Review
Feb 20, 2018, 11:50am

Tips Tak Nak Gemuk dan Halang Lemak di Badan


Lemak adalah nutrien penting dalam kehidupan manusia. Lemak membekalkan tenaga dan membantu penyerapan Vitamin A, D, E dan K. Lemak seperti Omega 6 dan Omega 3 pula membekalkan asid lemak penting untuk badan. Walaubagaimanapun, lemak juga boleh memberikan kesan yang negatif kepada tubuh  manusia dan menjejaskan kesihatan sekiranya diambil secara berlebihan. Anda perlu mengurangkan pengambilan lemak dalam makanan harian agar anda dapat memastikan kesihatan anda pada tahap yang terbaik.

Tips Tak Nak Gemuk dan Pecah, Halang Lemak di Badan

Kenapa Perlu Mengurangkan Pengambilan  Lemak?

Terdapat pelbagai jenis lemak iaitu lemak tepu, lemak tak tepu dan lemak trans. Lemak tepu adalah seperti daging, mentega, santan kelapa dan telur. Manakala lemak tak tepu seperti minyak jagung, minyak zaitun dan minyak bunga matahari. Manakala lemak trans adalah seperti minyak sapi dan marjerin yang keras. Pengambilan lemak tepu dan lemak trans perlu dikurangkan  kerana ia boleh meningkatkan paras kolesterol dalam badan dan memberikan kesan negatif kepada kesihatan.

Tips Tak Nak Gemuk dan Pecah, Halang Lemak di Badan dengan kurangkan pengambilan lemak

Antara Kesan Buruk Pengambilan Lemak Secara Berlebihan

 • Meningkatkan berat badan.
 • Meningkatkan paras kolesterol dalam badan.
 • Meningkatkan risiko penyakit seperti masalah jantung, diabetes, kanser dan strok.

kesan tidak menjaga kesihatan badan

Bahaya Lemak Yang Terkumpul Boleh Memudaratkan Kesihatan

Jumlah lemak yang banyak di dalam badan boleh menyumbang kepada pembentukan kanser, penyakit diabetes, masalah kolesterol tinggi dan masalah jantung. Lebih teruk lagi, ia boleh menyebabkan seseorang itu berisiko tinggi untuk menderita dengan pelbagai penyakit sepanjang hidup mereka berbanding mereka yang tidak banyak  mempunyai lemak di bahagian perut walaupun mempunyai BMI yang sama.

risiko berat badan berlebihan

Tips Untuk Mengelakkan Lemak Berlebihan Di Sekitar Perut Dan Badan

Amalkan Pengambilan Oat

Anda disyorkan menambah pengambilan makanan seperti oat yang mana ia rendah lemak, rendah karbohidrat yang tidak baik, dan rendah kalori tetapi tinggi nilai nutrisinya. Oat lebih elok dimakan kosong tanpa gula atau garam sekiranya anda ingin membuang lemak di perut dengan cepat. Walaubagaimanapun, jika anda tidak suka rasa yang kosong dan tawar, anda bolehlah menambah madu atau buah-buahan ke dalam hidangan oat anda.

amalkan pengambilan oat

Amalkan Makanan Berkhasiat

Makanan serat atau bijirin penuh, buah-buahan segar, brokoli, lobak, dan tomato adalah antara yang paling baik untuk menghilangkan lemak di perut. Makanan ini tidak mempunyai kalori yang tinggi tetapi mempunyai banyak serat fiber, mineral dan vitamin di dalamnya.

makan berkhasiat untuk kuruskan badan

Amalkan Makanan Dalam Jumlah Yang Kecil

Selain itu, untuk mengurangkan lemak di bahagian perut, anda perlulah makan dalam jumlah yang kecil (4 – 6 hidangan) berbanding mengambil 1 – 3 hidangan yang banyak dalam sehari. Dengan berbuat demikian, kadar metabolisma anda akan meningkat kerana metabolisma tidak perlu memecahkan makanan sesukar yang dihadapi sekiranya anda makan makanan dengan jumlah yang banyak. Selain itu, dengan meminum teh atau kopi juga boleh meningkatkan metabolisma anda tetapi haruslah mengawal pengambilan minuman jenis ini.

amalkan makan dengan kuantiti sedikit untuk tips kurus cepat

Amalkan Senaman Ringan

Salah satu langkah yang paling penting untuk membantu menghapuskan lemak di bahagian perut adalah dengan melakukan senaman sekurang-kurangnya 3 – 4 kali setiap minggu. Latihan senaman ini hendaklah digabungkan dengan diet harian yang sihat, iaitu 50% latihan dan 50% diet untuk penurunan berat badan yang ideal !

amalkan senaman untuk kurus lebih cepat

Amalkan Makan Buah-buahan

Memakan makanan seperti pisang, buah anggur, telur putih, kekacang, minyak zaitun, dan buah zaitun serta 100% serat boleh membantu menyumbangkan ke arah penurunan jumlah lemak di perut anda!

amalkan makan buah buahan untuk kurus pantas

Merekodkan Diet Harian Anda

Anda disyorkan untuk membuat pelan latihan dan diet harian dan mematuhi pelan tersebut setiap hari. Tulis target anda, impian anda, berat badan ideal anda, dan tindakan yang anda boleh ambil untuk mencapai target untuk menghilangkan lemak di bahagian perut anda. Menetapkan target adalah cara yang baik untuk membantu anda sentiasa berada di atas ‘trek’ yang betul bukan hanya untuk menghilangkan perut buncit, malah untuk kesejahteraan hidup anda sepanjang hayat. Seperti kata pepatah, ‘Mereka yang gagal merancang adalah mereka yang merancang untuk gagal’. Dan saya pasti anda semua tidak mahu menjadi seorang yang gagal.

merekod diet harian untuk mengetahui pengambilan kalori harian

Mengamalkan Produk Diuretik Atau Supplement Lain

Produk Diuretik Untuk Tingkatkan Pembuangan Urin. Cara yang terakhir untuk mengawal gemuk air ialah dengan mengambil produk diuretik.Ini akan menyebabkan peningkatan dalam pembuangan air kencing. Cara ini amat berkesan untuk memerah kandungan air dalam badan anda, tetapi ini bukan cara yang selamat untuk dipraktikkan. Anda hanya boleh mempertimbangkan cara ini jika anda sudah berbincang dengan doktor anda dan akan menggunakannya dalam jangkamasa yang sangat pendek.

mengambil supliment yang berkaitan untuk meningkatkan metabolisme

Selain itu, ini hanya dilakukan oleh mereka yang perlu benar-benar langsing, contohnya mereka yang bertanding dalam bina badan atau pertandingan-pertandingan sepertinya.

Morrerare Pembakar Lemak Terbaik Dan Paling Berkesan

Morrerare membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak di dalam badan. Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, kentang dan gula, badan akan mula membakar lemak sebagai sumber tenaga. Ini bererti berat badan anda akan mula menyusut.

morrerare makanan menguruskan badan dengan pantas

Bagaimana Morrerare Bantu Turunkan Berat Badan ?

Tidak perlu bersusah payah untuk makan pelbagai produk dalam 1 masa. Amalkan sahaja Morrerare dan anda boleh menurunkan berat badan, kulit menjadi semakin cerah dan awet muda. Hanya dalam 1 produk sahaja anda boleh dapat Kurus, Cerah dan Awet Muda. Mana nak cari produk begini di pasaran? Hanya Morrerare satu-satunya produk yang mempunyai kelebihan 3 dalam 1 dan sesuai untuk anda yang menginginkan kurus disamping kulit cerah secara selamat. Dengan pengambilan secara konsisten dapat membantu anda mencapai kesihatan optimum seawal 1 minggu.

menghilangkan perut boroi dengan morrerare

13 Bahan Utama Dalam Morrerare Terbaik Menurunkan Berat Badan

Morrerare menggunakan bahan – bahan semulajadi yang berkhasiat dan bermanfaat untuk membakar lemak dan melancarkan peredaran darah. Selain itu ianya mudah dihadam oleh perut untuk mempercepatkan proses pembakaran lemak.

bahan semulajadi dalam makanan tambahan morrerare

Berikut adalah 13 bahan utama dalam Morrerare:

 • Garcinia Combogia – Herba terbaik untuk memecahkan dan menghalang lemak dan diakui oleh Dr OZ dan Perubatan Antarabangsa
 • Chia Seed – Dapat menguruskan berat badan dengan lebih efektif
 • Rasberry Kotenes – Menghapuskan lemak dan obesiti
 • Gynema Sylestre – Menahan rasa lapar dengan secara konsisten
 • White Kidney Bean – Diperkaya dengan fiber dan memberi tenaga dan mempunyai mineral, vitamin dan protein
 • Stevia – Kawal diabetes dan pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori
 • Green Coffee Bean – Membantu mengurangkan berat badan
 • Pomegranate – Bagus untuk tulang dan vitamin C yang tinggi dan bagus untuk proses protein, karbohhidrat dan lemak
 • Aloe Vera – Merawat dan mencerahkan kulit
 • Oligo Fructose – Zat yang diserat dari tumbuhan secara semulajadi hadir dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, beberapa yang banyak digunakan di amerika seperti gandum, pisang, bawang merah dan bawang putih
 • African Brush Mangga – Sangat baik untuk membantu diet anda, supplement ini bertindak sangat baik sebagai pembakar lemak dan mengurangkan nafsu makan dan menurunkan berat badan paling berkesan dengan cepat tanpa merasa lapar sepanjang hari
 • Collagen – Membantu penyerapan kalsium, memperlambatkan proses penuaan dan menjaga kekebalan badan dari sebarang penyakit
 • Senna – Akan membersihkan sisa-sisa kotoran pada usus anda sehingga kotoran pada usus yang sudah lama dan melekat akan terbuang dan mengurangi kolestrol

Membakar Lemak Secara Menyeluruh Dalam Badan

Apa yang paling penting adalah, bahan-bahan utama dalam produk Morrerare ini akan membakar lemak secara menyeluruh pada badan. Untuk anda yang mahu menguruskan badan mengamalkan Morrerare adalah pilihan yang tepat kerana selain mampu untuk mengembalikan bentuk badan idaman, ia juga membantu mendapatkan kesihatan yang optima pada diri.  Pendek kata, Morrerare menggabungkan bahan-bahan yang mampu mempercepatkan proses pembakaran lemak, kombo terbaik yang dapat mengurangkan berat badan dengan cepat dan efisyen.

morrerare pembakar lemak pantas

Morrerare Mudah Dibawah Kemana Sahaja

Satu-satunya produk yang mengabungkan teknologi formula untuk detox, tenaga dan kurus dalam masa yang sama. Sesuai untuk semua peringkat umur. Perisa manggo yang sangat sedap dan bukan masam2 manis. Sangat mudah dibawa, kerana berbentuk sachet.

morrerare mudah dibawa kerana dipaketkan dalam paket sachet yang kecil

Morrerare Halal Dan Selamat Diamalkan

Morrerare berstatus Halal dan mendapat kelulusan ujian makmal serta bertaraf GMP. Morrerare mementingkan kualiti, oleh itu ianya bebas dari bahan kimia berbahaya. Morrerare selamat dimakan kerana ianya didalam kategori pengkelasan makanan.

morrerare halal dan selamat digunakan

Keunikan Morrerare Slimming

 • Satu-satunya produk yang menggabungkan teknologi formula untuk detox, tenaga dan kurus serta memutihkan dalam masa yang sama
 • Sesuai untuk semua peringkat umur
 • Perisa mangga yang sangat sedap dan bukan masam-masam manis
 • Sangat mudah dibawa kerana dalam bentuk sachet, hanya perlu koyak dan sedut sahaja.
 • Sesuai untuk lelaki mahupun wanita
 • Dapat mengelak dari sebarang jenis penyakit

keistimewaan morrerare berbanding produk lain

Kelebihan Morrerare Untuk Semua Peringkat Umur

 • Sesuai untuk lelaki dan perempuan
 • 6 kali membakar lemak, membuang toksin dan racun di dalam badan
 • 4 kali detox
 • Berkesan untuk menyekat gula dan karbohidrat
 • Meningkatkan imunisasi badan
 • Melancarkan peredaran darah
 • Tak perlu diet ketat
 • Tak perlu bersenam
 • Mengawal nafsu makan, sentiasa kenyang dan bertenaga
 • Memutihkan dan melembapkan kulit
 • Merawat kulit dari jerawat, parut, kedutan dan luka
 • Fokus pada tempat-tempat lemak senang berkumpul terutama sekali perut, lengan, pinggul dan bawah dagu
 • Tak perlu bancuh, hanya minum begitu sahaja dan rasanya yang sangat sedap.

morrerare detox badan yang berkesan

Cara Pengambilan Morrerare

1 sachet setiap pagi sebelum sarapan pagi (30 minit) untuk 100g kebawah atau 1 sachet pagi dan 1 sachet malam (30minit sebelum makan malam) untuk 100kg ke atas. Amalkan 2 liter sehari untuk kesan yang paling optimum.

kurus tanpa berlapar morrerare

Masih Tak Percaya? Lihat Kejayaan Pengguna Carboflex Di Bawah

testimoni pengguna morrerare tips kurus pantas (1) testimoni pengguna morrerare tips kurus pantas (2) testimoni pengguna morrerare tips kurus pantas (3)

Jom Halang Lemak Di Badan Dari Terus Membesar Mulai Hari Ini Juga!

Dengan Morrerare, anda akan menghalang lemak dari terus bertambah. Anda akan merasa badan lebih ringan kerana Morrerare bukan sahaja membakar lemak tetapi mendetoksifikasi dalam badan. Jadi, anda tidak harus ragu – ragu lagi dengan Morrerare. KKM pun dah ada, GMP pun ada. Siap ada logo MESTI tau! Nah, apa lagi, silalah hubungi konsultan pelangsingan badan di bawah atau melayari facebook dan website Morrerare?

nyah lemak paling cepat di dunia dengan morrerare

Jom Order Morrerare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Morrerare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Morrerare SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: