Review
Mar 12, 2019, 9:22am

Tips Putihkan Kulit Wajah Dan Lembabkan Kulit Berkesan Dan Pantas


Cuaca di Malaysia adalah amat panas dan boleh membuatkan kulit wajah kita cepat terbakar dan kusam. Jadi, kebanyakan penduduk di Malaysia mempunyai wajah yang agak gelap. Ini menyebabkan ramai yang ingin mencerahkan kulit wajah agar ia sentiasa kelihatan berseri. Tidak dapat disangkal wajah yang cerah akan membuatkan anda lebih mudah untuk mengenakan apa sahaja warna pakaian dan juga apa kelihatan lebih menyerlah dari kulit wajah yang kusam.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 3

Terdapat pelbagai jenis produk pemutihan kulit yang dijual di pasaran pada masa kini. Hal ini kerana, ramai yang ingin memutihkan kulit wajah mereka dan mahukan kesan yang cepat. Maka, ramailah yang memberi jaminan bahawa produk mereka berkesan untuk sesiapa yang ingin memutihkan kulit. Jadi, pastikan anda mengikuti tips memutihkan kulit wajah dengan berkesan seperti yang akan diberikan di bawah. Pasti anda dapat memutihkan kulit dengan selamat dan berkesan.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 2

Tips Memutihkan Dan Melembapkan Kulit Yang Dijamin Berkesan

Kulit yang cerah memang akan membuatkan anda kelihatan lebih menarik. Jadi, pastikan anda mengikuti tips di bawah untuk mencerahkan dan melembapkan kulit anda secara semulajadi.

 • Menggunakan Buah Lemon’

Pencerahan kulit akan berlaku sekiranya anda mengggunakan bahan yang mempunyai vitamin C. Jika anda ingin menggunakan bahan semulajadi, buah lemon boleh membuatkan kulit anda kelihatan lebih cerah. Perah buah lemon dan sapukan jusnya ke wajah anda. Namun, pastikan anda tidak menggunakan tips ini pada waktu siang kerana jus lemon adalah sensitif kepada cahaya matahari dan boleh menyebabkan pigmentasi.

Tips Putihkan Kulit Wajah 3

 • Aloe Vera

Aloe vera yang sentiasa popular di dalam bidang kecantikan juga boleh digunakan untuk anda mendapatkan kulit wajah yang lebih cerah dan lembap secara semula jadi. Potong lidah buaya dan buangkan kulit serta lendir yang berwarna kuning dan ambil gel yang jernih sahaja. Sapukan kepada wajah anda dan biarkan selama beberapa minit sebelum dicuci. Kulit anda akan kelihatan lebih cerah dan lembap.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 5

 • Buah Betik

Buah betik yang dikisar sehingga halus dan disapu ke wajah pada setiap hari adalah amat berkesan bagi anda yang menginginkan kulit wajah yang cerah dan lembut. Hal ini kerana, buah betik mempunyai vitamin A, C dan E yang berupaya untuk meregenerasi kulit. Ia juga boleh digunakan sebagai sunscreen semulajadi. Biarkan buah betik tersebut di wajah anda selama 30 minit dan bilas dengan air suam.

Tips Putihkan Kulit Wajah 1

 • Buah Avocado

Buah avocado juga boleh dijadikan sebagai salah satu ejen untuk mencerahkan kulit dan juga sebagai anti – penuaan. Ia mempunyai anti – oksidan, vitamin C, vitamin A, dan vitamin E. Vitamin E amat berguna kerana ia boleh menghalang dari sinaran matahari dan vitamin C pula diperlukan untuk menambah kolagen agar kulit anda sentiasa kelihatan kenyal. Kisarkan isi buah avocado dan letakkan pada wajah selama 25 minit sebelum dicuci dengan air suam.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 2

 • Susu Segar

Susu asli mengandungi AHA dan BHA yang boleh membantu untuk anda mencerahkan kulit secara semulajadi. Selain itu, ia juga boleh mengurangkan bintik – bintik hitam yang terjadi akibat sinaran matahari. Caranya ialah dengan mencuci wajah anda dengan susu atau dengan menggunakan masker yang diperbuat daripada susu. Lakukan tips ini sekerap mungkin agar ia boleh memberikan kesan yang maksimum.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 4

Brightening Snow Cream Dan Serum De’Nour Beauty – Putihkan Kulit Dengan Selamat Dan Berkesan

Produk pemutihan yang berkesan adalah produk yang menggunakan bahan yang betul untuk mengembalikan seri wajah tanpa sebarang kesan sampingan. De’Nour Beauty mencipta dua produk yang berkesan untuk anda memutihkan kulit dan melembapkan wajah sekaligus membuatkan anda kelihatan lebih berseri. Produk tersebut adalah Brightening Snow Cream dan Absolute Brightening Serum. Gabungan kedua – dua produk ini akan memberikan anda kecerahan sempurna yang mengembalikan kulit asal wajah anda, dan akan memberikan kelembapan yang betul untuk kulit wajah anda.

Tips Putihkan Kulit Wajah 4

Produk penjagaan wajah ini dihasilkan kerana atas permintaan yang tinggi oleh pelanggan terhadap produk yang mampu melindungi dan merawat kulit wajah yang rosak akibat penggunaan produk yang mengandungi bahan kimia terlarang.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 6

Jadi, mereka rasa rasa inilah masanya untuk kami memikirkan dan mengeluarkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit khususnya kulit sensitif, kulit kusam, kedutan pada kulit wajah dan sebagainya. Produk yang mereka keluarkan sama sekali tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang terlarang dan juga sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita. Bahan-bahan yang terkandung dalam setiap produk juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Produk mereka ini dijamin halal dan suci.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 3

Kandungan utama setiap produk yang diformulasikan khusus daripada ‘Spain’ ini mampu menjadikan kulit wajah tampak lebih awet muda dari usia sebenar. Justeru itu, mereka memutuskan untuk selitkan satu perkataan ‘Ageless’ yang bermaksud awet muda pada setiap nama item produk sebagai kelebihan utama produk ini. Produk ini Halal dan suci kerana tiada bahan kimia,anda tidak perlu ragu-ragu dengan bahan semulajadi yang terdapat dalam set De’Nour Beauty.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 6

Brightening Snow Cream

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 1

Brightening Snow Cream Cream diformulasikan khas untuk anda memutihkan kulit wajah. Jadi, berikut adalah info dan kelebihan menggunakan Brightening Snow Cream dari De’Nour Beauty;

KKM: (NOT180806934K)

Bahan utama:

Microcitrus Australasica Fruit Extract

Kelebihan:

-Kulit menjadi putih dan lembut dengan sekali sapuan

-Boleh mengurangkan parut yang terdapat pada anggota badan.

-Membuang kulit mati dibahagian atas

ISIPADU: 100g

Absolute Brightening Serum

Tips Putihkan Kulit Wajah 6

Absolute Brightening Serum pula dicipta untuk memberikan kelembapan serta mencerahkan kulit dengan menyerap bahan – bahan pemutih yang selamat ke dalam kulit anda dengan cepat. Berikut adalah info dan kelebihan menggunakan Absolute Brightening Serum dari De’Nour Beauty;

Bahan Penting:

 • X50 Pure White
 • Arbutin
 • Hydrolized Prune (Clairju)
 • Niacinamide (Vitamin B3)

Cara Pemakaian: Gunakan serum selepas essence, ratakan pada keseluruhan wajah sebelum Day/Night Cream. Penggunaan siang dan malam.

Kelebihan :

-Memutihkan Kulit

-Memudarkan Parut

-Meratakan Tona Kulit

-Melembabkan Kulit

Isipadu: 15ml

Kelebihan Menggunakan Produk De’Nour Beauty

Memang banyak produk untuk anda mencerahkan kulit yang dijual di pasaran. Namun, anda perlu menggunakan De’Nour Beauty kerana ia merupakan produk yang paling selamat untuk digunakan. Berikut adalah kelebihan menggunakan Brightening Snow Cream dan Absolute Brightening Serum dari De’Nour Beauty;

 • Berkualiti dan Mampu Milik

Setiap produk yang dihasilkan oleh De’Nour Beauty bertujuan untuk semua pengguna mampu memilikinya. Harga yang ditawarkan adalah berpatutan dan tidak akan mengosongkan poket anda. Jadi, semua orang boleh mencuba produk ini. Tambahan pula, ia adalah berkualiti dan menggunakan bahan – bahan asli serta tahan lama. Anda pasti akan jatuh cinta dengan produk dari De’Nour Beauty.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Pantas 4

 • Halal

Produk yang dihasilkan oleh Muslim ini sudah tentu halal dan mematuhi syariah. Jadi, anda boleh membawa produk ini ke mana – mana sahaja dan boleh digunakan untuk solat. Yang pasti, bahan yang digunakan adalah dijamin halal dan thoyyiban dan bebas dari sebarang bahan kimia berbahaya.

Tips Putihkan Kulit Wajah 5

 • Lulus KKM

Bahan yang digunakan di dalam produk De’Nour Beauty adalah selamat dan tidak akan memberikan sebarang kesan sampingan kepada kulit wajah anda. Jadi, setiap produk yang dijual akan disertakan dengan kod lulus KKM agar anda tidak ragu – ragu untuk menggunakan produk De’Nour Beauty.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 1

 • Skin Care Profesional

Segala produk penjagaan wajah yang dihasilkan oleh De’Nour Beauty adalah dijamin boleh memberikan anda kesan ala – ala profesional dan juga seperti sentuhan magik. Kulit anda akan kelihatan cerah sempurna dan juga lembab yang natural dan akan membuatkan anda jatuh cinta dengan produk ini.

Tips Putihkan Kulit Wajah 2

 • Berkesan Dengan Cepat

Jika anda mahukan kesan yang cepat tanpa kesan sampingan, produk Brightening Snow Cream dan Absolute Brightening Serum dari De’Nour Beauty adalah jawapannya. Ia mempunyai bahan yang sesuai untuk mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan. Malah, ia juga akan melembapkan kulit anda dan membuatkan kulit anda tampak lebih sihat.

Tips Putihkan Kulit Wajah Dengan Selamat 5

Dapatkan Brightening Snow Cream dan Absolute Brightening Serum Sekarang!

Nak cerahkan kulit dengan pantas? Cubalah Brightening Cream dan Serum dari De’Nour Beauty. Hubungi nombor di bawah atau layari website untuk tempahan secara online.

DE’NOUR BEAUTY – PRODUK MEMUTIHKAN KULIT TANPA RAGU
Hotline :
Tekan untuk telefon (013-7024956) | Tekan untuk WhatsApp
Website: http://www.denourbeauty.com

Alamat :
No.7, Jalan Mewah, Taman Tg Mewah, 31150 Ulu Kinta,Perak

Dapatkan Krim Pencerah De'Nour Beauty SEKARANG!

Hubungi +60137024956 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Dapatkan Krim Pencerah De'Nour Beauty SEKARANG!

Hubungi +60137024956 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Krim Pencerah De'Nour Beauty SEKARANG!

Hubungi +60137024956 atau tekan butang untuk WhatsApp