ramuan tablet minda DRMZ A Plus

Anak anda dapat perolehi kesan yang baik seawal 7 hari dengan mengamalkan DRMZ A Plus secara teratur dan konsisten. Kelebihan utamanya adalah DRMZ A Plus diformulasikan daripada beberapa makanan sunnah yang telah terbukti secara saintifik seperti DHA, SA, Asid Folic, Acidifilus dan Prebiotic bagi menjadikannya sebagai makanan terbaik untuk otak dan juga kesihatan usus. Anak anda menjadi lebih teratur dan bertenaga untuk lebih fokus dalam apa jua perkara yang mereka lakukan.

Sebab Utama Anda Perlu Dapatkan DRMZ A Plus Tablet Minda

1. Diformulasi Oleh Pakar iaitu Dr. Mohd Zuri Ghani

formula DRMZ A Plus

Sebelum mendapatkan sesuatu produk, pasti anda selidik siapa pengasasnya serta pemilik produk bagi mendapat jaminan bahawa sesuatu produk itu berkesan dan selamat. Dr Mohd Zuri Ghani merupakan seorang pakar dalam bidang Pintar Cerdas dan Berbakat serta Pakar Stimulasi Minda. Beliau membuat kajian serta penyelidikan untuk menghasilkan DRMZ A Plus ini dengan dibantu oleh 6 orang pakar kimia.

2. Produk Halal dan Selamat

khasiat ginko biloba

Bahan – bahan yang digunakan di dalam DRMZ A Plus ini adalah terdiri daripada bahan – bahan semulajadi sahaja. Ia merupakan produk yang mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) serta selamat diamalkan seawal usia anak anda setahun lagi. DRMZ A Plus juga telah mendapat sijil halal daripada Jakim bagi memberikan keyakinan penuh kepada semua ibu bapa berkenaan produk DRMZ A Plus ini.

3. Tidak Mengandungi Bahan Pengawet dan Tiruan

madu untuk kesihatan

DRMZ A Plus tidak mengandungi bahan terlarang, pewarna tiruan serta bahan pengawet yang boleh memberi kesan merbahaya. Penggunaan produk yang mempunyai bahan terlarang ini akan membuatkan anak anda menderita serta memberi kesan negatif kepada kesihatan dalaman juga. Bahan – bahan semulajadi yang digunakan adalah bahan yang dibuat kajian dan penyelidikan tentang keberkesanannya supaya ia tidak memberi kemudaratan di kemudian hari buat para pengguna.

4. Memberi Khasiat Yang Kaya Dengan Tenaga

khasiat durian belanda

DRMZ APlus ni sememangnya kaya dengan serat, vitamin, serta mineral. Semua kandungan ini dapat membantu anak anda kekal cergas sepanjang hari di sekolah serta semasa bersukan. Apabila anak anda dapat badan yang cergas, maka mereka dapat memberi fokus yang lebih dalam proses pembelajaran.

5. Ribuan Testimonial Yang Telah Berjaya

testimoni pelajar tablet minda drmz A plus

Untuk mengetahui kesan sesuatu produk, anda boleh juga dapatkan serta membuat sedikit kajian mengenai produk itu. DRMZ A Plus mempunyai ribuan testimonial yang positif daripada ibu bapa serta guru sekolah. Kebanyakan testimoni adalah mengenai perubahan anak – anak dalam pencapaian akademik serta fizikal anak – anak yang lebih bertenaga.

Ketahui Kesan Positif Yang Bakal Diperoleh Daripada Pengamalan DRMZ A Plus Tablet Minda

keputusan peperiksaan meningkat

Ramai yang meyakini hakikatnya DRMZ A Plus telah memberikan perubahan yang besar terhadap perkembangan anak – anak mereka. Terdapat banyak kesan positif yang dapat dinikmati setelah mengamalkan DRMZ A Plus ini secara konsisten. Antara kesan positif tersebut adalah :

 • Menguatkan daya ingatan supaya mudah untuk menerima apa yang dihafal.
 • Anak – anak menjadi lebih semangat untuk belajar.
 • Minda dan tubuh anak – anak menjadi lebih cergas dan bertenaga.
 • Anak anda lebih mudah memahami arahan serta tunjuk ajar daripada anda serta orang disekeliling.
 • Perkembangan minda menjadikan anak anda boleh berfikir dengan lebih kreatif.
 • Menghilangkan stress dan rasa gugup ketika menjawab soalan peperiksaan atau ketika ditanya oleh guru.
 • Segala pembelajaran menjadi lebih mudah buat anak anda.

Cara Pengambilan DRMZ A Plus Serta Pantang Larangnya

Anak anda pasti dapat menikmati kesan positif serta manfaat yang baik daripada pengambilan DRMZ A Plus yang betul dan konsisten. Kuantiti yang perlu diambil hanyalah 2 biji sehari ketika perut kosong pada waktu pagi. Sekiranya anak anda terlalu aktif, anda boleh berikan pada waktu malam sebelum tidur. Cara makannya adalah dengan menghisap atau mengunyah seperti mereka makan gula – gula.

DRMZ A Plus tablet pengganti makanan ringan

Namun terdapat beberapa pantang larang yang perlu dielakkan untuk percepatkan kesan yang baik daripada pengamalan DRMZ A Plus ini. Antara pantang larang yang perlu dititikberatkan adalah :

 1. Elakkan pengambilan makanan ringan / junk food.
 2. Elakkan pengambilan makanan yang tinggi kandungan MSG.
 3. Elakkan minuman yang tinggi kandungan gula atau minuman berkarbonat.
 4. Elakkan minuman yang berkafein tinggi.

Antara Testimonial Yang Telah Berpuas Hati Dengan DRMZ A Plus Tablet Minda

stok untuk bakal pembeli

Ramai ibu bapa serta guru memberi maklum balas yang positif setelah melihat kesan yang baik dengan pengamalan DRMZ A Plus ini. Oleh yang demikian, terdapat lebih 20,000 pengguna setia telah menjadikan DRMZ A Plus sebagai makanan tambahan anak – anak setiap hari. Berikut testimoni mereka yang dah berjaya kesan daripada mengamalkan DRMZ A Plus.

testimoni pengguna tablet minda drmz a plus testimoni pengguna tablet minda drmz a plus testimoni pengguna tablet minda drmz a plus testimoni pengguna tablet minda drmz a plus testimoni pengguna tablet minda drmz a plus

Dapatkan DRMZ A Plus Tablet Minda Untuk Anak Anda Sekarang!

Ibu bapa perlu mengambil langkah yang bijak untuk berikan yang terbaik untuk anak – anak terutamanya anak – anak yang mempunyai masalah pembelajaran dan lambat bercakap. Ini akan memberi kesan kepada emosi anak apabila berhadapan dengan mereka yang lebih pintar. Harga sebotol hanya RM 59 dikira sangat murah dan berbaloi untuk membantu perkembangan minda serta kecergasan anak – anak anda jika dibandingkan dengan belian gajet yang berharga ratusan hingga ke ribuan ringgit. Untuk sebarang pertanyaan serta maklumat lanjut, anda boleh menghubungi info di bawah.

tablet minda Tips Tingkatkan Penguasaan Bahasa Lisan

DRMZ A PLUS TABLET MINDA
Hubungi: Tekan untuk telefon (010-6665124) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : astana2u.best

Dapatkan DRMZ A Plus Tablet Minda Untuk Anak Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Dapatkan DRMZ A Plus Tablet Minda Untuk Anak Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan DRMZ A Plus Tablet Minda Untuk Anak Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: